Mali vs Sydafrika – 16. jan. 21:00

Fodbold icon
Africa Cup of Nations Grp. E | African Nations Cup
Mali vs Sydafrika
Mali vinder
Tippet til 2.10
Units 3/10
Vundet +3,30
Udgivet 11. jan. 17:10

Reklamelink

Tre ting, der taler for spillet:

✅ Mali er en fodbold-nation i fremgang og I særdeleshed siden Eric Chelle overtog ansvaret i maj 2022. De vandt 5/6 kampe i kvalen og har blot tabt én kamp af betydning med A-landsholdet siden da.

✅ Sydafrika kom til AFCON via en decimeret kval gruppe hvor to af tre deltagere gik videre. De er langt fra fordumsstyrke og seneste generationsskifte har ikke været en succes.

✅ AFCON spilles hos Mali’s sydlige nabo, Elfensbenskysten. Det er små 8000km nord fra Sydafrika. Der bliver meget varmt men mere hjemligt for Mali end Sydafrika.

Mali har været faste deltagere til AFCON siden årtusindeskiftet (én undtagelse) og oftest gjort en god figur og med medaljer tilfølge. Senest blev 1/16 finalen endestationen men under Chelle’s ledelse er Mali i fremgang. De strøg blandt andet igennem kvalifikationen med fem sejre ud af seks mulige og hele 15 mål scoret. Mali nyder godt af at flere af spillerne har succes i europa og på fine adresser. Særligt centralt hvor Camara, Haidara og Bissouma udgør en treenighed de fleste afrikanske nationer misunder. Mali har spillet 18 A-landskampe (også nogen med B-holdet) under Chelle’s ledelse med blot to nederlag til følge. Ét i kvalen og en træningskamp. Her er det blevet til 36 mål og otte gange har de holdt modstanderne fra at score.

Sydafrika har haft nogle magre år. De er igen med til AFCON for blot fjerde gang på på 14 år men kom via en kval hvor Zimbabwe blev udelukket og dermed gik to af tre hold videre. Sydafrika ansatte en gammel kending i belgiske Broos som træner i 2022. Han fik dem til AFCON og har tidligere gjort en god figur på kontinentet men den 71 årige virker som en nødløsning og fra en tid, hvor tidligere stor-spillere fra europa fik kastet afrikanske træner jobs i nakken. Broos har primært udtaget spillere fra den nationale liga. Her er Mamelodi Sundowns og Orlando Pirates stor-leverandører men det seneste generationsskifte har ikke levet op til de forventninger der er til Sydafrika. Største navn er angriber Tau, som har svært ved at bide sig fast hos Al-Alhy mens hverken Taylor, Mothiba, Mayo eller Mabasa er udtaget. De to sidstnævnte er blandt de bedste offensive spillere i den sydafrikanske liga denne sæson.

Mali kan nyde godt af at AFCON er i Elfensbenskysten i år. Det er deres sydlige nabo og i et klima som passer til deres. Sydafrika er hele 8000km sydpå og selvom Afrika kan syntes ens er der store forskelle internt og det føles mere fremmede end man skulle tro. Begge skal dog overkomme varmen, da der bliver 36 grader om dagen i Korhogo men formentlig omkring 25 ved kickoff. Det kan måske begrænse begge lidt i starten af kampen.

Begge spillede en træningskamp hver som optakt til AFCON. Mali slog sikker Guinea-Bissau 6-2 mens Sydafrika spillede 0-0 mod et afbudsramt Lesotho hold.

AFCON er historisk en lavt scorede turneringen, selvom undertegnet har en fornemmelse af at det måske kan ændre sig lidt denne gang. Mål-linjen er sat til O/U 2,0 men Mali er mand for mand et bedre hold og kommer til AFCON på bagkant af en god periode. Fine chancer for at de åbner AFCON med en sejr.

Se flere fodboldtips på SpilXperten.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Mali – Sydafrika Odds

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Forventede startopstillinger Mali – Sydafrika

Mali: Skader og karantæner

Sydafrika: Skader og karantæner

Mali – Sydafrika Head 2 Head

Flere Tips

23. apr.
Units 5/10
Tippet til 2.25
Units 5/10
Tippet til 2.25
Units 5/10
Tippet til 1.91
Vis flere

Skriv første kommentar

Skriv et svar