18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

BAFTA Awards odds

BAFTA er britisk films fornemmeste pris svarende til amerikanernes Oscars. Hvert år hyldes både international og britisk film ved prisuddelingen, som er blandt de største i verden. Vi har samlet de bedste odds på BAFTA, hvis du vil oddse på prisuddelingen. 2021-udgaven af BAFTA Awards løber af stablen søndag d. 11. april, og du kan spille på vinderne helt frem til showets slutning klokken 02:00 (dansk tid).

Teksten herunder opdateres frem mod eventstart.


Odds på BAFTA 2021

Nedenfor har vi samlet BAFTA odds sammen fra de danske bookmakere, som udbyder spil på prisuddelingen. Se bookmakernes odds på British Academy of Film and Television Arts.

Bedste dramaserie

The Crown: 1,15 – SPIL HER >>*

Gentleman Jack: 5,50 – SPIL HER >>*

The End of the F***ing World: 11,00 – SPIL HER >>*

Giri/Haji: 15,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste dramaserie
Alle ved, hvor fængende The Crown er, og det er en global succes, som er svær at slå af pinden. Selv om at serien er ved at være ved vejs ende, er det stadigvæk en af favoritterne. Serien har vundet priser ved Screen Actors Guild Awards samt ved Golden Globe i år, og det forventes også, at den populære dramaserie bliver vinderen af Bedste dramaserie ved BAFTA.

Men, hvis du ønsker potentielt at få mest ud af dine penge, anbefaler vi, at du satser disse på den britiske TV-serie Giri/Haji, som er blevet rost til skyerne på Rotten Tomatoes for den første sæson. Som oddsene indikerer, er det noget af en outsider, men værdien er til at få øje på.

SpilXperten anbefaler: Giri/Haji vinder Bedste dramaserie til odds 15,00 – SPIL HER >>*


Bedste miniserie

Chernobyl: 1,05 – SPIL HER >>*

The Virtues: 7,50 – SPIL HER >>*

The Victim: 11,00 – SPIL HER >>*

A Confession: 13,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste miniserie
Hvis du har set Chernobyl, så vil du sikkert ikke være et sekund i tvivl, om at HBO-serien nok ender op med at vinde bedste miniserie ved BAFTAs. Det er en spektakulær miniserie med fem afsnit, som får seerne til at ønske mere og mere. Skuespillerne imponerer med fantastisk skuespil, og det er nærmest umuligt at sætte en finger på serien. Odds for miniserien taler nærmest også for sig selv. Det kan måske være en god ide at satse på en ”underdog” som A Confession, men vi forventer, at det bliver Chernobyl, der vil ende op med at vinde.

SpilXperten anbefaler: Chernobyl vinder Bedste miniserie til odds 1,05 – SPIL HER >>*


Bedste skuespiller

Jared Harris (Chernobyl): 1,20 – SPIL HER >>*

Stephen Graham (The Virtues): 6,00 – SPIL HER >>*

Callum Turner (The Capture): 7,50 – SPIL HER >>*

Takehiro Hira (Giri/Haji): 15,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste skuespiller
Som vi har nævnt ovenfor, er der tale om glimrende skuespil i Chernobyl, og derfor ser det ud til, at Jared Harris vil ende op med at vinde kategorien for Bedste Skuespiller ved BAFTA. Harris anerkendes som en stor del af årsagen til, at serien er så god, som den er. Hvis du ikke ønsker at gå med publikumfavoritten, kan det være en god ide at spille på Takehiro Hira, som gjorde et glimrende arbejde i Giri/Haji, men vi regner med, at Jared Harris vinder denne BAFTA.

SpilXperten anbefaler: Jared Harris vinder Bedste skuespiller til odds 1,20 – SPIL HER >>*


Bedste skuespillerinde

Jodie Comer (Killing Eve): 1,44 – SPIL HER >>*

Samatha Morton (I am Kirsty): 4,50 – SPIL HER >>*

Suranne Jones (Gentleman Jack): 9,00 – SPIL HER >>*

Glenda Jackson (Elizabeth is Missing): 11,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste skuespillerinde
Jodie Comer har været nomineret til flere af årets store prisuddelinger for sit fremragende arbejde i Killing Eve, men hun har endnu ikke vundet en statuette i 2020. Til gengæld vandt Comer den samme pris ved sidste års BAFTA TV Awards, og hun vandt endda også en Emmy’s i 2019. Comer lader til at være inde i en god stime, og derfor er hun storfavorit til kategorien for bedste skuespillerinde. Samantha Morton giver hende dog kamp til stregen for sin præstation i I am Kirsty. Alligevel må vi sige, at det nok bliver Comer, som vinder prisen for andet år i træk. Det tror vi.

SpilXperten anbefaler: Jodie Comer vinder Bedste skuespillerinde til odds 1,44 – SPIL HER >>*


Bedste skuespiller i en birolle

Josh O’Connor (The Crown): 2,00 – SPIL HER >>*

Stellan Skarsgård (Chernobyl): 2,25 – SPIL HER >>*

Joe Absolom (A Confession): 10,00 – SPIL HER >>*

Will Sharpe (Giri/Haji): 13,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste skuespiller i en birolle
De fleste forventer, at Josh O’Connor ender op med at blive vinderen af bedste skuespiller i en birolle, men han kommer til at få kamp til stregen. Der er flere, som vil argumentere for, at Stellan Skarsgård var bedre i sin rolle i Chernobyl, og i og med at Skarsgård vandt en Golden Globe i samme kategori tidligere på året, mener vi, at det sagtens kan hænde, at han ender op med at overraske ved BAFTAs.

SpilXperten anbefaler: Stellan Skarsgård vinder Bedste skuespiller i en birolle til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Bedste skuespillerinde i en birolle

Helena Bonham Carter (The Crown): 1,44 – SPIL HER >>*

Jasmine Jobson (Top Boy): 4,50 – SPIL HER >>*

Helen Behan (The Virtues): 7,50 – SPIL HER >>*

Naomi Ackie (The End of the F***ing World): 11,00 – SPIL HER >>*

Vinderen af Bedste skuespillerinde i en birolle
Helena Bonham Carter har tidligere udtalt, at hun har kommunikeret med Prinsesse Margretes ånd via en clairvoyant, og det lader til, at det grundige arbejde har vist sig at give pote. Carter var både utroligt sjov og dybt bevægende i den tredje sæson af den populære Netflix-serie, og derfor forventes det, at hun ender op med at vinde prisen for bedste skuespillerinde i en birolle ved BAFTA. Carter har allerede vundet en Screen Actors Guild Awards tidligere i år, men det stopper hende nok ikke fra også at hive denne BAFTA hjem, tværtimod.

SpilXperten anbefaler: Helena Bonham Carter vinder Bedste skuespillerinde i en birolle til odds 1,44 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 31. juli 2020 kl. 08:40. Odds kan ændre sig.


Bookmakere med odds på BAFTA Awards

Det er desværre ikke mange danske bookmakere, som har odds på BAFTA, da det er et mindre Award-show end f.eks. The Oscars. Dog har vi fundet odds hos bookmakere som Unibet og LeoVegas, så du har afgjort mulighed for at lave lidt mønt på konkurrencen. Bookmakerne har odds på seks kategorier, og her er der spilstop klokken 18:00 fredag d. 31. juli.

Spil på BAFTA Awards hos LeoVegas*

Spil på BAFTA Awards hos Unibet*


Favoritter ved den britiske filmpris-uddeling

Mens flere af kategorierne er vurderet ret jævnbyrdige af bookmakerne, har man tildelt til filmen Chernobyl og skuespilleren Jared Harris ret markante favoritværdigheder i kategorierne ”Bedste miniserie” og ”Bedste skuespiller”. Læs vores analyser ovenfor for at se, om der gemmer sig en overraskelse eller to, eller om favoritterne løber med sejren.


Historien om British Academy of Film and Television Arts

Den første uddeling af BAFTA Awards så dagens lys i 1955 – få år efter etableringen af organisationen bag. Den første prisuddeling indeholdt blot seks kategorier. I mange år blev både film- og TV-priser uddelt ved samme ceremoni, men det valgte man at splitte op i 1998, ligesom man i 2002 valgte at rykke BAFTA fra foråret til februar for at følge filmsæsonen bedre. Selvom BAFTA i mange år har stået i skyggen af Oscars, har succesen for britisk film også gjort, at prisuddelingen er blevet mere og mere populær samt anerkendt i løbet af årene. At vi nu kan følge BAFTA direkte på dansk TV er et meget godt eksempel på dette.

OBS. 2020-udgaven af BAFTA Awards afvikles d. 31. juli 2020, eftersom den oprindelige februar-dato blev aflyst pga. coronavirus.


BAFTA 2021 på dansk TV?

Fra 2014 til 2016 har det været muligt at se BAFTA direkte på dansk TV. Således har DR haft rettighederne, og de blændede op for showet på DR3. Det er en ganske markant udvikling med tanke på, at BBC helt frem til 2006 end ikke selv viste BAFTA live, men først dagen efter.

I 2018 og 2019 kunne danske seere overvære showet på DR TV. Vi forventer, at dette også bliver muligt i 2020.


Værd at vide om prisuddelingen

– Der uddeles i alt 24 priser ved BAFTA, og du kan spille på seks af disse hos bookmakerne.

– Nomineringen foregår på den måde, at filmene meldes til de forskellige kategorier, hvorefter medlemmer af akademiet kan stemme på deres favoritter. Når disse er valgt ud – typisk 4-6 i hver kategori – vil juryer få adgang til endnu en afstemning i hver kategori. Her sidder der typisk 7-9 personer, som afgør vinderne.

– BAFTA bruges af mange som et pejlemærke for, hvordan det kommer til at gå ved Oscars.