18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Eurovision 2024 odds

Eurovision 2024 byder op til fest med semifinaler tirsdag d. 7. og torsdag d. 9. maj, inden den store Eurovision finale lørdag d. 11. maj. Danmark er med i Eurovision semifinale 2.

På denne side giver vi dig de bedste Eurovision odds og spiltips, ligesom vi gennemgår Eurovision favoritterne og vurderer Danmarks chancer i verdens største musikkonkurrence.

Hvem vinder Eurovision 2024?

Herunder kan du se de bedste Eurovision 2024 odds.

Odds på Eurovision Song Contest 2024

Vinder Udbyder Odds
Kroatien bet365
1.83
Israel bet365
4.50
Schweiz bet365
5.50
Frankrig bet365
15.00
Irland bet365
17.00
Ukraine bet365
21.00
Italien bet365
26.00
Holland bet365
51.00
Grækenland bet365
81.00
Finland bet365
126.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 10. maj. 09:22.

Sådan satser du på Eurovision 2024

De fleste danske bookmakere tilbyder Eurovision 2024 odds. Vi giver dig her en trin-for-trin guide til odds på Eurovision 2024 hos bet365:

 1. Gå til bet365

  KLIK HER*

 2. Opret konto / log ind

  Du skal være spiller hos bet365 fir at placere væddemål på Eurovision 2024.

 3. Vælg “Specialvæddemål” i menuen

  Vælg herefter “Globale” og dernæst “Eurovison 2024”.

 4. Vælg det odds, du gerne vil spille og placér dit væddemål

  Det er her, at du finder dine favorit Eurovision Song Contest odds og placerer dit væddemål.


Spilforslag: Eksperternes oddset esc tips

På SpilXperten.com har vi et par dedikerede Grand Prix-eksperter, som følger både det danske og europæiske af slagsen meget tæt. Det gælder selvfølgelig også i 2024, hvor de kommer med spilforslag løbende. Du kan løbende finde eksperternes Eurovision 2024 odds i tipspanelet.

Hvem vinder Eurovision 2024? Stem her

 • Schweiz
 • Kroatien
 • Italien
 • Holland
 • Ukraine
 • Danmark
 • Andre
 • Schweiz
 • Kroatien
 • Italien
 • Holland
 • Ukraine
 • Danmark
 • Andre

Stemmer

Favoritterne ved sangfesten i Malmö

Herunder følger en beskrivelse af de største Eurovision favoritter.

Schweiz

Alpelandet har ikke vundet siden 1988, hvor Celine Dion deltog for Schweiz. De seneste to gange er de sluttet som nummer 17 og 20, men der er væsentligt bedre chancer med The Code, der er en dramatisk og patos-fyldt coming of age-story. 

Sangen lander til en side i modsætning til det europop og upbeat-fyldte felt, og det kan blive en stor fordel. Der er fokus på historiefortællingen, og det er ikke en sløv sang, selv om den slet ikke kan konkurrere i tempo med mange af feltets deltagere.

Nemo er intens og leverer sangen med indfølelse og hjerte, men spørgsmålet bliver vel, om den er helt stærk nok til at snuppe point hos juryerne. Det vil vise sig. 

Kroatien

En af årets favoritter er kroatiske Rim tim tagi dim med Baby Lasagna. Det er et kakofonisk værk med rock, dance og trance i en slags eventyrfortælling med hjemme – ude – hjemme-opbygning. 

Nummeret byder på et voldsomt sceneshow med kvinder udklædte som køer, en maskeret trommeslager og en forsanger med pufærmer og en masse røgmaskiner. Fuld fart på, og der skal nok være mange seerstemmer i det vanvittige show, men de kan f svært ved at få mange stemmer hos de forskellige juryer.  

Italien

De seneste 6 gange til Eurovision er Italien endt i top 6 med Måneskins sejr i 2021 som topresultatet. Denne gang byder de på Angelina Mango og hendes velkomponerede La Noia, der svinger, inciterer og fascinerer.

23-årige Angelina Mango bærer sceneshowet selv, og hun er karismatisk og velsyngende – har også et par forældre, der har været musikere – men hun risikerer at blive overdøvet af andre mere larmende sceneshows i den upbeat genre, der fylder en del i år. 

Semifinaler Eurovision 2024

De deltagende nationer fordeler sig i to Eurovision semifinaler.

Semifinale 1 – tirsdag d. 7. majSemifinale 2 – torsdag d. 9. maj
KroatienHolland
UkraineSchweiz
FinlandIsrael
LitauenGrækenland
LuxembourgArmenien
IrlandØstrig
CypernNorge
PolenBelgien
SerbienEstland
PortugalGeorgien
AustralienDanmark
SlovenienSan Marino
AserbajdsjanLetland
IslandAlbanien
MoldovaMalta
Tjekkiet

Hvad er de danske chancer ved ESC 2024?

Danmark stiller til start med sangen Sand, som bliver fremført at SABA. Den har lige så gode chancer for en finaleplads som for ikke at komme i finalen. Bogstaveligt talt. Bookmakerne er så godt som 50/50 på muligheden for, at Sand synger sig i finaleshowet.

Kommer Danmark i finalen?

Formentlig ikke. Men måske. Sangen vokser ved nærmere bekendtskab, men de første gennemlytninger kan godt placere den i en kategori, hvor den ryger ind af det ene og ud af det andet øre. Det kan blive et problem.

Sangen er i det mindste ikke en upbeat europop-sang, så den kan skille sig ud ved at være noget andet. Men det bliver tæt. Skal jeg svare direkte: Så nej, Danmark kommer ikke i finalen. 

Iøjnefaldende Eurovision-outsidere i 2024

Frankrig: Slimane: Mon Amour

Siden 2010 er Frankrig 11 af 13 gange endt uden for top 10, men de bliver ved med at sende deres særprægede bud på Eurovision-sange. Storslået og meget fransk men altså ikke helt i sync med konkurrencen i moderne tider. Frankrig har vundet Eurovision fem gange gennem tiden, men seneste sejr var i 1977. 

Mon Amour er som altid flot og fyldt med store følelser og kærlighed, men det er ikke en sang, der kommer til at ramme mange blandt det store publikum. Frankrig er garanteret en plads i finalen, og hvis de får jackpot hos juryen, kan de klemme sig i top 10. Det er vist det maksimale, de kan håbe på. 

Holland: Joost Klein: Europapa

Holland sender med Joost Klein og Europapa, hvad der bedst kan beskrives som den Oranje version af Polle fra Snave, der er på eventyr i en stribe europæiske lande med fjol, fart og en kende forvirring. Det viser sig at være en hommage til hans far, og Joost fra Leeuwarden har scoret et online hit allerede før selve sangkonkurrencen.

Når det kommer til point, får han næppe den store opbakning fra juryerne, men tempoet, fjolleriet og det trods alt fængende omkvæd kan redde æren for Joost Klein og Holland, der kan blive en af de sange, vi husker længe efter Eurovision, men det bliver ikke for en god placering.

Israel: Eden Golan: Hurricane

Eden Golan har været i fokus allerede før konkurrencen. Island truer højlydt med boykot af Eurovision, hvis ikke israelerne bliver udelukket. De har ændret sangens titel fra November Rain til Hurricane, og den israelske regering har krævet, at hun stiller op. 

Hun har for nu at gøre den komplicerede situation mere kompleks boet 12 år i Rusland, da hendes forældre er fra det tidligere Sovjetunionen. I 2022 flyttede familien dog tilbage fra Israel, men mon ikke hun kan forvente næsten samme mængde modstand, som hvis de var blevet i Rusland? 

Sangen? Den er sådan set god nok, men mon dog det får nogen betydning?

Hør alle sangene og bedøm selv

Vil du være rigtigt godt klædt på til Eurovision 2024, så har vi et par links til dig, der er gode at have ved hånden.

