Australian Open – 17. January 2022 01:00

Australian Open
Felix Auger Aliassime til at nå runde. 3 – Ja
01:00 19. januar 2022
Tippet til 2.00
Units 6/10
Vundet
Udgivet 16. januar 2022 13:15
Årets første Grand Slam står for døren, og det er bestemt ikke gået stille for sig i optakten, som der rent ud sagt har udviklet sig til et komplet cirkus med verdensetteren, Novak Djokovic i hovedrollen. Hvad end man personligt synes om den givne sag eller serberen er én ting, men rent sportsligt mener jeg at det er en kæmpe tragedie. Som tennisfan ønsker jeg altid at se de bedste spillere i aktion ved de største turneringer, vaccineret eller ej, og i særdeleshed i dette tilfælde, hvor der er tale om en af de bedste tennisspillere nogensinde. Men nok om den sag..

Som optakt til Australian Open (AU Open), der har et par unge canadiere gjort sig særdeles bemærkede, da de sikrede ATP-cup trofæet til Canada ved at besejre Spanien i finalen. Dem jeg omtaler her er naturligvis Denis Shapovalov og Félix Auger-Aliassime (FAU). Sidstnævnte var også holdkaptajn for hjemlandet, og nu modtager han også den store hæder, at være centrum for dette spiltip. Jeg tror nemlig at den unge stjerne kommer til at spille en solid turnering i Melbourne, hvilket både tilskrives en fin start form for sæsonen, samt en ganske favorabel lodtrækning. Jeg har i hvert fald en stærk tro på at FAU mindst når tredje runde, hvilket Bet365 honorerer med flotte odds 2. Lad os kigge lidt på forskellige faktorer for dette spilforslag.

Modstandere: I forhold til dette tip, så bliver første runde nok i virkeligheden den største udfordring for det canadiske stjernefrø, da finske Emil Ruusuvuori her er modstanderen. På trods af en relativt beskeden placering som nummer 90 i verden, har Ruusuvuori nemlig præsteret godt i sæsonstarten, samt generelt på udendørs hardcourt de sidste 12 måneder i ATP-regi. Det sidste år har han win/loss stats på 19/11 ved ATP-hovedturneringer, hvilket er særdeles fremragende. Han har dog stadig begrænset erfaring i Grand Slam sammenhæng, hvilket bør være udslagsgivende i et match-up med FAU. Men f.eks. slog han Gael Monfils i første runde ved AU Open sidste år, så han har bevist at han kan besejre klasse spillere på den helt store scene. Med det sagt, så skal man også huske hvilket niveau FAU kan operere på. For fire måneder siden spillede han en US Open semifinale mod Daniil Medvedev i New York, så han må på trods af sin unge alder, betragtes som en del af verdenseliten i tennis.

Hvis FAU som forventet avancere fra første runde, så venter der i mine øjne en noget blødere modstander i anden runde. Her venter vinderen af Alejandro Davidovich Fokina (ADF) og Alex Bolt. Sidstnævnte har på trods af sin beskedne placering som nummer 142 på ranglisten, tidligere leveret stærke resultater til diverse turneringer i den Australske sommer, og eksempelvis pressede han Dominic Thiem ud i fem sæt ved AU Open 2020. I denne omgang ligner han dog ikke en mand der kommer til at kunne true nogen som helst. Optakten har budt på to kampe og to hurtige exit fra både Adelaide 1 og Adelaide 2 (ATP-250), så han bør være en nem modstander i en eventuel anden runde. Jeg tror dog at ADF vil være modstanderen i en potentiel anden runde kamp, men heller ikke ham frygter jeg på nogen måde. Han havde en fantastisk grus sæson i 2021, som kulminerede med en flot kvartfinale plads ved French Open. Men siden da har han slet ikke kunnet finde en rytme, og han ligner heller ikke en mand der på nogen måde kan skabe overraskelsen mod en verdensklasse spiller. På udendørs hardcourt er han 2-6 de sidste 12 måneder i ATP-regi, og hans eneste kamp denne sæson, var et nederlag til Dusan Lajovic i første runde af Sydney Open (ATP-250). Så truslen for dette bet består primært af en ung finne i første runde.Status på FAU: For at runde denne analyse af tager vi lige et mere dybdegående kig på hovedpersonen. De sidste 12 måneder er han 21-11 på udendørs hardcourt i ATP-regi. Medregnet er her hans imponerede kampagne ved US Open og en fin ottendedelsfinale placering ved sidste års AU Open. Yderligere har hans optakt været det tætteste man kommer på optimal. Han spillede fem kampe til ATP-Cup mod Taylor Fritz, Cameron Norrie, Alexander Zverev, Daniil Medvedev og Roberto Bautista Agut. Her fik han tre sejre og to nederlag, men vigtigst af alt fik han varmet op mod absolut klasse spillere, hvilket bør give ham stærke forudsætninger for succes. Det er også over en uge siden at han kunne løfte ATP-cup trofæet som kaptajn for Canada, så han har haft god tid til at forberede sig på underlaget og forholdene i Melbourne.

Bet365 betaler flotte odds 2 på at det canadiske stjernefrø mindst når en tredje runde, hvilket jeg synes er et virkelig fremragende odds, når man kigger på hans nuværende form og lodtrækning.

Lykke til – Og spil ansvarligt!

Australian Open – Odds


Australian Open – Head 2 Head


Tilmeld dig for at få spiltips og det nyeste indhold fra SpilXperten.com

Skriv et svar