18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Caroline Wozniacki

Det er sådan set allerede et smukt eventyr med Caroline Wozniacki.

Fra en hårdtarbejdende juniorspiller, hvor hun var nummer 2 på verdensranglisten og vandt Wimbledon for juniorer til som 20-årig at overtage 1. pladsen på senior-ranglisten og senere vinde titel efter titel i en glorværdig karriere. 

Ved OL 2016 i Rio de Janeiro var Wozniacki fanebærer for det danske hold, og hun har altid været en fornem ambassadør for Danmark og dansk sport. Smilende, venlig og fair. 

Nu er hun så tilbage for endnu engang at gøre de to ting, hun gør på ypperste vis: At vinde tenniskampe og være rollemodel for kvinder over hele verden.

Er du klar over, at du kan se alle Caroline Wozniackis kampe uden at betale for noget dyrt abonnement? Hos Bet365 er det muligt for dig at live streame samtlige danskerens tenniskampe, hvis blot du har en enkelt krone stående på din spilkonto.

Caroline Wozniacki gør comeback i 2023. Foto: IMAGO / Joly Victor

Caroline Wozniacki bio

Navn:Caroline Wozniacki
Alder:32 (11-07-1990)
Fødested:Odense, Danmark
Bopæl:Fisher Island, USA
Højde:177 cm.
Vægt:65 kg.
Stil:Højrehåndet / tohånds baghånd
WTA rank:Se liveplacering

Odds på Caroline Wozniacki og tennis

Tennis er en sport med mange muligheder for at oddse. Bet365 tilbyder altid mange odds på både Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune. 

Bet365 er den førende bookmaker inden for liveodds, så du kan vente, til du har set spillerne an på banen, før du sætter dine mønter på højkant. 

Dansk tennis er i en gylden periode med både Holger Rune og Clara Tauson, der hyppigt deltager i de store tennisturneringer, og det gyldne skær kommer til at glimte endnu klarere med tilføjelsen af Caroline Wozniacki til den danske flok på tennistouren. 

De vil formentlig alle tre være direkte kvalificerede – eller få wildcards – til hovedrunden i de største turneringer i den kommende tid, så det er bare med at holde popcornene klar, for det ligner unægteligt en forrygende tid for danske tennisfans, der er i vente. 

Caroline Wozniackis spillestil

Hvis man har fulgt Holger Runes kometagtige opstigen til tennistoppen, vil man vide, at den unge mand spiller en aggressiv og offensiv form for tennis. 

Da Caroline Wozniacki var på toppen, havde hun sine forcer i den defensive del af tennisspillet. Hun var ekstremt atletisk, hurtig på fødderne og i stand til at få næsten alle bolde tilbage over nettet.  

Hendes 1. serv var ofte betegnet som hendes skarpeste og mest offensive våben, når hun sendte boldene af sted med op mod 190 kilometer i timen. Ellers var hun offensivt bedst med den dobbelte baghånd. 

En anden stor styrke i danskerens spillestil handler ikke så meget om selve stilen men om et mindset, der var helt utroligt svært at nedbryde.

En vindervilje. En modstandskraft og en slags stædighed, hvor hun simpelthen nægtede at tabe. 

Det bliver interessant at se, hvordan Wozniacki vender tilbage til den tennisverden, der har udviklet sig spillemæssigt i de senere år, og i dag måske i højere grad kræver offensive våben for at nedbryde modstand på øverste hylde. 

Eller … det vil jo vise sig. Måske er Miss Sunshines legendariske fightervilje og kampkraft nok til at nedbryde alle endnu engang. 

Caroline Wozniacki gør comeback i 2023. Foto: IMAGO / Joly Victor

Caroline Wozniacki gør comeback i 2023. Foto: IMAGO / Joly Victor

Caroline Wozniacki ranking

Tegningen var der allerede, da Wozniacki var junior. Hun vandt Wimbledon-turneringen og var rangeret som nummer to i verden. Så det var ingen stor overraskelse, at hun buldrede op af kvindernes verdensrangliste, da hun først forlod juniortiden og blev senior. 

På WTA-touren var hun nummer 237 allerede som 16-årig, og to år senere var klatringen mod toppen begyndt, da hun sluttede 2008 som nummer 12. Dét år nåede hun for første gang en WTA-finale – ja faktisk nåede hun fire finaler det år og vandt de tre. 

I 2010 nåede hun så endelig toppen. Efter årevis med hårdt, hårdt slid og med sejr mod Petra Kvitova i China Opens 3. runde – en turnering Wozniacki efterfølgende vandt – kravlede hun til tops på verdensranglisten. 

Wozniacki toppede ranglisten hele 2011 men i 2012 måtte hun overlade topplaceringen og sluttede året som nummer 10. I 2018, da hun vandt Australian Open, generobrede danskeren 1. pladsen på verdensranglisten kortvarigt, men da hun stoppede karrieren i 2020 var det som nummer 35 i verden. 

Se den aktuelle WTA ranking herunder:

Caroline Wozniackis præmiepenge

30 titler og 635 sejre i 899 kampe. Det er status på Wozniacki ifølge WTAs hjemmeside.

