18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

X Factor odds

X Factor er uden tvivl Danmarks mest populære underholdningsprogram på TV, og derfor er det også populært at oddse på, hvem der ender med at løbe med sejren – og på, hvem der ryger ud næste fredag.

Vi giver dig de bedste odds på X Factor 2024.

Odds på X Factor 2024

Se dugfriske X Factor 2024 odds her. Du kan både oddse på næste udstemte deltager, vindende dommer og vindende kategori.


Næste udstemte deltager – fredag d. 1. marts 2024

DeltagerVinderodds
Nicolaj Lindby1,90 – SPIL HER >>*
Cyklus4,00 – SPIL HER >>*
KAOS8,00 – SPIL HER >>*
Mariya9,00 – SPIL HER >>*
Elva15,00 – SPIL HER >>*
Helene Frank15,00 – SPIL HER >>*
Selmani17,00 – SPIL HER >>*
Cristian Oprea29,00 – SPIL HER >>*

Bud på næste udstemte

Her følger vores bud på, hvilken deltager, der stemmes ud d. 1. marts 2024.

Bookmakernes favorit til at forlade X Factor næste gang er Nicolaj Lindby. Han kom i farezonen i første uge, og save me-sangvalget imponerede næppe mange. Han må være en favorit til at ryge igen, ikke mindst fordi han allerede har været i farezonen én gang.

Det er ikke utænkeligt, at vi står i situation, hvor han ryger i farezonen sammen med Cyklus – der i min optik var de næstsvageste sidste gang – og så er det Oh Land, der selv skal vælge, hvem der ryger ud. Det kan måske ændre lidt på de vante normer, men selv her bør hun pege på Lindby.

SpilXpertens bud:  Nicolaj Lindby elimineres fra X Factor næste fredag til odds 2,10 – SPIL HER >>*


Vindende X Factor deltager

DeltagerVinderodds
Cristian Oprea3,10 – SPIL HER >>*
Selmani4,75 – SPIL HER >>*
Helene Frank5,00 – SPIL HER >>*
Elva6,00 – SPIL HER >>*
Mariya7,50 – SPIL HER >>*
KAOS8,50 – SPIL HER >>*
Cyklus26,00 – SPIL HER >>*
Nicolaj Lindby29,00 – SPIL HER >>*


Vindende X Factor dommer

DommerVinderodds
Thomas Blachmann2,05 – SPIL HER >>*
Simon Kwamm2,70 – SPIL HER >>*
Oh Land3,80 – SPIL HER >>*


Vindende X Factor kategori

DommerVinderodds
Solist under 232,40 – SPIL HER >>*
Grupper2,75 – SPIL HER >>*
Solist over 233,00 – SPIL HER >>*

Odds ovenfor er senest opdateret d. 1. marts 2024 kl. 8:52. Odds kan ændre sig.


Bookmakere med X Factor odds: Spil hos bet365 og bet25

bet365 er er på banen med odds på X Factor 2024 deltagerne. Hos bet25* finder du pt. også odds på X Factor 2024 dommerne og kategorierne.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Teksten herunder er skrevet af underholdnings-ekspert Jesper Carstens.

Hvad skal man vide når man oddser på X Factor?

X Factor er en popularitetskonkurrence. Man stemmer på dem, man vil have med videre. Derfor giver det god mening at følge med i artisternes YouTube-afspilninger, deres præstationer i diverse afstemninger med videre i ugens løb. Det kan nemlig betale sig, når der fredag efter fredag skal sendes deltagere ud.

Typisk klarer de unge sig godt. De har ofte et råt talent og meget indstillede på at følge råd fra deres mentor. Har de ovenikøbet også charme, så kan man nå langt – men charmen må ikke ende med at blive en gimmick og skjule talentet. De unge har været hyppigere repræsenteret i finalerne end de øvrige grupper i de senere år.

