Kommunalvalget 2021 – 16. November 2021 20:00

Kommunalvalget 2021
Udnævnt som Borgmester efter valget: Nej (Thomas Thors)
21:00 16. nov.
Tippet til 3.75
Units 6/10
Vundet
Udgivet 5. nov. 13:22

De seneste meningsmålinger viser en stigende støtte til Enhedslisten, og tilbagegang for Socialdemokratiet på Bornholm.

Meningsmålinger til lokalvalg er der altid en vis usikkerhed omkring, men hvis målingen bare nogenlunde holder, og Enhedslisten får to eller flere mandater end Socialdemokratiet, så vil det kræve, at Socialdemokratiet konstituerer sig med Venstre og Dansk Folkeparti, og det er formentlig ikke noget Thors tør.

Socialdemokratiet står uden for valgforbund, som det eneste af de 13 opstillede partier, det kan også komme til at have betydning i forhold til, at hvis de står og mangler få stemmer til et ekstra mandat, så vil de ikke kunne opnå det gennem valgforbund, som alle andre partier vil kunne gøre det. Stemmerne vil altså blive spildt. Det er også et signal om, at der ikke er nogen partier, der åbenlyst vil støtte Thors som borgmester.


Morten Riis der er spidskandidat for Enhedslisten er meget vellidt på Bornholm, og har været opstillet flere gange til både Kommunalvalg og Folketingsvalg, og er allerede valgt på Bornholm.

Thors skal finde ca. 5.500 stemmer, som den tidligere borgmester Winnie Grossbøll fik ved sidste valg (hun genopstiller ikke), og det kommer til at blive meget svært. Thors fik til sammenligning 148 personlige stemmer. Det kan ikke helt sammenlignes, da man som borgmesterkandidat får meget mere opmærksomhed og mediedækning, men Thors var kun 3. bedst af S-kandidaterne ved sidste valg, med otte stemmer flere end den 6. bedste S-kandidat. Det siger noget om hans generelle opbakning i befolkningen, at han ikke var bredt kendt, før han blev udpeget som borgmester i januar. Thors har tidligere været borgmester tilbage i 98-03 i Rønne Kommune og 03-06 i den første Bornholm Kommune.

Skulle S ende med at blive nogenlunde lige store som f.eks. V og DF, som meningsmålingen peger på, vil det også gøre det sværere for S at forhandle sig frem til borgmesterkæden hos de to partier, fordi der ikke vil være en naturlig storebror blandt de tre partier.

Se flere odds på Kommunalvalget.


Kommunalvalget 2021 – Odds


Kommunalvalget 2021 – Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

Skriv første kommentar

Skriv et svar