Units 2/10
Tabt
Udgivet 1. jul. 13:11

Neutral bane, Baku.
Tjekkiet har arbejdet sig igennem EM med masser af løb og fysik mens Danmark har været spilstyrende og offensivt anlagt. Vejret og spillestilene kan være til Danmarks fordel.

Tjekkiet havde allerede sikret sig videre deltagelse efter de første to kampe. De tabte efterfølgende 1-0 til England og slog flot Holland 2-0. Der skulle dog et rødt kort til før de for alvor fik truet hollænderne. Efter fire kampe og fem mål er deres xG blot 4.51 og det inkludere et straffespark. Tjekkernes succes er primært bundet op på den fysiske del af spillet. De løber meget (i snit 114km pr kamp) og er fysisk stærke. De overlader gerne bolden til modstanderne og har blot været på bolden 46.3% af kampene. De har endnu til gode til at have den mest men det passer dem nok meget godt, da de trods alt har nået kvartfinalen. Det store spørgsmål er hvordan vejret og Danmark kommer til at påvirke dem i den henseende.

Danmark har fra dag 1 spillet godt, og ingen havde rynket på næsen hvis de var endt på 6-7 point i gruppen. Resultaterne er dog endelig begyndt at gå Danmarks vej med otte mål på to kampe. Selvtilliden må være i top. Modsat Tjekkiet har Danmark været stærke offensivt med en xG på 9.56 mens forsvaret har holdt modstanderne på 3.12 xGA. Danmark har et par mand der også løber meget i form af Braithwaite, Mæhle & Højbjerg men ikke i nærheden af tjekkerne. Omvendt har Danmark været gode på bolden, hvor de har haft fjerde mest boldbesiddelse, tredje flest bolderobninger og flest skud indenfor målrammen. Det kan vise sig at blive nøglen til at låse tjekkerne op.

Kampen spilles i Baku, hvor der forventes 32 grader og høj sol ved kick-off. Eftersom tjekkerne har for vane at overlade bolden til modstanderne og løbe solen sort, bliver det formentlig dem der igen får løbet og jagtet mest. Det kan vejret dog ligge en dæmper på og særligt over 90min. Hvis det lykkes Danmark at holde på bolden og få tjekkerne til at løbe, har de gode chancer for stille og roligt at trække energien ud af dem som kampen skrider frem.

Det kan særligt komme til udtryk i 2. halvleg, hvor Danmark fortsat har stærke boldspillende spillere at sætte ind og forbåbenligt afgøre kampen til deres fordel.

I den valgte variant er der fuld gevinst hvis Danmark vinder 2 halvleg, halvdelen af indskudet retur ved uafgjort og tabt hvis tjekkerne vinder halvlegen.