Her står det også, at danskeren har tjent 35.233.415 millioner dollars i præmiepenge. I dagens kurs svarer det til cirka 240 millioner kroner. 

Men nu udgør præmiepenge jo efterhånden ikke hele indtægten for en tennisspiller. Der er tøjsponsorer, ketsjersponsorer og diverse andre reklameaftaler, der også fylder pengekassen godt op.

Lad os sige det helt tydeligt: Det er næppe, fordi der mangler penge på kontoen, at Wozniacki begynder at spille tennis igen. 

Caroline Wozniackis turneringsresultater

DatoTurneringKategoriResultat
7. august – 13. augustCanadian Open, Montreal, CanadaWTA10002. runde
14. august – 20. augustWestern & Southern Open, Cincinnati, USAWTA10002. runde
28. august – 10. septemberUS Open, New York, USAGrand Slam
15. januar – 28. januarAustralian Open, Melbourne, AustralienGrand Slam

Spil på Caroline Wozniackis næste kamp

Vil du spille på Caroline Wozniackis næste kamp? Det kan du gøre hos alle danske bookmakere. I takt med Caroline Wozniackis kommende kampe nærmer sig, vil du opleve, at spiludbuddet på Caroline Wozniacki odds vokser hos bookmakerne.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*

Se eksperternes spilforslag med Caroline Wozniacki odds

Du finder både Caroline Wozniacki tips og tennistips og vores ekspertpanel. Her vil der være anbefalinger til Caroline Wozniackis kampe, såfremt vores eksperter har fundet værdi.


Se Caroline Wozniackis kampe via live streaming

Gå til vores dedikerede side: Sådan live streamer man Caroline Wozniacki – uden abonnement.

Caroline Wozniacki familie

Begge Caroline Wozniackis forældre, Piotr og Anna, var professionelle atleter inden for henholdsvis fodbold og volleyball, og storebror Patrik var også professionel fodboldspiller i Danmark. På den måde er Caroline Wozniacki født ind i en sportsgal familie, og en karriere som sportskvinde var næsten uundgåelig.  


Caroline Wozniackis mor

Carolines mor har selv haft en karriere i sport og været på Polens landshold i volleyball. I firmaet Wozniacki har mor Anna altid været den mest tilbagetrukne, der har sørget for, at alting klappede og var klar til afgang, rejse, hjemkomst og alt det indimellem. En ikke så synlig men ikke desto mindre også vigtig brik af det hele.


Caroline Wozniackis far

Den 60-årige Piotr spillede professionel fodbold i Polen og Tyskland, før han ankom til Danmark og spillede i Odense for B1909. En skade tvang ham til at stoppe med fodbolden, og han kastede sig i stedet ud i opgaven som træner for Caroline. Han er ikke formelt uddannet tennistræner men kan trække på en generel uddannelse som idrætslærer. 


Caroline Wozniackis søskende

Carolines storebror, Patrik, har spillet fodbold for blandt andre FC Nordsjælland,  AB, Frem og Brønshøj. Han har været deltager i Vild med Dans men er i dag tennis-kommentator på TV2 Sport.  

Caroline Wozniackis karriere

Det har været en formidabel tenniskarriere, Caroline Wozniacki har leveret. Indtil videre. For nu kan vi jo kalde årene fra 2008 til 2020 for 1. kapitel, mens vi får et meget spændende 2. kapitel fra 2023 og frem.

Tilbage i 2008 nåede hun for første gang en WTA-finale, da hun i august vandt Nordic Light Open i Stockholm med finalesejr på 6:0, 6:2 mod Vera Dushevina. Hun nåede yderligere tre finaler det år og vandt to af dem.

De to følgende sæsoner blev det til yderligere ni WTA-sejre i i alt 16 finaler. Og i oktober 2010 kravlede hun så op på 1. pladsen på verdensranglisten, da hun vandt China Open. 

I Grand Slam-turneringerne er Wozniacki noteret for sejr i Australian Open i 2018, to tabte finaler i US Open, en kvartfinale i French Open og en stribe 4. runde-exit fra Wimbledon. 

Der var en udbredt kritik af danskeren for ikke at vinde flere Grand Slams, men det er immervæk en bedre høst end langt de fleste spillere på turen præsterer. 

Nu har Wozniacki meddelt, at hun gør comeback på WTA-Touren, og i første omgang er der røget tre velkommen-tilbage-wildcards i danskerens indkøbskurv. 

Det begynder 8. august med WTA 1000 i Montreal og fortsætter med Cincinnati Open, der også er en WTA 1000-turnering. Så hun får lynhurtigt mulighed for at vurdere niveauet, inden det går løs med det tredje wildcard, som er til US Open, der begynder 28. august.

Hvad er Caroline Wozniackis WTA rank?

Se den live-opdaterede stilling med Caroline Wozniackis WTA rank her.

Hvor mange præmiepenge har Caroline Wozniacki vundet?

Se live-overblikket over Caroline Wozniackis præmiepenge her.