18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Golden Globes odds

Golden Globe skyder filmsæsonen 2021 i gang, når prisuddelingen til film og TV-serier løber af stablen natten til mandag den 1. marts 2021 (dansk tid). Skulle du være i tvivl, så er Golden Globe Awards et af verdens største award-shows med i alt 25 prisuddelinger inden for både film og tv-serier. For nogen vil Golden Globes måske “kun” være en opvarmning til årets Oscar-uddeling, men bør alligevel ikke undervurderes, da kendis-faktoren er høj og oddsene gode! Vi har samlet de bedste Golden Globe odds til dig, som vil spille på den 78. udgave af showet.

Læs om bet365 velkomstbonus


Odds på vinderen af Golden Globes 2021

Golden Globe Awards er det første store filmshow, så det sætter i den grad oddsmarkedet på plads efterfølgende. Prisuddelingen fungerer for mange som en slags optakt til Oscar-uddelingen, men sandheden er, at de to awardshows adskiller sig markant fra hinanden.

I denne optakt dykker vi ned i de største priser og kigger nærmere på de bedste Golden Globe odds til den 78. udgave af showet.

Af Jesper Carstens


Bedste film (drama)

The Trial of the Chicago 7: 2,00 – SPIL HER >>*

Nomadland: 2,20 – SPIL HER >>*

Mank: 9,50 – SPIL HER >>*

Promising Young Woman: 12,00 – SPIL HER >>*

The Father: 18,00 – SPIL HER>>*

Nomadland åbnede som stor favorit, men siden er oddset på The Trial of the Chicago 7 faldet en del. Den kunne godt ende med at blive favoritten, men jeg er ikke overbevist om at den vinder. HFPA, der står bag showet, er dog vild med store stjerner, og filmen er fyldt med dem. Jeg kan dog slet ikke finde de procenter, der skal til for at placere et spil på The Trial of the Chicago 7. Det kan jeg heller ikke ved Nomadland, der er en rigtig stærk film, og som på trods af oddsudviklingen her ved Golden Globe fortsat er stor Oscar-favorit.

Det er ikke tit, at favoritten vinder en Golden Globe for bedste film i dramakategorien. Faktisk skal vi helt tilbage til 2015-udgaven af showet, hvor Boyhood vandt. I 2017 vandt Moonlight, der ganske rigtigt var forhåndsfavoritten i lang tid, men som blev overhalet af Manchester by the Sea kort før showet. Størst var overraskelsen vel i 2019, hvor Bohemian Rhapsody løb af med statuetten. Det var vel den film, færrest troede på. Det skete i øvrigt i et år, hvor noget nær alle pegede på A Star is Born.

Det er det første store awardshow, og historikken i nyere tid viser at der kan ske overraskelser i den her kategori, som siden ændrer i hele markedet. Jeg spekulerer i de lidt højere odds, og har et godt øje til Promising Young Woman og Mank.


Bedste film (komedie/musical)

Hamilton: 1,91 – SPIL HER >>*

Borat Subsequent Moviefilm: 2,25 – SPIL HER >>*

The Prom: 9,50 – SPIL HER >>*

Palm Springs: 12,00 – SPIL HER>>*

Music: 21,00 – SPIL HER >>*

Hvor bedste film i dramakategorien ofte overrasker, er situationen anderledes i komediekategorien. Her har favoritten (ifølge forudsigelsessitet Gold Derby) vundet hvert eneste år siden 2017 (2017: La La Land, 2018: Lady Bird, 2019: Green Book, 2020: Once Upon a Time in Hollywood). I 2016 vandt den næststørste favorit The Martian, mens The Big Short var favoritten.

Kigger man hos netop Gold Derby er favoritten i skrivende stund Borat Subsequent Moviefilm foran Hamilton. Meget kan dog nå at ændre sig.

Det er en sær kategori. Der er ikke en klar kandidat, og jeg vil vove den påstand, at hvis Golden Globe ikke havde opdelt film i kategorier, så var maksimalt én af de fem ovenstående film blevet nomineret.

For mig at se er der ingen tvivl om at Hamilton ville have vundet, hvis den var tiltænkt fjernsynsmediet. De har bare optaget en aften på Broadway, og det gør altså noget ved oplevelsen. Det er stadig en god oplevelse, og der er ingen tvivl om at musicalen er fantastisk, men jeg har svært ved at vurdere, hvad det gør for dens chancer ved Golden Globe – og det har bookmakerne også.

Borat Subsequent Moviefilm er lige nu Gold Derbys favorit, men efterfølgere vinder sjældent. Sacha Baron Cohens film er en kløgtig kommentar på USA, og det er skarp komik båret af to stærke præstationer.

The Prom har mange navne, som Golden Globe elsker – Meryl Streep for eksempel – men er i sidste ende ikke helt god nok. Palm Springs er sjov og vittig, men ikke en typisk awardfilm. Og Music? Sias filmprojekt har ikke fået meget medvind, og den bør ikke have en chance her.

Jeg holder mig fra den her kategori i første omgang.


Bedste instruktør

Chloe Zhao (Nomadland): 1,15 – SPIL HER >>*

David Fincher (Mank): 6,40 – SPIL HER >>*

Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7): 6,40 – SPIL HER >>*

Regina King (One Night in Miami): 10,50 – SPIL HER >>*

Emerald Fennell (Promising Young Woman): 13,00 – SPIL HER >>*

Der er et par sværvægtere i den her kategori i form af David Fincher og Aaron Sorkin, men kinesiske Chloe Zhao bør hive en Golden Globe for bedste instruktør hjem her. Hun har lavet en god film i form af Nomadland, og især hendes brug af rigtige nomader til at supplere Frances McDormand er et modigt træk.

David Fincher og Aaron Sorkin kan måske hive lidt stemmer på grund af deres navn – ja, og så er det også solide film, de har lavet – men alt andet end en Chloe Zhao-triumf vil jeg kategorisere som en gedigen overraskelse.

Bedste mandlige hovedrolle (drama)

Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom): 1,25 – SPIL HER >>*

Anthony Hopkins (The Father): 6,50 – SPIL HER >>*

Riz Ahmed (Sound of Metal): 7,00 – SPIL HER >>*

Gary Oldman (Mank): 9,00 – SPIL HER >>*

Tahar Rahim (The Mauritanian): 11,00 – SPIL HER >>*

Afdøde Chadwick Boseman leverer en stor præstation i Ma Rainey’s Black Bottom, og den kan vise sig at blive meget svær at slå. Tæt på samtlige eksperter peger på Boseman som vinder af kategorien, og bookmakerne har da også sat odds derefter.

Anthony Hopkins får meget ros for The Father, men jeg er mest interesseret i Riz Ahmed for sin præstation i Sound of Metal. Her spiller han en trommeslager i et metalband, der mister hørelsen. Det er en stærk præstation, og selvom Chadwick Boseman nok løber af med statuetten, så smider jeg gerne lidt efter Riz Ahmed, så længe oddset er over 11. Jeg har 9 % på ham.


Bedste kvindelige hovedrolle (drama)

Carey Mulligan (Promising Young Woman): 1,75 – SPIL HER >>*

Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom): 3,00 – SPIL HER >>*

Frances McDormand (Nomadland): 3,65 – SPIL HER >>*

Vanessa Kirby (Pieces of a Woman): 8,00 – SPIL HER >>*

Andra Day (The United States vs. Billie Holliday): 12,50 – SPIL HER >>*

Der er mange stærke præstationer i den her kategori. Carey Mulligan er favoritten til at vinde en Golden Globe for bedste kvindelige hovedrolle, og opbakningen til hendes præstation er stigende. Hun udfordres primært af Viola Davis og Frances McDormand.

Som jeg ser det står det dog primært mellem Carey Mulligan og Frances McDormand, og jeg har analyser ude på begge skuespillerinder. Viola Davis har afgjort en stor chance, men jeg er ikke helt overbevist om at Golden Globe-showet er den bedste prisuddeling for hendes præstation.


Bedste mandlige hovedrolle (komedie/musical)

Sacha Baron Cohen (Borat Subsequent Moviefilm): 1,60 – SPIL HER >>*

Lin-Manuel Miranda (Hamilton): 3,50 – SPIL HER >>*

Dev Patel (The Personal History of David Copperfield): 5,50 – SPIL HER >>*

Andy Samberg (Palm Springs): 8,50 – SPIL HER >>*

James Cordon (The Prom): 10,00 – SPIL HER >>*

Sacha Baron Cohen er oddsfavoritten, mens Lin-Manuel Miranda er andres favorit. Det vil være en mild overraskelse, hvis én af de tre andre vinder, men på den anden side – Golden Globe laver nogle gange nogle mystiske valg, og James Cordon kunne vel næsten være et godt bud på en joker, der kommer ud af ingenting.


Bedste kvindelige hovedrolle (komedie/musical)

Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm): 1,30 – SPIL HER >>*

Michelle Pfeiffer (French Exit): 5,20 – SPIL HER >>*

Anya Taylor-Joy (Emma): 8,50 – SPIL HER >>*

Rosamund Pike (I Care a Lot): 10,00 – SPIL HER >>*

Kate Hudson (Music): 11,50 – SPIL HER >>*

Maria Bakalova er den helt store favorit. Hun var et meget frisk pust i Borat Subsequent Moviefilm, hvor hendes præstation trak overskrifter, blandt andet for en klam sekvens med Rudy Giuliani. Hos Gold Derby peger snart samtlige på hende.

Men er det nok? Det er nogle store navne, hun står over for, og skønt at Golden Globe-showet elsker at være trendsættende og hive nye navne frem, så kan der ske overraskelser. De seneste par år har Gold Derbys favorit dog vundet prisen.


Bedste udenlandske film

Minari: 1,80 – SPIL HER >>*

Another Round: 2,50 – SPIL HER >>*

The Life Ahead: 5,60 – SPIL HER >>*

La Llorona: 6,25 – SPIL HER >>*

Two of Us: 8,00 – SPIL HER >>*

I kategorien ved Golden Globe for bedste udenlandske film er Another Round – eller mere rettelig: Druk – nomineret. Den har faktisk også pæne chancer eftersom den har vundet en del store europæiske priser og generelt er meget anmelderrost i ind- og udland.

Dens helt store problem?

Minari er en fandens god film, der sandsynligvis også opnår at blive nomineret til ’Best Picture’ ved Oscar-uddelingen, og det plejer at være en stærk indikator på at vinde den her pris.

Den gode nyhed?

Minari kan ikke nomineres som udenlandsk film til Oscar-showet, da det er en amerikansk film.

Men i første omgang tror jeg, at Minari løber af med hæderen.

Odds er senest opdateret d. 19. februar 2021 kl. 17:14. Odds kan ændre sig.

LeoVegas har åbent for spil helt indtil kl. 20:05 søndag d. 28. februar (dansk tid). KLIK HER* for at se flere odds på Golden Globes.


93 medlemmer af Hollywood Foreign Press Association afgør priserne

Golden Globe er en lidt speciel prisuddeling. Den adskiller sig fra Oscar-uddelingen ved at være lidt mere trendy og frisk i sine nomineringer samt uddelinger af priserne. Det er 93 journalister, der er medlem af ”Hollywood Foreign Press Association”, der stemmer om priserne. Det sidder ikke lige altid i skabet.

I det hele taget er det et småkedelig awardshow. Efter åbningsmonologen skal der presses 25 awards ind, før showet er slut, og det betyder at det ofte ender med at blive en lidt tam affære. Til at styre slagets gang har man dog valgt at benytte sig af Amy Poehler og Tina Fey, der tiligere har stået i spidsen for Golden Globe. De gør det glimrende, det er bare prisuddelingens format, der begrænser dem for meget.


Golden Globes 2021 vises ikke på dansk TV

Prisuddelingen vises ikke live i Danmark. Tit har man kunne fange genudsendelsen nogle dage efter på et mere passende tidspunkt.