18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Oscar odds

Oscars 2023 afholdes natten mellem d. 12. og 13. marts 2023 (dansk tid). De største filmstjerner og hele Hollywood mødes for at hædre hinanden og de bedste film, instruktører m.m. Vi har her samlet de bedste Oscar odds på alle 24 kategorier og specials, så du kan spille på prisuddelingen og få ekstra spænding, når Academy Awards, som det også kaldes, uddeles. Hele prisuddelingen kan følges på TV2 fra klokken 23:00.

Everything Everywhere All at Once er favoritter i flere kategorier. Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix

Everything Everywhere All at Once er favoritter i flere kategorier. Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix

Teksten herunder er skrevet af Jesper Carstens

Moderne, futuristisk baggrund med abstrakte former, designet til Oscars mobil.

Odds for bedste film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste film”.

FilmOdds
Everything Everywhere all at Once1,05 – SPIL HER >>*
All Quiet on the Western Front13,00 – SPIL HER >>*
The Banshees of Insherin17,00 – SPIL HER >>*
Top Gun: Maverick26,00 – SPIL HER >>*
The Fabelmans34,00 – SPIL HER >>*
AndreSe odds – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Den tabte godt nok ved Golden Globes, men siden har Everything Everywhere all at Once nærmest vundet ved alle de store awardshows. Det er blevet til mere end 30 award-sejre og snart samtlige eksperter og top-brugere hos predictionsitet Gold Derby peger på Everything Everywhere all at Once. Det ligner en massiv favorit til at vinde showet – og modsat The Power of the Dog fra sidste år, så har filmen ikke tabt momentum i ugerne op til Oscar-showet.

Det er dog en spøjs film, der måske afskrækker nogle voters, men selvom The Banshees of Insherin og The Fabelmans tidligt i awardsæsonen lignede stærke kandidater, så er der bare ingen, der for alvor har leveret et seriøst bud på en vinder. All Quiet on the Western Front er den varmeste outsider efter BAFTA-sejren, men eftersom den ikke har fået meget kærlighed ved andre indikator-shows – og eftersom BAFTA de seneste par år har mistet lidt status som Oscar-indikator – ja, så er det svært at tro på. Alt andet end Everything Everywhere all at Once VIL være en overraskelse.

Tilbage i januar vurderede Jesper Carstens, at filmen Everything Everywhere all at Once fortjente en anbefaling i ekspertpanelet til odds 3,00.

Odds for bedste instruktør

Se odds på de nominerede i kategorien ”Bedste instruktør”.

InstruktørOdds
Daniel Kwan & Daniel Scheinert (Everything Everywhere all at Once)1,06 – SPIL HER >>*
Steven Spielberg (The Fabelmans)8,00 – SPIL HER >>*
Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin)26,00 – SPIL HER >>*
Todd Field (Tár)26,00 – SPIL HER >>*
Ruben Ostlund (Triangle of Sadness)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Steven Spielberg startede awardsæsonen som favorit, og selvom han af uransagelige årsager vandt en Golden Globe, så har han aldrig været favoritten i denne sæson. Nok er The Fabelmans en sød film, der har fået pæne anmeldelser, men Spielbergs Globe-triumf er mere nostalgisk end fortjent. Det er kun lykkedes Spielberg at vinde to gange i hele denne sæson.

Der har nemlig stået The Daniels – Daniel Kwan og Daniel Scheinert – på alle priser. Med mere end 34 triumfer, herunder den væsentligste indikatorpris i form af Directors Guild of Amercia Awards, vil det være en meget stor overraskelse, hvis The Daniels ikke løber af med prisen. Det plejer at være de mest vindende instruktører i hver sæson, der hiver Oscar-statuetterne hjem. Skulle der ske en overraskelse, ja, så er det svært at pege på hvem. Oscar-voterne kan også blive lidt nostalgiske og The Fabelmans er en sød film, så måske kan Spielberg få lidt kærlighed alligevel? Martin McDonagh er altid en award-favorit, men The Banshees of Inisherin virker til at have tabt al momentum. Todd Field har vundet fem priser, men Tár har ikke for alvor haft den store medvind.

Nogle gange kan det betale sig at være hurtig ved havelågen (no jinx). Jesper Carstens har anbefalet Daniel Kwan & Daniel Scheinert som vindere i kategorien til odds 4,33 for flere måneder siden. Læs analysen i ekspertpanelet.

Odds for bedste skuespiller

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespiller”.

