18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

X Factor odds

X Factor er uden tvivl Danmarks mest populære underholdningsprogram på TV, og derfor er det også populært at oddse på, hvem der ender med at løbe med sejren. Vil du have ekstra spænding og samtidig chancen for at tjene lidt håndøre på din favorit, så finder du herunder de bedste odds på X Factor 2023.

Odds på X Factor 2023

Hvem vinder finalen i X Factor 2023? Du kan oddse på både deltagerne og dommerne.


Vindende deltager

DeltagerVinderodds
Theodor1,71 – SPIL HER >>*
Rosel3,60 – SPIL HER >>*
Sigalaz4,20 – SPIL HER >>*


Vindende dommer

DommerVinderodds
Simon Kvamm1,25 – SPIL HER >>*
Thomas Blachman3,50 – SPIL HER >>*
Kwamie LivIngen deltagere i finalen

Odds ovenfor er senest opdateret d. 31. marts 2023 kl. 15:51. Odds kan ændre sig.

Bookmakernes X Factor odds afslører, at Theodor spås de bedste vinderchancer blandt deltagerne, mens Simon Kvamm er favorit hos dommerne.


Bookmakere med X Factor odds: Spil hos bet365 og bet25

bet365 er er på banen med odds på X Factor 2023 deltagerne. Hos bet25* finder du pt. også odds på X Factor 2023 dommerne og kategorierne.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Teksten herunder er skrevet af underholdnings-ekspert Jesper Carstens.

Hvad skal man vide når man oddser på X Factor?

X Factor er en popularitetskonkurrence. Man stemmer på dem, man vil have med videre. Derfor giver det god mening at følge med i artisternes YouTube-afspilninger, deres præstationer i diverse afstemninger med videre i ugens løb. Det kan nemlig betale sig, når der fredag efter fredag skal sendes deltagere ud.

Typisk klarer de unge sig godt. De har ofte et råt talent og meget indstillede på at følge råd fra deres mentor. Har de ovenikøbet også charme, så kan man nå langt – men charmen må ikke ende med at blive en gimmick og skjule talentet. De unge har været hyppigere repræsenteret i finalerne end de øvrige grupper i de senere år.

Det er dog ikke givet, at en ung deltager vinder. De har vundet de tre seneste udgaver af programmet, men før det var det en voksen (Kristian Kjærlund), en gruppe (Place on Earth), en voksen (Morten Nørgaard) og en gruppe (Embrace). 

I sidste ende er en vinder af X Factor en deltager, der har charme, som er ydmyg og som har talent – i de fleste tilfælde i al fald – og måske vigtigst af alt: har en dommer, der har ’luret’ konceptet. 

Remee var en mester i X Factor-sammenhæng, mens også Blachman er blevet det i de senere år. Andre dommere har haft det lidt sværere – fx Mette Lindberg. Men man er også nødt til at nævne Martin Jensen fra 2021 og 2022, der om nogen lod til at blive påvirket af liveshows og Thomas Blachman i de afgørende programmer. Han virkede presset, irriteret og sur – og det koster.

Thomas Blachman. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Thomas Blachman. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Kwamie Liv var god til at holde sig ude af hanekampen i sidste års X Factor, men til gengæld tog hun en række tvivlsomme valg, og det er årsagen til at oddset på hende stikker ud: bookmakerne stoler simpelthen ikke på at hun kender seerne godt nok til at vide, hvad de vil have i en vinderkandidat.

Simon Kvamm er et spændende navn. Der er ingen tvivl om at han er et stort navn, og selvom Martin Jensen afgjort var et større navn (i al fald internationalt set), så er Simon Kvamm nok bedre til at ramme menigmand i Danmark. Ligeledes virker han også til at være så meget i balance med sig selv, at han kan ignorere Thomas Blachmann – og det er altså en nøgle. Remee var fremragende til det, men Martin Jensen kunne slet ikke lukke ned for Blachmann, der endte med at bo gratis i hovedet på Martin Jensen.

Det ER svært at være debutant-dommer i det her format, men Kvamm virker til at have styrken til at stå imod og bevare køligheden i liveshows. Indtil videre har Kvamm været en stor fornøjelse i årets show, hvor han flere gange har lukket munden på Blachmann med en skæv kommentar. Derudover synes han også, at have en sikker stil i forhold til udtagelsen af sine deltagere.

Simon Kwamm. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Kvamm. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Odds tips til X Factor 2023

Her på SpilXperten.com vil du kunne finde flere spilforslag til X Factor. Vores eksperter vil, når de finder gode X Factor odds, med glæde dele det med dig. Du kan finde aktuelle X Factor betting tips fra vores spileksperter, hvis du går til Eksperttips.


Jesper Carstens spilforslag til X Factor 2023

Vinderspil: Sigalaz har potentiale til at nå langt

Der er mange jævnbyrdige sangere i årets konkurrence, men værdien er i min bog hos Blachmans gruppe, Sigalaz. Brødrene Sigala synger ganske fornuftigt og så er de ikke mindst charmerende. I Blachmans kyndige hænder kan de nå dybt ind i konkurrencen, der i lige så høj grad er en popularitetskonkurrence.

SpilXpertens bud: Sigalaz vinder X Factor 2023 til odds 8,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet forud for liveshows.

Sigalaz ved X Factor 2023. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Glem ikke at tjekke andre populære underholdning odds her hos SpilXperten.

Lille ændring i formatet til X Factor 2023

Før sidste års udgave blev det annonceret, at man lavede en stor ændring i formatet: Hver dommer skulle nu have én deltager fra hver kategori, det vil sige at hver dommer skulle have en ung solist, en ældre solist og en gruppe. Det samme format fastholdes umiddelbart i år.

Der er dog en krølle: Solister, der gerne vil i en gruppe, har haft mulighed for at deltage på en workshop forud for konkurrencen, hvor fagpersoner har haft mulighed for at matche sangere med hinanden. Det har til hensigt at skabe stærkere grupper, der står bedre til X Factor-formatet.

X Factor vinderodds: Kwamie Liv får det svært

Bookmakerne vurderer på forhånd at Kwamie Liv får det svært. Kwamie Liv var god til at holde sig ud af diverse mange hanekampe mellem Thomas Blachmann og Martin Jensen for et års tid siden, men hun traf nogle valg undervejs, der overraskede – ikke mindst gruppen Lorenzo & Charlo, der var rigtig meget charme, men knap så meget vokal. Samtidigt havde hun showets måske stærkeste vokalist i form af Tina Mellemgaard, men formåede “kun” at føre hende til en tredjeplads.

Dermed anser bookmakerne det som værende en dyst mellem Simon Kvamm og Thomas Blachmann. Blachmann har vundet fire af de seneste fem udgaver, og han har efterhånden luret, hvordan man skaber en X Factor-vinder. Blachmann har også seer-tække, og han ved, hvordan man spiller det psykologiske spil mod de øvrige meddommere, så det kræver at Simon Kvamm kan lukke ned for den del. Kommer Blachmann først under huden på ham og bringer Kvamm ud i frustration, kan man opleve at mange stemmer forsvinder.

Årets ni deltagere i X Factor liveshows

Deltagerene bliver opdateret, lige så snart live shows er gået i gang!

Læs her om de ni deltagere, som er med i X Factors liveshows. Vi gennemgår først Kwamie Livss tre udvalgte, dernæst Simon Kvamms og afslutningsvist Thomas Blachmanns tre kandidater.

Kwamie Livs deltagere


Solist under 23: Nambahlou

Kwamie Liv stod over for et luksusvalg, da hun skulle vælge mellem Luka og Nambahlou i bootcampen, men valget faldt i sidste ende på Nambahlou. Nambahlou har en fremragende stemme, og hvis Kwamie Liv og hende får valgt de rigtige sange, kunne hun meget vel gå hele vejen i årets X-Faktor.

Solist over 23: Henrik Hedelund

Vokalen er måske ikke den bedste i konkurrencen for Henrik Hedelund, men manden emmer af sympati. Kwamie Liv forklarede det også efter valget: Der sker noget, når Henrik træder ind i et rum eller op på en scene. Han kommer til at få mange stemmer på baggrund af den nærhed, ærlighed og uskyld, han tager med sig ind i programmet.

Gruppe: DiVERSE

Umiddelbart står DiVERSE tilbage som Kwamie Livs svageste kort. Det er ikke fordi, de er ringe, men de har ikke samme X-Faktor, som de to solister. Grupper har generelt trange kår, medmindre de bringer noget særligt til bordet, og her kan jeg godt tvivle på DiVERSE.

Simon Kvamm deltagere


Solist under 23: Theodor

Theodor er et wildcard. Han er charmerende på sin helt egen måde og han synger ganske fint. Han er på mange måder repræsentationen af dommer Simon Kvamm, og jeg tror, de kan få et fabelagtigt samarbejde, hvor der er plads til det humoristiske i musikken, som de begge ynder at bruge.

Solist over 23: Kristoffer Lundholm

Simon Kvamm tog det sikre valg, da han gik med Kristoffer Lundholm fremfor den dygtige rappædagog Lise. Kristoffer har en fornuftig stemme og er sympatisk. Med de rette sange kan han komme langt i konkurrencen.

Gruppe: Rosa og Selma

Rosa og Selma er en duo, der leverer. De har nogle stemmer, der harmonerer vældig godt. Det kan måske blive lidt kedeligt, men måske kan Simon Kvamms quirky-tilgang sætte skub i tingene.

Thomas Blachmans deltagere


Solist under 23: Clara

Clara er en ung kvinde, der har en god stemme, der har imponeret hele vejen fra audition til bootcamp. Samtidigt er hun allerede ret nuanceret, og jeg ser hende som en usleben diamant, som i samarbejde med Blachman kan ende med at levere nogle store præstationer.

Solist over 23: Rosita Bramsen

Blachmann har fra starten været pjattet med Rosita Bramsen. Hun har en stærk stemme og fremstår generelt som en karakter, som Blachmann plejer at få noget godt ud af.

Gruppe: Sigalaz

Sigalaz er en gruppe, som alle dommere nok i sidste ende gerne vil have: To meget charmerende drenge – brødre ovenikøbet – som ydermere har en vokal, der er solid nok til at kunne bære dem i dette program. De har et stort potentiale i den her konkurrence, særligt hvis de får valgt de rigtige sange, og den del bekymrer mig ikke meget, når de er under Blachmanns kyndige vinger.

Se X Factor-deltagernes optrædener i 2023

Vil du se eller gense deltagernes optrædener i 2022, kan du finde alt lige fra auditions til 6 Chair Challenge, Bootcamp og liveshows direkte på YouTube her: Se deltagernes sange i X Factor 2022

X Factor 2023 startede d. 1. januar 2023, hvor de første auditions blev vist på TV2.

X Factor dommerne

Thomas Blachman og Kwamie Liv er gengangere fra den seneste sæson af X Factor, mens Simon Kvamm er debutant i dommerpanelet.


Thomas Blachman

På de seneste fire ud af fem X Factor-pokaler står Thomas Blachmanns navn. Der gik længe før den skaldede jazzmusiker fik luret hvordan man vandt X Factor – det skete først i sæson 7 – men siden sæson 11 har han kun tabt én gang, og det var da Oh Land gik hele vejen med Solveig Lindelof. Formatsændringen, der kom før sidste sæson, der giver hver dommer adgang til alle tre kategorier, er umiddelbart godt for Blachmann.

Blachmann kender X Factor ud og ind. Han kender spillet og han ved, hvad han skal sige, hvordan han skal sige det — og han ved, hvordan han skal guide sine artister. Han ved om nogen, hvordan man skræddersyer en vinder.

Spil på Blachman som vinder af X Factor – KLIK HER*


Kwamie Liv

Det er anden sæson for Kwamie Liv. Hun var et frisk pust i sidste sæson, særligt fordi hun aldrig gik med i de små diskussioner, men altid forsøgte at holde det sagligt og fagligt. Hun var hjertevarm og sine artisters største cheerleader.

Hun traf til tider nogle spøjse valg, og man kan godt frygte at hun er for flink, eksempelvis når dommerne skal vælge hvilke artister, de vil have. Hun ser anderledes på deltagerne end eksempelvis Thomas Blachmann, og det er ikke nødvendigvis et godt tegn i en konkurrence, hvor Blachmann har luret fiduserne.

Jeg tror dog, at Kwamie Livs positive sind og venlige indgangsvinkel kan blive et plus for hende, hvis hun får fat i nogle dygtige artister.

Spil på Kwamie Liv som vinder af X Factor – KLIK HER*


Simon Kvamm

Den folkekære multientertainer, Simon Kvamm, er det nye ansigt ved dommerbordet. Men han er en populær herre, der er kendt fra store tv-programmer som Drengene fra Angora og Toppen af Poppen. Derudover står han også bag den roste tv-serie GURU, samt frontperson fra flere populære bands såsom Nephew og HUGORM. Han er en folkekær mand, der allerede fremstår meget sympatisk og mere tv-vant end mange af de forhenværende dommere.

