Nigeria vs Elfenbenskysten – 11. feb. 21:00

Fodbold African Nations Cup
Nigeria
Elfenbenskysten
11. feb.
21:00
Higuain-avatar Higuain

Udgivet

Udgivet

11. feb.
21:00
Under 0.5 mål i 1. halvleg
Tippet til 2.20*
Tabt -4,00

Units

4/10
Under 0.5 mål i 1. halvleg 2.20*

Tip-boosters

  • Ekstremt meget på spil og mulighed for en taktisk låst kamp
  • Nigeria med en stærk defensiv
  • Tendenser til målløse 1. halvlege under mesterskaberne

Analyse

På næsten mirakuløs vis er Elfenbenskysten endt i finalen ved disse afrikanske mesterskaber, der foregår i netop Elfenbenskysten. Værtsnationen har haft det ene ben ude af turneringen flere gange, men kom videre som 3’er i gruppen og var nede i sækken i både 1/8-finalen og kvartfinalen, men kom begge gange fra baghjul og har med en ny træner nu bragt sig hele vejen til finalen. Her vendte en anden stor afrikansk nation. Nigeria har kvalificeret sig på mere suveræn vis, og det har særligt været defensiven, der har bragt dem hertil.

De afrikanske mesterskaber er ofte ret så målfattige, og dette års slutrunde har ikke været nogen undtagelse. Der har været mange lavtscorende kampe og særligt mange 1. halvlege med få mål. Ofte som en konsekvens af, at holdene frygter at afgive for meget plads, og frygter at skulle komme bagud for så at sætte sig selv under unødigt pres. Det gør ofte kampene taktisk låste, fordi man garderer sig ekstra meget i defensiven og spiller mere for at undgå end for at opnå.

Det har heller ikke været nogen undtagelse for Nigeria, der med deres 3’er-bagkæde har været meget solide i defensiven, hvor man har holdt buret rent i 4 ud af 6 kampe under mesterskaberne. Det ene mål kom i første gruppekamp mod Ækvatorialguinea, og var deres eneste afslutning på mål i kampen. Ellers er det kun Sydafrika, der har formået at score mod Nigeria, og dette efter et straffespark i den famøse VAR-situation i semifinalen.

Nigeria har været svære at skabe chancer imod, og det er da også kun Sydafrika, der har formået, at skabe over 1 i xG mod Nigeria i turneringen, og dette primært pga. straffesparket. Nigeria holdt bl.a. nullet i gruppekampen mod Elfenbenskysten, hvor man vandt 1-0 på et straffespark, og hvor det ellers var meget chancefattigt. 1. halvleg endte også målløst med meget få chancer til følge, og dette i en gruppekamp, hvor begge kunne klare sig med uafgjort.

0-0 til pausen har da heller ikke været fjernt for de to mandskaber i turneringen. Udover det indbyrdes opgør, så spillede Nigeria også 0-0 til pausen i semifinalen mod Sydafrika. Det samme gjorde Elfenbenskysten i deres semifinale mod DR Congo, mens de også spillede en målløs 1. halvleg i kvartfinalen mod Mali.

Elfenbenskysten startede turneringen svagt defensivt, og det har været tydeligt, at man har taget brodden lidt af angrebsdelen for at sikre sig bagud – særligt i knockoutfasen, hvor en ny træner også er indtrådt. Nu står man så i finalen mod en modstander, der er svær at dirke op, og hvor offensiven har nogle våben, som man skal være påpasselige overfor. Der er voldsomt meget på spil og et stort pres hvilet på værtsnationen foran hjemmepublikummet. Jeg tror igen, man vælger at gå med Boly og Ndicka som stopperpar. Et par erfarne midtstoppere, hvor Boly kan tæmme Osimhen i luftrummet, og som kommer med tro på tingene efter clean sheet mod Sydafrika i semifinalen.

Det kan ikke afvises, at det kan ende målløst til slutfløjt også, og det høje odds er helt sikkert et lille indskud værd. Ingen væsentlige fravær hos de to nationer.

Udfyld anden del af din analyse her….

Fiorentina vs Genoa
Fiorentina

Uafgjort

Genoa

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Flere tips

15. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
19:30
Genoa +0.5 asian handicap Fiorentina vs Genoa
15. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
22:00
Begge hold scorer: ja Osasuna vs Valencia
16. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
02:00
Uafgjort Argentinos Juniors vs Barracas Central
16. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
11:00
Over 20.5 partier Jasmine Paolini vs Sara Errani
16. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
22:00
Atletico Madrid flest kort Borussia Dortmund vs Atletico Madrid
16. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
22:00
Begge hold scorer: ja Borussia Dortmund vs Atletico Madrid
20. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
14:15
York vinder eller spiller uafgjort Solihull Moors vs York

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar