18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Wimbledon vindere

På denne side giver vi dig et overblik over vinderne af Wimbledon – tennissportens måske mest prestigefulde turnering. Novak Djokovic vandt herrernes turnering sidste år, og Elena Rybakina tog titlen hos kvinderne. Bliv klogere på tidligere Wimbledon-vindere her.

Wimbledon mobil, abstrakt cirkel design, baggrunde, ramme, symbol, skilt, etiket.

Wimbledon vindere – herrer

Tjek tabellen herunder for at se, hvem der har præsteret at vinde Wimbledon de seneste 10 gange.

ÅrstalVinder
2022Novak Djokovic
2021Novak Djokovic
2020Aflyst pga. corona
2019Novak Djokovic
2018Novak Djokovic
2017Roger Federer
2016Andy Murray
2015Novak Djokovic
2014Novak Djokovic
2013Andy Murray

Vindere af Wimbledon – kvinder

Herunder kan du blive klogere på, hvem der har formået at vinde Wimbledon de seneste år på kvindesiden.

ÅrstalVinder
2022Elena Rybakina
2021Ashleigh Barty
2020Aflyst pga. corona
2019Simona Halep
2018Angelique Kerber
2017Garbine Muguruza
2016Serena Williams
2015Serena Williams
2014Petra Kvitova
2013Marion Bartoli
2012Serena Williams
2011Petra Kvitova

Hvad kræver det at vinde Wimbledon?

Wimbledon er den eneste Grand Slam-turnering i tennis, der afvikles på græs. Fordi underlaget er hurtigt, er det en fordel at have en stærk serv, som man kan vinde mange lette point bag. Et kig på de seneste vindere afslører dog, at man også kan stryge til tops, selvom man har forcerne i den mere defensive del af spillet.

For at vinde Wimbledon, skal man være i stand til at toppræstere i to uger. Det kræver en vindermentalitet uden lige at gå på banen kamp efter kamp – og hver gang formå at sætte sig selv op til at præstere 100 %. Moderne tennis er blevet så jævnbyrdigt, at selv de bedste spillere sjældent slipper afsted med at tage en blunder undervejs i turneringerne.

Hvem vinder Wimbledon i 2023?

Kan Novak Djokovic distancere Rafa Nadal yderligere i det store Grand Slam-kapløb? Vi giver vores bud på en Wimbledon-vinder på en side, der er dedikeret til optakt og spilforslag.

Er Holger Rune en fremtidig Wimbledon-vinder?

Det ser lovende ud for dansk tennis i disse år, hvor særligt Holger Rune men også Clara Tauson viser prøver på stort talent. Særligt fremadstormende er Holger Rune, der har en ambition om at stryge helt til tops. Har danskeren, hvad der skal til for at vinde Wimbledon? Det må tiden vise!

Du kan se både Clara Tausons næste kamp og Holger Runes næste kamp via live streaming uden abonnement. Vi viser dig, hvordan du live streamer Wimbledon.

Hvem er forsvarende mester ved Wimbledon?

Novak Djokovic og Elena Rybakina vandt den seneste udgave af Wimbledon for henholdsvis herrer og kvinder.