18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.
Profit -12,2
TBP 95,0%
Hitrate 37,3%

Italien-England-11. July 2021 21:00

Units 4/10 Tabt
Italien vs England
Italien 0.00 (AH)
11. juli 2021 21:00
ComeOn
Tippet til 2.11
Udgivet 9. juli 2021 18:02
Finale (Wembley). Italiens ekstra hviledag bør opveje en del af den engelske hjemmebanefordel, og spillemæssigt synes jeg italienerne har flere dimensioner. Det lugter af en forsigtig, gensidigt respektfuld affære, men Italien bør have pæne chancer for at afgøre det i den ordinære kamp.

Chancevurdering: 34-33-33.

Begge hold har noteret sig for fire sejre og to uafgjorte ved denne slutrunde. Italien med en målscore på 10-2 i ordinær spilletid (dertil kommer 2-1 mod Østrig hvor alle mål faldt i den forlængede). England 9-1. Plus det afgørende mål i den forlængede spilletid mod Danmark i semifinalen (et mål der kom i stand via et tyndt, måske endda ikke-eksisterende, straffespark).

Det skal med at England spillede 11 mod 10 i anden halvleg af den forlængede spilletid i onsdagens semifinale mod Danmark; der blev ikke brugt nær så mange kræfter som det ville have krævet at holde 11 danskere fra livet. Mens Italien måtte slide i det hele vejen mod Spanien. Men stadig; dén kamp blev spillet tirsdag, dvs en ekstra restitutionsdag.

Italienerne var på hælene mod Spaniens boldsikre midtbane, men formåede alligevel at bryde mange bølger og sende farlige, direkte kontraangreb afsted. Englands midtbane er langt fra spaniernes tekniske formåen (har til gengæld mere fysik).

England vil sandsynligvis – træner Southgate er forsigtig; hans backs har stort set ikke lavet overlaps i hele EM-turneringen – spille mindre satset end Spanien, dvs åbne for færre omstillinger. Men nogle blottelser skal det nok blive til; ligesom midtbanen kan det tunge engelske midterforsvar (og i høj grad også målmand Pickford; elendig mod Danmark) stresses og begå fejl.

England har lukket få mål ind (faktisk kun eet), men det skyldes først og fremmest en livrem og seler-forsigtighed (forsvar og defensivmidtbane holder sig tilbage). Samt Kyle Walker.

I diverse situationer mod Danmark var det den lynhurtige højreback der måtte rage kastanjerne ud af ilden for de øvrige englændere. Han agerede sweeper til højre, centralt og til venstre. Imponerende. Men hvor han mod Danmark var oppe mod en offensiv der alt for ofte kun sendte een mand afsted, er han mod Italien oppe mod en tremands-offensivkæde, inkl driblestærke Insigne til venstre (dvs Englands højreside; Walkers side) og lynhurtige Chiesa til højre. Jeg tror ikke han kan inddæmme dem alle konstant.

Mens jeg, bortset fra Walker, bestemt ikke er imponeret af det engelske forsvar (om end Maguires stærke hovedspil er værd at bemærke) eller af den defensive midtbane, må jeg applaudere offensiven. Trods en tung sæson i City er kantspiller Sterling veloplagt; supersprint til baglinjen eller ind i det lille felt for at omsætte indlæg til afslutninger. Han er ikke just et teknisk geni, men hans antrit og næse for hvornår der skal løbes, er imponerende. Og centreforward Harry Kane kan ikke bare afslutte iskoldt; hans primære force er faktisk blikket for medspillerne. Som da han, mod Danmark, trak tilbage og fandt Saka med en dybdebold. Overblik og sparketeknik. Kane er ikke hurtig, men fysisk stærk og snu; uhyre dygtig til at trække frispark (inkl en del tynde af slagsen). Helt italiensk…

Ud over de to hovedpersoner har den engelske offensiv en række andre dygtige folk i kreative Mount, hurtige og arbejdssomme Saka, hurtige og driblestærke Sancho samt superdribler og oplægger Grealish.

Men det kan meget vel være at Southgate, mod farlige Italien, vælger at stille med tre midterforsvarere – for at mindske det problem jeg skitserede før; at Walker skal slukke ildebrande på tværs i hele banens bredde. Med tre midterforsvarere er forsvaret mere solidt, men offensiven lider. Bemærk at i 1/8-finalen mod Tyskland spillede England med tre midterforsvarere, og selv i den kampe var de to wingbacks forsigtige i det opbyggende spil (til gengæld deltog Shaw i et målgivende kontraangreb).

Det KAN selvfølgelig også være at Southgate gør som i gruppekampene samt kvart- og semifinale og spiller 4-2-3-1. Men så tror jeg som sagt der opstår problemer i defensiven.

Italien har været dygtige til at slå til på omstillinger; de er presstærke, kvikke og giftige. Desuden farlige på dødbolde. Men de kan også styre spillet; det gjorde de således i store dele af kampen mod Belgien.

Svagheder? Bestemt.

Målmand Donnarumma er kæmpestor og knalddygtig til det meste, men han placerer sig af og til lidt akavet ved dødbolde og spillet med fødderne er ikke det bedste. (Han er dog stadig langt bedre, på alle fronter, end usikre Pickford).

Midterforsvarerne Bonucci og Chiellini er hypererfarne og spilintelligente. Stort overblik både defensivt og offensivt; gode opspil. Men de er temmelig langsomme. Ikke et stort problem mod Kane, men mod Sterling og nogle af de andre engelske offensivfolk kan det blive grumt. Her er det vigtigt at de italienske backs og midtbanefolk formår at sidde tæt på englænderne og gøre rummene små.

Venstreback Spinazzola – EMs hurtigste spiller – blev skadet i kvartfinalen og måtte forlade truppen. Absolut en svækkelse; han var fremragende både defensivt og offensivt. Men Chelsea-reserve Emerson gjorde det flot mod Spanien. Ikke helt så hurtig som Spinazzola, men kvik på fødderne. Og med al respekt for den danske åbenbaring på venstre wingback, Mæhle (der var involveret i et par modstandermål), så har Emerson mere tjek på hvordan man placerer sig defensivt som back. I den anden side er Di Lorenzi en terrier. Ikke helt så hurtig som Sterling, men faktisk ikke langt fra. Sterling skal virkelig time sine løb hvis han vil forbi.

Centreforward Immobile var stærk i de første par kampe, men har været elendig i Italiens seneste opgør. Jeg håber at Belotti, der kom ind og gjorde det godt mod Spanien, får startchancen.

Læs mere om de to hold i EM-optakten:
Italien: https://www.spilxperten.com/fodbold/italien-landshold/
England: https://www.spilxperten.com/fodbold/england-landshold/

Italien – England Odds

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 11. juli 2021 20:40.

Italien – England Head 2 Head


Skriv et svar