SkuespillerOdds
Brendan Fraser (The Whale)1,57 – SPIL HER >>*
Austin Butler (Elvis)2,25 – SPIL HER >>*
Colin Farrell (The Banshees of Inisherin)17,00 – SPIL HER >>*
Bill Nighy (Living)51,00 – SPIL HER >>*
Paul Mescal (Aftersun)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Nattens bedste historie kan blive skrevet i kategorien for bedste skuespiller. Brendan Fraser har efterhånden sømmet sit navn fast som Oscar-favorit. I slutningen af 90’erne og i starten af 00’erne var han en leading man i blokbusters, men herefter løb han ind i en svær periode, og har i de senere år primært været med i tv-serier – lige indtil han fik et sent comeback og nu leverer varen i The Whale. Fraser er gennemsympatisk, og det hjælper nok også, men efter en triumf ved skuespillernes eget forbund, SAG Awards, er han nu favoritten til at vinde en Oscar.

Det lignede ellers længe at Austin Butler ville tage den for sit portræt af Elvis. Det er stadig ikke udelukket, og det er på forhånd en af de priser, der virker mest åbne før showet. Hos Gold Derby er han få dage før showet afholdes, stadig den flest eksperter peger på. Mit bud er dog at det ændrer sig senest fredagen inden Oscar-showet.

Butler har taget et par tunge priser, Fraser har taget flere af de vigtigste priser – og så er det Colin Farrell, der har vundet flest priser af alle. Det ses tit i skuespillerkategorierne, for der er ingen, der regner med Farrell i sidste ende: dertil mangler han at vinde de vigtige indikator-priser.

Odds for bedste skuespillerinde

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste skuespillerinde”.

SkuespillerindeOdds
Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)1,75 – SPIL HER >>*
Cate Blanchett (Tár)1,90 – SPIL HER >>*
Andrea Riseborough (To Leslie)29,00 – SPIL HER >>*
Michelle Williams (The Fabelmans)34,00 – SPIL HER >>*
Ana de Armas (Blonde)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Hvor skuespillernes pris var én af de mest åbne priser, så må skuespillerindernes pris være den mest åbne blandt de helt store priser. Igennem hele sæsonen har Cate Blanchett og Michelle Yeoh delt priserne imellem sig. Begge har vundet mere end 20 priser undervejs.

Cate Blanchett har vundet BAFTA og Golden Globe, der betragtes som to store priser. Sandheden er dog at deres væsentlighed er begrænset i forhold til Oscar-showet. En væsentligere pris er kritikernes pris, og den vandt Blanchett.

I stedet er det skuespillernes egen forbundspris, SAG-awarden, der er den tungeste indikatorpris. Den vandt Michelle Yeoh, men det må ikke blænde nogen. Selvom SAG-awarden er væsentlig, så er den ingen facitliste, og Cate Blanchett er en sværvægter. En sværvægter med en reel chance for at vinde. Den kombination kan skubbe et par tvivlende voters.

Blanchett har navnet og nogle tunge priser i ryggen. Yeoh har måske i højere grad historien og den tungeste pris i ryggen. Hos Gold Derby peger flest på Michelle Yeoh, og jeg tænker hun må være favoritten, men jeg kan ikke undgå at overveje, om det måske spiller ind, at Blanchett er med i Tár, der nok ikke vinder alt for mange priser, mens Yeoh er med i Everything Everywhere All at Once, som ventes at vinde meget – skuler voterne måske til det og tænker at pege på Blanchett af den årsag? Det burde de ikke – og måske er det slet ikke en faktor. Det er en åben kategori – men den er kun åben mellem de to. Ana de Armas og Michelle Williams kan ikke vinde, og ingen i verden havde regnet med at Andrea Riseborough blev nomineret, men imponerende benarbejde fik altså præstationen nomineret – men vinde? Nah.

Odds for bedste mandlige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste mandlige birolle”.

Mandlige birolleOdds
Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once)1,01 – SPIL HER >>*
Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin)21,00 – SPIL HER >>*
Brendan Gleeson (The Banshees of Inisherin)21,00 – SPIL HER >>*
Brian Tyree Henry (Causeway)51,00 – SPIL HER >>*
Judd Hirsch (The Fabelmans)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Snart samtlige priser er gået til Ke Huy Quan i denne awardsæson, og det er svært at se det blive ændret her. Den meget sympatiske mand spillede i sin tid med i Indiana Jones og The Goonies, men forsvandt fra skærmen efter 1992-filmen Encino Man, hvor han mere eller mindre indstillede karrieren, da der ikke var nok muligheder for asian-american skuespillere. Han vendte først for alvor tilbage i 2021, og nu står han her. Det er en fremragende historie og sammenlagt med en fabelagtig præstation, så er det den perfekte cocktail.

I en kategori hvor dygtige Brendan Gleeson og stortalentet Barry Keoghan også er, må man bare erkende at alt andet end en triumf til Ke Huy Quan vil være en sensation.

Odds for bedste kvindelige birolle

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste kvindelige birolle”.

Kvindelige birolleOdds
Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever)2,25 – SPIL HER >>*
Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once)2,50 – SPIL HER >>*
Kerry Condon (The Banshees of Inisherin)3,00 – SPIL HER >>*
Stephanie Hsu (Everything Everywhere All at Once)41,00 – SPIL HER >>*
Hong Chau (The Whale)51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

I kategorien for bedste kvindelige birolle kæmper tre skuespillerinder om prisen – og alle tre kan vinde den. Jamie Lee Curtis sejrede for nyligt ved SAG Awards, og det er en meget tung indikatorpris. Det lover godt for hendes chancer, men det er vigtigt at huske på, at det ikke er en facitliste.

Det er dog Angela Bassett, der har vundet flest af de store priser. Hun sejrede ved både Golden Globes og Critics’ Choice Awards. Og så er der Kerry Condon, der sejrede ved BAFTA og generelt har støvsuget mange af de små awardshows. Faktisk har hun vundet flest priser i denne sæson.

Angela Bassett på den røde løber ved BAFTA. Hvordan går det mon ved The Oscars? Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix

Angela Bassett på den røde løber ved BAFTA. Hvordan går det mon ved The Oscars? Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om at det er SAG-awarden, der vægter højest, men det er tydeligt, at det er en kategori, hvor ingen for alvor ved, hvem der løber af med den. Jeg kan se alle vinde, men er nok mindst varm på Kerry Condon. Jeg tror, den står mellem Angela Bassett og Jamie Lee Curtis, og jeg hælder minimalt mere til Jamie Lee Curtis.

Odds for bedste animerede film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best Animated Feature”.

Animerede filmOdds
Guillermo del Toro’s Pinocchio1,02 – SPIL HER >>*
Puss in Boots: The Last Wish15,00 – SPIL HER >>*
Marcel the Shell with Shoes On17,00 – SPIL HER >>*
Turning Red21,00 – SPIL HER >>*
The Sea Beast34,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Guillermo del Toro’s Pinocchio har vundet de fleste og de største priser i denne awardsæson. Marcel the Shell with Shoes On har vundet de resterende, men det er svært at se bort fra Guilermo del Toro. Det ligner en sikker sejr til ham.

Marcel the Shell with Shoes On kan være overraskelsen, men det er svært at se den vinde mod en ambitiøs film fra en stor filmskaber.

Odds for bedste internationale film

Se odds på de nominerede i katgorien ”Best International Feature Film”.

Internationale filmOdds
All Quiet on the Western Front1,02 – SPIL HER >>*
Argentina, 198510,00 – SPIL HER >>*
The Quiet Girl13,00 – SPIL HER >>*
EO18,00 – SPIL HER >>*
Close51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

All Quiet on the Western Front er den helt store favorit i kategorien for internationale film. Filmen har vundet et par priser undervejs, herunder hovedprisen ved BAFTA, og flere vurderer at den er blandt de bedste krigsfilm nogensinde på niveau med Saving Private Ryan. Hos Gold Derby peger samtlige eksperter og topbrugere på filmen som vinder, så det ligner et sikkert bud. De øvrige film har ikke fået meget hype i sæsonen.

Odds for bedste dokumentarfilm

Se odds på de nominerede i katgorien ”Bedste dokumentar”.

Internationale filmOdds
Navalny1,30 – SPIL HER >>*
Fire of Love3,25 – SPIL HER >>*
All the Beauty and the Bloodshed7,50 – SPIL HER >>*
All That Breathes26,00 – SPIL HER >>*
A House Made of Splinters51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. marts 2023. Odds kan ændre sig.

Navalny startede ikke som Oscar-favorit, men over de seneste par uger har den overhalet alle de øvrige kandidater og ligger nu lunt i svinget til at tage triumfen. All the Beauty and the Blodshed har været favoritten det meste af året og har også hentet flest triumfer sammen med Fire of Love, men Navalny – der kun har vundet to priser – har vundet den seneste store pris ved BAFTA. Men det var All That Breathes, der tog International Documentary Associations pris for bedste dokumentar.

Jeg er ikke skarp nok i dokumentarkategorien til at lure om oddsene er sat rigtigt, men det kunne være en interessant kategori at dykke dybere ned i.

Værd at vide om 2023-udgaven: Nomineringsproces, vært m.m.

Vi har samlet brugbar information om processen med nomineringer, værten ved årets show og meget andet, så du både er klar til at fange de bedste odds, men også nyde showet natten mellem søndag og mandag.

Sådan udvælges, nomineres og vinder film

Det er organisationen The Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS), der har stemmerne og dermed afgør, hvem og hvilke film, der skal nomineres til hvilke kategorier. For at sikre, at stemmerne afgives og tælles korrekt, bliver de hvert år certificeret, så man er sikker på, at der ikke er noget snyd forbundet med stemmeafgivelserne. Medlemmerne af AMPAS skal have en eksklusiv invitation for at kunne være med til at stemme, og der vurderes at være omkring 6.000 stemmende medlemmer. Ved nomineringsrunden er det ikke alle medlemmer, der kan stemme i alle kategorier, men de får derimod tildelt en eller flere kategorier til vurdering. Først når de nominerede er fundet, kan alle medlemmer stemme i alle kategorierne.

Trin for trin er processen således: En række film udvælges, akademiet kan så afgive stemmer omkring hvem, der skal nomineres. Til sidst starter en helt ny afstemning, hvor der kun kan stemmes på de nominerede i hver kategori. Flest stemmer er lig med sejren.

Der er forskellige krav til de nominerede film til hvert års Oscars. Først og fremmest skal filmen have præmiere i det foregående kalenderår – det vil sige at dette års film er fra 2022. Dernæst skal alle filmene være minimum 40 minutter lange, med undtagelse af kortfilmene naturligvis. Spillefilmene skal også have et vist format og opløsning, men kan både være analoge og digitale.

Årets vært

Efter sidste års forsøg med tre værter, er der i år én vært til at styre slagets gang. Jimmy Kimmel er det sikre valg, og han har takket ja til at være Oscar-vært igen. Det bliver et show, hvor de går tilbage til dyderne og kører den sikre stil.

Den røde løber og kendisser

Udover filmnomineringer er der naturligvis også den røde løber, som altid byder på sjove samtaler og kommentarer – både frivilligt og ufrivilligt. Er du modeinteresseret, vil der bestemt også være nogle fantastiske kjoler og outfits at lade sig inspirere af. Og sidst, men ikke mindst vil der altid være et ekstra underholdningselement i reaktionerne hos både vinderne og ’taberne’ af de 24 priser. Nogle år har det udviklet sig til mindre skandaler, som kan være yderst underholdende i sig selv.

Leder du efter flere odds på Oscars?

Ovenfor har du set odds på de mest populære kategorier ved Oscar-uddelingen, men hos nogle bookmakere kan du rent faktisk spille på Academy Awards i alle kategorierne. Det betyder, at du også kan spille på mindre kategorier som “Bedste animationsfilm”, “Bedste fotografering”, “Bedste originale manuskript” og så videre.

Trin for trin: Spil på Oscars før kl. 01:10 mandag d. 13. marts 2023
Med vores trin for trin kan du oddse på Oscars i løbet af fem minutter.

1. Gå til LeoVegas – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind

3. Søg på “Oscar” og vælg “Oscaruddelingen”

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

De bedste bookmakere til Oscars vurderet ud fra odds og udvalg

Vi har her samlet de bedste bookmakere som har odds på The Oscars 2023.

LeoVegas
Vil du spille på The Oscars, kan du gøre det hos LeoVegas, der dækker samtlige 24 kategorier i konkurrencen. Bookmakeren har en del favorable odds på outsiderne til flere af priserne.

Unibet
Hos Unibet finder du odds på samtlige 24 kategorier. Bookmakeren har en pæn tilbagebetaling på Oscars i en sammenligning med markedet generelt.

Mr. Green
Som det er tilfældet ved Unibet, kan du ved Mr. Green spille på alle 24 kategorier. Bookmakerne deler oddssætning, så du kan altså også spille gunstige vinderodds hos Mr. Green.

bet365
bet365 er også klar med en komplet dækning af The Oscars. Der er 24 kategorier, og du kan spille på dem alle hos verdens største bookmaker.

betfair
betfair har alle odds du skal bruge på Oscar Awards 2023 og kører med en fornuftig tilbagebetaling. Du får et nemt overblik og har gode muligheder for, at finde frem til det bedste odds.

1️⃣ Hvornår bliver The Oscars 2023 afholdt i år?

Oscars 2023 afholdes natten mellem d. 12. og 13. marts 2023 (dansk tid).