Det er dog ikke givet, at en ung deltager vinder. Sidste år var det gruppen Rosél, der vandt. Før det var det godt nok de unge tre år i streg, men før den stime var det en voksen (Kristian Kjærlund), en gruppe (Place on Earth), en voksen (Morten Nørgaard) og en gruppe (Embrace). 

I sidste ende er en vinder af X Factor en deltager, der har charme, som er ydmyg og som har talent – i de fleste tilfælde i al fald – og måske vigtigst af alt: har en dommer, der har ’luret’ konceptet. 

Remee var en mester i X Factor-sammenhæng, mens også Blachman er blevet det i de senere år. Andre dommere har haft det lidt sværere – fx Mette Lindberg. Men man er også nødt til at nævne Martin Jensen fra 2021 og 2022, der om nogen lod til at blive påvirket af liveshows og Thomas Blachman i de afgørende programmer. Han virkede presset, irriteret og sur – og det koster.

Thomas Blachman. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Thomas Blachman. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Thomas Blachman starter som konkurrencens favorit. Det var svært for ham at vinde i årevis, men i de senere år har han virkelig fundet formlen. Selv sidste år formåede han at gå hele vejen til finalen med Sigalaz. Ud af de seneste seks udgaver har Thomas Blachman vundet fire gange. Han har i den grad formået at lure formatet.

Men sidste år skete der noget spændende: Simon Kvamm kom ind fra højre og havde alle fiduserne gemt i ærmet. Han blev hurtigt populær blandt seererne – noget Martin Jensen aldrig formåede – og pludselig var det ham, der var den store favorit. Det var han igennem de fleste af afsnittene, og det stod da også hurtigt klart, at han havde gode kort. Han nåede til finalen med to deltagere, nemlig gruppen Rosél, der vandt, samt unge Theodor. Meget afhænger af hvilke deltagere, de får, men Simon Kvamm har tv-tække til at kunne vinde.

Simon Kwamm. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Kvamm. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Og så er der tilbagevendte Oh Land. Hun har været med som dommer før, og hun sluttede faktisk af med at vinde, da Solveig sejrede foran Nikoline, der også var hendes deltager. Dengang var formatet anderledes, og hun var heldig at have de unge, der historisk set var den bedste kategori. Nu om dage skal de tre dommere i stedet have én fra hver kategori. Det betyder at det i højere grad er vigtigt med stærkt dommerarbejde, og selvom Oh Land er dygtig og sympatisk, er tanken altså at hun kommer lidt til kort mod Blachman og Kvamm.

Odds tips til X Factor 2024

Her på SpilXperten.com vil du kunne finde flere spilforslag til X Factor. Vores eksperter vil, når de finder gode X Factor odds, med glæde dele det med dig. Du kan finde aktuelle X Factor betting tips fra vores spileksperter, hvis du går til Eksperttips.


Jesper Carstens spilforslag til X Factor 2024

Vinderspil: Blachmann får revanche

Det virker ret jævnbyrdigt i årets X-Faktor, men kigger man på rent talent, synes jeg Cristian Oprea står tilbage som den bedste. Jeg kan være i tvivl om hvorvidt han kan vinde publikum over, men han synger godt og har forståelse for performance. I Blachmanns hænder lyder det som en glimrende cocktail.

SpilXpertens bud: Cristian Oprea vinder X Factor 2024 til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet efter første program. Det opdateres før liveshows.

Sigalaz ved X Factor 2023 – de gik siden hen og blev numemr to. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Glem ikke at tjekke andre populære underholdning odds her hos SpilXperten.

Lille ændring i formatet til X Factor 2024

Før 2022-udgaven blev det annonceret, at man lavede en stor ændring i formatet: Hver dommer skulle nu have én deltager fra hver kategori, det vil sige at hver dommer skulle have en ung solist, en ældre solist og en gruppe. Det samme format fastholdes umiddelbart i år.

Der er dog en krølle: Solister, der gerne vil i en gruppe, har haft mulighed for at deltage på en workshop forud for konkurrencen, hvor fagpersoner har haft mulighed for at matche sangere med hinanden. Det har til hensigt at skabe stærkere grupper, der står bedre til X Factor-formatet.

X Factor vinderodds: Oh Land får det svært

Bookmakerne vurderer på forhånd at Oh Land får det svært. Oh Land er god til at holde sig ud af diverse kampe, og i stedet er hun den lidt finurlige i midten af dommerpanelet, der holder godt humør. Hun vandt godt nok sidst hun var med – i 2021 – men havde det svært før det. I 2021 fik hun de unges kategori og førte to af sine deltager i finalen, så hun er ikke uden erfaring. Spørgsmålet er om hun kan få gaflet nogle gode deltagere og føre nogle store visioner ud i livet, når alle har en “lige” kamp om talenterne. Det vurderer bookmakerne bliver svært.

Dermed anser bookmakerne det som værende en dyst mellem Simon Kvamm og Thomas Blachmann. Blachmann har vundet fire af de seneste seks udgaver, og han har efterhånden luret, hvordan man skaber en X Factor-vinder. Blachmann har også seer-tække, og han ved, hvordan man spiller det psykologiske spil mod de øvrige meddommere – men Simon Kvamm er også meget populær blandt seererne, og han kom med en meget klar vision i 2023, som han eksekverede perfekt. Det er svært at skille de to, særligt fordi Blachman ikke formåede at komme ind under huden på Kvamm i 2023.

Årets ni deltagere i X Factor liveshows

Deltagerene bliver opdateret, lige så snart live shows er gået i gang!

Læs her om de ni deltagere, som er med i X Factors liveshows. Vi opdaterer listen, når de er udtaget.

Oh Lands deltagere

Oh Land har følgende tre deltagere:

  • Solist under 23: Elva
  • Solist over 23: Nicolaj Lindby
  • Gruppe: Cyklus

Oh Land overraskede ved at tage Elva frem for August, som hun ellers havde været meget forhippet på at få med på sit team. Elva er en glimrende sanger og ligner umiddelbart Oh Lands bedste bud på en vinder. Meget afhænger af hvordan hun håndterer hele cirkusset omkring X-Faktor, for hvis hun formår at charmere sig ind på publikum, så kan hun hurtigt ligne en finalist.

Nicolaj Lindby har også et potentiale. Han virker ret finurlig, og jeg tror, han kan charmere sig langt, samtidigt med at han har en god stemme.

Til gengæld er der ikke meget fidus til Cyklus, der også er bookmakernes favorit til et exit i første liveshow. Det er umiddelbart den svageste gruppe.

Simon Kvamm deltagere

Simon Kvamm har følgende tre deltagere:

  • Solist under 23: Victor
  • Solist over 23: Helene Frank
  • Gruppe: Selmani

Jeg synes, Simon Kvamm har taget nogle vovede valg. Han havde valget mellem Thilde og Victor i unge-kategorien, og umiddelbart havde Thilde nok været solid pre-favorit, hvis hun havde været med. I stedet tog han Victor, da han kan forme ham mest – og det er umiddelbart også den deltager, der kan lave den største udvikling, og det giver selvfølgelig også lidt fidus. Blandt de unge ser jeg ham umiddelbart som den svageste, men det er alt andet lige også meningen.

Helene Frank er et solidt valg, jeg kan godt se hende komme relativt langt i programmet. Og så er der gruppen Selmani, der er bookmakernes favoritter. Selmani synger ganske flot og Kvamm ved, hvordan man arbejder med grupper. De har samtidigt også charme. De er også mine favoritter.

Thomas Blachmans deltagere

Thomas Blachman har følgende tre deltagere:

  • Solist under 23: Cristian Oprera
  • Solist over 23: Mariya
  • Gruppe: Kaos

Jeg synes, Thomas Blachman har fået sammensat en god trio. Cristian Oprera er en god sanger og han ved noget om performance. Han virker også til at have mange idéer til sceneshow, og det element skal man ikke underkende. Blachman vil gerne fyre den af, så det kan blive et godt match. Jeg kan have en frygt for at han ikke er lige så vellidt som de øvrige deltagere, men hvem ved, hvad der sker når scenelyset rammer en.

Mariya har en rigtig god stemme. Men kan hun charmere sofaseerne? Det er spørgsmålet. Kan hun det, kan jeg se hende nå langt.

Og så er der gruppen Kaos, der for mig er et spændende projekt i Thomas Blachmans hænder. Det er ikke givet, det bliver en succes, men det er sådan en gruppe, som han kan forme og få det bedste ud af. De kan i al fald – forestiller jeg mig – charmere sig til nogle stemmer. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis de når rigtig langt.

Se X Factor-deltagernes optrædener i 2024

Vil du se eller gense deltagernes optrædener i 2023, kan du finde alt lige fra auditions til 6 Chair Challenge, Bootcamp og liveshows direkte på YouTube her: Se deltagernes sange i X Factor 2023

X Factor 2024 startede d. 1. januar 2024, hvor de første auditions blev vist på TV2.

X Factor dommerne

Thomas Blachman og Simon Kvamm er gengangere fra den seneste sæson af X Factor, mens Oh Land er tilbage til sin fjerde deltagelse efter to års pause.


Thomas Blachman

På de seneste fire ud af seks X Factor-pokaler står Thomas Blachmanns navn. Der gik længe før den skaldede jazzmusiker fik luret hvordan man vandt X Factor – det skete først i sæson 7 – men siden sæson 11 har han kun tabt to gang, og det var da Oh Land gik hele vejen med Solveig Lindelof og sidste år hvor Simon Kvamm vandt. Formatsændringen, der kom før 2022-sæsonen, der giver hver dommer adgang til alle tre kategorier, er umiddelbart godt for Blachmann.

Blachmann kender X Factor ud og ind. Han kender spillet og han ved, hvad han skal sige, hvordan han skal sige det — og han ved, hvordan han skal guide sine artister. Han ved om nogen, hvordan man skræddersyer en vinder.

Spil på Blachman som vinder af X Factor – KLIK HER*


Oh Land

Det er anden gang, Oh Land deltager i X Factor-cirkusset. Efter sejren i 2021 valgte hun at trække sig, men da Kwamie Liv skulle udskiftes før i år, var hun klar til en ny omgang. Hun sluttede som nævnt af med en sejr, og det gør måske at hun har lidt modvind, men dengang var formatet anderledes – og hun fik den klart bedste kategori.

Nu er det mere lige blandt de tre dommere, og her skal hun altså formå at guide sine deltagere til tops og samtidigt hente nok popularitetsstemmer hos seerne. Det kan godt blive svært, for både Kvamm og Blachman trækker mange popularitetsstemmer.

Spil på Oh Land som vinder af X Factor – KLIK HER*


Simon Kvamm

Den folkekære multientertainer, Simon Kvamm, var det nye ansigt ved dommerbordet sidste år, men det kunne man ikke mærke. Fra start kom han med en klar vision om at deltagerne skulle synge på dansk, og selvom det måske ikke var den afgørende faktor for sejren, så er det i al fald en klar vision – og jeg forestiller mig, at mange seere kan lide klare visioner. Samtidigt var han uhyre populær og sjov. Man kan allerede se det i årets første auditions, hvor flere henvender sig til Kvamm. Det skete næsten udelukkende til Thomas Blachman førhen.

På baggrund af de tre dommere alene, har jeg Simon Kvamm som favoritten, men det er væsentligt hvilke aktører, de har at gøre godt med. I år kender de øvrige dommere Simon Kvamms vision og idéer, hvorfor det kan blive mere taktisk i udvælgelsen af deltagere.

Spil på Simon Kvamm som vinder af X Factor – KLIK HER*

X Factor 2024 og koncept

De fleste er ret så bekendte med X Factor og det koncept, programmet kører efter, hvilket også er kendt fra andre lande. Mange håbe- og talentfulde personer går til audition, hvor de tre dommere udvælger dem, de mener har størst X Factor til at gøre sig gældende i programmet og senere i musikbranchen. Når et stort antal deltagere er siet fra via auditions, har det indtil videre været sådan, at de tre dommere får tildelt hver deres kategori, som de har ansvaret for i resten af sæsonen. Sådan vil det dog ikke være i år.

Tidligere har der også været en 5 Chair Challenge, hvor dommere har fået lov at beslutte hvilke deltagere de hver især ville have med videre i programmet. I år bliver det dog en 6 Chair Challenge i stedet.

Når det er afviklet, tager dommerne deres udvalgte deltagere med på bootcamp, som afsluttes med, at dommerne sier yderligere tre deltagere fra, så hver dommer har tre deltagere tilbage. Herefter går det løs med de store liveshows, og det er her, du begynder at kunne spille på X Factor. I hvert program bliver én af deltagerne sorteret fra – baseret på seerstemmer og sidenhen dommernes afgørelse blandt de to deltagere, der har modtaget færrest stemmer. Dette sker, indtil det er tre deltagere tilbage. Disse dyster i den store finale om titlen som vinder af X Factor 2024.

X Factor 2024: Sådan er programmet for liveshows

Første liveshow starter fredag den 23. februar, og herefter falder der ét afsnit om ugen, medmindre andet kommer i vejen – det er før set, at et fredagsshow er blevet rykket til om lørdagen, for eksempel på grund af store sportsbegivenheder. Umiddelbart er der dog ingen på programmet.

Facts om X Factor

– Igen i år er det TV2, der har værtskabet. TV2 overtog X Factor i 2019 til den 12. sæson (de foregående 11 sæsoner blev sendt på DR1).

– X Factor består i alt af 15 programmer, og der er syv liveshows. Der sidder mere end én million mennesker og følger med foran skærmen hver fredag.

– Dommer Thomas Blachman har vundet programmet fem gange i alt. Han har været med i alle sæsonerne bortset fra én, men han har alligevel – efter næsten hver sæson – proklameret, at han ikke ville fortsætte i den efterfølgende programserie. Men hverken Blachman eller X Factor vil være foruden hinanden, og det forstår man godt, når man ser programmerne.

– Remee, som ikke længere er aktiv dommer, var den mest succesrige dommer i de tidlige år. Han vandt hele fire gange, inden han endegyldigt stoppede efter 11. sæson.

– Maria Fantino er ny vært på X Faktor.

Tidligere vindere af X Factor

SæsonVindende deltagerVindende dommer
1 (2007)Martin Hoberg HedegaardRemee
2 (2009)Linda AndrewsLina Rafn
3 (2010)Thomas Ring PetersenPernille Rosendahl
4 (2011)Sarah Skaalum JørgensenCutfather
5 (2012)Ida Østergaard MadsenPernille Rosendahl
6 (2012)Chresten Flack DamborgIda Corr
7 (2014)Anthony JasminThomas Blachman
8 (2015)Emilie EstherRemee
9 (2016)EmbraceRemee
10 (2016)Morten NørgaardRemee
11 (2018)Place on EarthThomas Blachman
12 (2019)Kristian KjærlundThomas Blachman
13 (2020)Alma AggerThomas Blachman
14 (2021)Solveig LindelofOh Land
15 (2022)Mads MoldtThomas Blachman
16 (2023)RosélSimon Kvamm
Hvilken deltager vandt X Factor 2023?

Rosél vandt X Factor 2023.

Hvilken dommer vandt X Factor 2023?

Simon Kvamm vandt X Factor 2023.

Hvilken kategori vandt X Factor 2023?

Grupperne var vinderkategorien ved X Factor 2023.

Moderne abstrakt baggrund, nattegn, design, X Factor mobil