18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.
Profit 34,8
TBP 105,9%
Hitrate 36,7%

Oscar Awards 2022 – 27. March 2022 00:10

Units 4/10
Oscar Awards 2022
Jane Campion vinder Bedste Instruktør
27. marts 2022 00:10
Tippet til 2.50
Udgivet 20. december 2021 00:32
Der er endnu et stykke tid til at Oscar afslører deres nomineringer. Det sker først i starten af februar, og der kan således ske en hel del – men rigtig meget peger på at Jane Campion går hele vejen.

Dels har hun allerede vundet stort set samtlige awards ved de tidlige awardshows ifølge Metacritic og dels er hun næsten den enstemmige favorit ifølge Gold Derby. Det sidste kan ændres alt efter hvordan award-sæsonen går, men det første er en væsentlig faktor: Ved de seneste fem award-sæsoner har den mest vindende instruktør også taget Oscar-statuetten hjem.

Status er i skrivende stund at Jane Campion har vundet ni statuetter – de øvrige konkurrenter har hver især vundet én. Det drejer sig om Kenneth Branaugh (Belfast), Steven Spielberg (West Side Story), Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza) og Ryusuke Hamaguchi (Drive My Car). Jane Campion har stensikkert kurs mod at hente flest awards hjem.

Det er dog klart, at det ikke er ensbetydende med at hun vinder her. Der har været år, hvor andre kandidater har vundet – det har dog i højere grad været af andre årsager. For eksempel skete det i 2014 og 2015, hvor Richard Linklater og George Miller hev flest statuetter hjem, men hvor det begge gange var Alejandro Gonzalez Inarritu, der hev Oscar-statuen hjem.

Jane Campion har ligeledes en relativt spændende historie, særligt med tanke på hendes få film – men til gengæld er det smukke film. Det er nemt at lave en god fortælling omkring Campion. Den kunne fx gå på at hun kun laver film, når hun har noget på hjerte.

Campions film debuterede ved filmfestivalen i Venedig, hvor hun siden vandt en Silver Lion for bedste instruktør. Det er en pris, der dog siger uendelig lidt om Oscar. Siden da har hun vundet yderligere otte priser, og mit bud er at hun fortsætter den sejrsmarch igennem hele sæsonen.

I skrivende stund er den spilbar ned til odds 2,00 – der kan ske mange ting, momentum kan skifte. Golden Globes, der indleder de store shows, betyder ikke alverden for Campions chancer, men oddsene vil ændre sig alt efter hvordan det går der. Mit bud? Hun vinder og Oscar-oddset falder markant. Det vil være lavt frem til Directors Guild of America, der afholdes kort tid før Oscar, og vinderen af hovedprisen her, vil automatisk blive Oscar-favoritten.

2,50 – Unibet, LeoVegas, Mr Green, 888sport
2,25 – Bet25
2,10 – Bet365

Oscar Awards 2022 – Odds


Oscar Awards 2022 – Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

Skriv et svar