18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Oscar odds 2024

Oscars 2024 afholdes natten mellem d. 10. og 11. marts 2024 (dansk tid). De største filmstjerner og hele Hollywood mødes for at hædre hinanden og de bedste film, instruktører m.m. Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle 24 kategorier og specials, så du kan spille på prisuddelingen og få ekstra spænding, når Academy Awards, som det også kaldes, uddeles. Hele prisuddelingen kan følges på TV2 fra klokken 23:00.

Emma Stone er favorit til at løbe med “Bedste skuespillerinde” – IMAGO / ZUMA Wire

Teksten herunder er skrevet af Jesper Carstens

Odds for bedste film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste film”.

Bedste film Udbyder Odds
Oppenheimer LeoVegas
1.01
Poor Things LeoVegas
21.00
The Holdovers LeoVegas
26.00
The Zone of Interest LeoVegas
34.00
Anatomy of a Fall LeoVegas
51.00
Barbie LeoVegas
51.00
American Fiction LeoVegas
81.00
Killers of the Flower of the Moon LeoVegas
101.00
Maestro LeoVegas
101.00
Past Lives LeoVegas
101.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 8. mar. 12:07.
Moderne, futuristisk baggrund med abstrakte former, designet til Oscars mobil.

Det er Christopher Nolans storfilm, Oppenheimer, der stjæler al fokus i denne kategori. Skønt der er mange stærke film – Poor Things, Past Lives og The zone of Interest står som klare perler – så tyder alt på at Nolan endelig får den eftertragtede statuette for Oppenheimer. Alt og alle eksperter peger på filmen, der også har hentet priser ved alle de store awardshows indtil videre.

Christopher Nolan og Nolans film deler ofte vandene, men han formår at hive folk i biografen, og det er også skønt, at de helt store film kan hive de største priser hjem. Typisk er det jo ikke sommer-blockbusters, der løber af med Oscar-prisen for bedste film, og det er heller ikke sikkert, det sker i år, men meget tyder på det. De har gjort rent bord i alle større awardshows indtil videre.

Dernæst: Den klare udfordrer er ikke umiddelbart til at få øje på. Der har været lidt momentum omkring The Holdovers, der også er en sjov og hjertevarm film, men som snarere er båret af gode skuespillerpræstationer. Historien er fin og charmerende, men ikke Oscar-vindende, tror jeg.

Nej, Oppenheimer er den klare favorit af en årsag.

Odds for bedste instruktør

Se odds på de nominerede i kategorien ”Bedste instruktør”.

Odds er senest opdateret d. 16. februar 2024. Odds kan ændre sig.

Fra starten af sæsonen har Christopher Nolan været den klare favorit. Nolan har lavet den ene store film efter den anden, og han er ét af de navne, der kan trække massevis af publikum i biograferne – men typisk er en blockbuster-instruktør ikke en, der hiver statuetterne hjem. Det er faktisk kun anden gang, han bliver nomineret til bedste instruktør. Senest var for Dunkirk.

I år er det allerede blevet til en sejr ved Golden Globe og ved Critics Choice Awards, og kursen er sat mod både en BAFTA-triumf og en Directors Guilds Awards, og dermed er vejen banet for en fremragende sæson for Nolan.

Han er i stærkt selskab, hvor både Martin Scorsese og Yorgos Lanthimos er store navne. Sidstnævnte har for alvor fundet melodien, og har opnået en Oscar-nominering for sine to seneste film. Der er lidt hype omkring Poor Things. Jeg tror ikke, det er nok til at indhente og overhale Nolan og Oppenheimer, men det er umiddelbart her, jeg ser en mulig overraskelse – jeg er dog nede på meget få procent, og jeg finder ikke nogle odds interessante længere.

Odds for bedste skuespiller

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespiller”.

SkuespillerOdds
Cillian Murphy (Oppenheimer)1,05 – SPIL HER >>*
Paul Giamatti (The Holdover)7,50 – SPIL HER >>*
Bradley Cooper (Maestro)18,00 – SPIL HER >>*
Colman Domingo (Rustin)51,00 – SPIL HER >>*
Jeffrey Wright (American Fiction)101,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Da Christopher Nolan skulle lave Oppenheimer, skulle han bruge en karismatisk hovedrolleindehaver, hvis ansigt kunne udtrykke lige præcis det, han ville med Oppenheimer. Det ansigt tilhørte Cillian Murphy, der som regel altid har en rolle i Nolans film, og han formår i den grad at træde i karakter som hovedrolleindehaver.

Den stærke præstation, sammenholdt med hans tilbagelænede og lidt kejtede adfærd i de forskellige interviews, har i den grad hjulpet ham på vej til at blive en meget populær genstand i Hollywood. Han vandt en Golden Globe, men han tabte Critics Choice til Paul Giamatti.

Og det har sat det hele på spil igen: Er Cillian Murphy det lock, man troede? Noget tyder på at momentum er ved at skifte. Paul Giamatti spiller enestående i The Holdover, som den vrede, sure lærer, der skal være babysitter over en længere ferie, mens én af de unge mennesker ikke kan være andre steder. Det er en film med få roller og en stor transformation for én karakter. Og Giamatti er dygtig, vellidt og sjov. Det bliver ret spændende, og de odds, der står lige nu, kommer til at se lidt anderledes ud til Oscar-showet. En vigtig indikator – den klart vigtigste – er SAG Awards den 24. februar (amerikansk tid), der live-sendes på Netflix.

I begyndelsen af awardsæsonen var det ellers Bradley Cooper, der lignede den primære udfordrer til Murphy, og da Cooper i et par interviews kom med svage skud ud mod Murphy, var narrativen ellers sat op til en spændende awardsæson, men Cooper har ikke for alvor haft tur i den.

Odds for bedste skuespillerinde

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespillerinde”.

SkuespillerindeOdds
Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon)1,40 – SPIL HER >>*
Emma Stone (Poor Things)2,50 – SPIL HER >>*
Sandra Huller (Anatomy of a Fall)21,00 – SPIL HER >>*
Annette Bening (Nyad)51,00 – SPIL HER >>*
Carey Mulligan (Maestro)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Det står mellem to personer: Annette Bening er imponerende i Nyad, hvor hun svømmer fra Cuba til Florida, men det var en overraskelse, at hun blev nomineret. Sandra Huller og Carey Mulligan er der heller ikke så meget hype omkring.

Dermed ligner det et opgør mellem Emma Stone og Lily Gladstone. De har skiftes til at deles om favoritværdigheden, men efter sejren ved Critics Choice Awards, er Emma Stone trukket en lille smule fra. Lily Gladstone har gjort det glimrende i Killers of the Flower Moon. Selvfølgelig er der også noget politisk over det – Lily Gladstone er den første Native American, der er nomineret i kategorien for bedste skuespillerinde. Det skal dog ikke overdøve præstationen, for hun gør det særdeles glimrende over for Leonardo diCaprio i filmen, og det er ikke en lille ting.

Jeg har svært ved at vurdere den, men jeg overvejer at gå mod Emma Stone til de nuværende odds. Hun er en darling blandt voters, og hun har leveret en præstation, der sagtens kan kaste en statuette af sig.

Odds for bedste mandlige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste mandlige birolle”.

Mandlige birolleOdds
Robert Downey Jr (Oppenheimer)1,01 – SPIL HER >>*
Ryan Gosling (Barbie)15,00 – SPIL HER >>*
Mark Ruffalo (Poor Things)26,00 – SPIL HER >>*
Robert de Niro (Killers of the Flower Moon)26,00 – SPIL HER >>*
Sterling K. Brown (American Fiction)41,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Det er nogle særdeles dygtige navne, der er på listen her, men meget tyder på at det bliver en klar triumf for Robert Downey Jr., der allerede har høstet sine priser.

Marvel-kollegaen Mark Ruffalo er god og solid i Poor Things, men det er ikke en præstation, der er nok til at vinde. Martin Scorese blev i Killers of the Flower Moon genforenet med Robert de Niro, og den kombinationer er altid god, men ikke god nok til at vinde, tror jeg.

Og Ryan Gosling var en absolut treasure i Barbie, men at hverken Margot Robbie (bedste skuespillerinde) eller Greta Gerwig (bedste instruktør) blev nomineret, er et skidt tegn for filmens popularitet hos voterne. Han har dog spillet og sunget sit hjerte ud i rollen som Ken. I forbindelse med promotion af filmen sagde han, at han ville give Ken den respekt, han fortjente, og det må man da sige, han har gjort.

Men jeg har svært ved at se bort fra Robert Downey Jr. Jeg tror, han vinder.

Odds for bedste kvindelige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste kvindelige birolle”.

Kvindelige birolleOdds
Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers)1,01 – SPIL HER >>*
Danielle Brooks (The Color Purple)21,00 – SPIL HER >>*
Emily Blunt (Oppenheimer)21,00 – SPIL HER >>*
America Ferrara (Barbie)26,00 – SPIL HER >>*
Jodie Foster (Nyad)41,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Det her er den kategori, jeg har mindst at sige om. Jeg synes, Jodie Foster er skøn i Nyad. Jeg synes, America Ferrara er lidt overvurderet i Barbie. Emily Blunt gjorde det solidt i Oppenheimer. Danielle Brooks ar solid i The Color Purple. Og Da’Vine Joy Randolph er en darling i The Holdovers. Jeg har ikke set én eneste seriøs ekspert pege på andre end hende. Det kommer heller ikke til at ske fra min side.

Odds for bedste animerede film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best Animated Feature”.

Animerede filmOdds
Spider-Man: Across the Spider-Verse1,36 – SPIL HER >>*
The Boy and the Herron2,60 – SPIL HER >>*
Nimona26,00 – SPIL HER >>*
Elemental34,00 – SPIL HER >>*
Robot Dreams41,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Jeg har en klar favorit i form af Spider-Man: Across the Spider-Verse. Det er efterfølgeren til Spider-Man: Into the Spider-Verse, der for mig står som én af de absolut bedste film overhovedet. Det var en tegnestil, der lidt delte vandene, men her nogle år efter kan man jo se, at den så småt er begyndt at vinde ind, se fx den nye Turtles-film (der også er overraskende god).

Hvis nogen skal slå Spider-Man, der jo trods alt “blot” er en efterfølger – og ovenikøbet “bare” en optakt til den tredje film – ja, så er det The Boy and the Herron. Det er en film skabt af Hayao Miyazaki, og det er altså ikke bare hvemsomhelst: Det er manden i Japan. Filmen vandt en Golden Globe. Jeg er meget splittet her, så jeg kunne godt finde på at gå med The Boy and the Herron i et coin toss.

Odds for bedste internationale film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best International Feature Film”.

Internationale filmOdds
The Zone of Interest1,01 – SPIL HER >>*
Society of the Snow11,00 – SPIL HER >>*
Perfect Days21,00 – SPIL HER >>*
Io Capitano26,00 – SPIL HER >>*
The Teachers’ Lounge34,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

Der findes film, der med det samme går ind og gør noget ved en. Der efterlader en med en følelse af ét eller andet. Godt som skidt.

Sådan en film er The Zone of Interest. Den vækker seernes følelser og fantasier og får dem til at væmmes. Det er en film, man vil huske efter at man har set dem. Lidt lig The Boy in the Striped Pyjamas. Jeg kan ikke se andre vindere end den. Den er også nomineret i hovedprisen, hvilket plejer at være et solidt tegn.

Odds for bedste dokumentarfilm

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste dokumentar”.

Internationale filmOdds
20 Days in Mariupol1,03 – SPIL HER >>*
Four Daughters10,00 – SPIL HER >>*
The Eternal Memory15,00 – SPIL HER >>*
Bobi Wine: The People’s President15,00 – SPIL HER >>*
To Kill a Tiger34,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 8. marts 2024. Odds kan ændre sig.

I en tid, hvor krig og ødelæggelse fylder rigtig meget, er det svært at komme uden om 20 Days in Mariupol, der udkom i starten af 2023. Den dokumenterer 20 dages invasion fra Rusland i Ukraine, og det er ikke en hyggelig familiefilm. Den er den klare favorit her, og har stort set vundet samtlige priser undervejs i awardsæsonen.

Værd at vide om 2024-udgaven: Nomineringsproces, vært m.m.

Vi har samlet brugbar information om processen med nomineringer, værten ved årets show og meget andet, så du både er klar til at fange de bedste odds, men også nyde showet natten mellem søndag og mandag.

Sådan udvælges, nomineres og vinder film

Det er organisationen The Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS), der har stemmerne og dermed afgør, hvem og hvilke film, der skal nomineres til hvilke kategorier. For at sikre, at stemmerne afgives og tælles korrekt, bliver de hvert år certificeret, så man er sikker på, at der ikke er noget snyd forbundet med stemmeafgivelserne. Medlemmerne af AMPAS skal have en eksklusiv invitation for at kunne være med til at stemme, og der vurderes at være omkring 6.000 stemmende medlemmer. Ved nomineringsrunden er det ikke alle medlemmer, der kan stemme i alle kategorier, men de får derimod tildelt en eller flere kategorier til vurdering. Først når de nominerede er fundet, kan alle medlemmer stemme i alle kategorierne.

Trin for trin er processen således: En række film udvælges, akademiet kan så afgive stemmer omkring hvem, der skal nomineres. Til sidst starter en helt ny afstemning, hvor der kun kan stemmes på de nominerede i hver kategori. Flest stemmer er lig med sejren.

Der er forskellige krav til de nominerede film til hvert års Oscars. Først og fremmest skal filmen have præmiere i det foregående kalenderår – det vil sige at dette års film er fra 2023. Dernæst skal alle filmene være minimum 40 minutter lange, med undtagelse af kortfilmene naturligvis. Spillefilmene skal også have et vist format og opløsning, men kan både være analoge og digitale.

Årets vært

Det har været et par svære sæsoner med hensyn til Oscar-værtsjobbet. Det er faktisk ét af de jobs, som ingen rigtig vil have, sagde man i en periode. Men nu er Jimmy Kimmel tilbage igen og skal styre showets gang. Kimmel er et sikkert valg: Han er sjov, venner med de fleste, og er vant til at joke med og om de kendte. Man ved, hvad man får.

Den røde løber og kendisser

Udover filmnomineringer er der naturligvis også den røde løber, som altid byder på sjove samtaler og kommentarer – både frivilligt og ufrivilligt. Er du modeinteresseret, vil der bestemt også være nogle fantastiske kjoler og outfits at lade sig inspirere af. Og sidst, men ikke mindst vil der altid være et ekstra underholdningselement i reaktionerne hos både vinderne og ’taberne’ af de 24 priser. Nogle år har det udviklet sig til mindre skandaler, som kan være yderst underholdende i sig selv.

Leder du efter flere odds på Oscars?

Ovenfor har du set odds på de mest populære kategorier ved Oscar-uddelingen, men hos nogle bookmakere kan du rent faktisk spille på Academy Awards i alle kategorierne. Det betyder, at du også kan spille på mindre kategorier som “Bedste animationsfilm”, “Bedste fotografering”, “Bedste originale manuskript” og så videre.

Trin for trin: Spil på Oscars før kl. 01:10 mandag d. 11. marts 2024
Med vores trin for trin kan du oddse på Oscars i løbet af fem minutter.

1. Gå til LeoVegas – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind

3. Søg på “Oscar” og vælg “Oscaruddelingen”

Få op til 1.000 kr. som freebet
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

De bedste bookmakere til Oscars vurderet ud fra odds og udvalg

Vi har her samlet de bedste bookmakere som har odds på The Oscars 2024.

LeoVegas
Vil du spille på The Oscars, kan du gøre det hos LeoVegas, der dækker samtlige 24 kategorier i konkurrencen. Bookmakeren har en del favorable odds på outsiderne til flere af priserne.

Unibet
Hos Unibet finder du odds på samtlige 24 kategorier. Bookmakeren har en pæn tilbagebetaling på Oscars i en sammenligning med markedet generelt.

Mr. Green
Som det er tilfældet ved Unibet, kan du ved Mr. Green spille på alle 24 kategorier. Bookmakerne deler oddssætning, så du kan altså også spille gunstige vinderodds hos Mr. Green.

bet365
bet365 er også klar med en komplet dækning af The Oscars. Der er 24 kategorier, og du kan spille på dem alle hos verdens største bookmaker.

betfair
betfair har alle odds du skal bruge på Oscar Awards 2024 og kører med en fornuftig tilbagebetaling. Du får et nemt overblik og har gode muligheder for, at finde frem til det bedste odds.

1️⃣ Hvornår bliver The Oscars 2024 afholdt i år?

Oscars 2024 afholdes natten mellem d. 10. og 11. marts 2024 (dansk tid).