18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Emmy odds

Tv-prisernes store prisuddeling, Emmy Awards, afholdes i år natten til d. 15. januar 2024 (dansk tid). Den 75. udgave af showet hylder de bedste tv-serier fra 1. juni 2022 og frem til den 31. maj 2023.

Showet skulle oprindeligt have været afviklet i september 2023, men pga. Hollywood-strejke er den 75. udgave af Emmy Awards altså udskudt til starten af det nye år.

Odds på Emmy Awards 2024

Af Jesper Carstens

Vi har samlet odds på de forskellige kategorier og går igennem de forskellige nomineringer. Emmy-showet vises ikke live på dansk tv. Se også Jesper Carstens spiltips til showet herunder.

Bedste dramaserie

Succession: 1,10 – SPIL HER >>*

The Last of Us: 9,25 – SPIL HER >>*

The White Lotus: 13,00 – SPIL HER >>*

Stranger Things: 11,00 – SPIL HER >>*

Better Call Saul: 26,00 – SPIL HER >>*

The Crown: 29,00 – SPIL HER >>*

Andor: 36,00 – SPIL HER >>*

House of the Dragon: 36,00 – SPIL HER >>*

Yellowjackets: 52,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste dramaserie

Der er mange serier med i kampen, men der er reelt set kun én mulig vinder her, vurderer bookmakerne.

I bunden har vi Yellowjackets, der ikke kommer til at vinde. Sæson 1 havde lidt hype, men niveauet faldt i sæson 2. House of the Dragon viste sig ikke at være den Game of Thrones-afløser, som alle Game of Thrones-fans higer efter. Det er en fin serie, men den lider især under at den altid vil blive sammenlignet med de første 6-7 sæsoner af Game of Thrones.

Andor er i min optik den klart bedste Star Wars-serie, der er produceret, men jeg oplever lidt, at den bliver glemt i streamingfarten. Der kan ikke være mange, der har set den. Og The Crown holder ingenlunde niveau med starten af serien, hvor der var lidt Emmy-momentum – det er der slet ikke nu. Det samme kan siges om Better Call Saul, der trods et højt niveau, aldrig for alvor har opnået Emmy-hæder.

Jeg forstår ikke oddset på Stranger Things. Det er anden del af fjerde sæson, der slet ikke stod mål med første del, og det bliver mere og mere mærkbart, at børneskuespillerne set over bred kam… bare ikke er så dygtige.

The White Lotus skulle kun have været én sæson, men de valgte at forlænge den. Sæson 2 er stadig fin, men har svært ved at ramme niveauet fra sæson 1. Serien er en samfundskommentar, og det fungerede bedre i sæson 1 end 2. Jeg har svært ved at se den sejre her. Det samme må jeg sige om The Last of Us, selvom der var et par afsnit, der virkelig imponerede internettet.

Men det er Successions år. Serien har takket af og vandt en Emmy for både sæson 2 og 3. Den bør også vinde for fjerde og sidste sæson, for den har formået at udfylde lidt af det hul, som store serier som Game of Thrones og Breaking Bad har efterladt. Alt og alle og alles bedstemødre peger på Succession. Det gør jeg også. Men værdien er der ikke.

Bedste skuespiller i dramaserie

Keiran Culkin: 1,91 – SPIL HER >>*

Jeremy Strong: 4,25 – SPIL HER >>*

Bob Odenkirk: 5,00 – SPIL HER >>*

Pedro Pascal: 12,00 – SPIL HER >>*

Jeff Bridges: 15,20 – SPIL HER >>*

Brian Cox: 26,00 – SPIL HER >>*


Analyse af bedste skuespiller i dramaserie

Der er flere potentielle vindere her, men meget sigende er der hele tre kandidater fra Succession: Det er en serie, der er fyldt med store, store profiler. Det spøjse er at ingen af dem for alvor var store navne inden serien gik i gang – i al fald ikke på det her niveau – men det stod hurtigt klart, at man har lavet et fænomenalt arbejde i castingen.

Mindst tror bookmakerne på Brian Cox, der ellers var favoritten for et år siden. Men Cox vandt ikke, måske fordi han næppe gider trykke hænder med eventuelle voters, og sammenholdt med at han kun er med i meget få øjeblikke af sæson fire af Succession, er det svært at se ham vinde.

Jeg tror heller ikke, Jeff Bridges vinder. Han er nomineret for sin rolle i The Old Man, og han gør det glimrende – men ikke godt nok til at bryde igennem lydmuren. I a fald er der ikke nok hype omkring serien.

Pedro Pascal er alles darling og med en fin præstation i The Last of Us kan det godt ske, men jeg tror ikke helt på det. Det gør jeg heller ikke med Bob Odenkirk, selvom han afslutter rollen som Saul Goodman efter mange års tjeneste. Better Call Saul har dog aldrig – af uforklarlige årsager – haft Emmy-tække, så hvorfor skulle han pludselig vinde nu? Måske hvis Better Call Saul var den eneste serie, der takkede af.

Men Succession takker også af, og i min bog står den mellem Jeremy Strong og Kieran Culkin. Jeg holder mest af Jeremy Strongs præstation. Han har været et fænomen fra første færd i serien, men jeg kan godt se, at hele internettet hyper Kieran Culkin, der da også for alvor kom frem i rampelyset i fjerde sæson. Der er lavet adskillige artikler, der argumenterer for at Kieran Culkin skal vinde, og de fleste eksperter peger da også på ham. Med udgangspunkt i det er værdien nok på Kieran Culkin.

SpilXperten anbefaler: Kieran Culkin vinder en Emmy Award for bedste mandlige skuespiller i drama til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Bedste skuespillerinde i dramaserie

Sarah Snook: 1,40 – SPIL HER >>*

Melanie Lynskey: 6,10 – SPIL HER >>*

Bella Ramsey: 11,00 – SPIL HER >>*

Elisabeth Moss: 51,00 – SPIL HER >>*

Keri Russell: 51,00 – SPIL HER >>*

Sharon Horgan: 51,00 – SPIL HER >>*


Analyse af bedste skuespillerinde i dramaserie

Det er svært at se andre udveje end en Sarah Snook-triumf her. Succession afslutter, men det skræmmer en smule, at hun to gange har været nomineret som bedste birolle, og begge gange er blevet overset. Det er dog svært at se hvem, der ellers skulle vinde. Som oddsene indikerer er der ikke nok hype (eller gods i rollerne) hos Sharon Horgan, Keri Russell eller Eilsabeth Moss.

Unge Bella Ramsey gør det godt, men jeg er overordnet set ikke overbevist om The Last of Us’ awardtække, og Melanie Lynskey var markant bedre i sæson 1 end sæson 2. Materialet var simpelthen bedre.

Det efterlader Sarah Snook, der fik mere plads i fjerde sæson af Succession, og jeg kan egentligt godt lide den karakterudvikling, hun gennemgår i løbet af sæsonen.

Bedste komedieserie

Ted Lasso: 1,53 – SPIL HER >>*

The Bear: 3,05 – SPIL HER >>*

Abbott Elementary: 11,00 – SPIL HER >>*

Barry: 17,30 – SPIL HER >>*

The Marvelous Mrs. Maisel: 26,00 – SPIL HER >>*

Jury Duty: 34,00 – SPIL HER >>*

Only Murders in the Building: 34,00 – SPIL HER >>*

Wednesday: 41,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste komedieserie

Sidste år var det her en ret bred kategori med mange potentielle vindere – prisen gik til Ted Lasso – ,men i år virker den mindre åben. I bunden af kategorien finder man Wednesday, der nok var et fænomen, da den bragede igennem, men det var nok mere hos den yngre generation ligesom det primært var Jenna Ortega, der bragede igennem. Only Murders in the Building bliver dårligere og dårligere for hver sæson. Jury Duty er for snæver med sit reality hoax-fokus og The Marvelous Mrs. Maisel bliver nomineret hvert år, men intet indikerer at den får stemmer nok til at vinde noget som helst.

Jeg tvivler også mere på Barry i år, end jeg gjorde sidste år, simpelthen fordi dens bedste sæson var sidste år – og den afsluttende sæson var ikke så stærk. Jeg har svært ved at se den vinde lige pludselig. Meget af hypen er også død omkring Abbott Elementary.

Nej, den står reelt set mellem Ted Lasso og The Bear. Oddsene blev sat, da Ted Lasso åbnede som den klare favorit, men mange af eksperterne, der følger Emmy Awards tæt, peger i stedet på The Bear i takt med at vi kommer tættere på. The Bear er i min bog den bedste serie, der eksisterer lige nu, og selvom jeg knuselsker Ted Lasso, så har jeg svært ved at se dens afsluttende sæson matche The Bears første sæson.

