18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

X Factor odds

X Factor er uden tvivl Danmarks mest populære underholdningsprogram på TV, og derfor er det også populært at oddse på, hvem der ender med at løbe med sejren. Vil du have ekstra spænding og samtidig chancen for at tjene lidt håndøre på din favorit, så finder du herunder de bedste odds på X Factor 2023.

Odds på X Factor 2023

Bliver det Thomas Blachman, Simon Kvamm eller Kwamie Liv, der vinder den 16. sæson af X Factor?

DeltagerVinderodds
Thomas Blachman2,25 – SPIL HER >>*
Simon Kvamm2,25 – SPIL HER >>*
Kwamie Liv4.75 – SPIL HER >>*
Odds ovenfor er senest opdateret d. 07. december 2022 kl. 12:20. Odds kan ændre sig.

Bookmakernes X Factor odds afslører, at Thomas Blachman og Simon Kvamm regnes for lige store favoritter til at vinde X Factor 2023.

Vindende X Factor kategori

DommerOdds
Solist under 231,55 – SPIL HER >>*
Solist over 233,50 – SPIL HER >>*
Grupper4,50 – SPIL HER >>*
Odds ovenfor er senest opdateret d. 07. december 2022 kl. 12:20. Odds kan ændre sig.

Bookmaker med X Factor odds: Spil hos bet25

bet25 er tidligt ude med odds på X Factor 2023.

100% ekstra bet op til 500 kr.
18+. Kun nye kunder. Få op til 500 kr. ekstra bet, hvis ikke du vinder dit første spil (max. 500 kr.). Brug bonuskoden ‘2570’. Gælder ved første indbetaling. Min. indsats 50 kr. 1x gennemspilskrav (min. odds 1.50) indenfor 60 dage. Øvrige vilkår gælder. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Teksten herunder er skrevet af underholdnings-ekspert Jesper Carstens. Teksten opdateres forud for den næste sæson.

Hvad skal man vide når man oddser på X Factor?

X Factor er en popularitetskonkurrence. Man stemmer på dem, man vil have med videre. Derfor giver det god mening at følge med i artisternes YouTube-afspilninger, deres præstationer i diverse afstemninger med videre i ugens løb. Det kan nemlig betale sig, når der fredag efter fredag skal sendes deltagere ud.

Typisk klarer de unge sig godt. De har ofte et råt talent og meget indstillede på at følge råd fra deres mentor. Har de ovenikøbet også charme, så kan man nå langt – men charmen må ikke ende med at blive en gimmick og skjule talentet. De unge har været hyppigere repræsenteret i finalerne end de øvrige grupper i de senere år.

Det er dog ikke givet, at en ung deltager vinder. De har vundet de to seneste udgaver af programmet, men før det var det en voksen (Kristian Kjærlund), en gruppe (Place on Earth), en voksen (Morten Nørgaard) og en gruppe (Embrace). 

I sidste ende er en vinder af X Factor en deltager, der har charme, som er ydmyg og som har talent – i de fleste tilfælde i al fald – og måske vigtigst af alt: har en dommer, der har ’luret’ konceptet. 

Remee var en mester i X Factor-sammenhæng, mens også Blachman er blevet det i de senere år. Andre dommere har haft det lidt sværere – fx Mette Lindberg. Men man er også nødt til at nævne Martin Jensen fra 2021, der om nogen lod til at blive påvirket af liveshows og Thomas Blachman i de afgørende programmer. Han virkede presset, irriteret og sur – og det koster.

Hvordan vil Kwamie Liv håndtere at sidde imellem de to herrer, der om nogen spiller spillet? Hun har indtil videre været god til at lukke alt ude og holde fokus på deltageren og musikken. Og hun har været sympatisk. Det er et godt tegn, og hvis hun charmerer sig ind på familien Danmark, så baner det vejen for hendes deltagere.

Odds tips til X Factor 2023

Her på SpilXperten.com vil du kunne finde flere spilforslag til X Factor. Vores eksperter vil, når de finder gode X Factor odds, med glæde dele det med dig. Du kan finde aktuelle X Factor betting tips fra vores spileksperter, hvis du går til Eksperttips.

Glem ikke at tjekke andre populære underholdning odds her hos SpilXperten.


Jesper Carstens spilforslag til X Factor 2023

Mads Moldt vinder X Factor 2022 til odds 5,00 hos Mr. Green*
Mads står tilbage som en af de to største favoritter i min optik (sammen med Tina). Han har et stort repertoire og virker til at kunne suge ting til sig. Han er blot 15 år, og kan helt sikkert nuppe en del stemmer på charme. Hans klip på YouTube slår de fleste øvrige deltagere målt på likes (kun overgået af Lasse, der allerede er sendt ud). Men: Han er kun 15 år, og det er et enormt pres. Falder han igennem undervejs? Det er muligt. Umiddelbart virker det dog til at han kan en del, og da han under Six Chair Challenge kastede sig ud i rap, brillerede han også. Det er et stort plus.


Alternativt spilforslag:

Kwamie Liv vinder til odds 3,25 hos bet25*
Oddset stikker ud, men Kwamie Liv virker som en reel dommer, der formår at lukke Blachman og Martin Jensen ude. Hun har ikke deltaget i det psykologiske spil endnu, og har undervejs i de forskellige runder holdt fokus og blikket mod deltagerne – hele tiden. Kan hun også gøre det under liveshows og kombinere det med solide sangvalg, så har hun to reelle vinderkandidater i form af Tina og Oliver, mens også Lorenzo og Charlo kan komme langt på charme — og endnu længere, hvis de har fået styr på vokal.

Nyt format til X Factor 2023

For første gang nogensinde har X Factor valgt at skifte format, og det kommer vi for første gang til at opleve i 2022. Før i tiden har det været sådan, at hver dommer er blevet tildelt en kategori blandt “Solister under 23”, “Grupper” eller “Solister over 23”. Når dommerne så er nået til liveshows, vil de hver i sær have tre deltagere eller grupper med.

I år bliver det sådan, at dommerne for første gang, vil have en med fra hver kategori. De kommer hver i sær derfor til at have en solist under 23, en gruppe og en solist over 23.

X Factor vinderodds: Blachman er favoritten

Thomas Blachman har vundet programmet tre gange i træk, og han har faktisk gjort det med tre forskellige kategorier. Selvsagt med de unge i sidste sæson (Alma Agger), med de ”voksne” i 2019 (Kristian Kjærlund) og med grupperne i 2018 (Place on Earth). I 2021 havde Blachman grupperne og nåede da også til finaleshowet med “Simon og Marcus”, men i sidste ende vandt Solveig Lindelof.

Forud for starten af X Factor 2022, der må DJ Martin Jensen se sig selv som den største underdog af de tre dommere. Sidste år var Martin Jensen tildelt kategorien med solister over 23, men blev den første dommer, der stod tilbage uden nogen deltagere. På daværende tidspunkt havde Oh Land stadig tre tilbage og Thomas Blachman én.

Det nyeste skud på stammen Kwamie Liv vurderes som værende bedre stillet end Martin Jensen, der eller må ses som mere erfaringen i X Factor regi. Kwamie er formentlig mest kendt for hendes sange “17” eller “Lost in the Girl”.

Årets ni deltagere i X Factor liveshows

Deltagerene bliver opdateret, lige så snart live shows er gået i gang!

Læs her om de ni deltagere, som er med i X Factors liveshows. Vi gennemgår først Oh Lands tre udvalgte i kategorien ”Solister under 23”, så følger Martin Jensens ”Solister over 23” og til sidst “Grupperne”, som Thomas Blachman har ansvaret for.

Kwamie Livs deltagere

Tina Mellemgaard (Under 23)
Unge Tina Mellemgaard er blandt X Factors absolut stærkeste vokalister. Måske endda den stærkeste. Hun leverede en rigtig fin audition og en endnu bedre bootcamp. Kwamie Liv var hurtig til at kalde hende en rå diamant.

Det forstår man. Til bootcamp leverede hun en sang, der rørte Kwamie Liv til tårer, og generelt virkede hun til at føle sig meget hjemme, da hun leverede sin egen sang. Det bliver spændende om de forsøger sig af med egne sange i liveshows, eller om de kører den mere sikre stil med velkendte sange, der skal fremhæve hendes vokal.

Hun virker til at have en meget laid back-personlighed. Det kan være charmerende, men man risikerer også at blive betragtet som arrogant, skønt det ikke er intentionen. Det kan potentielt blive en trussel, men umiddelbart overskygger talentet det hele. Hun står tilbage som favoritten til at vinde X Factor 2022.

Oliver Antonio (Over 23)
23-årige Oliver Antonio Giner blev valgt foran den ellers stærke konkurrent, Rune. Rune kom med en mere kunstnerisk stil end Oliver, og virkede måske mere som en født performer end Oliver.

Oliver kommer dog med en af de største stemmer til dette års show, og man skal lede længe efter en falsk tone fra den Herkules-lignende solist. Oliver virkede meget sikker både til audition, Six Chair-Challenge og til Bootcampen.

Kwamie Liv ser ud til at have en deltager her, hvor hun har rigtig mange muligheder. Spørgsmålet bliver om Oliver er en stor nok performer, og dermed også har det “X-Factor” der skal til for at gå hele vejen.

Lorenzo & Charlo (Gruppe)
Lorenzo og Charlo var et ønske for Kwamie Liv, der direkte efterspurgte dem efter six chair challenge, hvor Martin Jensen havde sendt dem hjem. De to charmerende brødre takkede ja og endte med at sende 2 Harmonies ud.

Det er ikke på grund af deres vokal. Det siger Kwamie Liv. Svaret er også soleklart: Lorenzo og Charlo er med i liveshows fordi de har charme. Masser af charme. Det er afgjort en gruppe, der kan appellere til et yngre segment. Deres vokal kan næppe bære en X Factor-triumf – i så fald skal der være sket en gedigen udvikling – men mon ikke charmen kan bringe dem et par runder ind i showet, og hvem ved, hvad der så kan ske derfra.

Ulempen ved at have meget charme og knap så meget talent: Man kun hurtigt ende ud som en gimmick. De skal have forbedret deres vokal.

Martin Jensens deltagere

Mille Bergholz (Under 23)
Mille ligner umiddelbart Martin Jensens bedste bud på et topresultat. Den smilende unge pige har leveret fint hele vejen igennem, og til sidst valgte Martin Jensen at tage hende med frem for en anden vokalstærk sangerinde, nemlig Sofie. Mille havde – følte Martin Jensen – lidt bedre styr på nerverne.

Mille har udstrålingen, gjorde det fremragende til bootcamp og kan helt sikkert charmere sig ind hos en stor gruppe stemmere. Spørgsmålet er om Milles stil passer med Martin Jensens ønske om en elektronisk stil i årets X Factor. Man kunne frygte, at svaret her var nej. Et forsigtigt bud er at Mille har vokalen til at nå langt, men nok ikke hele vejen.

Käri (Over 23)
I kategorien over 23 gik Martin Jensen med Kári fra Færøerne. Han imponerede til Six Chair-challenge med sangen Bruises, hvor hans unikke lyd fik plads til at folde sig ud. Det var en relativt stille sang, og det virker til at være der, han trives bedst. Martin Jensen har beskrevet hans vokal som ”sjælden”, men erkender også at den er utrænet – og det er her, han ser et udvilingspotentiale.

Spørgsmålet til Kári er det samme, som spørgsmålet til de to andre på Martin Jensens hold: Vil han trives i den elektroniske stil, som Martin Jensen har udtrykt at han vil forfølge i år? Det kan være svært at forestille sig, og den konklusion kan Martin Jensen også være kommet frem til i mellemtiden.

I sidste ende står og falder Káris vinderchancer med om hvorvidt det er lykkedes at flytte vokalen tilpas nok, for selvom han har en unik lyd, er der større vokalister i årets X Factor.

Oscar (Gruppe)
De to unge drenge fra Aarhus, Malthe og Tobias, udgør gruppen Oscar, der charmerede sig videre til liveshows. I øvrigt til stor overraskelse for dem selv. De havde regnet med at Martin Jensen tog Roxorloops og Jasmin med videre, men Martin Jensen foretrak at tage Oscar med.

Ifølge Martin Jensen var det ikke vokalen, der bar Oscar videre, men derimod deres energi og udviklingspotentiale – og så får han nok næppe vanskelighed ved at få drengene med på den elektroniske linje, som Martin Jensen ønsker. Til gengæld skal de håbe at dét valg, sammenholdt med gruppens charme og mulige potentiale, kan bære dem, for de er umiddelbart blandt favoritterne til at ryge ud af X Factor i de første runder.

Thomas Blachmans deltagere

Mads Moldt (Under 23)
Thomas Blachman stod givetvis over for det sværeste valg, da han skulle vælge mellem Mads Moldt og unge Lasse, der begge havde strålet i de indledende runder. Blachman virker dog til at være rigtig glad for Mads, og det er forståeligt. Den blot 15-årige dreng har en stærk vokal og talentet spænder bredt.

Han er smilende og glad. Thomas Blachman ved om nogen hvordan man skal ’narrativ’ for sine sangere, og jeg er sikker på at han får sat Mads’ talent i scene. Ved six chair challenge fik hans præstation masser af opmærksomhed, og der vil utvivlsomt være mange, der sender sine stemmer i hans retning.

Mads starter X Factors liveshows som én af de tunge favoritter på grund af sit åbenlyse talent og sin charme. Men X Factor er et stort cirkus, og spørgsmålet er om den 15-årige Mads kan bevare sig selv og stå for presset hele vejen igennem i en konkurrence, der også har andre stærke solister.

Maria Ranum (Over 23)
Den 31-årige musiklærer Maria Ranum gik videre hos Blachman foran Meseret. Maria kommer med en stor vokal, og lyder teknisk rigtig dygtig. Specielt til hendes bootcamp, hvor hun sang ‘Ocean Eyes’ med Billie Eilish kunne man høre hendes potentiale.

Frygten for Blachman bliver dog, om hun kan præstere på samme niveau, når sangene rykker op i et højere tempo. Til Six Chair-Challenge forsøgte hun sig med ‘Don’t Leave’ med Snakeships og Mø – en sang – der kørte i et noget højere tempo end på hendes bootcamp og til audition. Her havde Maria en gang imellem svært ved at kontrollere stemmen, noget der også blev påpeget panelet.

Wela og Garcia (Gruppe)
Blachman valgte at gå med Wela og Garcia frem for søskendeparret Philip og Emma Lillelund. Sidstnævnte par kunne have været en god narrativ igennem X Factor, men til syvende og sidst var de ikke stærke nok til at gå videre.

Wela og Garcia står som den stærkeste gruppe rent vokalmæssigt, men de mangler lidt af den charme som Oscar og især Lorenzo og Charlo har. Bookmakerne rangerer dem relativt højt, men der er en mulighed for at de kan ende med at skulle pakke taskerne tidligt og forlade showet allerede i de første par shows. 

For nok var de vokalmæssigt de bedste blandt grupperne, men næppe tilsvarende nok til at veje op for de øvrige gruppers større mængde charme. De er dog ikke i konkurrence mod de øvrige grupper, men det er væsentligt at holde øje med, da grupperne ofte er blandt de første, der ryger i farezonen ved X Factor.

Se X Factor-deltagernes optrædener i 2023

Vil du se eller gense deltagernes optrædener i 2022, kan du finde alt lige fra auditions til 6 Chair Challenge, Bootcamp og liveshows direkte på YouTube her: Se deltagernes sange i X Factor 2022

X Factor 2022 starter d. 1. januar 2022, hvor de første auditions bliver vist på TV2.

X Factor dommerne

Thomas Blachman og DJ Martin Jensen er gengangere fra den seneste sæson af X Factor, mens Kwamie Liv er debutant i dommerpanelet.

Thomas Blachman
Den nok mest karakteristiske og omdiskuterede dommer i dommerpanelet er Thomas Blachman, som nu har været med i 14 ud af de 15 sæsoner, der er blevet lavet af X Factor i Danmark. Den succesfulde producer, der også er jazzmusiker og komponist, deltog i det danske Melodi Grand Prix i 1996 med nummeret Røde Kinder og har også været meddommer på talentprogrammet Idol. Blachmans image, som værende filosofisk på den ene side og meget direkte og hård i tonen på den anden side, har resulteret i adskillige DR-programmer.

Thomas Blachman vandt den første TV2-udgave i 2019 med solisten Kristian Kjærlund, og han genvandt såmænd X Factor i 2020 med u23-solisten Alma Agger.

I 2021 havde Thomas Blachman fået ansvaret for grupperne, hvor han nåede hele vejen til finaleshowet med “Simon og Marcus”. Et kontroversielt valg mente mange seere, men Blachman viste sin næse for X Factor og løftede deres niveau markant.

Spil på Blachman som vinder af X Factor – KLIK HER*


Kwamie Liv
Kwamie Liv står over for sin første sæson i X Factor forud for sæsonen 2022. Kwamie Liv, der er en dansk-zambiansk sangerinde, og som både har deltaget i Toppen af Poppen og sang “Pianomand” ved Kim Larsens 70-års fødselsdag kommer som den eneste dommer med en “stor vokal”.

Kwamie Liv er muligvis ikke et lige så kendt ansigt som Blachman, Martin Jensen og Oh Land var – I hvertfald ikke hvis man kigger på antal afspilninger af musik.

Ikke desto mindre skal hun også blot være en god mentor, for at kunne nå langt i X Factor.

Spil på Kwamie Liv som vinder af X Factor – KLIK HER*


Martin Jensen
Martin Jensen, som har gjort kometkarriere som DJ i udlandet, står foran sin anden sæson i X Factor-sammenhæng. Han forklarer, at han ”bare er sig selv”, og det har allerede delt vandene i de danske hjem, eftersom dommeren er meget ærlig og direkte i sin kritik af sangerne. DJ’en har umiddelbart været en god tilføjelse til dommerpanelet, ikke mindst fordi han bringer det bedste frem i Thomas Blachman, som har svært ved at skjule smilet, når han interagerer med sin dommerkollega.

Sidste sæson blev Martin Jensen dog i flere omgange kritiseret for hans sangvalg til sine solister, og set ud fra hvor langt DJ’en nåede, skulle han måske have taget de råd til sig.

Spil på Martin Jensen som vinder af X Factor – KLIK HER*

X Factor 2023 og koncept

De fleste er ret så bekendte med X Factor og det koncept, programmet kører efter, hvilket også er kendt fra andre lande. Mange håbe- og talentfulde personer går til audition, hvor de tre dommere udvælger dem, de mener har størst X Factor til at gøre sig gældende i programmet og senere i musikbranchen. Når et stort antal deltagere er siet fra via auditions, har det indtil videre været sådan, at de tre dommere får tildelt hver deres kategori, som de har ansvaret for i resten af sæsonen. Sådan vil det dog ikke være i år.

Tidligere har der også været en 5 Chair Challenge, hvor dommere har fået lov at beslutte hvilke deltagere de hver især ville have med videre i programmet. I år bliver det dog en 6 Chair Challenge i stedet.

Når det er afviklet, tager dommerne deres udvalgte deltagere med på bootcamp, som afsluttes med, at dommerne sier yderligere tre deltagere fra, så hver dommer har tre deltagere tilbage. Herefter går det løs med de store liveshows, og det er her, du begynder at kunne spille på X Factor. I hvert program bliver én af deltagerne sorteret fra – baseret på seerstemmer og sidenhen dommernes afgørelse blandt de to deltagere, der har modtaget færrest stemmer. Dette sker, indtil det er tre deltagere tilbage. Disse dyster i den store finale om titlen som vinder af X Factor 2022.

X Factor 2023: Sådan er programmet for liveshows

Bliver opdateret tættere på start

Herunder finder du en gennemgang for programmet i den 15. sæson af X Factor, så du er sikker på, at du ikke misser et eneste liveshow.

Fredag d. 25. februar: 1. liveshow

Fredag d. 4. marts: 2. liveshow

Fredag d. 11. marts: 3. liveshow

Fredag d. 18. marts: 4. liveshow

Fredag d. 25. marts: 5. liveshow

Fredag d. 1. april: 6. liveshow

Fredag d. 8. april: 7. liveshow (1. runde + 2. runde = finale)

Facts om X Factor

– Igen i år er det TV2, der har værtskabet. TV2 overtog X Factor i 2019 til den 12. sæson (de foregående 11 sæsoner blev sendt på DR1).

– X Factor består i alt af 15 programmer, og der er syv liveshows. Der sidder mere end én million mennesker og følger med foran skærmen hver fredag.

– Dommer Thomas Blachman har vundet programmet tre gange i træk (fire gange i alt). Han har været med i alle sæsonerne bortset fra én, men han har alligevel – efter næsten hver sæson – proklameret, at han ikke ville fortsætte i den efterfølgende programserie. Men hverken Blachman eller X Factor vil være foruden hinanden, og det forstår man godt, når man ser programmerne.

– Remee, som ikke længere er aktiv dommer, har ligesom Thomas Blachman fire X Factor sejre på CV’et.

– Sofie Linde er tilbage som vært på X Factor, efter en barselspause sidste år.

Tidligere vindere af X Factor

SæsonVindende deltagerVindende dommer
1 (2007)Martin Hoberg HedegaardRemee
2 (2009)Linda AndrewsLina Rafn
3 (2010)Thomas Ring PetersenPernille Rosendahl
4 (2011)Sarah Skaalum JørgensenCutfather
5 (2012)Ida Østergaard MadsenPernille Rosendahl
6 (2012)Chresten Flack DamborgIda Corr
7 (2014)Anthony JasminThomas Blachman
8 (2015)Emilie EstherRemee
9 (2016)EmbraceRemee
10 (2016)Morten NørgaardRemee
11 (2018)Place on EarthThomas Blachman
12 (2019)Kristian KjærlundThomas Blachman
13 (2020)Alma AggerThomas Blachman
14 (2021)Solveig LindelofOh Land
15 (2022)Mads MoldtThomas Blachman
Hvem vinder X Factor 2023?

Bookmakerne anser det for mest sandsynligt, at enten Thomas Blachman eller Simon Kvamm vinder X Factor 2023.

Hvem har de bedste X Factor odds 2023?

Hos Unibet kan du både finde odds på, hvem der vinder hele X Factor 2023 eller spille på, hvilken dommer der løber med sejren.

X Factor odds