18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Melodi Grand Prix odds

Det danske Melodi Grand Prix afvikles lørdag d. 17. februar 2024. På denne side finder du de bedste MGP odds, og så klæder vi dig selvfølgelig godt på med en stor optakt, hvor vi gennemgår favoritter og outsidere, så du er helt klar til at spille på det danske Melodi Grand Prix 2024. Hvem skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest?

Moderne, lyst teknologisk mønster til Melodi Grand Prix mobilbaggrund

Odds på Melodi Grand Prix 2024

Herunder finder du de bedste odds på det danske Melodi Grand Prix 2024.

VinderOdds
SABA1,95 – SPIL HER >>*
Aura Dione3,40 – SPIL HER >>*
Basim6,50 – SPIL HER >>*
RoseeLu11,00 – SPIL HER >>*
Janus Wiberg25,00 – SPIL HER >>*
CHU CHU25,00 – SPIL HER >>*
UBLU23,00 – SPIL HER >>*
Stella35,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d.16. februar 2024 kl. 10:30. Odds kan ændre sig.

Trin for trin: odds melodi grand prix 2024

Følg de simple steps herunder – så er du klar til at spille på Melodi Grand Prix i løbet af ganske få øjeblikke.

1. Gå til bet365.dk – KLIK HER*

2. Opret en konto / log ind.

3. Følg stien ”Sport” – ”Specialvæddemål” – ”Danmark” – “Dansk Melodi Grand Prix2024” (eller søg blot på ”Melodi Grand Prix”)

4. Du er nu klar til at spille på det danske Melodi Grand Prix.

> Odds på Melodi Grand Prix 2024 nu*

Dansk Melodi Grand Prix 2024: SABA er favorit

Bookmakerne – og fans på diverse fan-sider – er ret enige om at SABA står tilbage som aftenens favorit. Hun har måske også den mest helstøbte sang. Hun har en god stemme og melodien er catchy, ligesom teksten også er fin. Det er hende, der skal besejres denne aften.

Men det er ikke givet, at hun vinder. Der er otte deltagere med og selvom forhåndsfavoritten ofte klarer sig godt, så er det ikke givet, at man går hele vejen. Især ikke når jury-stemmerne udgør halvdelen af pointene. Det fjerner lidt af popularitetskonkurrencen, som SABA virker til at vinde her før showet.


Dansk Melodi Grand Prix 2024

I alt otte håbefulde deltagere dyster om at skulle repræsentere Danmark ved det europæiske Melodi Grand Prix i maj. Slaget står i DRs koncerthus lørdag d. 17. februar 2024 fra kl. 20:00. I det følgende afsnit gennemgår vi de otte deltagere.


Stella – Sign Here

Med få afspilninger i radioen og ringe tiltro hos bookmaker og fans, er der ikke meget, der peger i retning af at Stella vinder med sangen Sign Here. Det er en ok sang, men teksten fungerer ikke helt for mig, ligesom melodien heller ikke svinger alt for meget. Det er en sang, jeg hurtigt har glemt efter at have hørt den.

UBLU – Planetary Hearts

Bookmakerne har ikke den største tro på UBLU. Jeg tror egentligt, den kan klare sig godt. Den er lidt catchy og har et frisk tempo i omkvædet. Jeg er ikke overbevist, om at den vinder mange stemmer i Melodi Grand Prix-segmentet, men jeg mener omvendt heller ikke det er en dårlig sang. Med lidt medvind kan den måske nå Superfinalen, men jeg tvivler på, den vinder.

Janus Wiberg – I Need Your Love

Der er ikke super meget tempo i Janus Wibergs bidrag. Men umiddelbart er det en solid stemme. Jeg kan sagtens forestille mig at høre sangen i et roligt øjeblik, men det er ikke en sang, der bringer festen med sig. Det behøver man heller ikke, men jeg tror, den her bliver vurderet for kedelig i sidste ende. Wiberg skal virkelig brænde igennem på scenen, hvis han skal gå hele vejen.

Chu Chu – The Chase

Chu Chu tager prisen som det skæve indspark i Koncerthuset. Det er en anderledes sang, der dermed skiller sig ud, men jeg tvivler på, at den er god nok til at skaffe nok point. Den vil ikke hive mange point hjem fra det vante Melodi Grand Prix-segment, og jeg ser den heller ikke vinde nok hos de unge – der måske, måske ikke ser med.

RoseeLu – Real Love

Én af de bedste stemmer sidder umiddelbart hos RoseeLu. Jeg synes, hun har skruet en pæn sang sammen med en fin melodi og en fin tekst. En god performance vil give hende en god portion medvind. Måske endda nok til at vinde? Det bliver svært, men ikke helt umuligt. Jeg tror, hun kan blive aftenens overraskelse.

Basim – Johnny

Vinderen fra 2014 – Basim – er tilbage med en personlig sang om et møde med Johnny. Basim har et Melodi Grand Prix-navn, han har en fin sang med en god melodi, fin tekst og fin fortælling. Men han scorer ikke topkarakter på nogen af parametrene, synes jeg. Det hele er fint og fornuftigt, men han skal vinde den hjem på charmen og en god præstation.

Aura Dione – Mirrorball of Hope

Aura Dione betragtes som den største udfordrer til at vinde det danske Melodi Grand Prix. Jeg kan godt se og høre det, men personligt er jeg ikke supervild med hendes bidrag. Hun er et stort navn og kan tiltrække mange stemmer af den årsag, og som sagt: jeg kan godt se, hvad der gør denne sang populær. Jeg er bare ikke fan. Hun kan vinde.

SABA – Sand

I optakten til det danske Melodi Grand Prix tegner der sig et billede af at SABA er storfavorit med sangen SAND. Det er bookmakernes favorit, ligesom diverse fansider af Melodi Grand Prix rangerer SABA-sangen som den klart største favorit.

Den fremstår umiddelbart også som den mest helstøbte sang blandt de otte deltagere, så det er nemt at se, hvorfor den er favoritten.

Sangen virker også til at have potentiale frem mod Eurovision. Det er ikke fordi jeg påstår, det er en vindersang ved det europæiske Melodi Grand Prix, men under de rette omstændigheder kunne jeg godt se den her gå langt. Det kan også blive en lille faktor ved det danske Melodi Grand Prix.

Jeg deler bookmakernes vurdering: Det her er den bedste sang ved det danske Melodi Grand Prix.

Spiltip til Dansk Melodi Grand Prix 2024

Der er for mig en klar favorit forud for Dansk Melodi Grand Prix 2024, nemlig SABA med Sand, men oddsene er simpelthen for lave. Der er en stor sandsynlighed for at SABA vinder.

Men jeg går med et højere odds. Jeg tror nemlig, at RoseeLu under de rette forudsætninger kan blive aftenens overraskelse. Hun virker til at have en rigtig god stemme, så hvis hun får leveret en god præstation i liveshowet, så tror jeg, hun vil få mange stemmer hendes vej.

Det er klart, at odds 10 ikke er lig med aftenens favorit, men jeg går med en kombination af et højt odds og min mavefornemmelse. Jeg tror, RoseeLu kan gå hele vejen ved det danske Melodi Grand Prix.

SpilXperten anbefaler: RoseeLu vinder til odds 10,00 hos bet25 – SPIL HER >>*

Anbefalingen er skrevet d. 1. februar 2024 kl. 20:45. Odds kan ændre sig.

Regler og formatet ved Dansk Melodi Grand Prix

Årets danske Melodi Grand Prix afholdes over én dag, den 17. februar, og det foregår i DRs koncerhus med Stéphanie Surrugue og Sara Bro som værter..

Der er otte deltagere. I den indledende runde får de alle lov at synge deres sang og performe deres show. Mod slutningen af showet sorteres fem kunstnere fra, så der er tre deltagere i Superfinalen. Herfra findes vinderen. For et år siden var der en række forvirrende delresultater, men DR har lovet at det er sløjfet i år.

Både i første runde og i finalen bliver det hele afgjort delvis af seerne og delvis af en fagjury, der giver de tre finalister stemmer. Her vægter stemmerne ligeligt, så seerne udgør 50%, og fagjuryen udgør 50%.

Der var problemer med appen sidste år, hvorfor DR har lovet at finde en mere stabil løsning. Den er ikke helt meldt ud endnu, men givetvis kommer der noget lignende i år.

Fra den indledende runde går de tre mest populære sange videre til Superfinalen. Her bliver stemmerne nulstillet, så i finalen er det kun de stemmer, der bliver afgivet under showet af henholdsvis seere og fagjury, der tæller med. 

Der er altid favoritter – og af og til meget store favoritter – til Melodi Grand Prix, men der har gennem tiden været mange eksempler på, at forhåndsfavoritterne har skuffet til selve showet.

Det kan være en endnu vigtigere indikator end før at holde øje med, hvor mange afspilninger de forskellige numre har hos diverse streamingtjenester.

Kvalifikation til Dansk Melodi Grand Prix: Sådan er deltagerne udvalgt

Det står alle frit for at sende et bud på en Melodi Grand Prix-sang til gennemlytning. Sangene sendes til DR, som har nedsat et redaktionelt fagligt bedømmelsesudvalg, der udvælger de otte sange, som er med ved det endelige Grand Prix. 

Der er en række krav, som sangen skal opfylde. Kunstneren skal være fyldt 16 år, og til det store show ved Eurovision må der maksimalt være seks på scenen af gangen. Det skal være nye sange, og de må hverken indeholde politiske budskaber eller bandeord. Måske er det derfor, så mange af dem handler om kærlighed. 

Det kan være svært at opstille helt objektive kriterier for udvælgelsen, men målet er at finde en sang i høj kvalitet, der repræsenterer dansk musik og dansk kultur på fornem vis.

Sådan gik DMGP sidste år

Det var en sand gyser, da der var Dansk Melodi Grand Prix 2022.

Det var i ugen op til Grand Prixet muligt at stemme på sangene via en app, og de mange stemmer udgjorde til sammen 10% af de samlede stemmer. Blandt de tre sange, der fik flest stemmer i appen, viste sig at være to af de tre finaledeltagere. Men ikke vinderen.

Finalefeltet bestod af Hallelujah, som blev sunget af CONF3SSIONS, Josie Elinor og Jack Warren med sangen Let Me Go og endelig vindersangen The Show med gruppen Reddi.

Det var meget tæt, for de tre sange fik i finalen henholdsvis 31, 32 og 37 procent af stemmerne, men det var altså Reddi, der kunne drage til Torino og Eurovision 2022.

Tidligere vindere af det danske Melodi Grand Prix

Her kan du se, hvilke sange, der tidligere har vundet Melodi Grand Prix i Danmark – og som dermed har repræsenteret Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix.


1957: Gustav Winckler og Birthe Wilke – “Skibet skal sejle i nat”

1958: Rachel Rastenni – “Jeg rev et blad ud af min dagbog”

1959: Birthe Wilke – “Uh – Jeg ville ønske jeg var dig”

1960: Katy Bødtger – “Det var en yndig tid”

1961: Dario Campeotto – “Angelique”

1962: Ellen Winther – “Vuggevise”

1963: Grethe og Jørgen Ingmann – “Dansevise”

1964: Bjørn Tidmand – “Sangen om dig”

1965: Birgit Brüel – “For din skyld”

1966: Ulla Pia – “Stop, mens legen er god”

1978: Mabel – “Boom Boom”

1979: Tommy Seebach – ”Disco Tango”

1980: Bamses Venner – “Tænker altid på dig”

1981: Tommy Seebach & Debbie Cameron – “Krøller eller ej”

1982: Brixx – “Video Video”

1983: Gry – “Kloden drejer”

1984: Kirsten & Søren – “Det’ lige det”

1985: Kirsten & Søren – “Sku’ du spørg’ fra no’en?”

1986: Trax – “Du er fuld af løgn”

1987: Anne-Cathrine & Drengene – “En lille melodi”

1988: Kirsten & Søren – “Ka’ du se hva’ jeg sa”

1989: Birthe Kjær – “Vi maler byen rød”

1990: Lonnie Devantier – “Hallo Hallo”

1991: Anders Frandsen – “Lige der hvor hjertet slår”

1992: Kenny & Lotte – “Alt det som ingen ser”

1993: Tommy Seebach – “Under stjernerne på himlen”

1995: Aud Wilken – “Fra Mols til Skagen”

1996: Dorte Andersen og Martin Loft – “Kun med dig”

1997: Kølig Kaj – “Stemmen i mit liv”

1999: Trine Jepsen og Michael Teschl – “Denne gang”

2000: Brødrene Olsen – “Fly on the wings of love”

2001: Rollo & King – “Never ever let you go”

2002: Malene Winther-Mortensen – “Tell Me Who You Are”

2004: Tomas Thordarson – “Shame on you”

2005: Jakob Sveistrup – “Talking to you”

2006: Sidsel Ben Semmane – “Twist of love”

2007: DQ – “Drama queen”

2008: Simon Mathew – “All night long”

2009: Brinck – “Believe again”

2010: Chanée & N’evergreen – “In a moment like this”

2011: A Friend in London – “New tomorrow”

2012: Soluna Samay – “Should’ve Known Better”

2013: Emmelie de Forest – “Only teardrops”

2014: Basim – “Cliche love song”

2015: Anti Social Media – “The way you are”

2016: Lighthouse X – “Soldiers of love”

2017: Anja Nissen – “Where I Am”

2018: Rasmussen – ”Higher Ground”

2019: Leonora – ”Love Is Forever”

2020: Ben & Tan – ”Yes”

2021: Fyr & Flamme – “Øve os på hinanden”

2022: Reddi – “The show”

2023: Reily – “Breaking my Heart”

Vil du læse om det Europæiske Melodi Grand Prix (afvikles i maj), anbefaler vi dig at gå til vores hovedside med Eurovision odds.

Husk at du også kan finde spilforslag på både sport og underholdning på vores side med eksperttips. Held og lykke!

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Danmarks internationale resultater igennem tiderne

  • Danmark har vundet det europæiske Melodi Grand Prix tre gange. Første gang var i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingmann strøg til tops. Derefter blev det til en sejr til Brødrene Olsen i 2000, og til sidst vandt Emmelie de Forrest i 2013.
  • Danmark fik sit værste resultat i 2002, hvor det blev til en sidsteplads.
  • Danmark har også været tæt på at vinde en del gange. Tilbage i 2001 var Rollo og King meget tæt på at genvinde titlen til Danmark, men de måtte nøjes med en andenplads. Derudover er det blevet til tre tredjepladser i 1957, 1988 og 1989.
  • Danmark deltog første gang i 1957, hvor det blev til en tredjeplads til Birthe Wilke og Gustav Winckler.
  • Folkekære kunstnere som Birthe Kjær, Tommy Seebach og Bamses Venner har alle været en del af det Europæiske Melodi Grand Prix for Danmark. De var aktuelle i 1970´erne og 1980´erne.

De fem største danske Melodi Grand Prix moments gennem tiderne

Danmark har produceret indtil flere mindeværdige øjeblikket i den store europæiske sangkonkurrence, og i dette afsnit kigger vi lidt nærmere på de allerstørste af disse.


Emmelie de Forest – Nr. 1 i 2013
Med sangen Only Teardrops strøg Emmelie de Forest helt til tops ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2013. Sangen var blandt andet blevet til i samarbejde med rutinerede Lise Cabble, der efterhånden må betegnes som lidt af en MGP-specialist. Sangen er egentlig ganske melankolsk, men den rummer også et håb om bedre tider, og det er noget, som publikum kan forlige sig med. Skønne Emmelie de Forest fremførte den med masser af power og sjæl, i bare fødder på scenen, og med et stort smil på læben. Et rørende bidrag, der fremstår som Danmarks suverænt stærkeste i nyere tid.


Brødrene Olsen – Nr. 1 i 2000
Når vi kører end ”The Greatest”-kategori, vil det være direkte uforskammet at lade Brødrene Olsens magiske bidrag passere forbi ukommenteret. Med sangen Fly On The Wings Of Love (Smuk som et stjerneskud) tryllebandt den charmerende duo publikum i Sverige ved Eurovision Song Contest i 2000, og præstationen rakte til en samlet førsteplads. Jørgen Olsen og Niels Olsen stod side om side, hver med en guitar i hånden, med højt humør, og med et hjerteligt kærlighedsbudskab på læberne. Dét var noget, der virkede!


Grethe og Jørgen Ingmann – Nr. 1 i 1963
Er du en del af den lidt ældre generation, husker du også Grethe og Jørgen Ingmann, som stjal showet med sangen Dansevise i 1963. En intro på elguitar sætter scenen for Grethe, som synger dragende og overbevisende. Volmer Sørensen, der fungerede som tekstforfatter, har skrevet en eventyrlig sang, der rummer mange sproglige finurligheder. Med Dansevise blev Grethe og Jørgen Ingmann den første duet til at vinde Eurovision Song Contest, og flere eksperter mener, at Dansevise er Danmarks bedste bidrag i konkurrencen nogensinde.


Rollo og King – Nr. 2 i 2001
Det lignede på forhånd ikke en taknemmelig opgave, da der skulle følges op på Brødrene Olsens succes i 2000, men foran et overvejende dansk publikum i Parken til Melodi Grand Prix i 2001, gav duoen Rollo og King den så meget gas med sangen Never Ever Let You Go (Der står et billede af dig på mit bord), at de var lige ved at sørge for, at titlen blev på dansk jord. Rollo og King performede sig til en samlet 2. plads i konkurrencen, og selvom man siger, at man kun husker vinderne, så har det muntre og charmerende nummer fået en plads i historiebøgerne.


Tommy Seebach – Nr. 6 i 1979
Husker du Tommy Seebach fra Jerusalem i 1979? Ellers skylder du dig selv at gå på Youtube og give sangen Disco Tango et lyt med det samme. Tommy Seebach er bare et ikon i den danske musikhistorie, og med Disco Tango rammer han et rigtigt disco-vibe, som man får lyst til at rokke med på. Sangen blev til i et samarbejde med den nu 72-årige sangskriver Keld Heick. Husk nu at nyde strygerne – og ikke mindst Tommy Seebachs karakteristiske hårpragt – når du sætter dig til rette.

Hvornår finder det danske Melodi Grand Prix sted?

Det danske Melodi Grand Prix afvikles lørdag den 17. februar 2024.

Hvor kan jeg se det danske Melodi Grand Prix?

Det europæiske Melodi Grand Prix sendes direkte på DR og DR TV.

Hvad er Danmarks chancer ved det europæiske Melodi Grand Prix?

Danmark giver odds 301,00 og spås desværre dårlige chancer ved det europæiske Melodi Grand Prix.