18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Emmy odds

Tv-prisernes store prisuddeling, Emmy Awards, afholdes i år natten mellem den 18. september (dansk tid). Den 74. udgave af showet hylder de bedste tv-serier fra 1. juni 2021 og frem til den 31. maj 2022.

Cedric the Entertainer står i spidsen for prisuddelingen, hvor 25 priser skal deles ud, og hvor serier som Cobra Kai, Ted Lasso, The Mandalorian og mange andre kæmper om en eftertragtet statuette.

Af Jesper Carstens


Odds på Emmy Awards 2022

Vi har samlet odds på de forskellige kategorier og går igennem de forskellige nomineringer. Emmy-showet vises ikke live på dansk tv. Se også Jesper Carstens spiltips til showet herunder.Bedste dramaserie

The Crown: 1,20 – SPIL HER >>*

The Mandalorian: 5,60 – SPIL HER >>*

Bridgerton: 6,25 – SPIL HER >>*

The Handmaid’s Tale: 8,50 – SPIL HER >>*

Pose: 13,00 – SPIL HER >>*

Lovecraft Country: 15,00 – SPIL HER >>*

The Boys: 16,00 – SPIL HER >>*

This Is Us: 17,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste dramaserie

I kategorien for bedste dramaserie finder vi en række gode serier, men overordnet er niveauet ikke helt oppe og ringe. I al fald er det et år, hvor jeg ikke er specielt vild med mange af kandidaterne. Favoritten synes næsten entydigt at være The Crown, der er bookmakernes helt store favorit.

Og det vel næsten også den serie, der er blevet talt mest om i år. Serien er nået til fjerde sæson, og sæsonen introducerede store karakterer som Lady Diana, der bliver sat over for Emerald Fennells Camilla Parker, ligesom også Gillian Anderson (Margaret Thatcher), Olivia Colmann (Queen Elizabeth) og Helena Bonham Carter (Princess Margaret) er med. Det er et cast, der er helt eminent, og en historie (fra 1979 og frem til 1990) der har stjålet opmærksom i årene lige siden. Kritikere vil sige at det fremstiller det britiske kongehus i et negativt lys, men overordnet er det en god historie og gode præstationer. Hos sammenligningssiden Gold Derby peger alle journalister og eksperter på The Crown.

Personligt er jeg ikke helt overvundet af Netflix-serien endnu, men alternativet er der heller ikke.

Jeg holder af The Mandalorian, men kan jeg se den vinde en Emmy Award for bedste dramaserie? Nej, så var den heller ikke bedre. Bevares, Baby Yoda er sød og overraskelsen til sidst i 2. sæson får enhver Star Wars-entusiast til at juble, men story wise? Jeg tror ikke på det.

Det samme kan jeg sige om The Handmaid’s Tale, der var uhyre hypet i begyndelsen. Serien har tabt pusten og momentum i den brede befolkning. Og det er måske ikke så underligt: Kigger man hos Rotten Tomatoes eller Metacritic, så er billedet det samme: hver sæson bliver anmeldt ringere end sæsonen forinden. Med andre ord: fjerde sæson er vurderet til at være den ringeste sæson i serien indtil videre. Den dystopiske fortælling har ikke længere meget tilbage at fortælle, og serien lever sit eget liv i sit eget univers, og kan ikke for alvor længere betragtes som en kommentar på vor tid. Serien høvlede priser hjem for sin første sæson, men siden er det gået meget stille for sig – den vinder ikke.

Lovecraft Country er én af de der specielle serier, der oplever at blive nomineret for en Emmy samme år som serien egentligt bliver aflyst. Serien er nomineret på baggrund af sin første sæson, og det ser ud til at blive den eneste sæson af serien. Med et godt cast anført af Jurnee Smollett og Jonathan Majors er det en serie med en populær fanskare, men horror-genren (som denne serie tilhører) plejer ikke at have store chancer.

Tåreperseren This Is Us bliver nomineret hvert år, men det er svært at se den pludselig få nok medvind til at vinde en Emmy. Hypen omkring serien er efterhånden meget lille, og den emotionelle cliffhanger, der afslutter de fleste afsnit, er efterhånden noget slidt.

Superhelte-serien The Boys er et anderledes take på hele superhelte-universet, og dét er seriens chance. Til gengæld blev den ikke nomineret for sin første sæson, der ellers var banebrydende (i superhelteregi) at det burde have udløst en nominering. Anmeldelserne er enige om at sæson to er bedre end sæson et, men jeg tvivler på at det er nok. Med to nomineringer i alt er der ikke meget, der peger på at serien har medvind.

Bridgerton var én af de der serier, der blev meget populære mens alle gik hjemme under corona-nedlukningen. Et par serier har nydt godt af det. Serien katapulterede Regé-Jean Page ind som en stjerne. Serien er en slags Gossip Girl anno 1813. Det er en fin serie, men Emmy-vindende? Jeg tvivler stærkt, men bookmakerne har i skrivende stund relativt lave odds. Pose kan måske lave en overraskelse, og det er den eneste serie, jeg kunne overveje et spil på i en kategori. Serien har igennem sin korte levetid været ret elsket i award-sammenhæng. De slutter serien ret fint af med en meget stærk tredje sæson, og selvom jeg har svært ved at se dem få en Emmy Award fordi de stopper, så har den afgjort en lille chance. Den er dog ikke så velkendt og mod The Crown risikerer den at blive ’most’ alene fordi alle kender The Crown modsat Pose.


Bedste komedieserie

Ted Lasso: 1,15 – SPIL HER >>*

Hacks: 8,00 – SPIL HER >>*

The Flight Attendant: 8,00 – SPIL HER >>*

The Kominsky Method: 12,50 – SPIL HER >>*

Black-ish: 14,00 – SPIL HER >>*

PEN15: 14,00 – SPIL HER >>*

Emily in Paris: 16,00 – SPIL HER >>*

Cobra Kai: 19,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste komedieserie

Det virker til at være afgjort på forhånd i kategorien for bedste komedieserie. Ted Lasso står tilbage som én af de bedste serier over det seneste år, og havde det været en blandet kategori, tror jeg stadig den havde være min favorit til at vinde.

Den tossede amerikaner beviser i serien at han har noget på hjerte – at han er mere end bare en tosse, vi kender fra reklamerne. At han faktisk ikke er dum, men bare vælger en anden tilgang. Seriens store akilleshæl kunne ellers hurtigt være at karakteren simpelthen bare var for dum til at kunne forsvare – og bære – en hel serie, men det går glimrende. Sæson 1 er simpelthen så fin, og den er fortjent en klar favorit.

I bunden af min vurderingsliste finder vi Emily in Paris. Det er en, tja, serie, jeg nok ikke havde regnet med at se blive nomineret. Den er skabt af Sex and the City-skaberen Darren Star, og den følger lidt samme mønster.

Cobrai Kai er også blevet nomineret til stor glæde for rigtig mange. Det er en serie, der formår at fange de ældre fans af Karate Kid-serien, og som samtidigt også er uhyre populær i det unge segment. Om de så fanger voterne er jeg mere tvivlende over for, men de er blevet nomineret og det er i første omgang en bedrift, der er værd at fejre.

Cringe-serien PEN15 er også blevet nomineret. To 31-årige skuespiller spiller 13-årige udgaver af sig selv – og alle omkring dem er 13 år. Cringe-genren er en man enten hader eller elsker, så det skal virkelig være godt, før det kan vinde. Den vinder ikke.

Der er altid serier, der nomineres hvert år, men som aldrig rigtig vinder. Black-ish er den serie. Og black-ish er en rigtig god serie, der efterhånden er et univers med spinoff-serierne grown-ish og (den nyligt aflyste) mixed-ish. Men serien virker til at have mindre og mindre opbakning som sæsonerne går. De har været nomineret til et hav af Emmys og har kun vundet én – for hairstyling.

Og så er der The Kominsky Method, der er en fin lille serie, der har Michael Douglas som hovedkarakter. Tidligere var også Alan Arkin inde over serien, men han stoppede efter 2. sæson. Jeg vil blive overrasket, hvis den vinder, på trods af at den tidligere har fået award-kærlighed. Douglas er fin, men serien mangler en anelse dybde, før jeg kan se den gå hele vejen.

Det efterlader to serie, og det er primært dem jeg kigger på, hvis nogen skal slå Ted Lasso. Den ene er The Flight Attendant. En ganske fin serie med Kaley Cuoco i hovedrollen, hvor hun gør det ganske stærkt. Historien er medrivende og balancerer mellem komedie og drama. Den anden serie er Hacks. Her følger man en Las Vegas-legenden, der forsøger at fange det yngre publikum. Hun teamer op med en ung (men cancelled) forfatter. Det er en klassisk serie, der følger et umage par, hvor den ene kæmper med alderen, og den anden kæmper med at være en outsider. Skuespillerne gør det glimrende. Det er en fin serie, og jeg tror det er den, der har størst potentiale for at overraske, men umiddelbart skriger kategorien Ted Lasso.


Bedste miniserie

The Queen’s Gambit: 1,50 – SPIL HER >>*

Mare of Easttown: 2,50 – SPIL HER >>*

I May Destroy You: 7,00 – SPIL HER >>*

The Underground Railroad: 9,00 – SPIL HER >>*

WandaVision: 12,50 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste miniserie

Miniserierne oplever en guldalder i øjeblikket, og årets felt er bestemt ingen undtagelse. Den her kategori består af lutter gode serieoplevelser. Samtlige serier kan vinde, og jeg vil ikke blive det mindste overrasket – så gode er de.

The Underground Railroad er en fantasy-serie, der tager udgangspunkt i det historiske The Underground Railroad, der forsøgte at hjælpe slaver ud i friheden – i serien er der dog tale om en faktisk undergrundstogstation. Serien er skabt af Barry Jenkins (Moonlight) og alene det vidner om kvalitet. Anmelderne elsker den. Dens største udfordring her er givetvis at de fire øvrige er langt mere hypet end den.

Tag bare WandaVision, der startede hele Marvels serie-eventyr på Disney+. Det er en serie, der deler vandene, men den legede i den grad med formatet, og det elsker mange. Den falder måske lidt til jorden, fordi serien har mindre på hjerte end mange af de øvrige serier, men den er ret unik i hele opsætningen, og det er dens store chance – ja, og så glimrende præstationer af skuespillerne.

I May Destroy You er en skarp serie. Michaela Coel står bag serien og indtager hovedrollen, og hun er fremragende. Det er en god, lille serie, der zoomer ind på datingkulturen og tager udgangspunkt i Coels egne erfaringer med sexovergreb. Coel har en stemme, der er værd at lytte til. Jeg tror sagtens, den kan ende med at vinde.

The Queen’s Gambit var hyperpopulær da den kom i slutningen af 2020. Serien følger en ung pige, der er udstyret med en stor skak-begavelse. Og et misbrug. I takt med at hun bliver mere og mere succesfuld ved skakbrættet, får hun større og større problemer med alkohol og stoffer. Det er en velkendt historie. Den bæres af et godt manuskript og en stærk præstation af Anya Taylor-Joy, der siden er blevet vældig populær.

En velkendt historie finder man også i Mare of Easttown. Et mord presser en livstræt betjent i et lille samfund, karakterer kommer ind udefra og sætter et lille skub i betjenten, der udvikler sig igennem serien. Meget, meget velkendt – og alligevel er hypen om Mare of Easttown stor. Hvorfor? Først og fremmest er manuskriptet mere nuanceret end som så, men primært skyldes det at Kate Winslet leverer en enestående præstation som Mare. I min optik har hendes præstation og et solidt manuskript i den grad formået at gøre krimi/detektiv-genren relevant igen.


Bedste mandlige skuespiller i en dramaserie

Josh O’Connor: 1,20 – SPIL HER >>*

Billy Porter: 5,10 – SPIL HER >>*

Rege-Jean Page: 6,50 – SPIL HER >>*

Matthew Rhys: 15,00 – SPIL HER >>*

Sterling K Brown: 15,00 – SPIL HER >>*

Jonathan Majors: 18,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste mandlige skuespiller i drama

Kategorien er fyldt med kvalitet, men bookmakerne peger entydigt på at Josh O’Connor vinder. I det hele taget er der meget hype omkring The Crown, og noget tyder på at aftenen enten bliver en stor fest eller en stor skuffelse for Netflix-serien.

Sterling K Brown er næsten nomineret hvert år. Han er en fremragende skuespiller, men hypen og buzzen omkring ham og This Is Us har lagt sig. Jeg har svært ved at se ham vinde i år. Det samme gør sig gældende for Matthew Rhys, der er en fremragende skuespiller og som gør det godt i Perry Mason, men det er ikke rigtigt en serie, der har den helt store buzz med sig.

Den kommende Marvel-skurk, Jonathan Majors, kan nemt gå hen og blive en darling, men jeg tror ikke, Lovecraft Country har godt nok fat i voterne. Serien, der er blevet aflyst, er populær blandt fans, men har haft svært ved at overbevise de rigtige folk om at fortsætte.

Rege-Jean Page blev en verdensstjerne efter første sæson af Bridgerton. Han udnyttede momentum og kom med i Saturday Night Live og har siden sagt farvel til Bridgerton. Han skal være med i Russpo-brødrenes næste film, ligesom han også er involveret i Dungeons & Dragons-projektet: Han har momentum og buzz med sig, men er hans tv-karakter stærk nok til at vinde? Det kan jeg godt tvivle på.

Hvis nogen skal få skovlen under Josh O’Connor, så tror jeg award-darlingen Billy Porter har den bedste chance, særligt også fordi Pose-serien afsluttes. Han vandt en Emmy for sin præstation i 1. sæson, og selvom serien rundes lidt for blødt af, kan Porter godt tage statuetten med hjem igen.

Mest sandsynligt er det dog at den enormt populære The Crown tager endnu en triumf med Josh O’Connor.


Bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie

Emma Corrin: 1,25 – SPIL HER >>*

MJ Rodriguez: 3,95 – SPIL HER >>*

Elisabeth Moss: 8,50 – SPIL HER >>*

Olivia Colman: 11,50 – SPIL HER >>*

Uzo Aduba: 14,00 – SPIL HER >>*

Jurnee Smollett: 18,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste kvindelige skuespiller i drama

I kategorien for bedste kvindelige skuespillerinde i drama er seks kvindelige skuespillerinder nomineret. Jurnee Smollett er nomineret i kraft af sin præstation i gyserserien Lovecraft Country, men hun må betragtes som en perifær outsider til at vinde en pris. Det samme gør sig gældende for Uzo Aduba, der er færdig med at spille Crazy Eyes fra Orange is the New Black og i stedet spiller terapeut i serien In Treatment. Jeg tror ikke alverden på dem.

Elisabeth Moss spiller også hovedrollen i The Handmaid’s Tale, men ligesom opbakningen til serien bliver mindre og mindre, sker det samme med opbakningen til Elisabeth Moss. En overgang havde hun gevaldigt meget momentum, men buzzen er ikke helt den samme omkring hende.

Olivia Colman er elsket i awardsammenhæng, og hun gør det også glimrende som dronningen i The Crown. Jeg tror bare, de placerer deres æg i kurven hos kollegaen Emma Corrin, der ligner seriens bedste bud på en Emmy-vinder.

Emma Corrin portrætterer Lady Diana, og der er ingen tvivl om at serien er biased mod Diana. Corrin gør det fremragende og hun ligner Diana rigtig godt, så jeg kan sagtens se hende løbe af med prisen. Hun er klar favorit.

Men jeg skæver lidt mod MJ Rodriguez: Pose er en kritikerelsket serie, der slutter af med tredje sæson. MJ Rodriguez burde være nomineret for længe siden, men det er ikke sket. Hun er den første transgender-kvinde, der oplever at blive nomineret for en Emmy, og jeg ser en chance for at hun også vinder: Hun er i min optik den stærkeste karakter i serien, og det siger ikke så let, når rollelisten også inkluderer Billy Porter. Hun må dog leve med at stå lidt i skyggen af Emma Corrin, der klart er kategoriens favorit.


Bedste mandlige skuespiller i en komedieserie

Jason Sudeikis: 1,03 – SPIL HER >>*

Michael Douglas: 8,50 – SPIL HER >>*

Anthony Anderson: 17,00 – SPIL HER >>*

William H Macy: 17,00 – SPIL HER >>*

Kenan Thompson: 20,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste mandlige skuespiller i komedie

Komediekategorien hos de mandlige skuespillere ligner på forhånd ikke den mest sindsoprivende dyst om triumfen. Skuespillere som William H. Macy, Anthony Anderson og Michael Douglas har været nomineret en del gange før, og nytilføjelsen Kenan Thompson kan næppe vinde i år.

Alt tyder på at det bliver Jason Sudeikis, der hiver statuetten hjem – jeg har også svært ved at se andet. Den folkekære Ted Lasso spiller fremragende som den ukuelige optimistiske fodboldtræner – jeg forventer det her er en af de sikreste kategorier.


Bedste kvindelige skuespiller i en komedieserie

Jean Smart: 1,33 – SPIL HER >>*

Kaley Cuoco: 2,75 – SPIL HER >>*

Tracee Ellis Ross: 10,00 – SPIL HER >>*

Aidy Bryant: 17,00 – SPIL HER >>*

Alison Janney: 17,00 – SPIL HER >>*


Analyse af Bedste kvindelige skuespiller i komedie

Mens kategorien for de mandlige skuespillere synes at være afgjort på forhånd, er det mere spændende hos skuespillerinderne. Det længste langskud synes at være Aidy Bryant, der er sjov i Shrill, men som næppe har den helt store opbakning. Man kan nok også sige det samme om Alison Janney (Mom) og Tracee Ellis Ross (Black-ish), der begge har været nomineret en del gange før, og det er ikke umiddelbart noget, der gør at de skal have større chance i år end normalt.

Dermed vurderer jeg at det er en dyst mellem Kaley Cuoco og Jean Smart. Kaley Cuoco brillerer i The Flight Attendant som den fordrukne stewardesse, der impliceres i en mordsag. Hun har omtrent lige så lidt styr på sit liv, som hun har i Big Bang Theory (hvor hun spiller Penny), men de to serier har ikke meget tilfælles. Hun gør det godt og startede ud som tidlig favorit i kategorien.

Men min favort er Jean Smart (Hacks). Jean Smart spiller en glansrolle i Hacks, hvor hun er den aldrende superstjerne, der kæmper for at connecte med det yngre publikum – ganske klassisk. Men Jean Smart gør det fremragende, og præstationsmæssigt er hun den bedste i år i den her kategori.


TV-seriernes prisuddeling – det skal du vide om årets Emmy-show

Emmy Awards afholdes i flere forskellige udgaver, alt efter, hvilke typer tv-programmer, der konkurrerer mod hinanden. De to mest kendte, er Primetime Emmys – som vi beskæftiger os med her – og Daytime Emmys. Der skelnes således mellem programmer, der sendes i den bedste sendetid, og programmer som vises i dagtimerne. For at kunne være nomineret til Primetime Emmys, skal programmet være vist mellem klokken 18.00 og 02.00.

Emmy Awards er tv-seriernes svar på Academy Awards (Oscar) og Grammy Awards, som hylder henholdsvis film og musik.

Odds er senest opdateret d. 20. september 2021 kl. 12:07. Odds kan ændre sig.