AaB vs Sønderjyske – 30. mar. 16:30

Fodbold 1. Division
AaB
Sønderjyske
30. mar.
16:30
Higuain-avatar Higuain

Kampstart

Kampstart

30. mar.
16:30
AaB -0,25 (AH)
Vundet +4,00

Units

4/10
AaB -0,25 (AH) %Tippedodds%*

Tip-boosters:

  • Påskeferie og en hjemmebanekulisse, der skal være en stor fordel
  • SønderjyskE er alvorligt svækket uden Peter Buch Christiansen
  • AaB har startet foråret stærkt og kommer i god form

Analyse

Der er dømt vaskeægte topopgør i NordicBetLigaen, når SønderjyskE på 2. pladsen gæster det nordjyske førerhold. Begge hold ligger meget lunt i svinget til en oprykningsplads med et forspring på henholdsvis 15 og 13 point til Vendsyssel på 3. pladsen. Det bør give noget ro og tryghed, og jeg tror, det er til AaB’s fordel, at man kan begynde at slippe tøjlerne en smule og spille mere frit.

AaB har fået en god start på foråret med en enkelt uafgjort mod netop SønderjyskE og efterfølgende tre sejre. Det uafgjorte resultat burde have været en sejr, da man kort inde i 2. halvleg førte 2-0 på hjemmebane, men alligevel afgav så meget initiativ, at SønderjyskE fik bragt sig tilbage i opgøret. Først ved at score på en omstilling og til slut på en standard. AaB startede opgøret godt, men afgav possession til SønderjyskE og tog generelt imod for mange angreb og for mange afslutninger imod. AaB er ganske vist meget stærke på omstillinger qua deres fart i front, men de skal blive dygtigere til at fastholde bolden, og det må være en væsentlig læring til dette opgør.

AaB har en farlig trio med Ross, Adedeji og Mathias Jørgensen i front. Stærke i presset og enormt meget fart på omstillinger og tidlige gennembrudsbolde, hvilket bør kunne udfordre SønderjyskE-bagkæden, hvor stopperne ikke er specielt hurtige på de første meter og på vendinger. AaB udnyttede da også netop dette, da de i seneste opgør mod SønderjyskE erobrede bolden højt i banen og løb ned og scorede på begge mål.

SønderjyskE er markant svækket siden dette møde, da man har solgt topscorer, Peter Buch Christiansen, til Viking Stavanger. Han var en toneangivende spiller i offensiven, der trak meget opmærksomhed til sig med sin pågåenhed. 17 mål og 5 assists har han stået for i sæsonen og altså haft sidste eller næstsidste fod på over 1/3 af Sønderjyskes mål i sæsonen. Det er et voldsomt stort tab for sønderjyderne, der kan erstatte med Mads Agger eller unge Olti Hyseni, hvilket er en markant kvalitetsnedgang, og man kommer til at mangle spillere, der kan true med fart og pågåenhed og skabe noget på egen hånd. Netop dette får man brug for mod en aldrende og tung stopperduo som Kramer og Thelander, der mod letlæselige offensiver er brølstærke.

AaB kommer til at møde massiv opbakning i påskeweekenden, og Vesttribunen har ikke gearet ned trods 1. division. Der meldes om stort opbud til kampen, og det bliver naturligvis en stor fordel for AaB med en stærk kulisse på en hjemmebane, hvor man har været ganske stærke.

Jeg vælger asian-varianten -0,25, hvor halvdelen af indsatsen gives retur, hvis det skulle ende uafgjort. Der kan måske snige sig noget tilfredshed ind hos begge hold, hvis det står lige mod slutningen, da begge så vil fastholde et fint forspring til 3. pladsen. Jeg forestiller mig dog, at AaB vil trykke på for sejren foran hjemmepublikummet ret langt ind i kampen. Odds 2 på varianten er flot.

Genoa vs Lazio
Genoa

Uafgjort

Lazio

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Flere spilforslag

19. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
20:00
FC Roskilde vs AB Gladsaxe 2. Division Oprykningsspil
19. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
22:00
Nice vs Lorient Ligue 1
20. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
14:15
Solihull Moors vs York National League
28. apr.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
19:00
Atalanta vs Empoli Serie A
1. maj.

Tid

Tip

Ekspert

Odds

sport-icon
01:00
Brasilien – Top 6

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar