18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Oscar odds

Oscars 2022 afholdes natten mellem d. 27. og 28. marts 2022 (dansk tid). De største filmstjerner og hele Hollywood mødes for at hædre hinanden og de bedste film, instruktører m.m. Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle 24 kategorier og specials, så du kan spille på prisuddelingen og få ekstra spænding, når Academy Awards, som det også kaldes, uddeles. Hele prisuddelingen kan følges på TV 2 fra klokken 23:00.

Af Jesper Carstens

Søndag den 27. marts – eller mandag den 28. marts dansk tid – afholdes den 94. udgave af Oscar-showet. Showet bliver efter et par års fravær med værter.

Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle kategorier og en række specials. Dermed kan du spille på prisuddelingen og få ekstra spænding, når the Acadamy Awards løber af stablen. Dette er en af de mest populære begivenheder for alle, der leder efter underholdning odds. Du kan følge årets show på TV2 fra klokken 23:00.

Og der er god grund til at følge med i år. Det danske bud, Flugt – eller Flee, som den hedder i Oscar-sammenhæng – er nemlig nomineret i hele tre kategorier. Endda med realistiske chancer i alle tre. Med andre ord: Der burde være en relativ mulighed for en ny dansk Oscar-statuette efter sidste års triumf med Druk. Det ville være helt igennem fantastisk.


Odds for bedste film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste film”.

FilmOdds
The Power of the Dog1,75 – SPIL HER >>*
Coda2,00 – SPIL HER >>*
Belfast14,00 – SPIL HER >>*
King Richard20,00 – SPIL HER >>*
Dune25,00 – SPIL HER >>*
West Side Story25,00 – SPIL HER >>*
Licorice Pizza50,00 – SPIL HER >>*
Don’t Look Up50,00 – SPIL HER >>*
Drive my Car50,00 – SPIL HER >>*
Nightmare Alley75,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:44.

Hele ti film er nomineret til årets Oscar-show, og det er de samme film, der har været nævnt i løbet af hele awardsæsonen – der har ikke rigtigt været nogen overraskelser. Det skulle lige være at japanske Drive My Car blev nomineret, men den har trods alt fået en del kærlighed igennem hele sæsonen.

Der er mange gode film: CODA er en lille perle, der følger en pige, der som den eneste i sin familie kan høre. Igennem det meste af awardsæsonen har den lignet et langskud, men ved SAG Awards begyndte den så småt at få medvind, og siden sejrede den i den vigtige PGA Awards. Det har skudt filmen helt op som ligestillet favorit med The Power of the Dog.

Det samme kan jeg ikke sige om Guillermo del Toros Nightmare Alley. Det er en stjernespækket affære, men den holder ikke helt som Oscar-film.

Japanske Drive My Car er én af de bedst vurderede film hos diverse vurderingssider. Den er dog også næsten tre timer lang og jeg tror, den skræmmer nogle votere. I den anden af vurderingsskalaen finder vi Don’t Look Up, der ellers er fyldt med store profiler, og selvom Akademiet plejer at være glad for Adam McKay, der har lavet filmen, så tror jeg ikke på en overraskelse her.

De fire film udgør bunden af Oscar-ræset. Herefter er der en midte, der består af King Richard, Licorice Pizza og Dune. King Richard er en solid, fin film, der bæres af et par stærke præstationer, men den mangler lidt for at vinde. Licorice Pizza har mange af elementerne i forhold til at kunne vinde, men den mangler award-momentum, og det er svært at forestille sig, at det pludselig kommer op til Oscar-showet. 

Dune? Ikke en typisk Oscar-film. 

West Side Story har haft lidt momentum, men det synes efterhånden dødt. Tidligere på sæsonen virkede det ellers til at den var i gang med at positionere sig som en outsider, men jeg tvivler efterhånden. Det er et remake, og det koster nok også lidt.

Førstehåndsudfordreren var længe Belfast, der startede sæsonen som favoritten, men den har ikke for alvor vundet nogle priser. Der er dog ingen grund til at tvivle på dens placering som den tredjestørste favorit.

For det er The Power of the Dog, der har vundet alle de store priser. Og det er den film, der ligner den klare Oscar-favorit. Således peger de fleste eksperter på enten CODA eller The Power of the Dog hos diverse sites. Jeg hælder til The Power of the Dog.


Odds for bedste instruktør

Se odds på de nominerede i kategorien ”Bedste instruktør”.

InstruktørOdds
Jane Campion (The Power of the Dog)1,02 – SPIL HER >>*
Steven Spielberg (West Side Story)20,00 – SPIL HER >>*
Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza)20,00 – SPIL HER >>*
Kenneth Branagh (Belfast)20,00 – SPIL HER >>*
Ryusuke Hamaguchi (Drive my Car)25,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:44.

Det er et stærkt felt med stærke instruktører, men det virker umiddelbart som den mindst interessante pris ved årets Oscar-fest. Faktisk synes den afgjort.

Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men Jane Campion har vundet noget nær samtlige awards indtil videre. Jep, hun har næsten gjort lige så rent bord, som Chloé Zhao gjorde for et år siden, da hun som den kun anden kvinde vandt en Oscar som bedste instruktør, da hun stod bag Nomadland. Det er nye tider i Hollywood. 

Jane Campion står bag The Power of the Dog, der efterhånden tegner sig som årets Oscar-favorit, og med stærke skuespillere, et stærkt manuskript og knivskarp instruktion tegner det til en triumf. Chancen blev næppe mindre, da Dune-instruktøren Denis Villeneuve blev forbigået, for han var umiddelbart x-faktoren, der kunne snyde Campion.

Alt tyder på at Jane Campion vinder.


Odds for bedste skuespiller

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespiller”.

SkuespillerOdds
Will Smith (King Richard)1,10 – SPIL HER >>*
Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog)6,00 – SPIL HER >>*
Andrew Garfield (tick, tick… BOOM!)10,00 – SPIL HER >>*
Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth)25,00 – SPIL HER >>*
Javier Bardem (Being the Ricardos)50,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:45.

Det er en kategori med sværvægtere – men også med et klart hierarki.

I bunden finder vi Javier Bardem har ikke haft specielt meget award-momentum, men vi ved, at de er glade for ham hos Akademiet. Det er tredje gang han lander en hovedrolle-nominering, mens han i 2008 blev nomineret – og vandt – som birolleskuespiller. Jeg har svært ved at se ham vinde.

Jeg tror heller ikke meget på Denzel Washington, men ligesom ved Bardem skyldes det ikke en ringe præstation – der er bare nogen, der er bedre. Washington spiller med i The Tragedy of Macbeth og er ganske skarp der (som altid), men han og Bardem overgåes bare af tre andre.

Andrew Garfield brillerer i tick, tick…. BOOM!, der ellers er en lidt spøjs film. Et prestigeprojekt. Garfield er her, der og alle vegne i øjeblikket, og det giver ofte momentum. Han har vundet et par priser undervejs i denne sæson, men jeg må nok i sidste ende kalde ham en outsider.

For i toppen af hierarkiet er Will Smith og Benedict Cumberbatch. Will Smith har stået som favoritten igennem hele awardsæsonen. Smith spiller Serena og Venus Williams far i filmen King Richard. Og han er fabelagtig. Jeg kan rigtig godt lide Will Smith, og jeg vil unde ham enhver succes. Han kan snildt vinde her.

Benedict Cumberbatch er ikke uden chance. Ja, faktisk har han slagtet konkurrenterne ved den ene filmfest efter den anden. Når awardsæsonen gøres op og der skal tælles statuetter, så vil Cumberbatch have mere end dobbelt så mange som den næstmest vindende. Det er ikke lig med at man også vinder Oscar-prisen, men det vidner om at rigtig mange peger på Cumberbatch.

Til gengæld har Will Smith vundet alle de to største priser: Golden Globe og SAG Awards. Særligt den sidste er tungtvejende, da det er skuespillerforbundets egen pris, og hvis mange var delt mellem de to skuespillere, ja, så kan det blive den afgørende ting, der får en voter til at pege på Will Smith over Benedict Cumberbatch. Begge ville være et glimrende valg, men Will Smiths få, men store triumfer ser ud til at blive afgørende.


Odds for bedste skuespillerinde

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespillerinde”.

SkuespillerindeOdds
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)1,50 – SPIL HER >>*
Nicole Kidman (Being the Ricardos)3,75 – SPIL HER >>*
Penelope Cruz (Parallel Mothers)5,50 – SPIL HER >>*
Kristen Stewart (Spencer)8,00 – SPIL HER >>*
Olivia Colman (The Lost Daughter)10,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:46.

Det har været en vild rutschebanetur at følge den her kategori. Kristen Stewart startede stærkt – meget stærkt. Det virkede til at Oscar-statuetten var hendes efter at hun vandt samtlige priser i den indledende fase af award-sæsonen.

Første knæk kom ved Golden Globes, hvor Nicole Kidman vandt. Det er Kidmans eneste triumf i denne awardsæson. Men for Stewart var det kun et forvarsel, for nogle dage efter Globe-fiaskoen kom det også frem, at hun ikke blev nomineret til en SAG Award – skuespillernes egen prisshow.

Det er endnu aldrig sket at en skuespiller vinder en Oscar uden at være nomineret til en SAG Award. Og den manglende nominering til SAG Awards har da også haft stor påvirkning: Kristen Stewart har næsten ikke vundet en pris siden annonceringen, ligesom opbakningen til hende hos Gold Derby og bookmakerne er forsvundet som dug for solen.

Men præstationen er jo ikke ændret, og det er det kuriøse i det. Stewart gør det enestående, fortryllende smukt i rollen som Prinsesse Diana over få dage. En rigtig Oscar-præstation, men uden SAG-nomineringen er det svært. For hvis hendes kollegaer – altså de reelle eksperter – ikke ser det unikke i hendes præstation, hvorfor skal voterne så? Det koster for mange voters, for de skæver afgjort til SAG. 

Så hvem er favoritten?

Bookmakerne har længe peget på Nicole Kidman efter sejren ved Golden Globe, men den køber jeg ikke i skrivende stund. Det kan godt ske, at hun vinder – men hun skal ikke være favorit på baggrund af en Globe-sejr. Det er ikke et retvisende awardshow, og det er hendes eneste triumf.

Måske er favoritten så Jessica Chastain, der vandt SAG Awards? Igennem hele sæsonen har hendes navn været nævnt, men hun har sjældent vundet priserne. Det skete så ved SAG Awards, og det kan blive en rigtig afgørende pris, for Oscar-stemmerne er ikke endeligt afgivet endnu. Det kan blive momentet, der skubber favoritværdigheden i hendes retning.

Jeg var ellers mest lun på Olivia Colman, der har vundet mange priser ved årets award-sæson, men hun mangler den helt store skalp – og hun får den ikke i hjemlandets egen prisfest, da de i et forsøg på at blive mere omfavnende har set bort fra de fleste af dem, der ellers har domineret andre shows. Herunder også Colman. Jeg kan godt forestille mig, at det koster et par stemmer fra voters, der vil undre sig over at BAFTA end ikke honorer hende.

Og så er der Penelope Cruz, der umiddelbart er hende jeg regner mindst med. Hun gør det sikkert fremragende, men hun er nomineret for sin præstation i en spansktalende film. Det gør det alt andet lige sværere at vinde.

