18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Melodi Grand Prix odds

Det europæiske Melodi Grand Prix afvikles fra tirsdag d. 9. til lørdag d. 13. maj 2023. På denne side finder du de bedste MGP odds, og så klæder vi dig selvfølgelig godt på med en stor optakt, hvor vi gennemgår favoritter og outsidere, så du er helt klar til at spille på det europæiske Melodi Grand Prix 2023. Kan Danmark gå videre til finalen ved Eurovision Song Contest?

Moderne, lyst teknologisk mønster til Melodi Grand Prix mobilbaggrund

Odds på Melodi Grand Prix 2023

Herunder finder du de bedste odds på det europæiske Melodi Grand Prix 2023.

VinderOdds
Sverige1,50 – SPIL HER >>*
Finland3,00 – SPIL HER >>*
Ukraine15,00 – SPIL HER >>*
Frankrig26,00 – SPIL HER >>*
Norge26,00 – SPIL HER >>*
Spanien26,00 – SPIL HER >>*
Israel34,00 – SPIL HER >>*
Italien51,00 – SPIL HER >>*
Armenien81,00 – SPIL HER >>*
Belgien81,00 – SPIL HER >>*
Østrig81,00 – SPIL HER >>*
Storbritannien101,00 – SPIL HER >>*
AndreSe flere odds*

Odds senest opdateret d. 12. maj 2023 kl. 9:40. Odds kan ændre sig.

Trin for trin: odds melodi grand prix 2023

Følg de simple steps herunder – så er du klar til at spille på Melodi Grand Prix i løbet af ganske få øjeblikke.

1. Gå til bet365.dk – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind.

3. Følg stien ”Sport” – ”Specialvæddemål” – ”Globale” – “Eurovision 2023” (eller søg blot på ”eurovision”)

4. Du er nu klar til at spille på det europæiske Melodi Grand Prix.

> Odds på Melodi Grand Prix 2023 nu*

Europæisk Melodi Grand Prix 2023: Loreen er favorit

Vi ved, Sverige kan finde ud af at skrue popmusik sammen. Vi ved også, at Loreen er en elsket tidligere vinder af Eurovision. 

Hos bookmakerne er det lig med en vinderkombination, og svenskeren har været storfavorit til Grand Prixet i Liverpool ganske længe nu.

Loreen vandt i 2012 med Euphoria, og hun har med dette nummer haft fat i en del af de samme virkemidler i skuffen med dymo-lablen: Hitpotentiale

Oddsene er under 2 på sejr til Loreen. Undertegnede kan ikke helt sige sig fri for at være en smule undervældet af sangen. 

Den er en anelse beregnende. Som resultatet af en indkøbstur i det store MGP-supermarked, hvor der er væltet ned fra alle de rigtige hylder, men jeg føler mig ikke hverken omfavnet, ramt eller rørt. 

Er det godt håndværk? Absolut. Er der stor chance for, hun vinder 13. maj i Liverpool? Formentlig også. Vil det være en mindeværdig vindersang? Ikke umiddelbart.


Lyt til Sveriges favoritsang her:

Danmark sender Reiley til Melodi Grand Prix i Europa

Der er meget langt fra Brødrene Olsen og Rollo & King til dette års danske bud på en Eurovision-song fra færøske Reiley.

Han har selv sagt: I am ageless. Jeg har ingen alder. Jeg er som Peter Pan. Dét udtalte han i relation til den forvirring, der opstod om færingens alder, for først var han vist 21, så var han måske 22, og nu er der opstået konsensus om, at han er 25. 

Det er jo en ting med det rent formelle og kronologiske. Men måske er der noget mere overordnet ved hans udtalelese. 

Måske er hans persona og hans musik i virkeligheden mere et kig ind i fremtiden. Til en tid, hvor antallet af følgere online og den historie – det narrativ, om du vil – du fortæller om dig selv, afgør, hvor relevant du er. 

Breaking My Heart er ikke spået en jordisk chance til Eurovision i Liverpool, men Reiley er nok allermest et hip fra fremtiden.

Fra en tid med kunstig intelligens. Hvor artister er beregnende og crowd-pleasende performere snarere end bevingede sjæle med guddommelig inspiration. 

Er det den bedste sang og melodi ved MGP? Absolut ikke. Har den potentiale til at overraske, hvis vi kan få de yngre generationer til at interessere sig for sangkonkurrencen? Jepsen.


Lyt til Danmarks sang her:

MGP 2023: Dedikeret Eurovision-side

Vil du have mere Melodi Grand Prix-nørderi, så hop over på vores dedikerede Eurovision-side, hvor vi blandt andet gennemgår flere favoritter, point- og stemmesystem samt tidligere Eurovision-vindere – ligesom vi lægger hovedet på blokken og giver vores vinderbud.


Dansk Melodi Grand Prix 2023

Nedenfor kan du læse, hvad vi skrev om det danske Melodi Grand Prix, der gik forud for det europæiske:

I alt otte håbefulde deltagere dyster om at skulle repræsentere Danmark ved det europæiske Melodi Grand Prix i maj. Slaget står i Arena Næstved lørdag d. 11. februar 2023 fra kl. 20:00. I det følgende afsnit gennemgår vi de otte deltagere, ligesom et par af vore musikentusiaster, Jens Gullemann, Toke Parbo og Michael Vilster, deler deres tanker om sangene.


EYJAA – I Was Gonna Marry Him

Jens: Endnu en popsang, der arbejder med temaet om ulykkelig kærlighed. Sangen byder på noter, der tager lytteren ind mellem Grand Prix og Det vilde vesten, men selvom sangen ikke er dårlig, sidder man alligevel tilbage med, at den hurtig vil blive glemt mellem 40 konkurrenter i Europa

Toke: Sender vi en popsang afsted til det europæiske Melodi Grand Prix i 2023? Jeg tror det. Catchy melodi, hvor søskendebåndet skinner igennem i de mange, fine harmonier. På engelsk og med fløjtespil – den er køreklar.

Michael: Søstrene Sara og Brynja har haft et mindre radiohit med Don’t Forget about Me, og de prøver nu at gøre sig endnu mere uforglemmelige med denne sang. Det lykkes ikke helt. Bevares, det er solidt håndværk med en snert af elverpiger og duft af gedigen melankolsk pop, og søskendekonstellationer har det med at være populære som fx Brødrene Olsen og Herreys.


Reiley – Breaking My Heart

Jens: Reiley kommer med en sang, der ganske enkelt bare rammer ned i alt, der er moderne lige nu. Sangen har et internationalt niveau, og man fornemmer klare træk til den hyper-populære K-pop genre i hele sangens energi og lyd. Jeg ville ikke blive overasket, hvis det er færøske Reiley, der skal repræsentere Danmark til maj.

Toke: Masser af god energi i sangen, som Reiley fremfører på overbevisende vis. Kendt fra TikTok med millioner af følgere. Meget ung i sin stil – måske for ung til at triumfere ved Dansk Melodi Grand Prix? Top 3 fortjener den dog.

Michael: Liberal Alliance havde succes ved seneste folketingsvalg med en TikTok-taktik. 20-årige Reiley har 10 millioner følgere på ungdommens foretrukne medie. Er det nok til at sende denne veldrejede K-popsang til finalen? Den ultimative test af, hvor godt fat Melodi Grand Prix har i de unge mennesker. Er der nok af dem, har vi en finaledeltager her.

Nicklas Sonne – Freedom

Jens: Intet Melodi Grand Prix uden et rock-indslag, der kan få folk op af stolene. Som altid vil en sang som denne skille sig ud fra pop-musikken, der ellers fylder mest på en aften som denne. Selvom Freedom byder på en fantastisk rock-vokal og en god rå energi, kommer rock-musikkens popularitet ofte i bølger, og i år tror jeg desværre, det er mere rolige vande, der skyller ind over Melodi Grand Prix.

Toke: Klassisk rocknummer. Dejlig rust i stemmen hos Niklas Sonne, men selvom vi har set rocken vinde indpas ved Eurovision fra tid til anden, tvivler jeg på, at danskerne belønner den tilstrækkeligt.

Michael: Velkommen til The School of Rock. Tung bas. Lækker stemme. En tekst om frihed, men hvis man ikke er vant til rockens univers, kan det være vanskeligt for alvor at navigere i. Sangens succes afhænger af, hvor mange med begejstring for spade, der stadig ser Melodi Grand Prix. De findes derude, men de er næppe nok til at sende hårdtslående Freedom til London.

Maia Maia – Beautiful Bullshit

Jens: Det er både med power og følelser, når Maia Maia synger om at blive fanget i kærlighedens hårde spil og løgne. Bestemt en sang med Grand Prix ånd, men den 3 minutter lange popsang taber hurtig momentum gennem sit monotone beat.

Toke: Eurovision-vokal fra Maia Maia, der dog godt kunne have fortjent lidt flere eksplosioner i løbet af sine godt tre minutter på ”Beautiful Bullshit”. Fed afslutning, der får mig til at tro på hende til en superfinale-placering (Top 3).

Michael: Hvis man for alvor vil have en Melodi Grand Prix-basker, skal man se mod øst og finde en svensker. Det har Maia Maia gjort, og det er der – selvfølgelig – kommet en velklingende popsang ud af. Har hun vindmaskiner, dansere og måske en glitter-eksplosion med på scenen, kan den godt gå i finalerunden

Micky Skeel – Glansbillede

Jens: En af to sange, der bliver udført på dansk, og jeg tror, den vil tale til mange danskere, når Micky Skeel beskriver de til tider uoverskuelige problematikker, vi alle oplever i hverdagen. Lyrikken har potentiale, men det er bare som om, der mangler noget. Historisk svært at se en sang på dansk gøre sig til i Eurovision, og det vil formentlig være i baghovedet på seerne, når der skal stemmes.

Toke: Jeg har et ømt punkt for Micky Skeel, da jeg stadig mindes PULS og Dope med Ole Henriksen. ”Glansbillede” er en rar sang med et fint budskab, fremført på dansk, men dog lidt for stille.

Michael: Micky Skeel er fast indslag på min juleplayliste med Kære Julemand, der er en forrygende popsang, så forventningerne var store. Det er et lidt aparte mix af C21 og Thomas Buttenschøn. Musikken er let og dansevenlig. Teksten glider som flydende smør i øregangen, men det hele bliver måske lidt for glat. 

Søren Torpegaard Lund – Lige her

Jens: Aftenens mest stille indslag og bestemt og en sang, der lyrisk har kapacitet til ramme folk det helt rigtige sted. På både smuk og skrøbelig vis tager Søren Torpegaard Lund os med tilbage til 60’ernes danske ballader, hvor guitaren, bløde noter og sød lyrik danner rammen. Jeg tror og håber, denne sang ender højt.

Toke: Inderligt bud. Søren Torpegaard Lund slipper godt fra det på ”Lige her”. Den har lidt vuggevise-vibe over sig, og det er der noget trygt i. På dansk. Ikke en topplacering, men best of the rest-potentiale.

Michael: Dansevise i mashup med den portugisiske vindersang Amar Pelos Dois fra 2017. Det er helt enkelt en ganske dejlig melodi med en fint og skrøbeligt budskab om at være der for andre. Men den er nok alligevel for quirky og forsigtig til et Danmark opskræmt af både truslen om en manglende Store Bededag og Irma-lukning

Mariyah LeBerg – Human

Jens: Glimrende beat og stærk opbygning. Lyrisk en sang, der i høj grad placerer sig godt ift. Tidens ånd og menneskelige tematikker. Jeg tror ikke, Mariyah kommer til at repræsentere Danmark i London, men bestemt en sang, der kan slutte inden for top 3 d. 11. februar.

Toke: ”We are only human beneath the surface”. Det kan de fleste vel relatere til? Mariyah LeBerg i ringhjørnet med bundrutinerede Chief 1. Spændende/eksperimenterende med melodien, men måske lidt for groovy for danskerne.

