18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.
Profit 34,8
TBP 105,9%
Hitrate 36,7%

Oscar Awards 2022 – 27. March 2022 00:10

Units 1/10
Oscar Awards 2022
Benedict Cumberbatch vinder Best Actor
27. marts 2022 00:10
Tippet til 10.00
Udgivet 19. december 2021 12:08
I kategorien for bedste skuespiller har det længe været Will Smith, der har været i førersædet. Det er han også stadig, og han ligner med stor sandsynlighed også favoritten, når vi når frem til den 27. marts, hvor Oscar-showet afholdes.

Men skønt nomineringerne ikke er kommet endnu, føler jeg at værdien er andetsteds. For mens de fleste eksperter peger på Will Smith, er der enkelte der er begyndt at tale om en anden kandidat, der leverer en pragtpræstation: Benedict Cumberbatch.

Kigger man på årets afholdte awardshows indtil videre, hvor der er afholdt omkring 10 af slagsen, har Benedict Cumberbatch faktisk vundet 8 af dem. Will Smith har blot én triumf. Det er til gengæld den prestigefyldte National Board of Review. Det er dog ikke nødvendigvis fordi den er et pejlemærke for Oscar-showet. Faktisk har de kun haft den samme vinder i de to shows én gang siden 2007, og det var Casey Affleck i 2016. Det er dog ikke ensbetydende med at det skulle svække Will Smiths chancer.

Det er heller ikke nødvendigvis en indikator, at man har vundet flest priser ved de øvrige awardshows. Oscar-showet lever sit eget liv. For eksempel var det Chadwick Boseman (22) og Riz Ahmed (20), der hev statuetterne hjem flest gange i sidste sæson, men det var Anthony Hopkins (5), der vandt en Oscar. Året forinden var Adam Driver (25) den store triumfator, men det var Joaquin Phoenix (13), der vandt de vigtigste priser. Faktisk skal vi tilbage til 2017, hvor den mest vindende skuespiller også vandt en Oscar, og det var Gary Oldham. Det skete også i 2016 (Casey Affleck) og 2015 (Leonardo DiCaprio) og 2012 (Daniel Day-Lewis). Med andre ord: Det er ikke så afgørende, hvem der vinder flest awards, men snarere derimod hvor man vinder den – fx er en SAG Award tungtvejende, da det er skuespillernes egen forening, der stemmer.

I sidste ende viser det nok bare noget om hvordan mange ræsonnerer med Cumberbatchs præstation, men det siger ikke noget om det er de rigtige mennesker, der kan lide den. I samme boldgade kan man pege på den trend, der efterhånden siger at de store, individuelle priser går til film og skuespillere, der ikke for alvor er med i opløbet om Best Picture – og det er Cumberbatchs The Power of the Dog i høj grad, mens Will Smiths King Richard i skrivende stund ses som en outsider. Vi skal vel helt tilbage 2011, før vinderen af Best Actor også deltog i filmen, der vandt Best Picture.

Der er således mange ting, der taler mod Benedict Cumberbatch. Det, der taler for Cumberbatch, er hans præstation. Han er fremragende i The Power of the Dog. Han har en tyngde i sin præstation, som er på et højere niveau end normalt – og normalt er han også på et ret højt niveau. I min optik – og den betyder absolut intet – er hans præstation også bedre end Will Smiths (i øvrigt fabelagtige) præstation. Will Smith har dog mere plads til at boltre sig på, mens Cumberbatch kæmper med Kirsten Dunst og Jesse Plemons om de enkelte scener. Alle gør det fremragende.

Jeg holder Will Smith som favorit, men jeg ser Benedict Cumberbatch som nærmeste favorit. Det gælder om at holde øje med de forskellige award-shows – særligt Critics Choice Awards, SAG Awards og BAFTA. Jeg tager den gerne ned til og med odds 7,5.

Oddsmarked:
10,00 – Unibet, 888sport, LeoVegas, Mr Green
9,00 – Bet365
8,60 – Bet25
8,00 – Bwin

Oscar Awards 2022 – Odds


Oscar Awards 2022 – Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

Skriv et svar