Så, umiddelbart: Jessica Chastain er favoritten i en vildt uforudsigelig kategori. Det virker til at være meget, meget jævnt, og der kan SAG Awards blive den afgørende faktor. Men en SAG award er ingen garanti for en Oscar, og i et ræs, der indtil videre har været meget åbent, kan alt ske virker det til.


Odds for bedste mandlige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste mandlige birolle”.

Mandlige birolleOdds
Troy Kotsur (CODA)1,18 – SPIL HER >>*
Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog)4,50 – SPIL HER >>*
Ciaran Hinds (Belfast)25,00 – SPIL HER >>*
J.K. Simmons (Being the Ricardos)25,00 – SPIL HER >>*
Jesse Plemons (The Power of the Dog)25,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:47.

The Power of the Dog har opnået en dobbelt nominering i denne kategori. Og sandsynligheden er at de også ender med en triumf, da Kodi Smit-McPhee står tilbage som sæsonens helt store vinder — men han er blevet overhalet på målstregen.

I begyndelsen af awardsæsonen lignede det et opgør mellem Kodi og Ciaran Hinds, men Hinds har ikke haft momentum i årets sæson, og det virker til at Troy Kotsur fra CODA har overhalet de øvrige som førsteudfordreren. J.K. Simmons har ikke meget momentum, og Jesse Plemons har næppe den vilde opbakning fra egne folk, da det virker til at al fokus er på Kodi Smit-McPhee.

Troy Kotsur vandt først en SAG Award og siden en BAFTA. Ved begge lejligheder var han oppe imod Kodi Smit-McPhee, og særligt SAG Awarden er en tung indikatorpris. Det tyder på at han henter prisen hjem.


Odds for bedste kvindelige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste kvindelige birolle”.

Kvindelige birolleOdds
Ariana DeBose (West Side Story)1,05 – SPIL HER >>*
Kirsten Dunst (The Power of the Dog)6,00 – SPIL HER >>*
Aunjanue Ellis (King Richard)18,00 – SPIL HER >>*
Judi Dench (Belfast)25,00 – SPIL HER >>*
Jessie Buckley (The Lost Daughter)25,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:48.

I kategorien for den bedste kvindelige birolle virker det til at være et halv-åbent løb. Bookmakernes favorit er Ariana DeBose, der har vundet flere store shows, men faktisk er priserne blevet fordelt meget ligeligt mellem flere af kandidaterne. Jeg kunne sagtens se en overraskelse her.

Jessie Buckley spiller fint med i The Lost Daughter, men det er nok hende, jeg tror mindst på. Så er min tro på Judi Dench lidt større. Hun er med i Belfast, der var spået mange priser i begyndelsen af sæsonen, men som ikke for alvor har vundet nogle priser. Judi Dench er altid glimrende, men både hende og Buckley vil være en lille overraskelse, taget i betragtning hvordan opbakningen har været indtil videre.

Til gengæld er der mere momentum i Aunjanue Ellis, der spiller Serena og Venus Williams mor i King Richard. Hun står i skyggen af Will Smith i Oscar-ræset, men hendes præstation høster meget anerkendelse, og jeg kan godt se hende løbe af med sejren.

Og så er der Kirsten Dunst, der har vundet en del. Hun er en del af The Power of the Dog, der forventes at vinde mange priser, men om Dunst også ender med succes er det helt store spørgsmål. For nok har Dunst vundet mange priser, men Ariana DeBose har vundet de væsentligste. De fleste eksperter peger mod hende i skrivende stund.


Odds for bedste animerede film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best Animated Feature”.

Animerede filmOdds
Encanto1,04 – SPIL HER >>*
The Mitchells vs the Machines6,00 – SPIL HER >>*
Flee14,00 – SPIL HER >>*
Luca18,00 – SPIL HER >>*
Raya and the Last Dragon25,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:49.

Danske Flee er the odd one out i animationskategorien. Her er den matchet mod Pixar og Disney-film i form af Encanto, Luca og Raya and the Last Dragon. Ja, og så lige Netflix-filmen The Mitchells vs the Machines. 

Men på trods af stærke støtter i ryggen på konkurrenterne: Flee er ikke uden chance. Slet ikke.

The Mitchells vs the Machines har vundet et hav af priser ved mindre awardshows. Jeg er ikke overbevist om at det kan oversættes til Oscar-succes. Her virker det i stedet til at Encanto er forhåndsfavoritten, men Disney-filmen er nok flot og har fine sange, men mangler et plot, der rører flere. Den er jævnt kedelig og hurtigt glemt igen – akkurat som Luca. Og som Raya and the Lost Dragon. 

Flee? Den er i min optik bedst. Men jeg tror, den får det svært mod de større virksomheder og mod Disneys flottere streg (og det er væsentligt). Encanto virker til at være tung favorit i den her kategori. Men Flee er ikke uden chance.


Odds for bedste internationale film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best International Feature Film”.

Internationale filmOdds
Drive My Car1,02 – SPIL HER >>*
The Woest Peron in the World6,00 – SPIL HER >>*
Flee8,00 – SPIL HER >>*
The Hand of God14,00 – SPIL HER >>*
Lunana: A Yak in the Classroom14,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:49.

I kategorien for bedste film er Flee også nomineret, men det bliver meget, meget svært. Årsagen? Det bliver meget svært at slå Drive My Car. 

Den tre timer lange film fra Japan har næsten gjort rent bord ved diverse awardshows, og når man også tænker på at Oscar-akademiet har fundet den værdig til Best Picture-kategorien, så bliver det meget svært at se bort fra den her. Jeg tror mindst på Flees chancer i den her kategori.


Odds for bedste dokumentarfilm

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste dokumentar”.

DokumentarOdds
Summer of Soul1,28 – SPIL HER >>*
Flee4,00 – SPIL HER >>*
Attica14,00 – SPIL HER >>*
Ascension25,00 – SPIL HER >>*
Writing with Fire25,00 – SPIL HER >>*
Odds er senest opdateret d. 25. marts kl. 9:50.

Det er umiddelbart i dokumentar-kategorien at Flee har de bedste chancer. Vi må dog erkende, at Summer of Soul er favoritten. Det er også den dokumentar, der har vundet ved de fleste awardshows. 

Men når den ikke har vundet, har Flee vundet. Det er de to dokumentarer, der har gjort rent bord i denne sæson. De øvrige tre dokumentarer er solide, men det står umiddelbart mellem Summer of Soul og Flee, og som udgangspunkt er Summer of Soul relativ storfavorit.


Værd at vide om 2022-udgaven: Nomineringsproces, vært m.m.

Vi har samlet brugbar information om processen med nomineringer, værten ved årets show og meget andet, så du både er klar til at fange de bedste odds, men også nyde showet natten mellem søndag og mandag.

Sådan udvælges, nomineres og vinder film
Det er organisationen The Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS), der har stemmerne og dermed afgør, hvem og hvilke film, der skal nomineres til hvilke kategorier. For at sikre, at stemmerne afgives og tælles korrekt, bliver de hvert år certificeret, så man er sikker på, at der ikke er noget snyd forbundet med stemmeafgivelserne. Medlemmerne af AMPAS skal have en eksklusiv invitation for at kunne være med til at stemme, og der vurderes at være omkring 6.000 stemmende medlemmer. Ved nomineringsrunden er det ikke alle medlemmer, der kan stemme i alle kategorier, men de får derimod tildelt en eller flere kategorier til vurdering. Først når de nominerede er fundet, kan alle medlemmer stemme i alle kategorierne.

Trin for trin er processen således: En række film udvælges, akademiet kan så afgive stemmer omkring hvem, der skal nomineres. Til sidst starter en helt ny afstemning, hvor der kun kan stemmes på de nominerede i hver kategori. Flest stemmer er lig med sejren.

Der er forskellige krav til de nominerede film til hvert års Oscars. Først og fremmest skal filmen have præmiere i det foregående kalenderår – det vil sige at dette års film er fra 2019. Dernæst skal alle filmene være minimum 40 minutter lange, med undtagelse af kortfilmene naturligvis. Spillefilmene skal også have et vist format og opløsning, men kan både være analoge og digitale.

Årets vært
Efter tre år uden en vært er der nu blevet fundet tre forskellige, der skal agere vært til Oscar Awards 2022. Wanda Sykes, Amy Schumer og Regina Hall vil alle dele værtsrollen.

Den røde løber og kendisser
Udover filmnomineringer er der naturligvis også den røde løber, som altid byder på sjove samtaler og kommentarer – både frivilligt og ufrivilligt. Er du modeinteresseret, vil der bestemt også være nogle fantastiske kjoler og outfits at lade sig inspirere af. Og sidst, men ikke mindst vil der altid være et ekstra underholdningselement i reaktionerne hos både vinderne og ’taberne’ af de 24 priser. Nogle år har det udviklet sig til mindre skandaler, som kan være yderst underholdende i sig selv.

Leder du efter flere odds på Oscars?

Ovenfor har du set odds på de mest populære kategorier ved Oscar-uddelingen, men hos nogle bookmakere kan du rent faktisk spille på Academy Awards i alle kategorierne. Det betyder, at du også kan spille på mindre kategorier som “Bedste animationsfilm”, “Bedste fotografering”, “Bedste originale manuskript” og så videre.

Trin for trin: Spil på Oscars før kl. 23:00
Med vores trin for trin kan du oddse på Oscars i løbet af fem minutter.

1. Gå til betfair.com – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind

3. Du finder oddsene på Oscars under “Sportsbook” (i topmenuen) og efterfølgende “Alle Sportsgrene” og så “Specialspil”: Oscars

> Spil på The Oscars 2022*

De bedste bookmakere til Oscars vurderet ud fra odds og udvalg
Vi har her samlet de bedste bookmakere som har odds på The Oscars 2022.

Betfair
Betfair har alle odds du skal bruge på Oscar Awards 2022 og kører med en fornuftig tilbagebetaling. Du får et nemt overblik og har gode muligheder for, at finde frem til det bedste odds.

Unibet
Hos Unibet finder du odds på samtlige 24 kategorier. Bookmakeren har en pæn tilbagebetaling på Oscars i en sammenligning med markedet generelt.

Mr. Green Sport
Som det er tilfældet ved Unibet, kan du ved Mr. Green spille på alle 24 kategorier. Bookmakerne deler oddssætning, så du kan altså også spille gunstige vinderodds hos Mr. Green.

LeoVegas
Vil du spille på The Oscars, kan du gøre det hos LeoVegas, der dækker samtlige 24 kategorier i konkurrencen. Bookmakeren har en del favorable odds på outsiderne til flere af priserne.

bet365
bet365 er også klar med en komplet dækning af The Oscars. Der er 24 kategorier, og du kan spille på dem alle hos verdens største bookmaker.

Analyserne er skrevet d. 15. februar 2022 kl. 11:29. Odds er senest opdateret d. 28. februar 2022 kl. 11:30 – odds kan ændre sig.

1️⃣ Hvilken bookmaker har de bedste Oscar odds 2022?

Vil du spille på The Oscars, kan du gøre det hos LeoVegas, der dækker samtlige 24 kategorier i konkurrencen. Bookmakeren har en del favorable odds på outsiderne til flere af priserne.

2️⃣ Hvornår bliver The Oscars 2022 afholdt i år?

Oscars 2022 afholdes natten mellem d. 27. og 28. marts 2022 (dansk tid).

Få de bedste Oscar odds her

Til Lego Vegas *