Oscar Awards 2023 – 13. mar. 01:00

 icon
| Best Director
Oscar Awards 2023
Everything Everywhere All at Once
Tippet til 3.00
Units 4/10
Vundet +8,00
Udgivet 2. jan. 20:42

Reklamelink

Tre ting der taler for spillet

✅ Everything Everywhere All at Once har tidligt lagt sig forrest med antal award-sejre. Det plejer at være en rigtig god indikator for en Oscar-triumf

✅ Everything Everywhere All at Once er en film, der (nok) deler vandene, men den skiller sig du i et formodet ellers meget kedeligt felt. Den tør lege med filmgenren

✅ Det ligner et fattigt konkurrent-felt her tidligt i award-sæsonen. Det er farligt at sige, men jeg vover alligevel pelsen

Det er tidligt – Oscar-nomineringerne er end ikke på plads endnu, men jeg vover alligevel pelsen med et bud på årets Oscar-vinder.

Mange awardtriumfer indikerer et lavere Oscar-odds

I skrivende stund har Everything Everywhere All at Once ifølge Metacritic 15 award-triumfer. Mange af disse er i små shows, men historikken viser, at dem, der vinder flest film, typisk går ind til Oscar-showet som den helt store favorit. Inden for de seneste fire udgaver var The Power of the Dog, Nomadland, Parasite og Roma de mest vindende film – i tre ud af fire tilfælde var oddset på de pågældende film langt under odds 2. Undtagelsen var Parasite, der ikke var favorit trods utallige sejre, men det skyldes i lige så høj grad den generelle skepsis over for en udenlandsk film, ikke mindst taget i betragtning af Romas nederlag året forinden.

For blot fordi en film vinder de fleste priser op til Oscar-showet, så er det ikke ensbetydende med, at de vinder Oscaren. Det fik vi det allerbedste eksempel på for et år siden, hvor CODA triumferede, skønt den nærmest ikke vandt andre priser. Fire triumfer i alt blev det til. Altså: blot fordi Everything Everywhere All at Once skovler priser ind, er det ikke ensbetydende med at den vinder en Oscar-statuette, men det er en god indikator på at prisen er for høj.

Der er dog tit en sammenhæng mellem mange award-triumfer og en Oscar-triumf. Siden år 2010 (hvor Metacritic startede med at lave overblik) har den mest vindende film vundet Oscar-prisen syv gange, mens den har tabt fem gange.

Det er en modig film, der kan afskrække nogle

Everything Everywhere All at Once er en film, der leger med filmgenren og som blander adskillige genre ind i én film. Det er en film, der vil afskrække nogle – helt klart – men det er også en film, der skiller sig markant ud. I en tid, hvor der laves rigtig mange sikre film, samt i et felt, der formentligt bliver lidt små-kedeligt og svagt, så er det en film, der vil stå stærkt, fordi den er så anderledes.

Det kan nogle gange være skidt: Tænk på Boyhood, der skilte sig ud, men som ikke fik succes – trods forventet favoritstatus. Men andre gange er det godt, og jeg tænker særligt, at Parasite har banet vejen for film som denne i forhold til at opnå den største anerkendelse.

Svage konkurrenter

Her vover jeg pelsen lidt: det ligner umiddelbart svage konkurrenter. The Fabelmans er bookmakernes favorit i øjeblikket, men den køber jeg ikke helt. Det er en god kandidat, men den mangler noget x-faktor i forhold til at vinde en Oscar-statuette. Jeg ser den mere som en outsider, der med lidt momentum kunne opnå medvind, men jeg har svært ved at se filmen bære et favoritprædikat.

Top Gun er en fremragende blockbuster, men jeg ser den ikke som en klassisk award-film, der kan gå hele vejen. Det samme gælder Avatar, der nok er smuk og banebrydende på det visuelle, men som fortællingsmæssigt simpelthen ikke er stærk nok. Glass Onion er en kæk samfundskommentar, men heller ikke stærk nok. TÁR er en outsider, der kan få lidt medvind. Og så er der The Banshees of Inisherin. Det er en film, der er skabt af Martin McDonagh, og han ved, hvad han laver. Den vinder lidt awards hist og her. Den kunne jeg godt se få medvind.

Awardsæsonen er lang og meget kan ske – se bare på CODA for et år siden, der var helt ude i kulden, før den pludselig fik momentum i dagene op til Oscar-showet og endte som den næststørste favorit, inden den vandt. Jeg vover alligevel pelsen og kalder det et svagt felt, skønt nomineringerne end ikke er på plads.

Odds-markedet:

3,00 hos Bet25, Bet365, Bwin

2,88 hos Unibet, Mr Green, LeoVegas, 888sport

Jeg vil i skrivende stund vurdere at et korrekt odds er 2,50.

Fortsætter filmen momentum og vinder de rette awardshows, kigger vi ind i en film, der kommer ind til Oscar-showet i et oddslejde på 1,5-1,75, men der er mange ubekendte på nuværende tidspunkt.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Oscar Awards 2023 – Odds

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Forventede startopstillinger Oscar Awards 2023 –

Oscar Awards 2023: Skader og karantæner

: Skader og karantæner

Oscar Awards 2023 – Head 2 Head

Flere Tips

3. mar.
13:00
Units 5/10
Tippet til 1.70
13:05
Jesper Carstens
Units 3/10
Tippet til 3.25
13:05
Jesper Carstens
Units 2/10
Tippet til 6.00
Vis flere

1 Kommentar

Skriv et svar

  1. Jesper Carstens

    Det blev ikke til en Golden Globe-triumf, men derimod vandt filmen en Critics Choice. Det er i min optik en tungere pris end Golden Globe, særligt fordi man ikke for alvor kender Golden Globes’ status i disse år. Filmen er bookmakernes foreløbige favorit, så oddset er desværre væk.