18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.
Profit 53,4
TBP 106,1%
Hitrate 45,4%

League One Nedrykker

Units 2/10 Tabte
Arkiveret tip
January 1, 2010 00:00
Udgivet September 3, 2020 07:13

De lavere engelske rækker starter endelige igen, og Wigan er nu at finde i League One. Klubben er sat under administration, og kan derfor ikke købe spillere. De har tilmed lige solgt deres træningsanlæg og har få førsteholds spillere tilbage.

Wigan havde et fantastisk forår i Championship men røg under administration grundet rod i økonomien hos deres asiatiske ejere (der spekuleres at det var bevist). Klubben fik derfor en point straf som gjorde at de rykkede ned.

Det har efterfølgende ført til at stort set alle spillere har forladt dem (20 mand), og der er blot 11 mand tilbage samt en caretaker manager. Deriblandt Naismith, Windass, Morsy & Kipre som alle må siges at være gode spillere på League One niveau men spørgsmålet er om de bliver og hvor meget de reelt kan gøre uden et fyldt hold omkring sig.

Wigan har på trods af overstående gjort det godt i deres træningskampe. Et smalt nederlag til Carlisle og sejre over Bolton og Bradford viser at de godt kan være med. Fælles for alle kampene er dog at prøvespillere og ungdomsspillere har udgjort en stor del af holdet. Det er fint på den korte bane men over 46 kampe bliver det en udfordring hvis der ikke er 25+ mand som kender hinanden og kan spille fast weekend efter weekend.
League One har denne sæson et par oplagte nedrykningskandidater og flere af holdene kæmper med eftervirkningerne fra Covid-19 pausen. Deriblandt Rochdale, Wimbledon & Accrington Town. Særligt Rochdale har en meget smal trup, og spillere af svingende kvalitet.

Wigan er dog i skrivendestund ikke langt fra de overnævnte. Med 11 mand og en uerfaren træner (erfaring fra L2 & assistent jobs) giver det sig selv at de har travlt med at samle et hold.
Det bliver dog en udfordring da de ikke må købe spillere, og ikke kan give en konkurrencedygtig løn. Det bliver formentlig gratis spillere med L1 & L2 erfaring som andre klubber ikke har signet samt leje-spillere fra Championship, hvor lønnen er på et rimeligt niveau.

Wigan er odds-mæssigt ikke en af favoritter til nedrykning men truppen og klubben som helhed er blandt dem. I går solgte de deres træningsanlæg, og skal derfor tage til takke med et ringere trænings miljø end de har været vant til fremadrettet.

Det kan ske at Wigan bliver købt, og der er snak om en amerikansk investment fond har vist interesse. Det ændre selvfølgelig omstændighederne og betyder sandsynligvis massive tilgange til januar. I skrivendestund og under de nuværende betingelser skal Wigan dog være en større favorit til nedrykningen end oddset indikere.Skriv et svar