Charles Oliveira vs Justin Gaethje – 8. maj 2022 06:00

Under 2.5 runder
Tippet til 1.68
Units 4/10
Vundet +2,72
Udgivet 4. maj 2022 02:42
UFC 274. Main event i Phoenix. Titelkamp på letvægt.

Begge mænd er farlige finishere, som samtidig har været sårbare over for, hvad den anden gør bedst. Der er fem runder at arbejde med, mens der bør være stor respekt mellem dem, men matchuppet taget i betragtning peger mest på et forholdsvis tidligt stoppage.

Det taler for spillet:

•Oliveira er i uhyggelig form med 10 sejre på stribe, heraf ni på stoppage inden for 2,5 runder.
•Oliveira har måske sportens bedste jiu-jitsu. Han kan afgøre kampen med et enkelt takedown.
•Oliveira er blevet en farlig striker, men hans aggression og kæbe efterlader omvendt åbninger.
•Gaethje er sportens voldeligste mand. Alle, der deler bur med ham, tager imod meget damage.
•Gaethje besidder stor power i sine slag og spark. Han kan stoppe modstandere med en træffer.
•Gaethje blev submittet rigtig hurtigt, da Khabib fik ham ned. Hans jiu-jitsu ligner en svaghed.

Det taler imod spillet:

•Der er meget på spil i kampen, mens respekten bør være stor. Dette kan give en forsigtig start.
•Oliveira er kendt for en lidt skrøbelig kæbe, men han har overlevet bomber i sine seneste sejre.
•Oliveira vil måske prøve at dræne Gaethje for energi, hvis han får ham ned, hvilket koster tid.
•Gaethje er gået over linjen i fire af sine ni UFC-kampe, dog mod nogle af de hårdeste i sporten.
•Gaethje kæmper trods sin aggressivitet klogere end tidligere, hvilket bør give færre åbninger.

Odds

Oliveira er favorit overalt på markedet. Betfair Sportsbook giver 1,50 på en brasiliansk sejr, Cashpoint og Nordicbet giver 1,54, 888Sport, Bet365, Bwin, Comeon, Mr. Green og Unibet giver 1,57, mens Marathonbet giver 1,61. Jeg har meget svært ved at give en præcis chancevurdering, men hvis jeg fik en pistol for panden, så ville jeg ligge i omegnen af 60-40, hvilket giver smal værdi på underdoggen.

Bookmakerne er overbeviste om, at vi får en afgørelse før tid, hvilket det nærmest er umuligt at være uenig i. Man får højest 1,22 på dette spil hos 888Sport, Mr. Green og Unibet, hvilket er for lavt til, at det er interessant. Begge mænd er udprægede finishere, som samtidig kan være sårbare på netop de områder, hvor den anden excellerer, så jeg forventer en hæsblæsende kamp, der sandsynligvis bliver afgjort forholdsvis tidligt. På denne baggrund har jeg ventet spændt på, hvor linjen på over/under 2,5 runder ville ligge. Det overrasker mig faktisk en smule, at der er noget at komme efter. Jeg giver en forsigtig chancevurdering på under 2,5 runder på omkring 63 procent, hvilket giver en solid betvalue på 105,84 procent. Til sammenligning med dette spil giver Marathonbet 1,53, Bet365 og Bwin giver 1,57, Nordicbet giver 1,59, mens Betfair Sportsbook giver 1,60.

Charles Oliveira

Brasilien
32 år (17. oktober 1989)
32-8, 1 NC, 9 KO, 20 sub
Ortodoks
Højde: 178 cm.
Rækkevidde: 188 cm.
Vægt: 70 kg.

Charles ”Do Bronx” Oliveira er UFC-mester på letvægt og er rangeret som nummer et i divisionen og nummer seks pound-for-pound hos Sherdog. Han har bl.a. besejret Darren Elkins, Efrain Escudero, Hatsu Hioki, Jeremy Stephens, Nik Lentz, Myles Jury, Will Brooks, Clay Guida, Christos Giagos, Jim Miller, David Teymur, Jared Gordon, Kevin Lee, Tony Ferguson, Michael Chandler og Dustin Poirier, han har en NC med samme Lentz, mens han har tabt til samme Miller samt Donald Cerrone, Cub Swanson, Frankie Edgar, Max Holloway, Anthony Pettis, Ricardo Lamas og Paul Felder.

Justin Gaethje

USA
33 år (14. november 1988)
23-3, 19 KO, 1 sub
Ortodoks
Højde: 180 cm.
Rækkevidde: 178 cm.
Vægt: 70 kg.

Justin ”The Highlight” Gaethje er tidligere interim UFC- og WSOF-mester på letvægt og er rangeret som nummer tre i divisionen og nummer ti pound-for-pound hos Sherdog. Han har bl.a. besejret Drew Fickett, Gesias Cavalcante, Dan Lauzon, Nick Newell, Melvin Guillard, Luis Palomino, Brian Foster, Luiz Firmino, Michael Johnson, James Vick, Edson Barboza, Donald Cerrone, Tony Ferguson og Michael Chandler, mens han har tabt til Eddie Alvarez, Dustin Poirier og Khabib Nurmagomedov.

Charles Oliveira – Justin Gaethje Odds


Charles Oliveira – Justin Gaethje Head 2 Head


Flere Tips

11. oktober 2022
Units 2/10
Tippet til 1.80
7. oktober 2022
Units 1/10
Tippet til 1.99
Units 4/10
Tippet til 2.04
Vis flere

Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

4 kommentarer

 1. Jeg når ikke at komme med flere tips til UFC imorgen, men jeg har haft Khaos Williams i tankerne hele ugen. Han har en svær kamp mod Randy Brown, som generelt er undervurderet og tydeligvis udvikler sig for hver kamp, men jeg har det lidt som om, at bookmakerne overkompenserer, fordi de har været længe om at opdage Brown. Kampen er nærmest 50/50, hvilket virker lidt voldsomt.

  Jeg tror på Williams, men det ligner en kamp, hvor han vinder på knockout eller bliver tæmmet på afstand, så hans modstander får den på point. Williams er i god form, besidder stor power, og Brown har en lidt mistænkelig kæbe, så jeg foretrækker method of victory frem for lige på til omkring odds 3,00.

 2. Betfair Sportsbook tilbyder et spændende langskud under special odds til UFC.

  De giver odds 10 på, at ingen af de fem kampe på main cardet til UFC 274 går fuld tid. Der er selvfølgelig en masse, der skal gå op, før sådan et spil går hjem, men alligevel…

  Oliveira-Gaethje går efter alt at dømme ikke fuld tid. Dette giver maksimalt 1,20 på markedet. Det virker meget utænkeligt. Hvis det skulle være, så ville det være en god trøst, da kampen kun kunne blive en klassiker.

  Namajunas-Esparza er den farligste kamp. Man kan få 2,20 på, at kampen ikke går fuld tid på markedet. Namajunas er en finisher, men bookmakerne frygter nok, at Esparza får succes med sin brydning, hvilket koster tid. Jeg ville ikke udelukke hverken knockout eller submission til Najamjunas, men hun skal arbejde for dette. Esparza submittede i øvrigt en ung Namajunas i deres første opgør tilbage i 2014, men den forsvarende mester var en helt anden fighter dengang.

  Chandler-Ferguson går nok ikke fuld tid. Man får 1,50 på dette udfald. Det synes jeg ikke helt er nok. Ferguson er oppe i årene, har ikke set godt ud på det sidste, tager for meget skade, mens Chandler i mine øjne er divisionens største puncher. Det ligner en svær kamp for Ferguson, men han er utroligt hårdfør og nærmest umulig at slukke for. Jeg ville være bange her, men der bør stadig komme en afgørelse før tid.

  Rua-Saint Preux bør virkelig ikke gå fuld tid. Man kan få 1.44 på dette udfald. Mine tanker omkring kampen er allerede gjort klart i mit tip til Saint Preux via stoppage, som efter min mening er weekendens bedste spil. Hvordan oddset stadig står, mens medierne ugen igennem har diskuteret, hvor ufatteligt det er, at Rua stadig er her og kun er 40 år – han virker ældre med alt den damage, som han har taget – det er mig en gåde.

  Cerrone-Lauzon burde heller ikke gå fuld tid. Man kan få 1.50 på dette udfald. Begge har altid været garant for action, begge er drabelige finishere og begge er samtidig gamle og sårbare. Det er dog muligt, at alderen omvendt har gjort deres offensiv mindre potent. At dette skulle være sket for begge, virker dog usandsynligt.

  Hvis man kombinerede oddsene på, at alle fem kampe ikke går fuld tid hos Bet365, så ville man ikke engang få 6,00. Hos Betfair Sportsbook ville man komme op på 8,33. Der er altså lidt at hente på specialspillet, hvis man er til den slags.

 3. Oliveira vejede ind på 155.5 lbs. og har dermed misset vægt med ca. 200 gram. Det betyder, at han mister bæltet, som kun er tilgængeligt for Gaethje, skulle han vinde. Det er noget af en skandale, meget uprofessionelt af brasilianeren. Det bør dog ikke have den store betydning for vores spil.

  Oliveira postede fredag eftermiddag (vores tid), at han var on point, så det er meget underligt. Der burde ikke være grund til at spekulere i ting som skader, som det er tilfældet med Cooper III i nat. Dette er ikke noget, som man ser tit på allerhøjeste niveau.

Skriv et svar