18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Monaco-Nantes-6. August 2021 21:00

Units 5/10 Tabt
Monaco vs Nantes
Monaco -1.00 (AH)
6. august 2021 21:00
Nordicbet
Tippet til 1.83
Udgivet 4. august 2021 09:59
L1-sæsonpremiere. Monaco har momentum efter CL-sejr, og truppen bør være bred nok til at håndtere en kamp tre dage senere. Modstander Nantes virker skidt kørende og er svækket i forhold til sidste sæson (der gav to nederlag mod Monaco).

Chancevurdering for 1X2 (0-1): 42-27-31

Monaco er på vej i Champions League-playoff (sidste skridt før gruppespillet) efter tirsdagens 0-2-sejr hos Sparta Prag. Næste tirsdags returkamp bør være en formssag. Turnover mod Nantes efter Prag-kampen kan ikke afvises, men det er i givet fald nok pga eventuel træthed hos enkelte snarere end hensyn til returkampen. Og særlig træthed tror jeg ikke der er; bortset fra en usikker kampstart var Monaco klart bedst i Prag; i fin kontrol.

Turnover er alligevel en mulighed – simpelthen fordi monegaskertruppen er så bred, med så mange dygtige spillere. På midtbanen kæmper Tchouameni, Fofana og Matazo om de to startpladser (med gamle Fabregas som rutineret indskifter). I Prag var det de to førstnævnte der fik tjansen; mod Nantes får Matazo nok chancen – uden at svække synderligt. Der er også sommertilgangen Jean Lucas. Konkurrence er der også på fløjene hvor det tirsdag var Martins og Golovin der tog fra, men hvor Monaco også har bl.a. intelligente Diop (kom ind og leverede assist mod Sparta).

I angrebet er det dog lidt tyndt (efter farvel til supersub Jovetic) hvis Volland eller Ben Yedder skal have en puster. Pellegri er et stort talent, men stadig upoleret. Sommerindkøbet fra AZ, den særdeles spændende Boadu, er helt ny i klubben.

Pga skader er Monaco nok stadig uden målmand Lecomte (men sommertilgang Nübel er også en klassekeeper og gjorde det godt i Prag), midterforsvarsafløser Maripan og fløjreserve Diatta.

Monaco er nok, i højere grad end i Prag (hvor monegaskerne dog også havde bolden mest), nødt til at skabe kampen mod Nantes der nok vil forsøge at stå kompakt og true på dødbolde og hurtige kontraer (det gav sejr over PSG i foråret). Men Monaco er typisk stærk på dødbolde og har fysisk stærke og hurtige midtbanefolk samt forsvarere der kan trævle kontraer op. Og offensiven bør få sine chancer.

Nantes, det bretonske galehus (klubejer Kita er skør), var tæt på at rykke ned i sidste sæson; skulle ud i playoff-kampe mod en L2-klub for at overleve. Trup-talentet var ellers til mere, synes jeg, så egentlig er der basis for en bedre sæson denne gang. Foråret gik i hvert fald nydeligt efter tilgang af den rutinerede træner Kombouaré. Men 21/22-sæsonen kan også blive tung; lige nu ser det i hvert fald skidt ud for den vestfranske klub der har tabt de fleste af sommerens træningskampe, inkl de seneste to mod Lorient og oprykker Clermont.

Midtbane og offensiv er svækket.

Den vigtige midtbanemand Louza er solgt. Som erstatning er Cyprien kommet til fra Parma. Hmm. Louza er en klart bedre tekniker. Cyprien er til gengæld mere målfarlig med et godt spark udefra, men han spillede meget lidt i foråret. Det tager nok tid før han er oppe i omdrejninger. Dertil kommer at Louza-makker Chirivella (også en god tekniker) har karantæne mod Monaco. Afløser er nok Girotto. Rutineret og solid, men teknisk og kreativt ikke på højde med Chirivella og Louza.

Så er der offensiven. Koumbaré havde i foråret succes med at spille 4-4-2 med to angribere, hurtige Kolo og store Coulibaly. De to er der stadig, men Kolo var med til OL og vendte først tilbage i denne uge. Coulibaly har også misset sommerens træningskampe. Officielt pga sygdom, men sandsynligvis fordi klubben har sat ham på salgslisten. Er de med mod Monaco? Kolo er nok, men Coulibaly næppe. Alternativet er middelmådige Emond. Eller at man spiller 4-2-3-1 med reserven Pereira på den offensive midtbane.

Salgssnak har der også været om kantspillerne Simon (hurtig) og Blas (god dribler); især om sidstnævnte der åben har meldt at de gerne vil væk. De har dog været med i nogle af træningskampene.

Det har målmand Lafont også, selv om også han har været meldt på vej væk. Nu ser han ud til at forblive; han er i hvert fald udnævnt som holdets anfører. Det hjælper lidt, men midterforsvaret er stadig tungt (især Pallois er drønlangsom).

Monaco – Nantes Odds

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 6. august 2021 21:01.

Monaco – Nantes Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

6 kommentarer

 1. Der er i øvrigt adgang for fans (covid-vaccinerede eller med negativ test). Monaco har normalt ikke ret mange fans på lægterne, men i det mindste mere liv end i sidste sæson hvor tribunerne var tomme pga covid-krisen…

 2. Dette skal da i øvrigt med: Monaco-spiller Tchouameni blev udsat for racistiske tilråb fra de tjekkiske tilskuere under Prag-kampen. Svineri.

 3. Nantes-angriber Coulibaly er ikke med mod Monaco. Han (der nok er på vej væk) meldes skadet.

 4. Nantes råder faktisk også over den tidligere PSG-, Leipzig-, Leeds- og Monaco-angriber Augustin, men han spillede stort set ikke i sidste sæson og er henvist til at træne og spille med andetholdet. Selv efter at scoret flittigt i andetholdets træningskampe denne sommer, melder træner Kombouaré at Augustin ikke hentes op på førsteholdet.

 5. Franske medier forventer samme Monaco-opstilling som mod Sparta: Nübel – Sidibé, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Martins, Matazo, Tchouaméni, Golovin – Volland, Ben Yedder

  Nu må vi se; Kovac foretager evt et par ændringer.

  Hos Nantes er Coulibaly og sommertilgang Cyprien (kom til i stedet for solgte Louza) ude med skader, Chirivella med karantæne. Forventet starter:

  Moutoussamy, Simon – Kolo Muani, Emond

 6. Bemærk i øvrigt at den nytilkomne Monaco-angriber Boadu er med i truppen.

Skriv et svar