18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

X Factor odds

X Factor er uden tvivl Danmarks mest populære underholdningsprogram på TV, og derfor er det også populært at oddse på, hvem der ender med at løbe med sejren. Vil du have ekstra spænding og samtidig chancen for at tjene lidt håndøre på din favorit, så finder du herunder de bedste odds på X Factor 2022. Bliver det Blachman, Kwamie Liv eller Martin Jensen, der vinder den 15. sæson af X Factor?

Odds på X Factor

*Reklamelink

Teksten opdateres frem mod eventstart.

Odds på X Factor 2022

Bookmakernes X Factor odds afslører, hvem der vinder X Factor 2022. Da der ikke er nogle kandidater endnu, er der heller ikke offentliggjort nogle odds.

Odds X Factor: Hvem vinder X Factor 2022?

Spil på, hvilken dommer eller hvilken deltager, der vinder X Factor.

Vindende deltager
TBA


Vindende dommer
Kwamie Liv: 2,75 – SPIL HER >>*

Thomas Blachman: 2,25 – SPIL HER >>*

Martin Jensen: 3,25 – SPIL HER >>*


Odds X Factor: Hvem stemmes ud af X Factor næste gang?

Live shows er ikke gået i gang endnu, hvorfor der desværre ikker er nogle odds at finde.

Odds er senest opdateret d. 22. december 2021 kl. 11:09. Odds kan ændre sig.


Odds tips til X Factor 2022

Her på SpilXperten.com vil du kunne finde flere spilforslag til X Factor. Vores eksperter vil, når de finder gode X Factor odds, med glæde dele det med dig. Du kan finde aktuelle X Factor betting tips fra vores spileksperter, hvis du går til Eksperttips.

Nyt format til X Factor 2022

For første gang nogensinde har X Factor valgt at skifte format, og det kommer vi for første gang til at opleve i 2022. Før i tiden har det været sådan, at hver dommer er blevet tildelt en kategori blandt “Solister under 23”, “Grupper” eller “Solister over 23”. Når dommerne så er nået til liveshows, vil de hver i sær have tre deltagere eller grupper med.

I år bliver det sådan, at dommerne for første gang, vil have en med fra hver kategori. De kommer hver i sær derfor til at have en solist under 23, en gruppe og en solist over 23.

X Factor vinderodds: Blachmann er favoritten

Thomas Blachman har vundet programmet tre gange i træk, og han har faktisk gjort det med tre forskellige kategorier. Selvsagt med de unge i sidste sæson (Alma Agger), med de ”voksne” i 2019 (Kristian Kjærlund) og med grupperne i 2018 (Place on Earth). I 2021 havde Blachmann grupperne og nåede da også til finaleshowet med “Simon og Marcus”, men i sidste ende vandt Solveig Lindelof.

Forud for starten af X Factor 2022, der må DJ Martin Jensen se sig selv som den største underdog af de tre dommere. Sidste år var Martin Jensen tildelt kategorien med solister over 23, men blev den første dommer, der stod tilbage uden nogen deltagere. På daværende tidspunkt havde Oh Land stadig tre tilbage og Thomas Blachmann én.

Det nyeste skud på stammen Kwamie Liv vurderes som værende bedre stillet end Martin Jensen, der eller må ses som mere erfaringen i X Factor regi. Kwamie er formentlig mest kendt for hendes sange “17” eller “Lost in the Girl”.

Årets ni deltagere i X Factor liveshows

Deltagerene bliver opdateret, lige så snart live shows er gået i gang!

Læs her om de ni deltagere, som er med i X Factors liveshows. Vi gennemgår først Oh Lands tre udvalgte i kategorien ”Solister under 23”, så følger Martin Jensens ”Solister over 23” og til sidst “Grupperne”, som Thomas Blachman har ansvaret for.

Oh Lands deltagere – Solister under 23

Her får du overblikket over de tre unge solister, som Oh Land har taget med til liveshows.
Lucca Dahl Nordlund
15-årige Lucca er klar til liveshows, efter at hun fremførte en selvsikker og forandret udgave af Rihannas ”Man Down” til Bootcamp. Lucca kom igennem audition med Sam Smiths ”Writing’s On The Wall”, og ved 5 Chair Challenge stod den på ”my future” af Billie Eilish. Lucca har altså allerede tidligt demonstreret, at hun har et ret bredt spekter.
Nikoline Steen Kritensen
17-årige Nikoline er umiddelbart programmets helt store charmetrold. Hun klarede umiddelbart udfordringen på Bootcamp ringere end sin direkte konkurrent rent sangpræstationsmæssigt, men Oh Land tog hende alligevel med, og hun er da også både dygtig og ikke mindst likeable. Nikoline gik til audition med sin ukulele og leverede ”Riptide” af Vance Joy, inden hun har bidraget med to danske sange i Michael Falks ”De vildeste fugle” (5 Chair Challenge) og ”Du er” af Søs Fenger (Bootcamp).
Solveig Mølle Lindelof
15-årige Solveig har vist tidligt udviklingspotentiale, og derfor er det kun naturligt, at Oh Land giver hende en chance for at vise, hvor langt hun kan drive det. Fra den ganske indadvendte optræden med Meghan Trainors ”Like I’m Gonna Loose You” over Lake Street Dives ”Mistakes” til ”Hard Sometimes” af Ruel.

Martin Jensens deltagere – Solister over 23

Herunder finder du Martin Jensens deltagere – solisterne over 23.
Dan Laursen
36-årige Dan Laursen overbeviste dommerne med sin audition til Rasmus Seebachs ”Den jeg er”, og den tidligere Big Brother-deltager klarede sig også videre fra 5 Chair Challenge med Kodalines ”The One”. Han modtog en del kritik for dén præstation, men lod sig ikke slå ud, og efter at have fremført Kane Browns ”Be Like That” til Bootcamp, kvitterede Martin Jensen med en billet til liveshows.
Hiba
Hiba på 26 år er Martin Jensens kvindelige håb i konkurrencen. Hun var en anelse nervøs, da hun sang ’Runnin’ af Naughty Boy feat. Beyoncé og Arrow Benjamin ved 5 Chair Challenge, men kom alligevel stærkt igennem, og hun var overbevisende med ”Fallin” af Alicia Keys ved Bootcamp.
Vilson Ferati
22-årige Vilson Ferati leverede en meget stærk audition med ”Who You Are” af Jessie J., og dén præstation har hjulpet ham videre over de efterfølgende programmer. Det var også fangende ved 5 Chair Challenge med James Arthurs ”Trainwreck”, men da Vilson Ferati så valgte endnu en James Arthur-sang ved Bootcamp (”Impossible”), blev det lige en tand for meget for Martin Jensen – som dog endte med at vende tommelfingeren opad.

Thomas Blachmans deltagere – Grupperne

Her finder du Blachmans tre grupper, der er med i liveshows ved X Factor 2021.
Ida Jensen & Neva Anna Simone Risager Lund
Thomas Blachman var ikke begejstret for det ”rene” gruppeudvalg, han havde fået tildelt, og derfor har han sammensat to grupper selv. En af disse er duoen bestående af 18-årige Ida Jensen og 17-årige Neva Anna Simone Risager Lund. Det var ret funky og Blachmansk til Bootcamp, og det skal blive spændende at se, hvad den nyligt sammensatte duo kan drive det til i programmet.
Marcus Mugisa Enevoldsen & Simon Kozma
18-årige Marcus og 19-årige Simon stillede op som en duo allerede ved auditions, og de har gennem hele programmet trukket overskrifter for deres høje energiniveau. De danser meget gerne på scenen – så Thomas Blachman var faktisk nødt til at bede dem om at skrue ned ved 5 Chair Challenge (hvor de så blot valgte, på charmerende vis, at fremføre deres dans, da Thomas Blachman var ude for at votere med sin assistent). Begrænset sangtalent, men X Factor.
The Kubrix
Ingen X Factor uden et vanvidsprojekt fra Thomas Blachman. Og det behøver ikke nødvendigvis at være negative konnotationer, man får, når man læser ”vanvidsprojekt” – det er simpelthen bare for at indfange, at den rutinerede dommer har taget ikke færre end 7 solister og smidt dem sammen i gruppen The Kubrix. Jerald på 19 år er tiltænkt en hovedrolle, og så er han ellers flankeret af Camilla (22), Clara (20), Emmely (18), Rebecca (15), Louise (16) og Filipa (18).

Se X Factor-deltagernes optrædener i 2022

Vil du se eller gense deltagernes optrædener i 2021, kan du finde alt lige fra auditions til 5 Chair Challenge, Bootcamp og liveshows direkte på YouTube her: Se deltagernes sange i X Factor 2021

X Factor 2022 starter d. 1. januar 2022, hvor de første auditions bliver vist på TV2.

X Factor dommerne

Thomas Blachman og DJ Martin Jensen er gengangere fra den seneste sæson af X Factor, mens Kwamie Liv er debutant i dommerpanelet.

Thomas Blachman
Den nok mest karakteristiske og omdiskuterede dommer i dommerpanelet er Thomas Blachman, som nu har været med i 14 ud af de 15 sæsoner, der er blevet lavet af X Factor i Danmark. Den succesfulde producer, der også er jazzmusiker og komponist, deltog i det danske Melodi Grand Prix i 1996 med nummeret Røde Kinder og har også været meddommer på talentprogrammet Idol. Blachmans image, som værende filosofisk på den ene side og meget direkte og hård i tonen på den anden side, har resulteret i adskillige DR-programmer.

Thomas Blachman vandt den første TV2-udgave i 2019 med solisten Kristian Kjærlund, og han genvandt såmænd X Factor i 2020 med u23-solisten Alma Agger.

I 2021 havde Thomas Blachman fået ansvaret for, hvor han nåede hele vejen til finaleshowet med “Simon og Marcus”. Et kontroversielt valg mente mange seere, men Blachman viste sin næste for X Factor og løftede deres niveau markant.

Spil på Blachman som vinder af X Factor 2022 – KLIK HER*


Kwamie Liv
Kwamie Liv står over for sin første sæson i X Factor forud for sæsonen 2022. Kwamie Liv, der er en dansk-zambiansk sangerinde, og som både har deltaget i Toppen af Poppen og sang “Pianomand” ved Kim Larsens 70-års fødselsdag kommer som den eneste dommer med en “stor vokal”.

Kwamie Liv er muligvis ikke et lige så kendt ansigt som Blachman, Martin Jensen og Oh Land var – I hvertfald ikke hvis man kigger på antal afspilninger af musik.

Ikke desto mindre skal hun også blot være en god mentor, for at kunne nå langt i X Factor.

Spil på Oh Land som vinder af X Factor 2022 – KLIK HER*


Martin Jensen
Martin Jensen, som har gjort kometkarriere som DJ i udlandet, står foran sin anden sæson i X Factor-sammenhæng. Han forklarer, at han ”bare er sig selv”, og det har allerede delt vandene i de danske hjem, eftersom dommeren er meget ærlig og direkte i sin kritik af sangerne. DJ’en har umiddelbart været en god tilføjelse til dommerpanelet, ikke mindst fordi han bringer det bedste frem i Thomas Blachman, som har svært ved at skjule smilet, når han interagerer med sin dommerkollega.

Sidste sæson blev Martin Jensen dog i flere omgange kritiseret for hans sangvalg til sine solister, og set ud fra hvor langt DJ’en nåede, skulle han måske have taget de råd til sig.

Spil på Martin Jensen som vinder af X Factor 2022 – KLIK HER*

X Factor 2022 og koncept

De fleste er ret så bekendte med X Factor og det koncept, programmet kører efter, hvilket også er kendt fra andre lande. Mange håbe- og talentfulde personer går til audition, hvor de tre dommere udvælger dem, de mener har størst X Factor til at gøre sig gældende i programmet og senere i musikbranchen. Når et stort antal deltagere er siet fra via auditions, har det indtil videre været sådan, at de tre dommere får tildelt hver deres kategori, som de har ansvaret for i resten af sæsonen. Sådan vil det dog ikke være i år.

Tidligere har der også været en 5 Chair Challenge, hvor dommere har fået lov at beslutte hvilke deltagere de hver især ville have med videre i programmet. I år bliver det dog en 6 Chair Challenge i stedet.

Når det er afviklet, tager dommerne deres udvalgte deltagere med på bootcamp, som afsluttes med, at dommerne sier yderligere tre deltagere fra, så hver dommer har tre deltagere tilbage. Herefter går det løs med de store liveshows, og det er her, du begynder at kunne spille på X Factor. I hvert program bliver én af deltagerne sorteret fra – baseret på seerstemmer og sidenhen dommernes afgørelse blandt de to deltagere, der har modtaget færrest stemmer. Dette sker, indtil det er tre deltagere tilbage. Disse dyster i den store finale om titlen som vinder af X Factor 2021.

X Factor 2022: Sådan er programmet for liveshows

Bliver opdateret tættere på start

Herunder finder du en gennemgang for programmet i den 15. sæson af X Factor, så du er sikker på, at du ikke misser et eneste liveshow.

Fredag d. 26. februar: 1. liveshow

Fredag d. 5. marts: 2. liveshow

Fredag d. 12. marts: 3. liveshow

Fredag d. 19. marts: 4. liveshow

Fredag d. 26. marts: 5. liveshow

Fredag d. 2. april: 6. liveshow

Fredag d. 9. april: 7. liveshow (1. runde + 2. runde = finale)


Bookmakere med odds på X Factor

Er du på udkig efter bookmakernes odds på X Factor? Her er de tre bookmakere, der typisk har de bedste X Factor odds uge efter uge.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*Facts om X Factor

– Igen i år er det TV2, der har værtskabet. TV2 overtog X Factor i 2019 til den 12. sæson (de foregående 11 sæsoner blev sendt på DR1).

– X Factor består i alt af 15 programmer, og der er syv liveshows. Der sidder mere end én million mennesker og følger med foran skærmen hver fredag.

– Dommer Thomas Blachman har vundet programmet tre gange i træk (fire gange i alt). Han har været med i alle sæsonerne bortset fra én, men han har alligevel – efter næsten hver sæson – proklameret, at han ikke ville fortsætte i den efterfølgende programserie. Men hverken Blachman eller X Factor vil være foruden hinanden, og det forstår man godt, når man ser programmerne.

– Remee, som ikke længere er aktiv dommer, har ligesom Thomas Blachman fire X Factor sejre på CV’et.

– Sofie Linde indledte igen som vært på X Factor, men pga. en graviditet erstattes hun til liveshows. Her var Melvin Kakooza tiltænkt en rolle, men han har desværre måttet trække sig af helbredsmæssige årsager. Lise Rønne, som tidligere har været vært på X Factor, er sprunget til som erstatning.


Tidligere vindere af X Factor

SæsonVindende deltagerVindende dommer
1 (2007)Martin Hoberg HedegaardRemee
2 (2009)Linda AndrewsLina Rafn
3 (2010)Thomas Ring PetersenPernille Rosendahl
4 (2011)Sarah Skaalum JørgensenCutfather
5 (2012)Ida Østergaard MadsenPernille Rosendahl
6 (2012)Chresten Flack DamborgIda Corr
7 (2014)Anthony JasminThomas Blachman
8 (2015)Emilie EstherRemee
9 (2016)EmbraceRemee
10 (2016)Morten NørgaardRemee
11 (2018)Place on EarthThomas Blachman
12 (2019)Kristian KjærlundThomas Blachman
13 (2020)Alma AggerThomas Blachman
14 (2021)Solveig LindelofOh Land
Odds på X Factor

*Reklamelink