18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Eurovision odds

Eurovision Song Contest 2021 står for døren. Den 22. maj afholdes finalen ved det store musikshow i Rotterdam, og det er Italien, Frankrig og Malta, der udgør feltet af favoritter. På denne side får du bookmakernes bedste odds og spilmuligheder på årets Eurovision. Vi gør dig klogere på favoritterne, ligesom du kan læse om Danmarks chancer, se tidligere vindere og meget mere. Good evening, Europe!


Odds på Eurovision Song Contest 2021

Her kan du finde de højeste odds på den samlede vinder af Eurovision 2021.


Hvem vinder Eurovision 2021?

Italien: 3,30 – SPIL HER >>*

Frankrig: 4,35 – SPIL HER >>*

Malta: 7,50 – SPIL HER >>*

Schweiz: 8,50 – SPIL HER >>*

Ukraine: 10,00 – SPIL HER >>*

Island: 15,00 – SPIL HER >>*

Finland: 15,00 – SPIL HER >>*

Portugal: 41,00 – SPIL HER >>*

San Marino: 51,00 – SPIL HER >>*

Litauen: 71,00 – SPIL HER >>*

Bulgarien: 76,00 – SPIL HER >>*

Sverige: 76,00 – SPIL HER >>*

Cypern: 101,00 – SPIL HER >>*

Grækenland: 101,00 – SPIL HER >>*

Norge: 101,00 – SPIL HER >>*

Rusland: 126,00 – SPIL HER >>*

Aserbajdsjan: 201,00 – SPIL HER >>*

Serbien: 201,00 – SPIL HER >>*

Belgien: 251,00 – SPIL HER >>*

Israel: 251,00 – SPIL HER >>*

Holland: 401,00 – SPIL HER >>*

Albanien: 501,00 – SPIL HER >>*

Tyskland: 501,00 – SPIL HER >>*

Moldova: 501,00 – SPIL HER >>*

Spanien: 501,00 – SPIL HER >>*

Storbritannien: 501,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 20. maj 2021 kl. 05:55. Odds kan ændre sig.


Flere Eurovision Odds 2021

Udover esc 2021 odds på vinderen, finder du også odds på Top 3, Top 5, Top 10 og Top 15. Hos LeoVegas kan du også spille på Head-to-Head og specifikke slutplaceringer for de enkelte lande, ligesom du kan spille på, hvilke nationer, der klarer sig bedst relativt til nabolande (f.eks. “Bedste nordiske land”, “Bedste baltiske land” etc.). Du kan naturligvis også oddse på de to Eurovision semifinaler, der afvikles tirsdag d. 18. og torsdag d. 20. maj.

KLIK HER for at se odds på Eurovision*


Spilforslag: Eksperternes oddset esc tips

På SpilXperten.com har vi et par dedikerede Grand Prix-eksperter, som følger både det danske og europæiske af slagsen meget tæt. Det gælder selvfølgelig også i 2021, hvor de kommer med spilforslag løbende. Du kan se eksperternes fiduser HER.


Favoritterne ved sangfesten i Rotterdam

Kigger man nærmere på odds euro vision 2021, ser man, at det er Italien, Frankrig, Malta, Cypern og Island, der spås de bedste chancer for at løbe med sejren ved Eurovision i Rotterdam. I dette afsnit gennemgår vi nationernes fem bidrag.


Italien

Spil på Italien → Odds 3,30 – SPIL HER >>*

Italien stiller op med sangen ”Zitti e buoni”, som fremføres af Måneskin på italiensk.

Italienerne stiller med et vaskeægte rock-nummer ved Eurovision 2021, og aktuelt regner bookmakerne ”Zitti e buoni” for den mest oplagte vinderkandidat. Italien har, som en del af The Big 5, fordel af at gå direkte i finalen, og de behøver således ikke at klare noget semifinale-cut i midtugen. Hvis du studser over å’et i bandnavnet Måneskin, så hænger det sammen med, at Victoria (et af de fire bandmedlemmer) er halv dansk. Der er guitarer og masser af energi på scenen, men så rocket et nummer må alt andet lige dele vandene en anelse, og de aktuelle odds 3,40 hos LeoVegas frister ikke.


Frankrig

Spil på Frankrig → Odds 4,35 – SPIL HER >>*

Frankrig stiller op med sangen ”Voila”, som fremføres af Barbara Pravi på fransk.

Hvor der er smæk for skillingen med Italiens måneskin, er der anderledes ro på sceneshowet hos Barbara Pravi og Frankrig. Sangen er meget smuk og inderlig, og den type har før formået at suge stemmer ved Eurovision (hvem husker ikke portugisiske Salvador Sobral, som vandt showet i 2017?). Bookmakerne har Frankrig som næstmest oplagte vinderbud, og man kan snildt forestille sig, at den placerer sig godt hos de fleste juryer. Aktuelt (18. maj) fører Frankrig også meningsmålingen hos Eurovisionworld med 11 % af alle stemmer (+183.000 har stemt). Frankrig er direkte klar til finalen som en del af Big 5-feltet.


Malta

Spil på Malta → Odds 7,50 – SPIL HER >>*

Malta stiller op med sangen “Je Me Casse”, som fremføres af Destiny Chukunyere på engelsk.

“Hell no, I am not your honey. Hell no, I don’t want your money” – Destiny Chukunyere forsøger at erobre Eurovision med fuld girl power, og synger sig dermed ind i en tematik, der har været flittigt rejst de seneste år. Destiny Chukunyere er meget karismatisk, og “Je Me Casse” er en sang, man husker, efter man har set den fremført. I skrivende stund ligger Malta på andenpladsen i den store meningsmåling hos Eurovisionworld, til trods for at sangen på mange måder minder om den, man lige har set israelske Netta vinde med i 2018.


Cypern

Spil på Cypern → Odds 101,00 – SPIL HER >>*

Cypern stiller op med sangen “El diablo”, som fremføres af Elena Tsagrinou på engelsk.

Andre der kommer til at tænke på Rita Ora her? Cypern og Elena Tsagrinou er klar med pop-sangen “El diablo”, og den er ret catchy. Den er dog ikke specielt unik i sit udtryk, og selvom den godt kunne vinde en del opbakningen hos fans, er det ikke givet, at juryerne topbelønner den. “El diablo” har været en del i vælten pga. anklager om blasfemiske passager som “I gave my heart to El Diablo, because he tells me I’m his angel”, og spørgsmålet er, om ikke dén omtale er bedre end ingen omtale.


Island

Spil på Island → Odds 15,00 – SPIL HER >>*

Island stiller op med sangen ”10 Years”, som fremføres af Daði & Gagnamagnið på engelsk.

Island skiller sig voldsomt ud med karismatiske Daði i forgrunden for et børnekor. Sangen “10 Years” rummer et hav af klassiske Eurovision-elementer (se selv), men igen har vi et scenarie, hvor det nok er en sang, der ikke falder i alles smag. Daði har en stor scenetilstedeværelse, og bookmakerne har Island som en seriøs bejler til en topplacering i konkurrencen.


Hvad er de danske chancer ved ESC 2021?

OBS: Danmark blev elimineret i semifinalen d. 20. maj.

Vi giver dig her et overblik over de danske muligheder for succes ved Eurovision 2021. Kommer der til at stå danmark esc 2021 på det hele?


Kommer Danmark i finalen?
Danmark stiller op med duoen Fyr & Flamme, der synger 70er/80er disko-sangen “Øve os på hinanden” på dansk. Er det noget, der falder i udlandets smag? Danmark er placeret i Semifinale 2, hvor nationerne Østrig, Tjekkiet, Estland, Grækenland, Island, Moldova, Polen, San Marino, Serbien, Albanien, Bulgarien, Finland, Georgien, Letland, Portugal og Schweiz også er at finde. 10 af disse 17 nationer får en finalebillet.

Spil på Danmark til at gå i finalen – KLIK HER >>*


Vinder Danmark Eurovision 2021?
I skrivende stund kan Danmark spilles som Eurovision-vinder til odds 251,00 hos LeoVegas. Oddssætningen indikerer, at Danmark ikke regnes for en del af favoritfeltet ved Eurovision, og derfor vil det være en gedigen overraskelse, hvis Danmark skulle formå at vinde konkurrencen i 2021.

Spil på Danmark som vinder – KLIK HER >>*


Hør alle sangene og bedøm selv

Selvom bookmakerne på forhånd har Italien som favorit til at løbe med sejren, kan man aldrig vide sig sikker, når det kommer til Eurovision. Det handler jo i bund og grund om smag og behag, og det er derfor ofte meget uforudsigeligt, hvordan konkurrencen kommer til at forløbe. Derfor kan det være en god idé selv at tage et lyt til de forskellige sange, før man oddser på dem. Du kan finde alle sangene på Eurovisionens officielle YouTube-kanal og hjemmeside – følg links herunder og lyt til alle sangene.

Beskrivelse af deltagerne: Eurovision.tv

Lyt til alle sangene: Eurovision på YouTube


Sådan afgøres konkurrencen

Ligesom i de fire seneste år kommer Eurovision 2021 til at blive afgjort af både seere og en fagjury. Fagjuryen står altså for 50% af bedømmelsen og afstemningen, mens seernes stemmer står for de resterende 50% af afstemningen. Begge har et sæt point bestående af 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 og 1, som skal fordeles.

Når man oddser på én af sangene som den endelige vinder, skal man altså også tage fagjuryens mulige vurdering med i sine overvejelser, da den kan blive altafgørende for udfaldet af konkurrencen og afstemningen som helhed.


Facts om Eurovision 2021

– Eurovision afvikles fra d. 18. til d. 22. maj i Rotterdam, Holland.

– Semmifinalerne afvikles tirsdag d. 18. og torsdag d. 20. maj, mens finalen afvikles lørdag d. 22. maj.

– I alt 26 nationer deltager i finalen. Heraf er 6 nationer forhåndskvalificerede, mens 10 nationer går videre fra hver af de to semifinaler.

– De forhåndskvalificerede nationer er “The Big 5” + værtsnationen: Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien og Holland (vært).

– Både i semifinalerne og i finalen bestemmer seere og fagjury hver 50 %. Du kan som seer stemme via app og SMS.

– Showet sendes på DR1 med semifinaler og finaler fra klokken 21:00 tirsdag, torsdag og lørdag.

– Sidste år blev Eurovision aflyst pga. coronakrisen.

– Holland er forsvarende mestre, efter at de vandt i Tel Aviv i 2019. Det skete med sangen Arcade, der blev fremført af Duncan Laurence.


Vinderbud: Frankrig snupper sejren

Italien er topfavoritten, men vi har mere fidus til Frankrigs “rene” bidrag, der ikke deler vandene i samme grad som flere af nationerne i toppen. Barbara Pravi er overbevisende på scenen, og selvom hun ikke har lige så mange views på YouTube som eksempelvis Destiny og Malta, så rangerer hun pt. 1’er i den store afstemning på Eurovisionworld.

SpilXperten anbefaler: Frankrig vinder Eurovision til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Forslaget er skrevet d. 18. maj 2021 kl. 14:55. Odds kan ændre sig.


Bookmakere med odds på Eurovision: Vores top 3

Der er flere bookmakere at vælge imellem for dig, der ønsker at oddse på Eurovision 2021. Eurovision er en konkurrence, der nyder tiltagende popularitet i disse år, og derfor er der spændende esc odds 2021 at finde hos langt de fleste danske bookmakere. Vi har meget positive erfaringer med de følgende tre bookmakere:

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*


Tidligere vindere af Eurovision

Vi har her samlet vinderne af Eurovision siden år 2000. Brødrene Olsen lagde årtusindet ud med at give Danmark den anden sejr i Melodi Grand Prix’ets historie. Danmark vandt igen i 2013, da Emmelie de Forest repræsenterede Danmark med sangen ”Only Teardrops”.

Danmark har sammen med Ukraine og Sverige vundet Eurovision to gange siden år 2000.

2000: Danmark (“Fly on the Wings of Love”, Brødrene Olsen)

2001: Estland (“Everybody”, Tanel Padar, Dave Benton & 2XLC

2002: Letland (“I Wanna”, Marie N)

2003: Tyrkiet (“Everyway That I Can”, Sertab Erener)

2004: Ukraine (“Wild Dances”, Ruslana)

2005: Grækenland (“My Number One”, Helena Paparizou)

2006: Finland (“Hard Rock Hallelujah”, Lordi)

2007: Serbien (“Molitva”, Marija Šerifović)

2008: Rusland (“Believe”, Dima Bilan)

2009: Norge (“Fairytale”, Alexander Rybak)

2010: Tyskland (“Satellite”, Lena Meyer-Landrut)

2011: Aserbajdsjan (“Running Scared”, Ell & Nikki)

2012: Sverige (“Euphoria”, Loreen)

2013: Danmark (“Only Teardrops”, Emmelie de Forest)

2014: Østrig (“Rise Like A Phoenix”, Conchita Wurst)

2015: Sverige (“Heroes”, Måns Zelmerlöw)

2016: Ukraine (“1944”, Jamala)

2017: Portugal (“Amar pelos dois”, Salvador Sobral)

2018: Israel (”Toy”, Netta)

2019: Holland (“Arcade”, Duncan Laurence)

2020: Ingen vinder (Eurovision aflyst)


Se den komplette liste her:


Ingen Ole Tøpholm ved Eurovision i 2021

Når du tænder for TV’et for at se Eurovision anno 2021, vil du opleve, at den legendariske kommentator Ole Tøpholm ikke længere er manden med stemmen, der guider dig gennem strabadserne. DR har besluttet, at tiden er inde for forandring, og derfor er det i stedet Henrik Milling og Nicolai Molbech, som får fornøjelsen af at kommentere verdens største musikfest.


Hviderusland udelukket

Et af de store samtaleemner frem mod Eurovision 2021 har været udelukkelsen af Hviderusland. To gange har nationen fået afvist sit bidrag, fordi dette var for politisk og kontroversielt, og derfor er der altså ingen kippen med det hviderussiske flag i denne ombæring.