Michael: Verdenskunstneren Mariyah LeBerg med et budskab om, at under overfladen er vi alle sammen bare mennesker. Det kan man jo ikke være uenig i. Sangen er snedkereret med Nermin Harambasic og Chief 1. Det svinger fint. Hun synger godt. Men den får nok svært ved at overbevise mange danskere om, at det er en vindersang. Men catchlinjen med We are only Human sætter sig fast. Fast nok til at gå videre? Det tror jeg ikke.


Frederik Leopold – Stuck On You

Jens: En moderne popsang, der beskriver at acceptere hinandens særligheder og skøre sider i kærlighed. Sangen har et frisk beat, men lyrisk næppe noget, der efterlader et stort indtryk. Kunne nemt se denne ende midt i feltet.

Toke: ”Stuck on you” er en fin popsang, der dog ikke efterlod det store indtryk hos undertegnede. Fint tempo på et cool beat, men selve sangen mangler nogle procenter.

Michael: Det er et ganske catchy omkvæd i denne sang, der handler om forelskelse. Resten af sangen er lidt lettere at overhøre og glemme igen, så meget kommer til at afhænge af leveringen. Det skal være et brag af en optræden, hvis han skal med i finalerunden

Spiltip til Dansk Melodi Grand Prix 2023

De to favoritter hos bookmakerne forud for Dansk Melodi Grand Prix 2023 er søster-duoen Eyjaa, som er vurderet som favorit, mens Reiley er næstfavorit.

Man skal aldrig afvise overraskelser, og det er svært at forudsige, hvornår rocken har medvind, og hvornår den bare får lov at være med uden at fylde, så måske kan Freedom også lege med.

Men anbefalingen har forelsket sig en anelse i Reileys Breaking My Heart, som har god fart på, taler til et klassisk Grand Prix-segment med upbeat og levende musik, og så er der altså en klar mulighed for at tale direkte ind i et ungt publikum.

3,40 er ikke alverden til et Grand Prix, hvor der altid er mulighed for en ekstraordinær sceneoptræden, der vælter salen og scorer alle stemmerne, eller omvendt en mikrofon, der ikke virker, eller et utilsigtet rullefald over scenen, der ændrer alt på et splitsekund.

Jeg tager mit knuste hjerte og lægger det i hænderne på ungdommen, på Reiley og går med Breaking My Heart 💔

SpilXperten anbefaler: Reiley vinder til odds 2,70 hos bet365 – SPIL HER >>*

Anbefalingen er skrevet d. 10. februar 2023 kl. 9:14. Odds kan ændre sig.

Regler og formatet ved Dansk Melodi Grand Prix

Årets danske Melodi Grand Prix afholdes over én dag, den 11. februar, og det foregår i Arena Næstved med Tina Müller og komiker Heino Hansen som værtspar. Det er tredje gang, journalisten Tina Müller er vært ved sangkonkurrencen, mens komiker Hansen debuterer som vært.

Der er otte deltagere. I den indledende runde får de alle lov at synge deres sang og performe deres show. Mod slutningen af showet sorteres fem kunstnere fra, så der er tre deltagere i Superfinalen. Herfra findes vinderen.

I udvælgelsen af de tre sange til finalerunden er det kun seernes stemmer, der tæller. Det er altså dig og mig, der afgør, hvilke tre sange, der skal i finalen.

Finalen bliver afgjort delvis af seerne og delvis af en fagjury, der giver de tre finalister stemmer. Her vægter stemmerne ligeligt, så seerne udgør 50%, og fagjuryen udgør 50%.

Allerede fra mandag den 6. februar og frem til fredag den 10. februar er det muligt at stemme via DRs Grand Prix-app, så du kan sætte dit præg på afstemningen længe før den store aften i Næstved. Stemmerne fra app’en tæller med i den indledende runde.

Fra den indledende runde går de tre mest populære sange videre til Superfinalen. Her bliver stemmerne nulstillet, så i finalen er det kun de stemmer, der bliver afgivet under showet af henholdsvis seere og fagjury, der tæller med. 

Der er altid favoritter – og af og til meget store favoritter – til Melodi Grand Prix, men der har gennem tiden været mange eksempler på, at forhåndsfavoritterne har skuffet til selve showet.

Vi risikerer, at de tre-fire forhåndsfavoritter har så mange stemmer forud for showet, at de ikke kan nå at blive overhalet af de øvrige kandidater på trods af et fabelagtigt sceneshow.

Det kan være en endnu vigtigere indikator end før at holde øje med, hvor mange afspilninger de forskellige numre har hos diverse streamingtjenester.

Du kan stemme fra mandag den 6. februar i app’en, og her vil du også kunne se rækkefølgen af sangene til showet i Arena Næstved.

Kvalifikation til Dansk Melodi Grand Prix: Sådan er deltagerne udvalgt

Det står alle frit for at sende et bud på en Melodi Grand Prix-sang til gennemlytning. Sangene sendes til DR, som har nedsat et redaktionelt fagligt bedømmelsesudvalg, der udvælger de otte sange, som er med ved det endelige Grand Prix. 

Der er en række krav, som sangen skal opfylde. Kunstneren skal være fyldt 16 år, og til det store show ved Eurovision må der maksimalt være seks på scenen af gangen. Det skal være nye sange, og de må hverken indeholde politiske budskaber eller bandeord. Måske er det derfor, så mange af dem handler om kærlighed. 

Det kan være svært at opstille helt objektive kriterier for udvælgelsen, men målet er at finde en sang i høj kvalitet, der repræsenterer dansk musik og dansk kultur på fornem vis.

Sådan gik DMGP sidste år

Det var en sand gyser, da der var Dansk Melodi Grand Prix 2022.

Det var i ugen op til Grand Prixet muligt at stemme på sangene via en app, og de mange stemmer udgjorde til sammen 10% af de samlede stemmer. Blandt de tre sange, der fik flest stemmer i appen, viste sig at være to af de tre finaledeltagere. Men ikke vinderen.

Finalefeltet bestod af Hallelujah, som blev sunget af CONF3SSIONS, Josie Elinor og Jack Warren med sangen Let Me Go og endelig vindersangen The Show med gruppen Reddi.

Det var meget tæt, for de tre sange fik i finalen henholdsvis 31, 32 og 37 procent af stemmerne, men det var altså Reddi, der kunne drage til Torino og Eurovision 2022.

Tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix

Her kan du se, hvilke sange, der tidligere har vundet Melodi Grand Prix i Danmark – og som dermed har repræsenteret Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix.


1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke – “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni – “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke – “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger – “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto – “Angelique”

1962: Ellen Winther – “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann – “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand – “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel – “For din skyld”

1966: Ulla Pia – “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel – “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach – ”Disco Tango”

1980: Bamses Venner – “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron – “Krøller eller ej”

1982: Brixx – “Video Video”

1983: Gry – “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren – “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren – “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax – “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene – “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren – “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær – “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier – “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen – “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte – “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach – “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken – “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft – “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj – “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl – “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen – “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King – “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen – “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson – “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup – “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane – “Twist of love”

2007: DQ – “Drama queen”

2008: Simon Mathew – “All night long”

2009: Brinck – “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen – “In a moment like this”

2011: A Friend in London – “New tomorrow”

2012: Soluna Samay – “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest – “Only teardrops”

2014: Basim – “Cliche love song”

2015: Anti Social Media – “The way you are”

2016: Lighthouse X – “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen – “Where I Am”

2018: Rasmussen – ”Higher Ground”

2019: Leonora – ”Love Is Forever”

2020: Ben & Tan – ”Yes”

2021: Fyr & Flamme – “Øve os på hinanden”

2022: Reddi – “The show”

Vil du læse om det Europæiske Melodi Grand Prix (afvikles i maj), anbefaler vi dig at gå til vores hovedside med Eurovision odds.

Husk at du også kan finde spilforslag på både sport og underholdning på vores side med eksperttips. Held og lykke!

