Tre ting der taler for spillet

✅ Det er en meget vigtig kamp i bundstriden, og det kan godt blive defensivt og taktisk låst.

✅ Baneforholdene er elendige i Lyngby.

✅ Horsens bør have haft stor fokus på den defensive del og har Magnus Jensen retur fra karantæne.

Mens der udspiller sig et drama i kampen om top-6, så udspiller der sig også et enormt stort drama i Lyngby, når bundholdet skal forsøge at spille sig helt ind i kampen om overlevelse og skrumpe pointforspringet ind til sølle fire point med en sejr. Det bliver hedt, og jeg tror også, at den store betydning kan gøre kampen lidt taktisk låst med et par defensive udtryk fra starten.

Horsens kommer med fire nederlag på stribe, og det er været en hård omgang for det solide mandskab, at man pludselig har set frygteligt sårbare ud defensivt. Mod FCK var der tegninger til noget rigtigt, men det hele ramlede sammen på sølle 10 minutter, og det hjalp naturligvis heller ikke, at man havde Magnus Jensen ude med en skade. Han er tilbage i midterforsvaret, og hans fysik og power bliver vigtig overfor Lyngbys ivrige angrebsduo i front.

Lyngby skal naturligvis gå efter sejren, men de kan heller ikke kaste alt over bord, da et nederlag pludselig vil gøre pointforspringet på 10 point til en ualmindelig svær opgave i nedrykningsslutspillet. Selvom uafgjort ikke er at foretrække, så vil Lyngby stadig gå ind til slutspillet med mest selvtillid og bedst spil og med 2 indbyrdes opgør og kun 7 point op, så vil der fortsat være meget at spille om. Horsens vil helt sikkert være tilfredse med uafgjort for bare at bringe sig på tavlen i dette efterår, og alene der synes jeg, at vi har gode ingredienser til en målfattig og lidt defensivt præget åbning på kampen.

For Lyngbys vedkommende har det også klædt defensiven, at man har Bjelland tilbage. Man holdt Brøndby fra at score, mens FCM kun lavede en enkelt på MCH Arena. Lyngby er heller ikke noget målrigt mandskab, og man har faktisk spillet 0-0 til pause i hele 7 af 21 kampe denne sæson – på trods af positionen som dårligste mandskab. For Horsens vedkommende er det sket 5 gange. Med asian-varianten er vi garderet mod et enkelt mål i 1. halvleg, og det er kun sket i henholdsvis 4 og 8 kampe denne sæson, at der er kommet mere end en enkelt scoring i 1. halvleg i kampe med Lyngby og Horsens involveret.

Ydermere skal det nævnes, at banen er helt og aldeles frygtelig med blød og ujævn overflade, og selvom Horsens og Lyngby ikke er de mest pasningsglade mandskaber, så bliver det ekstra svært at sætte noget god fodbold sammen på græsset, og det er en fordel for det forsvarende hold, at banen ikke er god.

James Gomez gik ud af opgøret mod FCK, men det ligner, at han er klar og at begge hold kan stille med intakte bagkæder. Lyngby har set farlige ud med Gytkjær og Finbogasson, der kan gøre ondt på enhver modstander. Derfor tror jeg også, at Horsens holder igen og forventer, at de har haft ekstra stor fokus på defensiven i denne uge efter nogle rædderlige forsvarspræstationer.

Begge hold spiller med wing backs, og det kan blive en fordel, at man tager sin direkte modstander ud ift. at vinde defensiv kontrol. Statistikkerne peger ikke på en målfattig kamp med Horsens seneste kampe, men jeg tror, kampens betydning samt baneforhold giver en rolig åbning, og så er prisen flot på denne linje.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –