GAIS vs IFK Göteborg – 6. maj.

Fodbold Allsvenskan
GAIS
IFK Göteborg
6. maj.
20:10
PC Betting-avatar PC Betting

Kampstart

Kampstart

6. maj.
20:10
IFK Göteborg 0.00 (AH)
Tabt -8,00

Units

8/10
IFK Göteborg 0.00 (AH) %Tippedodds%*

Tip-boosters:

  • GAIS har ikke formået at holde buret rent en eneste kamp i denne sæson, hvilket alt andet lige understreger mulighederne for målscoringer til IFK Göteborg.
  • IFK Göteborg har forud for denne sæson eksempelvis indhentet den unge afrikanske midtbanespiller Malick Yalcouyé, som scorede sit første mål i den seneste kamp. Den blot 18-årige spiller havde her en fantastisk kamp med masser af opbyggende spil og generelle tryllerier med bolden, som virkelig fremviste hans store talent. Jeg synes det er en solid forstærkning for klubben.
  • Det er tolv år siden, at GAIS senest har spillet på dette niveau i Allsvenskan og der bør altså være klasseforskel til IFK Göteborg. Derudover spiller begge hold deres hjemmekampe på det samme stadium, hvilket også er en meget speciel situation.

| Sidst opdateret:


Analyse

Der er mandag aften dømt lokalderby i Sverige, når oprykkerne GAIS tager imod IFK Göteborg og begge hold har indtil videre haft en temmelig sammenlignelig indledning på sæsonen, hvilket naturligvis ikke er tilfredsstillende for de blåhvide i IFK Göteborg. GAIS er tilbage i Allsvenskan for første gang siden 2012, efter en flot andenplads i Superettan sidste sæson, hvor de to direkte oprykningspladser også bød et velkommen til Västerås.

GAIS er placeret som nummer elleve i turneringen. Efter et tungt nederlag på 0-4 hjemme i sæsonens første kamp, så har man altså fundet lidt tur i den med tre sejre i de efterfølgende fem kampe, som dog også har budt på to nederlag. Formentlig en indledning på sæsonen, som klubben alt andet lige kan være tilfreds med.

IFK Göteborg kan modsat slet ikke være tilfreds med sin indledning på sæsonen, hvor man i øjeblikket er placeret som blot nummer tolv. Det er kun blevet til to sejre og en enkelt uafgjort i sæsonens første seks kampe og dermed også tre nederlag. IFK Göteborg vandt i sidste uge en vigtig udesejr på 0-3 over Brommapojkarna, hvilket var selvsamme klub, som smadrede GAIS i sæsonens første runde.

Holdnyt GAIS

Oprykkerne har mere eller mindre en komplet trup til rådighed, hvor man er uden sine fortsat langtidsskadede spillere. Man savner her den nigerianske angriber Richard Friday, som ikke har spillet en kamp siden august sidste år. Derudover mangler man også Filip Beckman, Egzon Binaku, Chisomnazu Chika Chidi og Erik Krantz.

Holdnyt IFK Göteborg

De blåhvide har haft nogle seriøse fraværsudfordringer for målmandsposten i denne sæson, hvor helt unge Elis Bishesari på blot 18 år har måtte træde til, men han har virkelig haft gjort en god figur trods sin unge alder og manglende erfaring på dette niveau. Elis var tidligere tvivlsom til dagens opgø, men er nu blevet meldt klar.

På skadeslisten finder man også Abundance Salaou, Anders Kristiansen, Emil Salomonsson, Suleiman Abdullahi, Oscar Wendt, Lucas Kåhed, Pontus Dahlberg og Hussein Carneil

Spilforslag

Det er vigtigt at pointere, at begge klubber spiller deres hjemmekampe på selvsamme stadium i form af Gamla Ullevi. Derfor er det også svært, at klassificere IFK Göteborg som udehold i kampen. Der er meldt alt udsolgt til kampen, hvorfor 17.500 fans ventes på lægterne og jeg ser altså god værdi i chancevurderingerne for de blåhvide.

Det er alene den sammenlignelige formkurve hos begge hold, som formentlig ligger til grund for den aktuelle chancevurdering hos bookmakerne, men jeg synes der er klasseforskel mellem de to hold, hvis du kigger over hele holdet. IFK Göteborg har haft spillet nogle gode kampe på det seneste, men har simpelthen ikke formået at få de resultater, som de måske havde fortjent.

I lyset af, at spillerne hos IFK Göteborg har solid opbakning til kampen i form af at spille på den dobbelte hjemmebane for begge hold, sammensat med det faktum, at klubben har langt mere erfaring med kampe på dette niveau i Allsvenskan og højere kvalitet, så ser jeg rigtig gode muligheder for, at de kan hive en sejr hjem mod GAIS.

Jeg vælger at spille den mere sikkert med IFK Göteborg sejr Asian Handicap Draw No Bet, så indsatsen tilbagebetales i tilfælde af uafgjort. Jeg sætter otte units på udfaldet.

Flere spilforslag

21. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
12:30
Geraint Thomas vs Ben O'Connor
21. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
13:00
Lin Zhu vs Yafan Wang WTA Rabat
21. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
13:00
Malak El Allami vs Lucia Bronzetti WTA Rabat
21. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
AGF vs FC København Superligaen Mesterskabsspil

Skriv første kommentar

Skriv et svar