Rennes-Lens-8. August 2021 13:00

Rennes vs Lens
Over 2.5 mål
13:00 8. august 2021
Tippet til 2.00
Units 4/10
Tabt
Udgivet 7. august 2021 15:17
Offensive trænere og svækkede defensiver. Begge indbyrdes kampe gik under i sidste sæson, men dette møde tegner målrigt.

Chancevurdering: 52-48. Bl.a. Unibet har odds 2,02.

I efteråret 2020 vandt Lens 0-2 i Rennes, mens det i februar endte 0-0 i Lens. Men efter Genesio i marts overtog trænertøjlerne i Rennes, scorede bretonerne i 9 af 11 kampe. Midtbane og backs går gerne med frem og gør offensiven farligere. Der skal så helst være en dygtig balancemand, og det havde Rennes i sidste sæson i erfarne og kølige Nzonzi, men den lange def-midtbanemand er nu draget tilbage til Roma. Uden at en erstatning er kommet til. Stortalent Camavinga kan måske udfylde rollen (selv om han er bedst som boks til boks-mand; han er ung og temmelig fremadrettet; mangler lidt disciplin), men han vil gerne sælges (afviser at forlænge sin kontrakt der udløber næste sommer), og Genesio har meldt at han ikke betragter Camavinga som stamspiller. Det kan dog godt være at han starter mod Lens. Nogen skal jo spille. Et alternativ kunne være fysisk stærke Martin, men han er skadet.

Til gengæld har Rennes fået mere speed i midterforsvaret hvor gamle Da Silva er draget videre, og talentfulde Badé er kommet til – fra Lens, såmænd. Men Badé er en god (og dristig) opspiller, så offensiven er egentlig også styrket med hans tilkomst. I øvrigt tager det måske lidt tid før Badés samarbejde med makker Aguerd sidder i skabet. Der blev i hvert fald lukket mange mål ind i træningskampene (dog ikke i den sidste hvor Rennes vandt 1-0 over Torino).

Rennes har også hentet den norske venstreback Meling. Da forårets mest brugte venstreback Truffert er skadet, står det mellem Meling og Maouassa – begge kvikfodede og fremadrettede.

Endelig har Rennes købt FCN-fænomenet Kamaldeen Sulemana. Med ham og lynhurtige Doku på hver sin fløj er der lagt op til udfordrings-fyrværkeri. Og det uanset om Rennes i front stiller med den store angriber Guirassy eller en falsk nier i form af driblestærke Terrier.

Lens, der i sidste sæson imponerede som oprykker ved at spille fremadrettet OG have succes med det (nr 7; Rennes blev nr 6), har også været aktiv på transfermarkedet. Væk er som nævnt Badé. Til er i stedet hentet unge Wooh fra en L2-klub og Danso fra en BL2-klub. Danso er dog ikke spilleberettiget endnu, og da tre andre midterforsvarere er ude; Haidara er skadet, Gradit og Medina har karantæne, er der kun to midterforsvarer tilbage: Wooh og Fortes. Spørgsmålet er hvem træner Haise ellers vil putte ind sit tremands-midterforsvar. Nok en midtbanemand. Venstre wingback Boura er dog en mulighed (hvis sommertilgang Machado er klar til at starte på wingbacken); det ville være en skam at flytte dygtige Clauss fra højre wingback hvor han er meget aktiv i offensiven. Den polske kantspiller Frankowski er netop kommet til, men skal nok bruge lidt tid før han er klar til at starte.

I offensiven har Lens sagt farvel til kvikke Kalimuendo, men han var ikke fast starter, og der er også speed i fx Ganago og Banza, og teknisk dygtige Said er kommet til (er dog skadestvivlsom). På midtbanen er der bl.a. stadig fremdriver Fofana og kreatør Kakuta. Lens sluttede sommerens træningskampe med at vinde 4-1 over Udinese, og Fofana er tydeligvis i meget bedre form end han var i begyndelsen af 20/21.

Rennes – Lens Odds


Rennes – Lens Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

Skriv et svar