Beskrivelse af deltagerne: Eurovision.tv

Lyt til alle sangene: Eurovision på YouTube

Eurovision 2024 spilforslag: Vores vinderbud

Efter at have budt på store ballader i nyere tid med Fai Rumore, Due Vite og Brividi har italienerne sat tempoet op med Angelina Mango, og de håber, det kan løfte dem helt til tops som med Måneskin i 2021. 

Sangen er formentlig hverken i top hos juryen eller seerne, men hvis de ligger tilpas højt hos dem begge, kan det vise sig nok til at sikre endnu en Eurovision-sejr til Italien. 

SpilXperten.com anbefaler: Italien vinder Eurovision 2024 til odds 6,50 – SPIL HER >>*

Bonustip

Anna Bergendahl missede finalen for Sverige i 2010, men siden har de blågule sangsnedkere taget voldsom revanche. Ud over to placeringer som nummer 14 er det blevet til en stribe pladser fra nummer 7 og op og tre gange har de taget sejren. 

Selv om Marcus og Martinus stiller med en sang, der er en anelse ringere, end vi har vænnet os til fra Sveriges side, så er det solidt pop-håndværk, og som værtsnation skal de nok få lidt ekstra point her og der og snige sig med i top 10. 

SpilXperten.com anbefaler: Sverige i top 10 ved Eurovision 2024 til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Pointsystem: Sådan afgøres konkurrencen

Eurovision 2024 bliver afgjort af både seere og en fagjury. Ganske som det har været tilfældet i de seneste fem år.

Fagjuryen står for 50 % af bedømmelsen og afstemningen, mens seernes stemmer står for de resterende 50 % af afstemningen.

Begge har et sæt point bestående af 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1, som skal fordeles.

Når du oddser på én af sangene som den endelige vinder, bør du altså også tage fagjuryens mulige vurdering med i dine overvejelser, da den kan blive altafgørende for udfaldet af konkurrencen og afstemningen som helhed.

🎤 Læs mere om pointgivning og reglerne her.

Facts om Eurovision 2024: Hvem, hvad, hvornår

 • Eurovision 2024 afvikles fra d. 7. til d. 11. maj 2024 i Malmö, Sverige
 • Den første semifinale afvikles tirsdag d. 7. maj 2024
 • Den anden semifinale afvikles torsdag d. 9. maj 2024
 • Finalen afvikles lørdag d. 11. maj 2024
 • Danmark deltager i den anden semifinale
 • Sverige vandt Eurovision i 2023 med sangen Tattoo af Loreen

Bookmakere med odds på Eurovision: Vores top 3

Der er flere bookmakere at vælge imellem for dig, der ønsker at placere Eurovision 2024 odds. Eurovision er en konkurrence, der nyder tiltagende popularitet i disse år, og derfor er der spændende esc 2024 odds at finde hos langt de fleste danske bookmakere. Vi anbefaler særligt de tre herunder:

 • Bonuskode MAXSPIL
 • Nem ind- og udbetaling
 • Stort udvalg af odds
   Gå til bet365*
   bet365
   Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
   Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.*
   • Stort oddsudvalg
   • Lækker platform
   • Live stream tilgængelig
     Gå til Betinia*
     Betinia
     100 % bonus op til 1.000 kroner
     Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.
     • Ny bookmaker!
     • Live odds tilgængelig
     • Konkurrencedygtig sportsbook
       Gå til Expekt*
       Expekt
       Matched freebet op til 600 kr.
       18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet.

       Tidligere vindere af Eurovision

       Vi har her samlet vinderne af Eurovision siden år 2000. Brødrene Olsen lagde årtusindet ud med at give Danmark den anden sejr i Melodi Grand Prix’ets historie. Danmark vandt igen i 2013, da Emmelie de Forest repræsenterede Danmark med sangen ”Only Teardrops”.

       2000: Danmark (“Fly on the Wings of Love”, Brødrene Olsen)

       2001: Estland (“Everybody”, Tanel Padar, Dave Benton & 2XLC

       2002: Letland (“I Wanna”, Marie N)

       2003: Tyrkiet (“Everyway That I Can”, Sertab Erener)

       2004: Ukraine (“Wild Dances”, Ruslana)

       2005: Grækenland (“My Number One”, Helena Paparizou)

       2006: Finland (“Hard Rock Hallelujah”, Lordi)

       2007: Serbien (“Molitva”, Marija Šerifović)

       2008: Rusland (“Believe”, Dima Bilan)

       2009: Norge (“Fairytale”, Alexander Rybak)

       2010: Tyskland (“Satellite”, Lena Meyer-Landrut)

       2011: Aserbajdsjan (“Running Scared”, Ell & Nikki)

       2012: Sverige (“Euphoria”, Loreen)

       2013: Danmark (“Only Teardrops”, Emmelie de Forest)

       2014: Østrig (“Rise Like A Phoenix”, Conchita Wurst)

       2015: Sverige (“Heroes”, Måns Zelmerlöw)

       2016: Ukraine (“1944”, Jamala)

       2017: Portugal (“Amar pelos dois”, Salvador Sobral)

       2018: Israel (”Toy”, Netta)

       2019: Holland (“Arcade”, Duncan Laurence)

       2020: Ingen vinder (Eurovision aflyst)

       2021: Italien (“Zitti e buoni”, Måneskin)

       2022: Ukraine (“Stefania”, Kalush Orchestra)

       2023: Sverige (“Tattoo”, Loreen)

       Se den komplette liste med Eurovision vindere.

       Sådan gik Eurovision sidste år

       Ukraine vandt konkurrencen i 2022, men da de var – og desværre stadig er – i krig, blev det hele flyttet til Liverpool i England. 

       Her var det svenske Loreen, der snuppede sejren med Tatoo, der var forhåndsfavorit, og selv om den ikke var lige så sensationelt god som Euphoria, var den altså god nok til at vinde hele molevitten og sende årets finale i favnen på SVT og Malmö Arena. 

       Det danske bud var færøsk. Reiley, der vist nok viste sig at være 25 år, sang så rørende om Breaking My Heart, men han fik ikke engang lov at være med i finalen. 

       Eurovision Song Contest værtsnation 2024

       Sverige er kongerne af Eurovision og popmusikken. De har vundet den internationale Eurovisions-finale 7 gange tidligere. 

       Vi taler store navne som Abba, Herreys og Carola Häggvist, og i nyere tid har Loreen to gange vundet. 

       De kan noget med musik hinsidan, og med værtinden Petra Mede, der for tredje gang skal stå i spidsen for showet, har de også en værtinde, der får helt anderledes ros og berømmelse, end værterne normalt får. 

       Det er Sverige. Det er blåt og gult. Det er Eurovision. Det er vidunderligt. 


       Hvem er værterne i Malmö Arena?

       • Petra Mede, komiker, danser og vært både i 2013 og 2016
       • Malin Åkerman, svensk-canadisk skuespiller med roller i blandt andet Watchmen og serien Billions

       Melodi Grand Prix er vejen til Eurovision

       Mange danske artister drømmer om at repræsentere Dannebrog i verdens største musikkonkurrence. Der er dog ingen let vej til målet; først skal kandidaterne forsøge at kvalificere sig gennem det danske Melodi Grand Prix.

       Find flere underholdning odds på SpilXperten.

       Hvornår afvikles Eurovision 2024?

       Der er semifinaler tirsdag d. 7. og torsdag d. 9. maj, og finale lørdag d. 11. maj 2024.

       Hvor afholdes Eurovision Song Contest 2024?

       Eurovision 2024 afholdes i Malmö, Sverige.

       Hvem er favorit til at vinde Eurovision 2024?

       Kroatien er blandt mange bookmakeres favorit til at vinde Eurovision 2024.