Ted Lasso er dog mere ren som komedie, hvor de fleste vil vurdere at The Bear er en dramaserie med få komedietræk. Det kan koste stemmer. Jeg går med The Bear.

SpilXperten anbefaler: The Bear vinder en Emmy Award for bedste komedieserie til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Bedste skuespiller i komedieserie

Jeremy Allen White: 1,12 – SPIL HER >>*

Jason Sudeikis: 7,95 – SPIL HER >>*

Martin Short: 18,00 – SPIL HER >>*

Bill Hader: 18,90 – SPIL HER >>*

Jason Segel: 34,00 – SPIL HER >>*


Analyse af bedste skuespiller i komedieserie

Der synes ikke at være en konkurrence i den her kategori. Jeremy Allen White er hovedrollen i The Bear og han er vanvittig god. Han er bare ikke, ja, sjov. The Bear er en dramaserie i et komedieformat med få, enkelte komdiefacetter, men det er absolut ikke Jeremy Allen White, der leverer dem, andet end i hans drømmesekvenser.

Det betyder dog nok mindre i sidste ende, da det er håndværket, der honoreres her. Bill Hader, der var oddsfavorit for et år siden, er faldet grundigt ned af listen, hvilket vidner lidt om hvordan Barry sluttede. Måske er det lidt overdramatiseret, men det var ikke en optimal afslutning. Martin Short og Only Murders in the Building havde heller ikke tur i den, og så fyldte Jason Sudeikis mindre i sidste sæson af Ted Lasso.

Og selvom Jason Segel spillede fint i Shrinking over for Harrison Ford, så er det ikke en serie, han vinder priser for. Det ligner en matchbold til Jeremy Allen White. Jeg kunne måske overveje et lille spil på Jason Sudeikis, der vandt sidste år, men det skulle kun være spekulativt i troen om at Jeremy Allen White straffes for at komme i den forkerte kategori.

Bedste skuespillerinde i komedieserie

Quinta Brunson: 1,22 – SPIL HER >>*

Rachel Brosnahan: 4,33 – SPIL HER >>*

Jenna Ortega: 9,00 – SPIL HER >>*

Christina Applegate: 9,05 – SPIL HER >>*

Natasha Lyonne: 21,00 – SPIL HER >>*


Analyse af bedste skuespillerinde i komedieserie

På papiret er der heller ikke meget spænding i denne kategori: Quinta Brunson står tilbage som den helt store favorit for sin fine rolle i Abbott Elementary. Umiddelbart er det Rachel Brosnahan, der skal udfordre hende, men jeg tvivler på det. Jeg tror heller ikke på Natascha Lyonne eller Christina Applegate.

I bund og grund tror jeg heller ikke på Jenna Ortega. Wednesday er jo egentligt slet ikke en Emmy-serie. Men Ortega er et navn, der er på vej frem i fuld fart, og hun får mange stemmer alene på baggrund af dette. Hun har jo nærmest genoplivet Scream-franchiset som birolle-karakter (og siden dræbt det igen, ved at forlade franchiset før film 7). Jeg tror, hun er for ung til at lave overraskelsen, men hun er en stjerne in spe. Det behøver man kun at se The Fallout for at forstå. I Wednesday er hun også fabelagtig – rollen er nærmest som skrevet til hende. Men det er ikke en Emmy-serie, og det vil gøre at mange voters ser bort fra hende.

Jeg tror, den ender hos Quinta Brunson. Men det burde den også til den pris.

TV-seriernes prisuddeling – det skal du vide om årets Emmy-show

Emmy Awards afholdes i flere forskellige udgaver, alt efter, hvilke typer tv-programmer, der konkurrerer mod hinanden. De to mest kendte, er Primetime Emmys – som vi beskæftiger os med her – og Daytime Emmys. Der skelnes således mellem programmer, der sendes i den bedste sendetid, og programmer som vises i dagtimerne. For at kunne være nomineret til Primetime Emmys, skal programmet være vist mellem klokken 18.00 og 02.00.

Emmy Awards er tv-seriernes svar på Academy Awards (Oscar) og Grammy Awards, som hylder henholdsvis film og musik. I år er det black-ish-stjernen Anthony Anderson, der er vært på showet.

Odds er senest opdateret d. 3. januar 2024 kl. 16:15. Odds kan ændre sig.

Husk at du kan finde mange andre underholdning odds her hos SpilXperten.

Se flere tips fra Jesper Carstens: