18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Kawamura før X Factor-finale: Her er vinderen

Der hersker ikke meget tvivl om, hvem der løber med sejren i X Factor-finalen fredag aften, hvis man spørger SpilXpertens musikekspert Nicholas Kawamura

Årets sidste liveshow i X Factor ruller fredag over skærmen, og det bliver lidt overraskende kun med tre deltagere efter, at TV2 i fredags pludseligt offentliggjorde, at der var to deltagere, der røg ud i semifinalen modsat de normale to.

Derfor står kun Nikoline, Solveig og gruppen med Simon & Marcus tilbage. Martin Jensen er den eneste dommer uden en finalist, og selvom Thomas Blachman har mulighed for at tage sin fjerde sejr på stribe, så tror SpilXpertens musikekspert Nicholas Kawamura ikke på, at det sker.

Han sår desuden også tvivl, om hvorvidt Martin Jensen er dommer i næste sæson, og bringer i samme ombæring sit eget navn i spil som en potentiel afløser.

Hej Nicholas. Hvad synes du om, at Lucca og Dan blev stemt hjem i fredags?

Jeg synes egentlig, at det var helt på sin plads, at Lucca røg ud. Jeg synes ellers, hun gjorde det rigtig fint, men vi fik ikke lov til at se hende skinne igennem, og jeg kunne ikke rigtig fornemme hende. Det var lidt det, der har været hendes problem, fordi hun havde den stærke start. Der havde vi brug for, at Lucca viste os, hvad der var under facaden.

Jeg synes også, at det var helt på sin plads, at Dan røg, da man ikke valgte at spille på hans styrker, som var det der joviale og nede på jorden. Så ja, jeg synes faktisk, at det var helt fint, at de røg. Det var ikke der, hvor de skulle have satset. Det skulle de have gjort tidligere.

Hvad skal Blachman gøre for at vinde over Oh Land og hendes to deltagere?

Jeg tror måske, at det er her i finalen, at han skal finde på noget helt anderledes. De har lignet hinanden i de shows, som de har lavet, og sangvalget har også ligget tæt op ad hinanden. Men, hvis de skal lave noget, som de har lavet før, så skal de gøre det, de gjorde med Nik & Jay, og gå den vej. Tag et stort dansk hit og performe det. Ellers skal de opfinde den dybe tallerken og synge en sjæler. Et eller andet hvor de viser, hvor gode de er til at synge sammen, så dommerne ikke kan sidde og sige, at de bærer den hjem på charmen.

Jeg tror, at Simon og Marcus kunne være rigtig fede og matche med en kvindelig kunstner. Der er sgu meget drengeværelse hos dem. Det kunne sgu være rigtig fedt at få noget østrogen pumpet ind på scenen hos dem.

Hvem af de to piger tror du ender med at løbe med sejren?

Det tror jeg, at Nikoline gør. Hun er gledet smertefrit igennem det, og hun har ikke været i farezonen. Og så er der noget egenrådighed. Det her med, at hun er så ung og at hun er så supercharmerende. Hun kan synge, og hun har så mange ansigter i den forstand, at selvom hun altid lyder som Nikoline, kan de trække hendes performance i mange retninger. Hun kan være den her søde piger, hun kan også være den voksne sangerinde, der er mere diva, og man tror stadig på hende, for man kan mærke, at hun bare skinner igennem som sig selv. Det gør Solveig også, men jeg tror, at Nikolines sprog, og den måde hun taler, og den måde hun connecter, rammer flere. Hun er mere folkelig end Solveig, som har lidt mere kant.

Hvad har været det positive og negative i den her sæson?

Det positive har helt klart været den store talentmasse. Jeg har indimellem følt, at man i tidligere sæsoner har prøvet at piske en stemning op om noget, som måske ikke var så godt. Jeg synes virkelig, at det har været en oplevelse at se, hvor stærke de har været i år. Og så har det bare været super sjovt at se Martin Jensen i X Factor. Hans tilstedeværelse har faktisk gjort det mere underholdende at se programmet, fordi han bringer noget helt andet end de andre dommere nogensinde har gjort. Jeg har aldrig troet, at det skulle fungere så godt på tv. Han har været god for programmet.

Hvad synes du har været mindre positivt for programmet?

Jeg synes ikke, at dommerne har været gode nok til at vælge sange hele vejen igennem. Der har været nogle enkelte gode sangvalg. Simon og Marcus er kommet hele vejen til finalen, men jeg forstår stadig ikke, hvorfor Blachman har valgt at køre den musikalske stil så konsekvent på dem. Jeg synes, at mange af sangvalgene også hos Oh Land har været dårlige.

Nu skal de ud og skabe sig en karriere. Du har tidligere udtalt, at du mener, at Nikoline har størst mulighed for at skabe sig en karriere efter showet. Har det ændret sig siden sidst?

Det er stadig gældende. Ligesom jeg også tror, at det er hende, der vinder. Hun har den der totalt umiddelbare charme, og hun er typen, når hun stiller sig op på en scene, så kigger folk, og de hører efter, for hun har lige det der twist af noget særligt. Men hun er også charmerende, sød og tilgængelig. Der er ikke noget man kan blive skræmt væk af. Der er nogle, der måske kan få for meget af, at hun er for sød, men hende tror jeg helt klart kan drive det til noget. Også hendes unge alder taget i betragtning.

Dan er også en af dem, der kan gå ud og lave en solid livekarriere. Han kan spille på alle de almindelige familiefestivaler, og det kan han gøre hvert år i mange år. Hvis han får lavet nogle solide singler, så kan han også komme i rotation på P4. Der er noget potentiale der.

Personligt tror jeg også helt vildt på, at Solveig kan få en flot karriere. Jeg tror til gengæld, at hun skal hive stikket i noget tid. Ligesom Martin i sin tid, nok bare ikke lige så længe. Hun ville måske have meget godt af at få X Factor på afstand og så komme tilbage som den megaseje artist, som hun kan blive.


Når du siger, at hun skal trække stikket, tænker du så personligt ift. hendes alder eller er det fordi, at folk skal glemme hende?

Jeg tror, at det er en kombination. Hun skal finde en kunstnerisk vej. Den ligger lige om hjørnet hos hende, tror jeg. Så skal hun have roen til at udvikle sit talent rent teknisk og danne sig noget netværk.

Martin Jensens sagde i det seneste show, at KarriereKanonen måske havde været et bedre sted for Solveig. Du har selv stået i spidsen for KarriereKanonen. Hvad tænker du om det?

Jeg kan godt forstå, at han siger det, selvom jeg ikke synes, at det hører hjemme, at han bringer det op. Men jeg forstår ham, fordi hun har en mere snæver appel. Der er markant mere kant på Solveig, selvom hun repræsenterer en type af unge mennesker, som der findes rigtig mange af. Havde jeg siddet i KarriereKanonen som dommer og havde hørt noget, som hun havde lavet, som var godt produceret, så vil jeg elske, at hun kunne komme med til de finaleshows i KarriereKanonen. For hun ville eje scenen, for hun er sindssygt dygtig.

Kan det komme til at skade hende, at hun har stillet op i X Factor?

Nej, men hun skal have det på afstand, og så tror jeg ikke, at det kommer til at skade hendes karriere. Jeg arbejder selv med flere artister, som vi snart skal til at udgive musik med, som faktisk også har været med i X Factor, men som ikke kom videre fra Five Chair Challenge.

Nu er det potentielt Martin Jensens sidste X Factor-show. Han sagde i sidste uge, at han ikke var sikker på, at han skulle fortsætte. Tror du, at han er X Factor dommer næste år?

Jeg snakkede med ham inden bootcamp, og han synes dengang, at det var det fedeste. Han sagde til mig, at det havde været mindst lige så fedt, som han havde regnet med, så han var megaglad, og han glædede sig til, at danskerne fik sat et ansigt på ham. Jeg har tænkt rigtig meget over, om han stadig synes, at det er sjovt, eller om han i virkeligheden hellere ønskede, at verdenen åbnede op, så han kunne komme ud og spille igen. Jeg tror lidt det sidste. Jeg tror ærligt, at han synes, at det har været rigtig sjovt, men jeg tror ikke, han er at finde i stolen næste år.

Hvis Martin Jensen ikke er dommer næste år, hvem ser du så tage over?

Det skal jeg selvfølgelig.

Ville du sige ja til det, hvis du blev spurgt?

Det er jo et kæmpe pres, men jeg sidder jo ligesom alle andre danskere derhjemme og siger til mig selv, at det kunne jeg godt klare. Jeg ved godt, at dommerne har nogle gode folk med til at hjælpe sig, men det kan jeg eddermame også godt mestre. Så jeg er klar!

Hvad er dine forventninger til finalen på fredag?

Mine forventninger er, at det bliver et godt show. Jeg synes faktisk, at TV2 har formået at komme omkring hele coronakrisen på en rigtig fin måde. Jeg sidder ikke og tænker over det længere. Eller det har jeg nærmest ikke gjort; tænkt over at der ikke er noget publikum. Jeg forventer, at det bliver et godt show. Fordi de har været ekstraisoleret i år, så virker det som om, at de bånd, som de har knyttet til hinanden, er endnu stærkere end alle andre år.

Tak for det og god finale!

Skriv et svar