Elfenbenskysten vs DR Congo – 7. feb. 21:00

Fodbold African Nations Cup
Elfenbenskysten
DR Congo
7. feb.
21:00
Higuain-avatar Higuain

Udgivet

Udgivet

7. feb.
21:00
DR Congo +0.50 (AH)
Tippet til 1.72*
Tabt -4,00

Units

4/10
DR Congo +0.50 (AH) 1.72*

Tip-boosters

  • DR Congo har ikke tabt ved disse mesterskaber
  • Det har været voldsomt ujævnt for Elfenbenskysten
  • Elfenbenskysten har et par fravær – bl.a. i defensiven

Analyse

DR Congo har endnu ikke tabt ved disse mesterskaber. Man spillede uafgjort mod Zambia, Marokko og Tanzania, mens Egypten blev besejret i 1/8-finalen efter straffesparkskonkurrence, for så at vende 0-1 til 3-1 mod Guinea i kvartfinalen. Det har været solidt fra Congo, og jeg synes også, deres mandskab bliver undervurderet på prisen. Congo har et ganske habilt hold med navne, der har spillet eller stadig spiller i større europæiske klubber, og kreative Kakuta er tilbage til dette opgør, hvilket er en stor styrkelse af Congos offensiv.

Congos defensiv ført an af Chancel Mbemba fra Marseille har været ganske solidt. Man tillader ikke mange chancer imod og vandt f.eks. på xG over Marokko, mens Zambia skabte 0,12 på xG og Tanzania lavede 0,17. I 1/8-finalen udlignede Egypten på straffe, men skabte derudover meget lidt, mens det var samme sang for Guinea i kvartfinalen, da de bragte sig foran 1-0 på straffespark og efterfølgende skabte aldeles lidt.

Congo kommer da sandsynligvis også til at tage et lave udgangspunkt mod hjemmefavoritterne, men jeg synes faktisk, det match up passer dem ganske fint, fordi man har noget fart at skyde med i omstillinger overfor en defensiv, der har været aldeles vaklende. Samtidig har Congo været stærke på standarder i denne turnering, og det kan man forsøge at dyrke mod en shaky defensiv, hvor Fofana i buret heller ikke har været helt fejlfri, og på den position er begge mandskaber en smule udfordrede.

Dette spil er dog mindst lige så meget imod Elfenbenskysten, som det er mod Congo. Måske har værtsnationen fået vinger efter deres turnaround i turneringen, og man har alt andet lige noget kvalitet offensivt med adskillige topspillere fra topligaer, som på en god dag kan få det til at klikke. Indtil videre har det bare ikke fungere for Elfenbenskysten, og det er nærmest et under, at de står i semifinalen.

Efter gruppespillet havde de det ene ben ude af turneringen, men med 3 point og en negativ målscore på -3, så formåede man alligevel at kvalificere sig til 1/8-finalerne. Nederlaget på 4-0 til Ækvatorialuinea var dog dråben, som sendte cheftræneren på porten, og selvom trænerskiftet midt i slutrunden ikke har givet spillemæssigt output, så har man fået de resultater, man sikkert gjorde sig forhåbninger om ved turneringsstart.

Selvom Elfenbenskysten står som favoritter i en semifinale, så har det været med hiv og sving gennem hele turneringen. Man åbnede med en 2-0 sejr over Guinea-Bissau og siden da har man ikke tilspillet sig en sejr i ordinær tid. Tværtimod har man været heldig med at holde sig i live, da 1/8-finalen mod Senegal blev vundet på straffesparkskonkurrence, efter at Kessie havde udnyttet et straffespark til udligning i 85′ minut af den ordinære tid.

I kvartfinalen lignede det endnu engang exit, da man bagud 1-0 og med en mand i undertal alligevel tilkæmpede sig uafgjort på en Adingra-scoring i sidste minut af ordinær tid, hvorefter 2-1 scoringen faldt i 116′ minut. Ens for stort set alle kampe har været, at det ikke har sprudlet for værtsnationen, og trods mange stærke offensive kort, så har det været urytmisk, mens defensiven har virket voldsomt sårbar. Til dette opgør må man undvære Odilon Kossounou, som til dagligt gør sig i Leverkusen, og som er en fysisk stærk stopper. Derudover er kantspiller Oumar Diakité ligeledes ud med karantæne.

Presset er kæmpestort på Elfenbenskysten, når de spiller foran 60.000 hjemmefans. Indtil videre har det ikke lignet en fordel, og med flere kampe på stribe, hvor det har været lige ved og næsten, hvad angår exit, så må tvivlen også ligge og ulme i overfladen. Jeg synes i hvert fald, Elfenbenskysten er gjort til for store favoritter med deres svage rit in mente – særligt mod en modstander, der endnu ikke har tabt.

Genoa vs Lazio
Genoa

Uafgjort

Lazio

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Flere tips

19. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
FC Roskilde vinder FC Roskilde vs AB Gladsaxe
19. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
22:00
Nice -1.00 (AH) Nice vs Lorient
20. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
14:15
York vinder eller spiller uafgjort Solihull Moors vs York
28. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
19:00
Empoli AH+1.25 Atalanta vs Empoli
1. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
01:00
Athletico Paranaense indenfor top 6 Brasilien – Top 6

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar