Danmark vs Finland – 23. mar. 20:45

Profit
141,2
TBP
106,2%
Hitrate
46,9%
609 Tips
Fodbold icon
EM-kval. gr. H | EM
Danmark vs Finland
Danmark -1,5 (AH)
Tippet til 2.08
Units 2/10
Vundet +2,16
Udgivet 22. mar. 14:43

Reklamelink

Tre ting der taler for spillet

✅ Det er to trupper, der ikke har udtaget den mest relationelle trup, og Danmark står langt stærkere på individuel kvalitet.

✅ Flere af den grundsten, der har været på det finske landshold de sidste år, har nu trukket sig tilbage.

✅ Danmark har stærkt brug for at starte EM Kvalifikationen med et brag, efter at de spillede en dårlig VM slutrunde.

En kamp der står som et klart punkt i Danmarks historie, skal nu gentages når Finland for første gang siden den tragiske episode i sommeren 2021. Det vil blive uden hovedpersonen selv, der på ærgerlig vis er ude med en skade – hvilken stemning han ellers ville kunne have bragt til Parken. 

Det er formentlig ikke gået nogens næse forbi, at Danmark havde en forfærdelig EM slutrunde, og at Kasper Hjulmand har brug for at vende tilbage med et brag her. Danmark kommer ind med spillere som Mohamed Daramy, Marcus Ingvartsen, Anders Dreyer, Morten Hjulmand, Elias Jelert, Alexander Bah og Mads Hermansen. Et generationsskifte har taget sit første spadestik, men det er dog ikke positivt for dette spil at Danmark er uden Christian Eriksen, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg ikke er med. Det åbner dog for et mere sultent ungt landshold.

Selvom vi ikke kan bruge 0-1 resultatet i Parken fra EM i 2021 til meget, så kan vi dog også spotte et generationsskifte i Finland. Kigger vi på den startopstilling Finland mønsterede i 2021, så er de denne gang uden Tim Sparv, Jere Uronen (skadet), Daniel O’Shaughnessy, Jukka Raitala, Joona Toivo og Paulus Arajuuri. Mest erfarne er naturligvis stadig Teemu Pukki, der dog ikke har scoret siden 14. januar. Hans makker, Pohjanpalo, er gået fra at spille i Leverkusen i 2021 til nu at spille for Venezia i Serie B. Glen Kamara har startet ude de sidste fire kampe i Rangers, og udover Lucas Hradecky og Frederik Jensen, så er der ingen i den finske trup, der spiller i top-5 ligaer i Europa. 

Tager man ligafordelingen for Finland hedder den: 

2x Bundesligaen

2x Serie B (Italien)

1x Premier League (Ubetinget reserve keeper)

1x Super League (Grækenland)

3x Major League Soccer

5x Ekstraklasa (Polen)

4x Veikkausliiga

1x Allsvenskan

2x Premiership (Skotland)

1x 1. Liga (Tjekkiet)

1x Eredivisie (Holland)

1x 2. Bundesliga

2x Championship

Tager man en spejling i den danske trup, er der mærkbar forskel, og i mine øjne – i dette aspekt af niveauforskellen – også mere end oddset giver udtryk for. 

1x Ligue 1

3x Bundesliga

3x Superligaen

7x Premier League

2x SuperLig (Tyrkiet)

4x Serie A

2x La Liga

1x Primeira Liga (Portugal)

1x Belgien First Division A

Ganske vist et ungt dansk landshold, men stadig med kæmpe store adresser og marginalt med “mindre” klubber. Den gode Benjamin Leander har selv nævnt et utal af gange, at landsholdsfodbold er et relationelt spil. Her har vi med to mandskaber af gøre, der ikke har relationerne i top – og det må mere komme ned til individuel kvalitet, og her er Danmark milevidt foran. 

Danmark har voldsomt brug for en stærk start på hjemmebane, så de ikke falder ind i sidste spiral fra VM. Det er også på hjemmebane, at vi har set det absolut højeste niveau fra Danmark, og et sted de sjældent falder igennem. I de sidste 10 hjemmebanekampe Danmark har spillet (fraregnet Finland kampen af åbenlyse årsager), så har Danmark vundet med mere end ét mål 7 gange. Her tæller modstanderne Bosnien & Herzegovina, Belgien, Skotland, Israel, Østrig, Færøerne, Serbien, Kroatien, Østrig og Frankrig. Der er ikke mange lande i det selskab, der er nede omkring Finlands niveau.

I mine øjne er det et ungt svagt finsk mandskab, som Danmark bør slå med mere end ét mål 50% af gangene med den nuværende trup i Parken. Med odds 2,08 hos Marathonbet giver det 4% til den gode side og nok til et spil. 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Danmark – Finland Odds

spx logo

Få altid de seneste eksperttips her!

Forventede startopstillinger Danmark – Finland

Danmark: Skader og karantæner

Finland: Skader og karantæner

Danmark – Finland Head 2 Head

Flere Tips

6. jun.
Units 1/10
Tippet til 1.85
7. jun.
Units 2/10
Tippet til 1.98
04:00
Units 2/10
Tippet til 2.00
Vis flere

Skriv et svar