18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Manchester City-Chelsea-29. May 2021 21:00

Units 1/10 Tabt
Manchester City vs Chelsea
Over 1 mål i 2. halvleg
29. maj 2021 21:00
Udgivet 28. maj 2021 12:19
Kamp: Manchester City – Chelsea
Tip: Over 1.0 mål i 2. halvleg (AH)
Odds: 1,67
Bookmaker: ComeOn!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Champions League finalen står for døren, og der venter et engelsk brag mellem Manchester City – Chelsea. Det er to hold, der kender hinanden ganske godt, efter de har mødt hinanden tre gange i denne sæson, og to gange inden for den seneste periode. Thomas Tuchel, der midt i sæsonen overtog fra Frank Lampard, har hentet en sejr i begge hans kampe mod Manchester City, men på trods af det er det altså Pep Guardiola, der indtager favoritrollen forud for dette opgør. 

Der forventes et målfattigt opgør i denne kamp, hvilket oddset på Under 2,5 mål også afspejler. Jeg giver også bookmakerne ret i, at det er den vej tendensen peger, men alligevel vælger jeg at kigge på et type af over spil. Spillet går på at der skal komme mindst to scoringer i anden halvleg, men man får indsatsen retur, hvis der kun skulle komme et enkelt. 

Siden 2007/2008 finalen mellem Manchester United – Chelsea, der er der kommet mindst ét mål i anden halvleg. Finalen dengang stod 1-1 ved halvleg og holdte hele vejen til den ordinære tid var slut. Det vil sige de sidste 12 år, er man minimum gået push ved dette spil. I 7 af disse kampe har vi også set over et mål, som i dette tilfælde ville give et fuldt win. 

Men hvorfor denne tendens? 

Det er sidste kamp i sæsonen for begge mandskaber, og det er knald eller fald i dette opgør. Det vil også betyde, at hvis et hold er foran på et tidspunkt i kampen, så vil det modsatte hold helt naturligt satse mere offensivt, jo længere vi kommer frem i kampen. Det skaber rum i den modsatte ende, og det rum vil ofte blive udnyttet i omstillinger. 

Disse to hold vil også kunne gøre rigtig ondt i omstillinger, hvis der bliver satset fra modparten i løbet af kampen. Chelsea har enorm fart i deres offensive folk med Timo Werner og Christian Pulisic, mens Manchester Citys fremragende pasningsspil og hurtige folk i Sterling, Torres og Jesus også vil kunne gøre ondt. 

Hvad taler imod spillet?

Som nævnt i indledningen forventes der et målfattigt opgør set over hele kampen. Det gør der fordi Chelsea og Manchester CIty, har bevist sig selv som verdens måske to bedste defensiver lige nu. Derudover er det også to klubber, der kender hinanden ganske godt, i og med at de til dagligt spiller i samme liga. 

Det bliver dog næppe sådan at Manchester City tager et defensivt udgangspunkt, og Chelsea vil helt sikkert lukrere på deres omstillinger og dødbolde, hvor de kan true Manchester City. 

Hvorfor mål i anden halvleg? 

Det kan uden tvivl blive et meget taktisk opgør, hvor Thomas Tuchel nok vil have sit primære fokus på at lukke ned for Manchester Citys pasningsspil. Lige præcis som i det to omvendte opgør mellem Tuchel og Guardiola, har vi set første halvleg være mere afventende, hvorefter sluserne stille og roligt er blevet åbnet i anden halvleg. 

Det er ikke urealistisk at vi ser 0-0 til pausen, og at kampens første mål først falder på et tidspunkt i anden halvleg – Og fra ét mål i anden halvleg, vil der ikke være langt til det næste. Normaltvis vil man se omkring odds 1,83 for over 0,5 mål med 15 minutter tilbage af kampen, hvis der er et af holdene, som er bagud. Dette er dog prisen forud for kampstart, og man vil helt naturligt se en meget lavere pris, hvis det ene hold, lige pludselig skal sætte alt ind for at prøve og redde det sidste.

Det værste scenarie

Det værste scenarie er naturligvis at vi ser en uafgjort stilling til pausen, og som senere hen også vil holde i et godt stykke af anden halvleg. Dertil skal vi bare huske på at Manchester City ikke har spillet 0-0 i 41 kampe nu, mens det dog er hændt mere hyppigt for Chelsea. 

Oddset og indsatsen

Prisen på over mål i anden halvleg bliver naturligt skubbet op af, at prisen for under mål er lav set over hele kampen. Jeg vil dog til hver en tid hellere kigge på mål i anden halvleg, når vi står i en finale situation som her, hvor der kan være en overvejende chance for, at et hold skal satse alt til sidst, 2-0 virker langt fra som et urealistisk resultat. 

Jeg holder indsatsen godt nede, da vi er ved verdens største klubkamp, og man skal være meget forsigtig med at erklære sig helt uenig med markedet her. 


Manchester City – Chelsea Odds

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 2. juni 2021 10:27.

Manchester City – Chelsea Head 2 Head


Skriv et svar