18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Wales-Switzerland-12. June 2021 15:00

Units 4/10 Tabt
Wales vs Schweiz
Schweiz vinder
12. juni 2021 15:00
Udgivet 8. juni 2021 20:21
Kamp: Wales-Schweiz
Tip: Schweiz
Odds: 2,25
Bookmaker: ComeOn
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Chancevurdering: 47%. Første runde, Gruppe A. Schweiz har det bedste hold og viser bedre form. Wales gjorde det flot ved seneste EM og har farlige folk i Bale og James, men bør få det svært i Baku. Truppen er temmelig tynd, og folk som Ramsey, Davies og Ampadu er efter alt at dømme et stykke fra topformen.

Wales nåede overraskende semifinalen ved EM-2016; slog selveste Belgien undervejs. Hovedpersonen dengang, offensivmand Gareth Bale, er still going strong. Eller snarere: AGAIN going strong. Efter diverse trofæer havde han et par tunge sæsoner i Real Madrid fulgt af et 2020-efterår med liden spilletid i Tottenham. Men han sluttede 20/21-sæsonen stærkt og målrigt af. Han er ikke lynhurtig som han var engang, men hans overblik og sparketeknik er stadig imponerende.

I forhold til 2016 har offensiven i øvrigt fået en ekstra dimension i Manchester Uniteds hurtige Daniel James. Han missede walisernes sidste træningskamp før EM pga sygdom, men det skulle ikke være alvorligt.

Det skulle det heller ikke være for Aaron Ramsey, een af EM-heltene fra 2016 (dygtig playmaker); han fik et skrub i selvsamme træningskamp, men det var bare et spark over skinnebenet, meldte landstræner Rob Page. Men skadesfri eller ej: Det er næppe en Ramsey i topform. Han har spillet meget lidt for Juventus de seneste måneder og brugte derfor Wales’ seneste træningskampe til forsøgsvis at spille sig varm; fik en halv time mod Frankrig, en time mod Albanien.

Den ligeledes erfarne venstreback/midterforsvarer Ben Davies samt den talentfulde def-midtbanemand/midterforsvarer Ampadu, der begge har været ude med skader, spillede slet ikke mod Frankrig, mens de mod albanerne fik henholdsvis en time og tre kvarter.

Wales tabte 3-0 i Frankrig (spillede dog med 10 mand i en time efter en hands-situation gav både rødt og straffe) og måtte skuffende nøjes med 0-0 hjemme mod Albanien.

Rob Page, der tog over i november sidste år efter Ryan Giggs måtte trække sig pga en voldsanklage, roses for at være god til at organisere en defensiv, men han synes at vakle. Mht hvilke spillere der skal bruges (og hvor på banen, eksempelvis Ampadu), og mht hvilket system der skal bruges. Mod Frankrig var det 4-3-3, mod Albanien 3-4-3 med Ramsey som falsk nier. Det virkede ikke ret godt; gik bedre efter skifte til 4-2-3-1 med rigtig centreforward efter pausen. Men er Page klar til at starte med store Kieffer Moore i front? Det er kun sket i een ud af fem kampe siden Page overtog trænerroret.

Det skal bemærkes at Wales stadig kan være farlig. I marts, efter 3-1-nederlag i Belgien, blev det 1-0 over Tjekkiet i en kamp hvor Wales var uden Ramsey og Davies, spillede med Harry Wilson som falsk nier samt var 10 mod 11 det sidste kvarter.

Schweiz er dog nok stærkere end Tjekkiet. Schweizerne vandt således deres EM-kvalgruppe foran Danmark i 2019. Fik kun 1 point i de to danskerkampe, men lad os være ærlige: Schmeichel & Co var drønheldige i begge opgør.

I år har schweizerne slået Bulgarien og Litauen i VM-kvalen i marts, og i de nylige træningskampe op til EM er det blevet 2-1 over USA samt 7-0 over sagesløse Liechtenstein.

Waliserne er naturligvis stærkere end Liechtenstein, men Schweiz har et godt hold hvor næsten alle idealstartere spiller i de helt store ligaer. Mens Wales har diverse der spiller i den næstbedste række i England (The Championship er en stærk liga, men Premier League er det naturligvis ikke) eller er reserver i klubber i de store ligaer.

Det skal med at den erfarne forsvarer Rodriguez (der nok spiller venstre wingback og dermed står over for Bale) og kreatør Shaqiri ikke er faste startere i henholdsvis Torino og Liverpool – men de har spillet en del mere end Ramsey har i Juventus.

Den erfarne midterforsvarer Schär fra Newcastle døjede med en skade i foråret og så rødt da han vendte tilbage til Tyneside i begyndelsen af maj, men han spillede fuld tid mod Bulgarien samt en halvleg mod Liechtenstein, og virker klar til at indgå i et solidt tremandsmidterforsvar med Akanji fra Dortmund og Elvedi fra Gladbach.

I angrebet kan Seferovic have perioder hvor han ikke kan ramme en ladeport, men han har haft en god sæson i Benfica og scoret to mål i fire landskampe i år. Kollega Gavranovic scorede tre mod Liechtenstein, men skal nok være joker mod Wales, mens Seferovic og hurtige og driblestærke Embolo fra Gladbach starter inde i front.

Målmand Sommers kone har termin i midtjuli og vil være med til fødslen, men det er nok opgøret mod Italien der rammes, ikke kampen mod Wales.

Def-midtbanemand Granit Xhaka, der er mand for en hjerneblødning i ny og næ, dummede sig forleden ved at gå til tatovør og smide et billede på de sociale medier. Ikke det smarteste i en tid hvor social distance anbefales. Han slipper dog med et alvorsord.

Bemærk i øvrigt at de fleste i den schweiziske trup og alle i staben har fået corona-vaccination efter at have fået tilbuddet i maj. Jeg kender ikke status i den walisiske trup (vaccinationstallet er dog pænt højt i både Wales og England).

Bud på opstillinger:
Wales: 5-2-3: Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, Davies, Williams – Allen, Ampadu/Ramsey – Bale, Ramsey/Wilson, James
Schweiz: 3-4-1-2: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez – Shaqiri – Seferovic, Embolo

Læs mere om de to hold her:
Schweiz: https://www.spilxperten.com/fodbold/schweiz-landshold/
Wales: https://www.spilxperten.com/fodbold/wales-landshold/


Wales – Switzerland Odds

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 12. juni 2021 14:59.

Wales – Switzerland Head 2 Head


Skriv et svar