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

  • Danmark har vundet det europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.
  • Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.
  • Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.
  • Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.
  • Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

De fem største danske Melodi Grand Prix moments gennem tiderne

Danmark har produceret indtil flere mindeværdige øjeblikket i den store europæiske sangkonkurrence, og i dette afsnit kigger vi lidt nærmere på de allerstørste af disse.


Emmelie de Forest – Nr. 1 i 2013
Med sangen Only Teardrops strøg Emmelie de Forest helt til tops ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2013. Sangen var blandt andet blevet til i samarbejde med rutinerede Lise Cabble, der efterhånden må betegnes som lidt af en MGP-specialist. Sangen er egentlig ganske melankolsk, men den rummer også et håb om bedre tider, og det er noget, som publikum kan forlige sig med. Skønne Emmelie de Forest fremførte den med masser af power og sjæl, i bare fødder på scenen, og med et stort smil på læben. Et rørende bidrag, der fremstår som Danmarks suverænt stærkeste i nyere tid.


Brødrene Olsen – Nr. 1 i 2000
Når vi kører end ”The Greatest”-kategori, vil det være direkte uforskammet at lade Brødrene Olsens magiske bidrag passere forbi ukommenteret. Med sangen Fly On The Wings Of Love (Smuk som et stjerneskud) tryllebandt den charmerende duo publikum i Sverige ved Eurovision Song Contest i 2000, og præstationen rakte til en samlet førsteplads. Jørgen Olsen og Niels Olsen stod side om side, hver med en guitar i hånden, med højt humør, og med et hjerteligt kærlighedsbudskab på læberne. Dét var noget, der virkede!


Grethe og Jørgen Ingmann – Nr. 1 i 1963
Er du en del af den lidt ældre generation, husker du også Grethe og Jørgen Ingmann, som stjal showet med sangen Dansevise i 1963. En intro på elguitar sætter scenen for Grethe, som synger dragende og overbevisende. Volmer Sørensen, der fungerede som tekstforfatter, har skrevet en eventyrlig sang, der rummer mange sproglige finurligheder. Med Dansevise blev Grethe og Jørgen Ingmann den første duet til at vinde Eurovision Song Contest, og flere eksperter mener, at Dansevise er Danmarks bedste bidrag i konkurrencen nogensinde.


Rollo og King – Nr. 2 i 2001
Det lignede på forhånd ikke en taknemmelig opgave, da der skulle følges op på Brødrene Olsens succes i 2000, men foran et overvejende dansk publikum i Parken til Melodi Grand Prix i 2001, gav duoen Rollo og King den så meget gas med sangen Never Ever Let You Go (Der står et billede af dig på mit bord), at de var lige ved at sørge for, at titlen blev på dansk jord. Rollo og King performede sig til en samlet 2. plads i konkurrencen, og selvom man siger, at man kun husker vinderne, så har det muntre og charmerende nummer fået en plads i historiebøgerne.


Tommy Seebach – Nr. 6 i 1979
Husker du Tommy Seebach fra Jerusalem i 1979? Ellers skylder du dig selv at gå på Youtube og give sangen Disco Tango et lyt med det samme. Tommy Seebach er bare et ikon i den danske musikhistorie, og med Disco Tango rammer han et rigtigt disco-vibe, som man får lyst til at rokke med på. Sangen blev til i et samarbejde med den nu 72-årige sangskriver Keld Heick. Husk nu at nyde strygerne – og ikke mindst Tommy Seebachs karakteristiske hårpragt – når du sætter dig til rette.

Hvornår finder det europæiske Melodi Grand Prix sted?

Det europæiske Melodi Grand Prix afvikles fra tirsdag d. 9. til lørdag d. 13. maj 2023.

Hvor kan jeg se det europæiske Melodi Grand Prix?

Det europæiske Melodi Grand Prix sendes direkte på DR og DR TV.

Hvad er Danmarks chancer ved det europæiske Melodi Grand Prix?

Danmark giver odds 301,00 og spås desværre dårlige chancer ved det europæiske Melodi Grand Prix.