18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Eurovision odds

Eurovision Song Contest 2024 står for døren. Lørdag d. 13. maj afholdes finalen ved det store musikshow i Liverpool, og der er semifinale henholdsvis tirsdag og torsdag samme uge. På denne side får du bookmakernes bedste odds og spilmuligheder på årets Eurovision.

Vi gør dig klogere på favoritterne, ligesom du kan læse om Danmarks chancer, se tidligere vindere og meget mere. Good evening, Europe!

Eurovision mobil på moderne, kreativt, blåt, abstrakt mønster design

Hvem vinder Eurovision 2024?

VinderOdds
Sverige1,50 – SPIL HER >>*
Finland3,00 – SPIL HER >>*
Ukraine15,00 – SPIL HER >>*
Frankrig26,00 – SPIL HER >>*
Norge26,00 – SPIL HER >>*
Spanien26,00 – SPIL HER >>*
Israel34,00 – SPIL HER >>*
Italien51,00 – SPIL HER >>*
Armenien81,00 – SPIL HER >>*
Belgien81,00 – SPIL HER >>*
Østrig81,00 – SPIL HER >>*
Storbritannien101,00 – SPIL HER >>*
AndreSe flere odds*

Odds senest opdateret d. 12. maj 2023 kl. 9:39. Odds kan ændre sig.


Odds på Eurovision Song Contest 2024

Vores svenske naboer regnes for store favoritter ved Eurovision. Desværre spås Danmark en hård medfart.


Flere Eurovision Odds 2024

Udover esc 2024 odds på vinderen (du kan selvfølgelig spille på ALLE nationer), finder du også odds på Top 3, Top 5, Top 10 og Top 15. Hos LeoVegas kan du også spille på Head-to-Head og specifikke slutplaceringer for de enkelte lande, ligesom du kan spille på, hvilke nationer, der klarer sig bedst relativt til nabolande (f.eks. “Bedste nordiske land”, “Bedste baltiske land” etc.).

Se flere odds på Eurovision hos LeoVegas*


Spilforslag: Eksperternes oddset esc tips

På SpilXperten.com har vi et par dedikerede Grand Prix-eksperter, som følger både det danske og europæiske af slagsen meget tæt. Det gælder selvfølgelig også i 2024, hvor de kommer med spilforslag løbende. Du kan løbende finde eksperternes fiduser i tipspanelet.

Hvem tror du vinder Eurovision?

 • Sverige
 • Finland
 • Ukraine
 • Spanien
 • Norge
 • Israel
 • Danmark
 • Anden
 • Sverige
 • Finland
 • Ukraine
 • Spanien
 • Norge
 • Israel
 • Danmark
 • Anden

Stemmer

Favoritterne ved sangfesten i Liverpool

Kigger man nærmere på odds euro vision 2024, ser man, at det er Sverige, Finland og Ukraine, der spås de bedste chancer for at løbe med sejren ved Eurovision i Liverpool, England. I dette afsnit gennemgår vores musikentusiaster, Jens Gullemann og Michael Vilster, favoritnationernes tre bidrag.

Sverige

Jens:

Loreen er tilbage! Kan “Tattoo” vinde dette års Eurovision? Ja, det kan meget vel blive en ny svensk sejr til Loreen i Liverpool. Er sangen ligeså god som sidst? Nej. Tattoo kommer med alt det, man forventer fra Loreen.

Ligesom mega-successen “Euphoria” fra 2012 er “Tattoo” et dygtigt produceret melankolsk electropop-nummer med en klimaksopbyggende timing, der er berettermodellen værdig, men… Det er som om, sangen alligevel har svært ved at leve op til den standard Loreen selv satte i 2012.

“Tattoo” vil meget af det samme som “Euphoria” i 2012 bare uden at være helt lige så god og stilistiske banebrydende. Jeg føler mig ikke lige så sikker på sejren som for 11 år siden, omend Loreen igen går ind som storfavorit til at vinde det hele. Jeg ved godt, mange ikke kan få armene ned over Loreens tilbagevendende hjemkomst til Eurovision, og med den enorme favoritstatus kan Loreen næsten kun skuffe.

Personligt mener jeg, at der er et par andre sange, der burde kunne slås med om sejren, men forvent en sikker top 3 til Loreen og Sverige.

Forventet placering: 1-3


Michael:

Der er ikke en finger at sætte på det håndværksmæssige arbejde hos Loreen.

Som altid er det svenske bidrag en veldrejet popvise, og Loreen har endda erfaring og masser af karisma.

Men det kan godt lyde en anelse… kalkuleret. Kynisk. Koldt. Den er storfavorit. Jeg håber ikke, den vinder. 

Finland

Jens:

Finland er tredje favorit hos bookmakerne med sangen “Cha Cha Cha”, og jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre. I min optik én af de absolut ringeste sange i årets udgave af Eurovision vurderet på den musikalske produktion.

I de første 40 sekunder er vi i et grunge/techno univers, der leder lytteren hen på noget, man kan finde på Berlins undergrundsscene, for så pludselig at bryde ud i en fesen gang balkan-ish rap. I anden halvdel af sangen bliver alt dette erstattet af noget skraldet diskotekslignende pop, som det man lyttede til på teenageværelser i 00’erne.

Sangen aner ikke, hvad den vil, og selvom Finland er kendt for at være underlige og anderledes med deres bidrag til Eurovision, er de i år bare decideret dårlige. For musikkens skyld håber jeg at, Eurovision-seerne ændrer mening før maj, på trods af bookmakernes nuværende forventning.

Forventet placering: 8-13


Michael:

Indrømmet. Jeg har givet den mange, mange chancer. Igen og igen har den kørt på anlægget.

Bookierne har den højt på listen. Og jeg fatter det ikke. En rodet, blandet og ærlig talt uskøn sang.

Man siger, Thomas Edison brugte 10.000 mislykkede forsøg på at finde frem til en velfungerende glødepære.

Finland er vores alle sammens Eurovision-udgave af Thomas Edison, for de er ikke blege for at eksperimentere ud over alle bredder.

Det er selvfølgelig ikke hvert år, de rammer plet. Det har de ikke gjort i år. 

Ukraine

Jens:

Ukraine er i år gået i en helt anden retning med “Heart of Steel” fra den elektroniske duo TVORCHI. Sangen har et langt mere internationalt R’n’B touch, der ligeså godt kunne være produceret i et engelsksproget land.

Jeg var all-in for sympatistemmerne, der væltede ind over Ukraine sidste år og gav dem sejren i en tid, hvor man grundet politiske omstændigheder både havde brug for at vise samhørighed over for for det ukrainske folk, samtidig med at man gav langemanden til den russiske modpart.

Jeg håber dog samtidig også, at vi er ude over den politiske agenda i dette års Eurovision og igen vurderer vinderne på det musikalske bidrag. I det lys mener jeg nemlig sagtens, at Ukraine kan gøre sig forhåbninger om at være relevant til top 10, men deres positionering helt fremme hos bookmakerne tyder dog også på, at vi nok ikke er helt forbi en sympatifordel, omend den nok ikke bliver i samme omfang som sidste år.

Forventet placering: 4-8


Michael:

I 2022 fik Ukraine foræret sejren i Eurovision som en slags plaster på krigen i landet.

Deres sang i år er reelt en meget bedre sang, men med mindre Europa beslutter at sende endnu et hav af sympati-stemmer ukrainernes vej, er det ikke en vindersang.

Lidt bedre end medium skruet sammen. Et moderne udtryk. Men også meget let at glemme igen. 

Hvad er de danske chancer ved ESC 2024?

Vi giver dig her et overblik over de danske muligheder for succes ved Eurovision 2024. Kommer der til at stå danmark esc 2024 på det hele? Danmark sender Reiley til Eurovision med sangen “Breaking My Heart”.


Kommer Danmark i finalen?

Hos bookmakerne er der ikke meget tiltro til det danske bud. Unge – vist nok – Reiley og Breaking My Heart vil ‘breake the bank’, hvis den vinder finalen. Der er odds i omegnen af 300 på sangen. 

Det behøver selvfølgelig ikke at betyde, at det er slut efter semifinalen, for underligere ting er sket, end at en sang, bookmakerne ikke tror på, går videre, men Reiley skal have aktiveret sit bagland og sin unge fangruppe. 

Sangens kvaliteter alene er ikke nok til at sende den i finalen.

Vi er mest ude i en situation á la Allan Simonsen i Vild med Dans, hvis Breaking My Heart skal kravle med i finalen – og kommer den så med dér, vil det være et mirakel, hvis den placerer sig andre stedet end i bunden. 

Forud for arrangementet kan Danmark spilles som Eurovision-vinder til odds 301,00 hos LeoVegas. Oddssætningen indikerer, at Danmark ikke er regnet for en del af favoritfeltet ved Eurovision, og derfor er det en bedrift i sig selv, hvis Danmark formår at avancere fra semifinalerne.

Iøjnefaldende Eurovision-outsidere i 2024

I det følgende kan du læse om et par af de interessante sange, som bookmakerne ikke har blandt de absolutte favoritter, men som har potentialet til at overraske.

Jens:

Italien, Marco Mengoni “Due Vite”

En 2. plads med “Soldi” i 2019. Vinder med “Zitti e Buoni” i 2021. En 6. plads med “Brividi” i 2022. Italien har haft et uhørt højt niveau i de tre seneste udgaver af Eurovision, og skal jeg være helt ærlig, havde de formentlig også kæmpet med om den samlede sejr med “Fai Rumore” i 2020, hvis ikke showet var blevet aflyst.

San Remo Festivalen spytter det ene hit efter det andet ud, og i år er ingen undtagelse. Musikken er simpelthen i højsædet, når italienerne skal vælge deres sang, og i min optik leverer Marco Mengoni det bedste italienske indspark siden 2019 på trods af, at der kun har været musikalsk succes fra støvlelandet lige siden.

Lyrik, vokal og lyd er ganske enkelt i perfekt harmoni i denne fremragende produktion. Jeg frygter dog, at det europæiske publikum ikke har tålmodigheden til at nyde, hvor god en sang “Due Vite” rent faktisk er, når dette års parade af tung bas og techno-vibes ruller ud over skærmen fra Liverpool.

Forventet placering: 4-8


Michael:

Norge, Alessandra “Queen of Kings”

Luk øjnene og forestil dig følgende: Kendingsmelodien til Dick Turpin på dobbelt hastighed. Mel Gibson i Braveheart. Og vibes fra både Alexander Rybak og Game of Thrones. 

Det er – endnu engang – et bemærkelsesværdigt bud, Norge sender. De er kommet langt, siden Jahn Teigen scorede 0 point i 1978.

Det er nok ikke umiddelbart en favorit hos juryen, men måske rammer den plet hos lægmand, og så kan den vel godt kravle helt til tops. 


Italien, Marco Mengoni “Due Vite”

Dette bør til gengæld være en favorit blandt fagjuryerne. Hold da fast en sang. Smuk. Intens. Og helt renset for platte virkemidler.

En fin lille melodi. En vidunderlig tekst om et smertefuldt brud: Se questa e l’ultima canzone poi la luna esplodera. 

Mengoni blev nummer 7 ved Eurovision i 2013, og han leverer en indfølt og hjerteskærende version af sin sang.

Det bør være guf for juryerne, men måske er det alligevel for italiensk for det brede europæiske publikum.

Hør alle sangene og bedøm selv

Selvom bookmakerne på forhånd har Sverige som klar favorit til at løbe med sejren, kan man aldrig vide sig sikker, når det kommer til Eurovision. Det handler jo i bund og grund om smag og behag, og det er derfor ofte meget uforudsigeligt, hvordan konkurrencen kommer til at forløbe. Derfor kan det være en god idé selv at tage et lyt til de forskellige sange, før man oddser på dem. Du kan finde alle sangene på Eurovisionens officielle YouTube-kanal og hjemmeside – følg links herunder og lyt til alle sangene.

Beskrivelse af deltagerne: Eurovision.tv

Lyt til alle sangene: Eurovision på YouTube

Vinderbud: Det kloge valg. Det sikre valg. Det blågule valg. Loreen vinder igen

Det går næsten altid, som præsten prædiker. Eller som bookmakerne forudser. De seneste tre vindere har været forhåndsfavoritter:

 • I 2019 vandt Holland med Duncan Laurence og Arcade
 • I 2021 vandt italienske Måneskin med Zitti e buoni
 • Og i 2022 var det Ukrainske Kalush Orchestra og Stefania, der helt som forventet tog sejren. 

Alene af den grund vil det være galskab ikke at vende blikket hinsidan, hvor årets helt store favorit, Sverige, befinder sig.

Og svenskerne har kørt det store beredskab i stilling. De stiller med Loreen, som vandt tilbage i 2012 med Euphoria, og nu er hun tilbage med Tattoo.

Sangen lyder egentlig meget som vindersangen fra 2012. Loreen er stadig en stærk performer, og det er alt sammen meget svensk, velproduceret, grundigt og korrekt. En anelse kedeligt for mine ører. 

En anelse for kalkuleret, men der er ingen vej uden om, at den har kvaliteterne både til at slippe videre fra semifinalerne, hvor der i år ingen jury er, så det er helt og aldeles på seerstemmernes nåde. 

Og i finalen, hvor pointene fordeles 50/50 mellem seerne og juryerne, vil sangen formentlig gøre det endnu bedre. 

At den besynderlige finske rodebutik Cha Cha Cha er bookmakernes bud nummer to er måske næsten den allerbedste forklaring på, hvorfor jeg tror, Sverige løber med sejren: Det vrimler ikke med andre værdige vindere. 

SpilXperten anbefaler: Sverige til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Anbefaling skrevet d. 7. maj 2023.

Pointsystem: Sådan afgøres konkurrencen

Eurovision 2024 bliver afgjort af både seere og en fagjury. Ganske som det har været tilfældet i de seneste fem år.

Fagjuryen står for 50 % af bedømmelsen og afstemningen, mens seernes stemmer står for de resterende 50 % af afstemningen.

Begge har et sæt point bestående af 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1, som skal fordeles.

Når du oddser på én af sangene som den endelige vinder, bør du altså også tage fagjuryens mulige vurdering med i dine overvejelser, da den kan blive altafgørende for udfaldet af konkurrencen og afstemningen som helhed.

Eurovision-venner: De plejer at hjælpe Danmark

Danmark fik ingen vennetjenester i den seneste udgave af Eurovision Song Contest. I 2021 var Island den eneste nation, der sendte 12 point i retning af Danmark (de 12 point kom via de islandske seerstemmer).

Facts om Eurovision 2024: Hvem, hvad, hvornår

– Eurovision Song Contest afvikles fra d. 9. til d. 13. maj 2023 i Liverpool, England.

– Semmifinalerne afvikles tirsdag d. 9. og torsdag d. 11. maj, mens finalen afvikles lørdag d. 13. maj.

– I alt 26 nationer deltager i finalen. Heraf er 5 nationer forhåndskvalificerede, mens 10 nationer går videre fra hver af de to semifinaler.

– De forhåndskvalificerede nationer er “The Big 5”: Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien.

– Både i semifinalerne og i finalen bestemmer seere og fagjury hver 50 %. Du kan som seer stemme via app og SMS.

– Showet sendes på DR1 med semifinaler og finale fra kl. 21:00 tirsdag, torsdag og lørdag.

– Ukraine vandt den seneste udgave af Eurovision Song Contest med sangen Stefania fremført af Kalush Orchestra.

Bookmakere med odds på Eurovision: Vores top 3

Der er flere bookmakere at vælge imellem for dig, der ønsker at oddse på Eurovision 2024. Eurovision er en konkurrence, der nyder tiltagende popularitet i disse år, og derfor er der spændende esc odds 2024 at finde hos langt de fleste danske bookmakere. Vi anbefaler særligt de tre herunder.

*Reklamelink

LeoVegas
*
Unibet
*
bet365
*

Tidligere vindere af Eurovision

Vi har her samlet vinderne af Eurovision siden år 2000. Brødrene Olsen lagde årtusindet ud med at give Danmark den anden sejr i Melodi Grand Prix’ets historie. Danmark vandt igen i 2013, da Emmelie de Forest repræsenterede Danmark med sangen ”Only Teardrops”.

Danmark har sammen med Ukraine og Sverige vundet Eurovision to gange siden år 2000.

2000: Danmark (“Fly on the Wings of Love”, Brødrene Olsen)

2001: Estland (“Everybody”, Tanel Padar, Dave Benton & 2XLC

2002: Letland (“I Wanna”, Marie N)

2003: Tyrkiet (“Everyway That I Can”, Sertab Erener)

2004: Ukraine (“Wild Dances”, Ruslana)

2005: Grækenland (“My Number One”, Helena Paparizou)

2006: Finland (“Hard Rock Hallelujah”, Lordi)

2007: Serbien (“Molitva”, Marija Šerifović)

2008: Rusland (“Believe”, Dima Bilan)

2009: Norge (“Fairytale”, Alexander Rybak)

2010: Tyskland (“Satellite”, Lena Meyer-Landrut)

2011: Aserbajdsjan (“Running Scared”, Ell & Nikki)

2012: Sverige (“Euphoria”, Loreen)

2013: Danmark (“Only Teardrops”, Emmelie de Forest)

2014: Østrig (“Rise Like A Phoenix”, Conchita Wurst)

2015: Sverige (“Heroes”, Måns Zelmerlöw)

2016: Ukraine (“1944”, Jamala)

2017: Portugal (“Amar pelos dois”, Salvador Sobral)

2018: Israel (”Toy”, Netta)

2019: Holland (“Arcade”, Duncan Laurence)

2020: Ingen vinder (Eurovision aflyst)

2021: Italien (“Zitti e buoni”, Måneskin)

2022: Ukraine (“Stefania”, Kalush Orchestra)

Se den komplette liste her:


Sådan gik Eurovision sidste år

Det var næsten afgjort, før det kom i gang. Eurovision 2022 blev lynhurtigt mærket af den russiske invasion i Ukraine, og det ukrainske bidrag med Kalush Orchestra “Stefania” strøg til tops hos bookmakerne som storfavorit. 

Egentlig ikke så meget på grund af sangens kvaliteter, selv om det var en udmærket sang, men på grund af omstændighederne og Putins invasion. Krig! I Europa.

Ukraine fik, havde og har de flestes sympati. I hvert fald blandt seerne, for da finalen var overstået, stod Ukraine med 439 af 468 mulige point hos seerne. Der kan man tale om at rydde bordet. 

Nærmeste konkurrent var Storbritannien og Sam Ryders “Space Man”, og det var en forrygende sang med en kæmpe stemme.

Det blev til 2. pladsen, og da krigen stadig er i gang i Ukraine, er Eurovision 2024 henlagt til Liverpool i England.

Ukraine kan ikke være værter, men de er i det mindste sikret finaledeltagelse på forhånd som forsvarende vindere. 

I finalen sidste år gjorde både Sverige og Italien stort indtryk med to smukke, smukke sange.

Cornelia Jakobs sang Sveriges “Hold Me Closer”, mens Italien deltog med “Brividi” fremført af Mahmood, der som solist blev nummer 2 i 2019 med “Soldi”, og den bare 19-årige Blanco.

Sverige blev nummer fire, mens Italien sluttede som nummer seks. 

Det danske bud med pigegruppen Reddi og deres “The Show” røg ud af semifinalen som nummer 13 af de 17 lande, der alle jagtede en finaleplads via en position blandt de 10 første. 

Eurovision Song Contest værtsnation 2024

Ukraine vandt den seneste udgave af Eurovision, og sædvanligvis ville dette medføre værtskabet for den kommende udgave af Eurovision Song Contest.

På grund af den russiske invasion i landet har andre nationer dog haft mulighed for at byde ind på værtskabet, og det blev i sidste ende Liverpool (England), der vandt budkrigen.

Liverpool er således Eurovision Song Contest værtsnation i 2024 – de afvikler konkurrencen med sparring fra Ukraine.


Hvem er værterne i Liverpool Arena?

Tre kvindelige værter bærer os gennem de to semifinaler i årets Eurovision 2024. Og til finalen får de så selskab af den enlige mandlige vært i årets konkurrence. De tre kvinder er Alesha Dixon, Hannah Waddingham og Julia Sanina. 

Alesha Dixon er sanger, danser og tv-personlighed. Hun har udgivet fire albums, været dommer i diverse tv-shows og også været vært ved en stribe store events. 

Hannah Waddingham er skuespiller og kendt fra blandt andet Ted Lasso, Game of Thrones og Sex Education. Blandt meget andet. 

De to briter får selskab af ukrainske Julia Sanina, der er sangerinde og forsanger i rockgruppen Hardkiss. 

Til finalen får de tre værtinder selskab at talkshowværten Graham Norton, der har været BBCs version af Jørgen De Mylius og Ole Tøpholm siden 2009.

Melodi Grand Prix er vejen til Eurovision

Mange danske artister drømmer om at repræsentere Dannebrog i verdens største musikkonkurrence. Der er dog ingen let vej til målet; først skal kandidaterne forsøge at kvalificere sig gennem det danske Melodi Grand Prix.

Find flere underholdning odds på SpilXperten.

Hvornår afvikles Eurovision 2024?

Der er semifinaler tirsdag d. 9. og torsdag d. 11. maj, og finale lørdag d. 13. maj 2023.

Hvor afholdes Eurovision Song Contest 2024?

Eurovision 2024 afholdes i Liverpool, England.

Hvem er favorit til at vinde Eurovision 2024?

Sverige er favorit til at vinde Eurovision 2024.