Spanien vs Tyskland – 5. jul.

Fodbold EM
Spanien
Tyskland
5. jul.
18:00
Rasmus G-avatar Rasmus G

Kampstart

Kampstart

5. jul.
18:00
Spanien vinder
Tabt -3,00

Units

3/10
Spanien vinder %Tippedodds%*

Tip-boosters:

  • Spanien har set stærke ud indtil videre, og i min mening også det bedst spillende hold under slutrunden.
  • Tyskland har flere gange før vist, at de har svært ved at stå for presset – og denne gang er det et ungt hold og med Nagelsmann der har minimal erfaring.
  • Luis de la Fuenta har stået i knock-out kampe adskillige gange og også vist, at han ved hvad der skal til.

Analyse

Spanien har gjort rent bord indtil videre under denne EM-slutrunde, og det har været meget svært at sætte en eneste finger på Luis de la Fuentes mandskab. I ⅛-finalen mødte de et flot kæmpende Georgien hold, men Spanien var adskillige klasser bedre og med undtagelse af to omstillinger fra Georgiens side, så havde Spanien helt styr på kampen.

Det skal nævnes at omstillinger er der, hvor Spanien har haft det sværest og omvendt også der hvor Tyskland har set farligst ud indtil videre. Spørgsmålet er bare om de på samme måde kan spille på det her. Mod Skotland var man i overtal i størstedelen af kampen, mod Ungarn var de allerede foran efter 20 minutter og Ungarn var presset frem. 1-1 kampen mod Schweiz var lige ved at gå galt, og tyskerne havde bestemt ikke nemt ved at åbne Schweiz’ forsvar – som lukkede ned for det meste på nær luftspillet hvor Kai Havertz blev farlige i nogle omgange. Mod Danmark så de heller ikke synderligt farlige ud, før efter de kom foran hvor Danmark var pisket frem og åbnede for pladsen bagud til.

Defensivt forestiller jeg mig også, at Tyskland kan få store problemer pga. Spaniens kantspil. Musiala/Wirtz/Sané fylder ikke meget defensivt, og det er ikke den store hjælp som Raum/Mittelstädt og Kimmich får. Specielt de to førstnævnte har deres problemer defensivt, og 90 minutter over for Yamal og Williams bliver tungt for tyskerne.

Oddset på Spanien antyder, at bookmakerne holder Spanien som et bedre hold end Tyskland, specielt når man tænker på, at der er en hjemmebane faktor, der skal smides oveni procenterne på Tyskland. Jeg stiller mig dog tvivlende over for, om hjemmebanefordelen er så stor som bookmakerne kunne have ladt den indvirke på oddset. Presset hviler på tyskerne, da det er dem, der er på hjemmebane. Spanien har godt nok været blandt favoritterne fra bookmakernes side, men presset på dem virker ikke lige så stort. Det er en meget ny sammensætning som de la Fuenta er trådt ind med og det forventes måske først at de virkelig peaker ved VM i 2026. 

Tysklands hold er ungt og vi har set før, at det enorme pres på Tysklands skuldre har de haft svært ved at stå for. Træneren var godt nok en anden, men vi husker tydeligt hvordan tyskerne fejlede miserabelt, da de tabte deres første kamp til Japan ved VM 2022 – mange af spillerne er også de samme nu. EM 2021 var for den sags skyld heller ikke imponerende med uafgjort mod Ungarn og et nederlag til Frankrig og så et exit mod England i ⅛-finalerne. 

Min sidste anke til Tysklands landshold er også træner-talentet, Julian Nagelsmann. Hans meritter som en knock-out træner har ikke været just strålende. En enkelt semifinaleplads med RB Leipzig tilbage i 2019, men ellers har det været et exit i 1/16-finalen med Leipzig og to gange kvartfinale med Bayern München. 

Luis de la Fuente på den anden side, har måske ikke så mange europæiske meritter på klubsiden. Som U-21 har han dog vundet U21 EM og været i semifinalen på to forsøg. Det samme gjorde han for U19 holdet til U19 EM og til OL i 2021 tog han Spanien til finalen mod Brasilien. 

Spanien vs Tyskland
Spanien

Uafgjort

Tyskland

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Flere spilforslag

23. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
19:00
Malmö FF vs KI Klaksvik Champions League Kvalifikation
23. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
UE Santa Coloma vs FC Midtjylland Champions League Kvalifikation
23. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
UE Santa Coloma vs FC Midtjylland Champions League Kvalifikation
23. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
21:00
Samuel Vincent Ruggeri vs Richard Gasquet Verona
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
02:30
Internacional vs Rosario Central Copa Sudamericana Final Stage
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
02:30
Reilly Opelka vs Aleksandar Kovacevic Atlanta ATP
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
21:00
Mali U23 vs Israel U23 Sommer OL Grp. D

Skriv første kommentar

Skriv et svar