18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kawamura spår overraskende vinder: X Factor-forhåndsfavorit kan ryge ud fredag

Forhåndsfavoritten Lucca led i sidste uge et knæk i X Factor, da hun endte i farezonen. Alligevel er hun stadig den deltager, bookmakerne tror mest på, men ifølge Nicholas Kawamura, så kan hendes dage i X Factor meget vel være talte, når showet fredag aften er løbet af stablen.

Årets semifinale i X Factor står for døren, når der langfredag blændes op for sæsonens næstsidste liveshow. I sidste uge røg gruppen The Kubrix ud efter at have været i farezonen med forhåndsfavoritten Lucca.

Det efterlader Thomas Blachman og Martin Jensen med hver en deltager i form af Simon & Marcus og Dan Laursen. Oh Land har fortsat alle sine tre deltagere.

Fredag bliver fem til fire, og herunder giver SpilXpertens musikekspert Nicholas Kawamura sit take på, hvordan ugens liveshow kommer til at forløbe.

OBS: TV2 har fredag morgen meddelt, at man laver om på programstrukturen, så to deltagere forlader showet i aften d. 2. april. Magten ligger hos seerne, hvis stemmer tæller 100 % i begge afstemninger (ingen dommerafgørelse). Læs mere HER.

Hej Nicholas. Du sagde i sidste uge, at Solveig ville ryge ud, selvom at hun var din personlige favorit. Men hun røg ikke engang i farezonen. Hvad skete der?

Jeg tror, at det, der skete i sidste uge, i højere grad var, at de to navne der røg i farezonen, og især i Luccas tilfælde, var på grund af en nedadgående formkurve – eller i hvert fald mangel på udvikling. Indtil nu har det været meget det med, at man har fundet en formel, og den har man fulgt, og så er der ikke sket så meget ellers. De har ikke udfordret sig selv – i hvert fald ikke på nogle parametre, som alle kunne se. Det tror jeg, har fået folk til at kede sig lidt, derfor stod Lucca der.

Det lægger i høj grad et pres på til næste uge i forhold til hvad Oh Land skal gøre for at løfte hende. Hun er sådan et lysende talent, men der skal gøres noget. De snakker meget om, at Lucca er sjov og sprudlende, men det får jeg ikke indtryk af, når hun står på scenen.

Hvad lagde du ellers mærke til i showet?

Den her smags-skyttegravskrig, der pludselig er opstået. Den har ligget og ulmet hele tiden, men man kan mærke på Blachman, at han er pisseirriteret over, at seerne efter hans mening har dårlig smag. Han forstår ikke, hvorfor de ikke synes, han er genial, og hvorfor det Martin Jensen gør med Dan er så kikset. Det bliver han rasende over. Og det kan godt ske, at det er en god ting for Dan, at Blachman disser ham på den måde. For der vil sidde mange ude i stuerne og tænke, at han ikke skal sidde der og antyde, at de har dårlig smag, og at de synes Dan er god. Og så får han lige de ekstra stemmer, der skal til.

Er det også det, du tror der gør, at det ikke var ham der røg i eliminering?

Ja, det kan det godt have været, men jeg tror også, at Dan har mange flere fans, end hvad man ved af. Manden synger jo godt, og han er en lun herre. Det er svært at hade. Det er også meget folkeligt, og X Factor er et folkeligt program.

Hvad tror du, at det kommer til at betyde for Lucca, at hun endte i farezonen?

Hun kommer til at mærke et sindssygt pres op til næste show, som hun kommer til at dele med Oh Land. De sveder lige nu, for den præstation skal nailes. Ikke kun i performance. Lige pludselig er der en hel masse andre faktorer, som de føler, at de ikke er herre over. Er det nu den rigtige sang, de har valgt, osv.

Jeg tror, at de kommer til at være møgnervøse. Lucca skal virkelig yde, og der skal ske noget nyt. Hvis der sker noget nyt på fredag, så skal hun nok klare den, men det skal der også, ellers står hun der igen, tror jeg.

Synes du, at Blachman har haft indflydelse på den danske musikpopscene, som han selv mener, at han har?

Nej, det har han ikke. Men han har haft en indflydelse på den måde, som nogle danskere opfanger musik på. Men det er ikke groundbreaking. Han har haft kæmpe indflydelse på X Factor som program, og X Factor er en stor institution i dansk kultur. Så på den måde har han haft en indirekte indflydelse, men han har ikke haft indflydelse på den danske musikscene i mange år.

Hvorfor synes du ikke det?

Det er så begrænset, hvad der udspringer af X Factor og under Blachmans vinger. Nu har jeg arbejdet med Citybois, som er eksemplet på nogle af dem, der har været igennem møllen i X Factor og er kommet ud på den anden side og ligesom har ført det videre. Men de er undtagelsen frem for reglen.

Kan man som dommer i X Factor have indflydelse på den danske musikscene, eller er det ren og skær opbygning af sit eget brand?

Jeg tror, at man skal være X Factor-dommer, fordi at man vil være med til at give nogle musikalske oplevelser til en masse mennesker. Men at gå ind og have indflydelse i den forstand, at man ændrer ting, tror jeg er svært.

Hvad skal de gøre anderledes i forhold til sangvalg for at sikre deres deltagere en plads i finalen?

Oh Land skal vælge nogle sange, der ligger indenfor flere menneskers referenceramme. Uden at det behøver at blive ”Joanna”. Det er en balance. Jeg ved godt, at der er nogle regler med, at man ikke må tage sange, der har været med før, men der findes mange sange. Og man vil måske også have noget nyt med. Men det behøver ikke være friskt. Man skal som dommer virkelig ikke have en ambition om at være med på noderne og vælge en eller anden sang, som der er med i et nyt fedt band fra Island.

Men tror du, at de kommer til at tage nogle sikre valg? Eller nogle meget folkelige valg for at sikre, at de får dem hjem i en finale?

Det tror jeg, at Martin Jensen kommer til. I kraft af hans mangel på erfaring, så tror jeg, at han kommer til at gå med det sikre valg. Blachman ved man sgu aldrig helt med. Jeg synes, at han kom med en kommentar i sidste show, hvor det virkede som om, at han allerede havde tænkt frem til finalen med alle sine artister, og han spiller jo aldrig sikkert. Han har en ting, han tror på, og det går han efter. Jeg tror nok, at det skal gå for Martin Jensen og Thomas Blachman.

Har du en favorit til at ryge ud på fredag?

Nu har både Lucca og Solveig været i farezonen. Jeg kan ikke rigtig mærke stemningen omkring Nikoline i det store billede. Det er som om, at hun bare ryger videre. Hun glider ligesom bare igennem. Jeg ved ikke, hvem jeg skulle sætte mine penge på, hvis jeg bare skulle pege på en, men skal jeg være helt kynisk, vil jeg nok sige Lucca.

I sidste uge sagde du, at du troede, at Solveig ville ryge, og at Lucca ville være favorit til at vinde. Har det ændret sig siden i sidste uge?

Det har ændret sig meget, fordi vi så hvad der skete i sidste uge. Men man kan sgu rette mange ting op med det rigtige sangvalg, og ved at give artisten lov til at vise noget. Det kan være humor eller charme. Og får man ikke skruet op for det hos Lucca, så slutter det

Så hvem bliver stemt ud?

Jeg tror ikke, at vi kommer til at se Lucca og Solveig mod hinanden i farezonen, men det bliver en af de to som minimum, der står der. Og jeg har svært ved at se Simon og Marcus ryge i farezonen.

Det er stadig Lucca der er favorit til at vinde konkurrencen sammen med Nikoline. Tror du også, at det er dem, det står mellem?

Igen, Nikoline er for mig en af dem, som er gledet ret godt igennem det hele. Der har ikke været så meget turbulens omkring hende. Jo tættere vi kommer på finalen, desto farligere bliver det, hvis der opstår en eller anden konflikt, eller at hun kommer i farezonen, for så er det det, som folk sidder med i hukommelsen.

Jeg har lidt en fidus til Simon og Marcus. Jeg synes godt nok, at det var et godt show, som de leverede i fredags. Det er det, som jeg tror hjælper dem hele vejen. Udover charmen, har de en noget selvironi, som skinner igennem det hele, så når de står der og skal være lidt smarte, så har de et skævt smil samtidig.

Tak for din tid – vi tales ved før finalen!

Skriv et svar