18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Melodi Grand Prix odds

Det europæiske Melodi Grand Prix afvikles fra d. 10. til d. 14. maj 2022. På denne side finder du de bedste MGP odds, og så klæder vi dig selvfølgelig godt på med en stor optakt, hvor vi gennemgår favoritter og outsidere, så du er helt klar til at spille på det europæiske Melodi Grand Prix 2022. Har Danmark en chance ved Eurovision Song Contest?


Trin for trin: odds melodi grand prix 2022
Følg de simple steps herunder – så er du klar til at spille på Melodi Grand Prix i løbet af ganske få øjeblikke.

1. Gå til LeoVegas.dk – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind.

3. Følg stien ”Sport” – ”Specials” – ”Det Europæiske Melodi Grand Prix” (eller søg blot på ”Melodi Grand Prix”)

4. Du er nu klar til at spille på konkurrencen.

> Spil Melodi Grand Prix 2022 nu*


Odds på Melodi Grand Prix 2022

VinderTop 10
Ukraine1,33 – SPIL HER >>*1,01 – SPIL HER >>*
Storbritannien8,00 – SPIL HER >>*1,15 – SPIL HER >>*
Sverige8,00 – SPIL HER >>*1,03 – SPIL HER >>*
Italien13,00 – SPIL HER >>*1,08 – SPIL HER >>*
Spanien20,00 – SPIL HER >>*1,12 – SPIL HER >>*
Grækenland51,00 – SPIL HER >>*1,49 – SPIL HER >>*
Polen51,00 – SPIL HER >>*1,43 – SPIL HER >>*
Serbien51,00 – SPIL HER >>*1,43 – SPIL HER >>*
Holland101,00 – SPIL HER >>*1,64 – SPIL HER >>*
Norge101,00 – SPIL HER >>*1,64 – SPIL HER >>*
Moldova151,00 – SPIL HER >>*1,66 – SPIL HER >>*
Australien201,00 – SPIL HER >>*2,75 – SPIL HER >>*
Estland201,00 – SPIL HER >>*3,00 – SPIL HER >>*
Frankrig201,00 – SPIL HER >>*3,45 – SPIL HER >>*
Portugal201,00 – SPIL HER >>*3,25 – SPIL HER >>*
Finland226,00 – SPIL HER >>*5,00 – SPIL HER >>*
Armenien251,00 – SPIL HER >>*4,50 – SPIL HER >>*
Tjekkiet251,00 – SPIL HER >>*4,50 – SPIL HER >>*
Aserbajdsjan301,00 – SPIL HER >>*13,00 – SPIL HER >>*
Island301,00 – SPIL HER >>*11,00 – SPIL HER >>*
Schweiz301,00 – SPIL HER >>*13,00 – SPIL HER >>*
Belgien401,00 – SPIL HER >>*10,00 – SPIL HER >>*
Litauen401,00 – SPIL HER >>*10,00 – SPIL HER >>*
Rumænien501,00 – SPIL HER >>*15,00 – SPIL HER >>*
Tykland501,00 – SPIL HER >>*15,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 14. maj 2022 kl. 7:35. Odds kan ændre sig.


Er du på udkig efter de bedste Melodi Grand Prix betting odds, så er du havnet det helt rigtige sted. Oddssætningen afslører, at bookmakerne har størst tiltro til Ukraine, som dog er skarpt forfulgt af buddene fra Italien og Sverige. Odds 501,00 på Danmark indikerer, at der skal et mindre MGP-mirakel til, hvis det skal blive til dansk sejr.

Opdatering 10-05-2022: Det lykkedes ikke for Danmark at avancere til finalen ved det europæiske Melodi Grand Prix.


Vil du læse mere om favoritterne ved det Europæiske Melodi Grand Prix og se vores vinderbud, anbefaler vi dig at gå til vores hovedside med Eurovision odds.

Husk at du også kan finde spilforslag på både sport og underholdning på vores side med eksperttips. Held og lykke!


Danmarks kandidater til Det Europæiske Melodi Grand Prix 2022

Danmark valgte at sende Reddi til Det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen “The Show”. Forud for den danske kvalifikation, gennemgik Jesper Carstens alle potentielle repræsentanter. Bemærk i øvrigt, at han anbefalede Reddi som vinder af det danske Melodi Grand Prix til odds 4,00 hos LeoVegas. Du kan læse gennemgangen herunder.


Conf3ssions – Hallelujah

Bookmakernes og diverse fansites’ umiddelbare favorit er Conf3ssions Hallelujah. Faktisk dominerer sangen langt de fleste polls, jeg har kunne opstøve. Det er et gospel-brag, der fejrer og fester løs. Den passer – virker det til – umiddelbart rigtig, rigtig godt ind.

Den her sang bringer festen blandt de otte numre, og blandt de otte sange er det umiddelbart den, der indkapsler Grand Prix-stemningen allerbedst. Og tager man de internationale briller på, så lyder den afgjort også som en international kandidat.

Men er det Danmarks kandidat? Jeg kan godt se, hvorfor den fører mange af de internationale afstemninger, fordi det er en sang, der ville kunne repræsentere mange lande. Men Danmark? Det er ikke sikkert, vi deler den smag, men det er værd at bemærke, at den også fører afstemningen på danske fansites. 

Det er en gospel-sang, men jeg tror mange vil ”slukke” hvis de går med gospel-tingen i det visuelle. Danmark er ikke just et gospel-land.

Til gengæld virker det til at vi får en fest. Kan de skabe en flot, visuel fortælling, så er det her en vinderkandidat.

Du kan høre sangen HER

Reddi – The Show

Chief1, Remee m.fl. står bag sangen her, som performes af Reddi. Det er en sang, der skiller sig lidt ud med sin rockede stil. Ihan Haydar – kendt fra L.I.G.A. – er med i Reddi. Hun var også med i 2012, hvor hun var en del af vindersangen ”Should’ve known better”. 

Umiddelbart er det en sang, der er inspireret af sidste års Eurovision-vinder fra Måneskin (Italien). 

Det er en sang, der brager løs og som virkelig skaber en fest. Jeg er overbevist om, at hvis de rammer det visuelle helt perfekt, så er det en vindersang. Det er i al fald en sang, som måske kan appellere til flest ved årets Melodi Grand Prix, især hvis gospel-stilen i Conf3ssions melodi ikke rammer.

Du kan høre sangen HER

Fuld Effekt – Rave med de hårde drenge

Rave med de hårde drenge er klart den melodi, der kommer til at dele vandene mest. Det er et meget, meget atypisk bidrag. Der er helt klart et stort marked for den, og jeg tror, den forlængede stemmeperiode kan komme det her bidrag til gode.

Den passer overhovedet ikke ind i Grand Prix. Det er dakkedak med fuld fart, og der kommer en kæmpe, kæmpe fest. Ingen tvivl om det. 

Men traditionalister vil have det meget anstrengt med dem. ”Er der en melodi i den,” spørger Jørgen de Mylius i en podcast. Og lige netop det spørgsmål er hele essensen af det her bidrag. Der vil være lige så mange, der hader og afskyer den, som der er folk, der holder af den. 

Den forlængede stemmeperiode kan snildt sende Fuld Effekt i Superfinalen. Det er et etableret navn med en stor fanskare. 

Jeg kan se dem gå i Superfinalen. Spørgsmålet er om den kan vinde – vil deres tilhængere faktisk se med og stemme på finaledagen?

Du kan høre sangen HER

Josie Elinor & Jack Warren – Let Me Go

Let Me Go er en sød sang, der er skrevet af fire sangskrivere fra Danish Songwriting Academy. Sangen fremføres af Josie Elinor og Jack Warren.

Benjamin Rosenbohm, der var den ene halvdel af Ben & Tan, der vandt dansk Melodi Grand Prix i 2020, er én af sangskriverne bag sangen. Spiller det ind? Ja, det tænker jeg egentligt: Sangen appellerer meget bredt, og jeg kan sagtens se den få mange fra mange grupper af befolkningen. Josie Elinor og Jack Warren kan hurtigt ende med en fornem kemi på scenen.

Men den har en udfordring: det er ikke en sang, der efterlader et voldsomt positivt førstehåndsindtryk. Den kan hurtigt ende med at blive små-kedelig. Det er en sød sang, der vokser jo flere gange du lytter til den. Spørgsmålet er bare om den når at vokse hurtigt nok på seerne. 

Det er en sang, der godt kan snige sig ind i Superfinalen. Chancen for at vinde afhænger nok i høj grad af deres sceneshow.

Du kan høre sangen HER

Patrick Dorgan – Vinden Suser Ind

Patrick Dorgan plejer ikke at synge dansk, men det gør han her ved Melodi Grand Prix. Han har været med til at skrive balladen Vinden Suser Ind, der er noget anderledes end hans normale sange. 

Vinden Suser Ind handler om et knust og såret hjerte. Det er ikke altid, de passer ind i Grand Prix-fortællingen, der i højere grad handler om fest og farver. En ballade tager ligesom pulsen ud af festen. 

Til gengæld er den hamrende relaterbar og Patrick Dorgan synger rigtig, rigtig godt og har en god vokal. 

Jeg tror ikke, det er nok. Jeg har svært ved at se den snige sig videre til Superfinalen.

Du kan høre sangen HER

Morten Fillipsen – Happy Go Lucky

Den tidligere MGP-deltager, Morten Fillipsen (Du er ikke som de andre pi’r), er tilbage i Grand Prix-sammenhæng med sangen Happy Go Lucky. 

Happy Go Lucky er en rigtig, rigtig fin, feel good-sang. Kan Morten Fillipsen skabe en fremragende staging, kan han få lidt medvind, men jeg tænker umiddelbart at sangen er for stille og rolig til at kunne skabe nok ravage. 

Til gengæld er Morten Fillipsen ikke hvem-som-helst i Grand Prix-sammenhæng, og jeg tænker at han har ren følgerskare på baggrund af Du er ikke som de andre pi´r. Måske giver det lidt medvind i ugen op til showet, men umiddelbart tvivler jeg på at det resulterer i nok stemmer til Superfinalen.

Du kan høre sangen HER

Der Var Engang – En skønne dag

MGP-vinderen Emma Pi (Du ser den anden vej) er den ene halvdel af Der Var Engang. Den anden halvdel? Far Rasmus Hedeboe. 

Det er en rigtig fin sang, der nok appellerer mest af alt til ydersegmenterne – de ældste og de yngste. Det er en meget stille og rolig sang, og jeg har nok svært ved at se den få en stor del af stemmerne – og dermed har jeg også svært ved at forestille mig den gå i Superfinalen.

Det er en sang, der er skrevet under corona-tiden og kan nemt tolkes som en kommentar på hele perioden. I min bog havde den nok ramt stærkere for et år siden, hvor folkestemningen var anderledes. Jeg er ikke overbevist om at denne stille og rolige sang rammer folkesindet lige i øjeblikket.

For at have en chance skal den ramme det visuelle helt perfekt.

Du kan høre sangen HER

Juncker – Kommet for at blive

Juncker stiller også op i årets Melodi Grand Prix, men han levnes ikke mange chancer. Dertil er sangen nok for stille og for rolig – og så tror jeg ikke, nogen kan se den klare sig i den internationale konkurrence. Det må koste stemmer. 

Juncker står bag store hit som Mogens og Karen samt Havana, og Kommet for at blive passer meget fint i den stil. Men det er ikke en fest: det er hyggeligt. 

Jeg tror, den her sang rammer et for smalt segment.

Du kan høre sangen HERRegler og formatet ved dansk Melodi Grand Prix

Årets danske Melodi Grand Prix afholdes over én dag. Der er otte deltagere og i den indledende runde får de alle lov at synge deres sang og performe deres show. Mod slutningen af showet sorteres fem af dem fra, således der er tre der går videre i Superfinalen. Herfra findes vinderen.

Tidligere har der blandt andet været en jury ved det danske Melodi Grand Prix, men akkurat som i 2021 er det nu udelukkende seerne, der afgør årets Melodi Grand Prix.

Der er dog en væsentlig forskel i år: Allerede fra mandag den 28. februar klokken 9:00 kan man stemme løs. Hver dag frem til showet den 5. marts kan man afgive en stemme i Melodi Grand Prix-appen, der udgives fredag den 18. februar. Disse stemmer tæller med i den indledende runde.

Fra den indledende runde går de tre mest populære sange videre til Superfinalen. Her nulstilles stemmerne, og det er således kun stemmerne, der gives under selve showet i den afgørende fase, der tæller med. 

Igennem tiden har vi gentagende gange set eksempler på at forhåndsfavoritterne har skuffet til selve showet – men her bliver det spændende at se hvordan den nye afstemningsprocedure spiller ind. Vi risikerer at de tre-fire forhåndsfavoritter alle har så mange stemmer forud for showet, at de ikke kan nå at blive overhalet af de øvrige kandidater på trods af et fabelagtigt sceneshow. Det kan være en endnu vigtigere indikator end før, at holde øje med hvor mange afspilninger de forskellige numre har hos diverse streamingtjenester.

Fredag den 18. februar er ikke kun en væsentlig dato fordi appen bliver udgivet – det er også her, vi kommer til at kende sangrækkefølgen på de otte deltagere.Spiltip til Melodi Grand Prix

Jesper Carstens anbefaling: Reddi – The Show vinder til odds 4,00 hos LeoVegas*

De tidlige predictions peger på Conf3ssions med Hallelujah, men jeg er ikke overbevist om at gospel-sangen slår igennem i Danmark. Derfor går jeg med Reddi, der fyrer den af med The Show. Det er også en af de sidste sange, hvilket gør at den måske står klarest i erindringen til finaleafstemningen. Der er masser af power og fest i deres sang, der ovenikøbet også overrasker og skifter retning undervejs – og så har de Danmarks absolut sejeste trommeslager. Udfordringen kan blive stemmeformatet frem til finalen, for her skal man stemme uden at have set nogen optræde — det KAN blive en popularitetskonkurrence, og det er ikke til at vide hvilken vej, det går

Jesper Carstens anbefaler: The Show vinder til odds 4,00 hos LeoVegas*

Forslaget er skrevet d. 18. februar 2022 kl. 14:13. Odds kan ændre sig.


Sådan gik DMGP sidste år

Odds på Dansk Melodi Grand Prix 2021 afslørede Fyr & Flamme som feltets største favorit, og diskoduoen levede såmænd op til favoritværdigheden med sangen ”Øve os på hinanden”. Jesper Groth og Laurits Emanuel var spået et tæt kapløb med Chief 1 & Thomas Buttenschøn og The Cosmic Twins, og mens førstnævnte nåede finalen, floppede sidstnævnte stort. Jean Michel endte med at være den mest seriøse udfordrer med sin engelsksprogede sang “Beautiful”.


Tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix

Her kan du se, hvilke sange, der tidligere har vundet Melodi Grand Prix i Danmark – og som dermed har repræsenteret Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix.


1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke – “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni – “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke – “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger – “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto – “Angelique”

1962: Ellen Winther – “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann – “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand – “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel – “For din skyld”

1966: Ulla Pia – “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel – “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach – ”Disco Tango”

1980: Bamses Venner – “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron – “Krøller eller ej”

1982: Brixx – “Video Video”

1983: Gry – “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren – “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren – “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax – “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene – “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren – “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær – “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier – “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen – “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte – “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach – “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken – “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft – “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj – “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl – “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen – “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King – “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen – “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson – “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup – “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane – “Twist of love”

2007: DQ – “Drama queen”

2008: Simon Mathew – “All night long”

2009: Brinck – “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen – “In a moment like this”

2011: A Friend in London – “New tomorrow”

2012: Soluna Samay – “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest – “Only teardrops”

2014: Basim – “Cliche love song”

2015: Anti Social Media – “The way you are”

2016: Lighthouse X – “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen – “Where I Am”

2018: Rasmussen – ”Higher Ground”

2019: Leonora – ”Love Is Forever”

2020: Ben & Tan – ”Yes”

2021: Fyr & Flamme – “Øve os på hinanden”

2022: Reddi – “The show”

De 10 seneste vindere i det europæiske MGP

Se en kort liste nedenfor eller gå til vores dedikerede sektion, der beskriver de seneste vindere af Eurovision mere i detaljen.


2021) Italien: Måneskin – Zitti E Buoni

2020) Aflyst: Ingen vinder

2019) Holland: Duncan Laurence – Arcade

2018) Israel: Netta – Toy

2017) Portugal: Salvador Sobral – Amar pelos dois

2016) Ukraine: Jamala – 1944

2015) Sverige: Måns Zelmerlöw – Heroes

2014) Østrig: Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix

2013) Danmark: Emmelie de Forest – Only Teardrops

2012) Sverige: Loreen – Euphoria

2011) Aserbajdsjan: Ell & Nikki – Running Scared

2010) Tyskland: Lena – Satellite

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

– Danmark har vundet det europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.

– Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.

– Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.

– Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.

– Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.


De fem største danske Melodi Grand Prix moments gennem tiderne

Danmark har produceret indtil flere mindeværdige øjeblikket i den store europæiske sangkonkurrence, og i dette afsnit kigger vi lidt nærmere på de allerstørste af disse.


Emmelie de Forest – Nr. 1 i 2013
Med sangen Only Teardrops strøg Emmelie de Forest helt til tops ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2013. Sangen var blandt andet blevet til i samarbejde med rutinerede Lise Cabble, der efterhånden må betegnes som lidt af en MGP-specialist. Sangen er egentlig ganske melankolsk, men den rummer også et håb om bedre tider, og det er noget, som publikum kan forlige sig med. Skønne Emmelie de Forest fremførte den med masser af power og sjæl, i bare fødder på scenen, og med et stort smil på læben. Et rørende bidrag, der fremstår som Danmarks suverænt stærkeste i nyere tid.


Brødrene Olsen – Nr. 1 i 2000
Når vi kører end ”The Greatest”-kategori, vil det være direkte uforskammet at lade Brødrene Olsens magiske bidrag passere forbi ukommenteret. Med sangen Fly On The Wings Of Love (Smuk som et stjerneskud) tryllebandt den charmerende duo publikum i Sverige ved Eurovision Song Contest i 2000, og præstationen rakte til en samlet førsteplads. Jørgen Olsen og Niels Olsen stod side om side, hver med en guitar i hånden, med højt humør, og med et hjerteligt kærlighedsbudskab på læberne. Dét var noget, der virkede!


Grethe og Jørgen Ingmann – Nr. 1 i 1963
Er du en del af den lidt ældre generation, husker du også Grethe og Jørgen Ingmann, som stjal showet med sangen Dansevise i 1963. En intro på elguitar sætter scenen for Grethe, som synger dragende og overbevisende. Volmer Sørensen, der fungerede som tekstforfatter, har skrevet en eventyrlig sang, der rummer mange sproglige finurligheder. Med Dansevise blev Grethe og Jørgen Ingmann den første duet til at vinde Eurovision Song Contest, og flere eksperter mener, at Dansevise er Danmarks bedste bidrag i konkurrencen nogensinde.


Rollo og King – Nr. 2 i 2001
Det lignede på forhånd ikke en taknemmelig opgave, da der skulle følges op på Brødrene Olsens succes i 2000, men foran et overvejende dansk publikum i Parken til Melodi Grand Prix i 2001, gav duoen Rollo og King den så meget gas med sangen Never Ever Let You Go (Der står et billede af dig på mit bord), at de var lige ved at sørge for, at titlen blev på dansk jord. Rollo og King performede sig til en samlet 2. plads i konkurrencen, og selvom man siger, at man kun husker vinderne, så har det muntre og charmerende nummer fået en plads i historiebøgerne.


Tommy Seebach – Nr. 6 i 1979
Husker du Tommy Seebach fra Jerusalem i 1979? Ellers skylder du dig selv at gå på Youtube og give sangen Disco Tango et lyt med det samme. Tommy Seebach er bare et ikon i den danske musikhistorie, og med Disco Tango rammer han et rigtigt disco-vibe, som man får lyst til at rokke med på. Sangen blev til i et samarbejde med den nu 72-årige sangskriver Keld Heick. Husk nu at nyde strygerne – og ikke mindst Tommy Seebachs karakteristiske hårpragt – når du sætter dig til rette.Darude repræsenterede Finland

Kun én gang i MGP-historien er det lykkedes for Finland at vinde det europæiske Melodi Grand Prix. Det skete i Athen i 2006, hvor finnerne chokerede verden med deres bidrag Hard Rock Hallelujah af Lordi. Med en heavy metal sang, der blev opført i monsterkostumer, skrev Lordi sig ind i historiebøgerne, og efter 12 års trofætørke håber Finland nu på, at de igen har en vindersang.

I 2019 var det så ingen ringere end Darude, der skulle forsøge at tage guldet hjem for finnerne. Du kender formentlig den finske DJ for én ting og kun én ting: Den ikoniske hit-single Sandstorm. Men lad det være sagt med det samme; mesterværker hænger ikke på træerne, og selvom Darude fandt magien med Sandstorm i 1999, så gjorde han det på ingen måde med Eurovision-bidraget Look Away i 2019. Darude endte på sidstepladsen i den første semifinale, og han var således ikke en del af finaleprogrammet.Da Melodigrandprix gik boyband-amok i 2002

Har du lyst til at være MGP-nostalgisk i et europæisk perspektiv? Så gå på Youtube og find 2002-udgaven frem. Den 47. udgave af Melodi Grand Prix bød på den ene klasse-performance efter den anden, og alt for få blev honoreret som fortjent (og her hentydes ikke til, at danske Malene Mortensen havde fortjent mere end sidstepladsen). Vi tænker i særdeleshed på Grækenland, Rusland og Cypern.


Michalis Rakintzis blev 17’er
Fire mekaniske grækere i robotkostumer. Hvordan fik sangen ”S.A.G.A.P.O” ikke mere end en 17. plads dét år? Sangen kører i et roligt tempo, akkompagneret af en meget simpel koreografi, og Michalis Rakintzis har sågar overskud til at blinke til kameraet undervejs. Den er ganske kikset, bevares, men den ka’ noget.


Prime Minister i mål som 10’er
Husker du, at Rusland stillede med et boyband helt i hvidt? Fire herrer i hvidt lige fra top til tå; altså med både sko, strømper, bukser, skjorte og blazer. Alle med karakteristisk udseende, og alle med muligheden for at fyre den af i et solo-stykke. I forhold til grækernes bud var der skruet op for koreografien. Søg den frem – ren nydelse!


“One” snuppede 6. pladsen
Okay! Cypern fik måske som fortjent. Måske er det bare undertegnede, der mener, at det ville have klædt Europa at traktere med en endnu højere placering. Men: Igen har vi at gøre med et vaskeægte boyband. Fem aktører, iklædt sorte læderbukser og ærmeløse veste. ”One” kom helt ud over scenekanten, og der var masser af power på.


Hvornår finder det Europæiske Melodi Grand Prix sted?

Det europæiske Melodi Grand Prix afvikles fra tirsdag d. 10. til lørdag d. 14. maj 2022.

Hvor kan jeg se det Europæiske Melodi Grand Prix?

Det europæiske Melodi Grand Prix sendes direkte på DR og DR TV.