Spørgsmålet er – som altid – hvordan han håndterer liveshows og Thomas Blachmann. Det er en kæmpe faktor, der spiller ind. Jeg tror, han ender med at blive en gevinst for programmet, men om det er sandt ser vi først, når presset er på – ikke i de indledende auditions. Her fremstod Maritn Jensen også som en dygtig dommer, men billedet var et andet, da liveshows kom.

Spil på Simon Kvamm som vinder af X Factor – KLIK HER*

X Factor 2023 og koncept

De fleste er ret så bekendte med X Factor og det koncept, programmet kører efter, hvilket også er kendt fra andre lande. Mange håbe- og talentfulde personer går til audition, hvor de tre dommere udvælger dem, de mener har størst X Factor til at gøre sig gældende i programmet og senere i musikbranchen. Når et stort antal deltagere er siet fra via auditions, har det indtil videre været sådan, at de tre dommere får tildelt hver deres kategori, som de har ansvaret for i resten af sæsonen. Sådan vil det dog ikke være i år.

Tidligere har der også været en 5 Chair Challenge, hvor dommere har fået lov at beslutte hvilke deltagere de hver især ville have med videre i programmet. I år bliver det dog en 6 Chair Challenge i stedet.

Når det er afviklet, tager dommerne deres udvalgte deltagere med på bootcamp, som afsluttes med, at dommerne sier yderligere tre deltagere fra, så hver dommer har tre deltagere tilbage. Herefter går det løs med de store liveshows, og det er her, du begynder at kunne spille på X Factor. I hvert program bliver én af deltagerne sorteret fra – baseret på seerstemmer og sidenhen dommernes afgørelse blandt de to deltagere, der har modtaget færrest stemmer. Dette sker, indtil det er tre deltagere tilbage. Disse dyster i den store finale om titlen som vinder af X Factor 203.

X Factor 2023: Sådan er programmet for liveshows

Første liveshow starter fredag den 17. februar, og herefter falder der ét afsnit om ugen, medmindre andet kommer i vejen – det er før set, at et fredagsshow er blevet rykket til om lørdagen, for eksempel på grund af store sportsbegivenheder. Umiddelbart er der dog ingen på programmet.

Facts om X Factor

– Igen i år er det TV2, der har værtskabet. TV2 overtog X Factor i 2019 til den 12. sæson (de foregående 11 sæsoner blev sendt på DR1).

– X Factor består i alt af 15 programmer, og der er syv liveshows. Der sidder mere end én million mennesker og følger med foran skærmen hver fredag.

– Dommer Thomas Blachman har vundet programmet fem gange i alt. Han har været med i alle sæsonerne bortset fra én, men han har alligevel – efter næsten hver sæson – proklameret, at han ikke ville fortsætte i den efterfølgende programserie. Men hverken Blachman eller X Factor vil være foruden hinanden, og det forstår man godt, når man ser programmerne.

– Remee, som ikke længere er aktiv dommer, var den mest succesrige dommer i de tidlige år. Han vandt hele fire gange, inden han endegyldigt stoppede efter 11. sæson.

– Sofie Linde er tilbage som vært på X Factor.

Tidligere vindere af X Factor

SæsonVindende deltagerVindende dommer
1 (2007)Martin Hoberg HedegaardRemee
2 (2009)Linda AndrewsLina Rafn
3 (2010)Thomas Ring PetersenPernille Rosendahl
4 (2011)Sarah Skaalum JørgensenCutfather
5 (2012)Ida Østergaard MadsenPernille Rosendahl
6 (2012)Chresten Flack DamborgIda Corr
7 (2014)Anthony JasminThomas Blachman
8 (2015)Emilie EstherRemee
9 (2016)EmbraceRemee
10 (2016)Morten NørgaardRemee
11 (2018)Place on EarthThomas Blachman
12 (2019)Kristian KjærlundThomas Blachman
13 (2020)Alma AggerThomas Blachman
14 (2021)Solveig LindelofOh Land
15 (2022)Mads MoldtThomas Blachman
16 (2023)RoselSimon Kvamm
Hvilken deltager vandt X Factor 2023?

Rosel vandt X Factor 2023.

Hvilken dommer vandt X Factor 2023?

Simon Kvamm vandt X Factor 2023.

Hvilken kategori vandt X Factor 2023?

Solister under 23 var vinderkategorien ved X Factor 2023.

Moderne abstrakt baggrund, nattegn, design, X Factor mobil