18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kawamura om hadbeskeder i X Factor: Det kan påvirke deltagernes perfomance

SpilXpertens musikekspert Nicholas Kawamura er bekymret over de hadbeskeder, deltagerne i X Factor modtager ifm. showet. Han kalder det et generelt problem i samfundet, og at det klæder TV2 at tage det op, selvom han frygter, at det kan påvirke deltagernes performances i progammet.

Som offentlig person kender Nicholas Kawamura til at modtage hadbeskeder i forbindelse med at være på landsdækkende radio eller tv.

I de første udgaver af X Factor 2021 har der været meget fokus på online mobning og hadbeskeder, og i den forbindelse har vi snakket med Nicholas Kawamura, der i denne sæson er SpilXpertens ekspertkommentator på X Factor, om hvad det potentielt kan have af konsekvenser for denne sæsons liveshows.

I nogle af de første afsnit har der været fokus på online mobning mht. Hvad er din holdning til, hvordan det er blevet bragt op i de første shows?

Det er jo ikke et X Factor-problem, det er et generelt problem i samfundet. Det at folk ikke kan finde ud af at begå sig under nogle sociale rammer, som burde være fuldstændig naturlige, men som ikke er det, fordi der pludselig er et medie imellem os. Det synes jeg har været super super klædeligt for X Factor, at man har taget op. Det er virkelig noget, som jeg fornemmer, man bag kulisserne har taget meget, meget seriøst og som har været en prioritet.

Jeg kender det selv fra personlig erfaring. Når jeg gik ind i et radiostudie på P3, havde vi et SMS-system, hvor alle kan skrive ind, hvis de har lyst, og der gik ikke lang tid fra, at jeg begyndte at sende radio til, at jeg var nødt til at tage en af mine ældre kollegaers råd til mig om at slette hadbeskeder, når de kom. Med mindre at jeg havde tænkt mig at gøre noget ved det, så burde jeg slette den, for jeg kunne alligevel ikke bruge dem til noget.

Man står for skud, når man er på landsdækkende radio eller tv, og der mange, der vil sige, at man selv har valgt det, men nej, man har sgu ikke selv valgt at blive svinet til usagligt. Alle har ret til at komme med kritik, men der skal simpelthen også være på et niveau, der giver mening.

Tror du der er forskel på om man snakker om de her ting eller får den her slags beskeder, når man er radiovært eller på TV?

Man er altid meget mere udsat, når man er på TV, og det håber og tror jeg også, at de her X Factor-deltagere bliver forberedt på, så godt man nu kan gøre det, for de kommer igennem det her. Der kommer altid til at være mennesker derude, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentlig overfor andre folk. Og sådan er det, og TV er ikke en undtagelse – tværtimod. Men derfor skal man stadigvæk opdrage benhårdt på folk. Der mangler en kultur, og den er simpelthen ikke udviklet. En kultur for, hvordan man taler til hinanden. Også selvom man er på TV. Så skal der ikke kastes æg på dem af den grund, og der er voldsommere, når man er på TV. Det er det bare.

Tror du det er noget, der kan have indflydelse på deltagernes performance?

Det kan det selvfølgelig godt. Det kan gå i begge retninger. Der er jo forskellige måder at håndtere det på. Der er dem, der lader sig slå ud af det, og så er der dem, der bruger det som benzin på deres bål. Desværre er det bare sådan, at det er relativt unge mennesker, vi har med at gøre i det her program. Selv i den gamle kategori, er det unge mennesker. Så det er ikke altid, at man kan bruge og vende det til noget positivt, så det kan helt klart have en indflydelse. Jeg tror nu også, at når lamperne først tændes, man står der og kameraet lyser rødt, så tror jeg også, at det forsvinder, da der er så meget fokus på præstationen. Men i hele optakten er det noget, som godt kan forstyrre og det skal man også tage med.

Hvordan tror du, at hele italesættelsen af de her udfordringer kan påvirke stemmeafgivelsen ude fra de danske stuer?

Det er svært for mig at sige, da det er mange mennesker, det drejer sig om. I den her tilfælde, tror jeg ikke nødvendigvis, at det kommer til at have en påvirkning. Det er noget andet, hvis der er tale om en eller anden form for medlidenhed. Hvis der sker et eller andet i baglandet hos en af dem, så kunne det måske godt have noget indflydelse.

Tror du, at han har en chance for at vinde?

Nej, det tror jeg ikke.

Skriv et svar