DR Congo vs Guinea

Fodbold African Nations Cup
DR Congo
Guinea
2. feb.
22:00
Jens Gullemann-avatar Jens Gullemann

Udgivet

Udgivet

2. feb.
22:00
Begge hold scorer: ja
Tippet til 2.30*
Vundet +3,90

Units

3/10
Begge hold scorer: ja 2.30*

Tip-boosters

  • Fem af de to hold kombineret otte kampe er endt med scoringer til begge hold
  • Guinea ser ud til at have Guirassy klar i bedre forfatning efter at være kommet ind til turneringen med en skade
  • DR Congo har spillet tre af sine fire kampe 1-1

Analyse

Kvartfinalerne for AFCON 2024 står for døren og det er ikke uden overraskelser blandt de otte tilbageværende hold. En af to af disse overraskelser vil være at finde i en semifinale, da DR Congo og Guinea står over for hinanden i 21:00 kick off.

DR Congos præstation i dette års udgave af AFCON har været lidt ligesom humlebien, der på papiret ikke burde kunne flyve, men alligevel gør det. Det store centralafrikanske land har stadig til gode at vinde en fodboldkamp i slutrunden og så sig selv videre fra gruppe F med tre uafgjorte kampe. I sekstendelsfinalen sendte de meget overraskende det historisk mest vindende AFCON-mandskab Egypten (7 titler) ud efter straffespark, og nu står de så over for – den på papiret – noget nemmere modstander fra Guinea.

Guinea har haft en lidt blandet kampagne i dette års udgave af AFCON. De gik videre som en af de bedste 3’ere i en svær gruppe med Senegal, Cameroun og Gambia. Herfra stod de overfor den noget overraskende vinder af gruppe A, Ækvatorialguinea. Det blev til en snæver 1-0 sejr og pludselig stod de “Nationale Elefanter” i en kvartfinale mod DR Congo.

Begge mandskaber har et par velkendte stjernenavne at trække på. Hos DR Congo er det specielt de to offensive spillere Yoane Wissa (Brentford) og Cedric Bakambu (Galatasaray), der hos de fleste ringer en klokke. Jeg forventer at begge spillere vil være til rådighed til opgøret. Hos Guinea finder man et par rigtig store navne. Specielt den tidligere Liverpool-spiller Naby Keïta (Werder Bremen) er kendt blandt de fleste, og sammen med ham på midtbanen finder man det tidligere Barcelona-stortalent Ilaix Moriba (Leipzig). Det mest spændende navn er dog den store Bundesliga-åbenbaring Serhou Guirassy (Stuttgart), der tidligere i sæsonen bombede mål ind i det tyske. De tre stjerner har dog kun startet én kamp sammen da man mødte Senegal i sidste gruppekamp, mens Keïta og Guirassy har måtte lade sig henvise til en start på bænken i resten af Guineas kampe. Serhou har dog været skadet kommende ind til turneringen, så det var forventet, at hans minutter kunne være begrænset. Kvartfinalen kunne dog blive kampen, at han for alvor stempler ind i turneringen. Indtil nu ligner det at angriberen Mohamed Bayo, der også scorede det enlige mål i sekstendelsfinalen, er den træner Kaba Diawara har den største tiltro til i offensiven, hvis Guirassy ikke er helt klar, men stjerneangriberen har selv været ude at bekræfte at han føler sig klar til at starte i kvartfinalen.

Der er mange spil, der virker interessante for dette opgør, men i sidste ende er det svært at se bort fra at ingen af de to holds otte kampe er gået over 2.5 mål med fem af de otte kampe endt i 0-0 eller 1-1. Dette har dog også trykket oddset helt i bund.

Jeg vælger i stedet at gå med et spil på, at begge hold kommer på tavlen i ordinær spilletid. Dette har været udfaldet i halvdelen af de to holds kampe i turneringen med kompetente profiler i begge offensiv tror jeg på at vi får et lignende resultat som man har set en del gange fra de to hold i turneringen.

Bud på kampens resultat: DR Congo 1 – 1 Guinea
Tip: Begge hold scorer, ordinær spilletid 

Flere tips

24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
19:00
Aleksandar Kovacevic vinder Reilly Opelka vs Aleksandar Kovacevic
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
Ludogorets Razgrad -1.50 (AH) Ludogorets Razgrad vs Dinamo Minsk
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
21:00
Frankrig vinder + Jean-Philippe Mateta scorer Frankrig U23 vs USA U23
24. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
21:00
Israel U23/Olympics +0.5 Asian Handicap Mali U23 vs Israel U23
25. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
01:00
Vitoria får flest kort i kampen Vitoria vs Flamengo
28. jul.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
18:00
AGF +1.25 (AH) FC København vs AGF

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar