18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Holger Rune – Marcos Giron: Odds og optakt den 28. juni 2022

Det har ikke været decideret opmuntrende for Holger Rune at skifte til græs efter det flotte French Open på gruset i Paris. To nederlag i to kampe er det blevet til. Så det er med blandede forventninger, at danskeren går ind til Wimbledon, hvor han i første runde møder amerikanske Marcos Giron. Holger Rune – Marcos Giron går i gang ca. klokken 16:00 tirsdag d. 28. juni 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 og TV2 Play. 

Holger Rune arbejder hårdt på at finde sig til rette på græsunderlaget. Foto: Bildbyrån


Holger Rune skal finde formen på græsset

Det var en forrygende præstation af Holger Rune, at han i French Open spillede sig helt til kvartfinalen. Turneringen var et ret formidabelt billede af, hvad Rune indeholder. De forrygende aggressive og hårde bolde ned langs linjerne. De listige stopbolde. Og viljen til at fighte hårdt for sine point. Og den anden side af medaljen er temperamentet og den mentale ustabilitet, der jo er helt naturlig for en 19-årig ung mand, men som kan være en barsk modstander i en tenniskamp på højeste niveau. 

Skiftet til græsbanerne har været et voldsomt ét. Først blev det exit fra turneringen i Halle mod spanske Carreno Busta, og i Eastbourne gik det kun en lille smule bedre mod briten Penniston, der også sendte danskeren ud. Det kan ses i oddsenes udvikling. Hvor danskeren både i Halle og Eastbourne var temmeligt klar favorit, er han outsider i denne kamp mod den erfarne amerikaner Marcos Giron. 

Giron har haft en bemærkelsesværdig karriere. Han var college-mester i USA men måtte i 2015 og 2016 gennem to hofteoperationer, og det har bremset hans himmelflugt for en stund. Men nu er Giron altså nummer 65 i verden og i gang med sin ottende sæson på ATP-touren. 

Der er rutine og grundighed hos amerikaneren, der er vanskelig at slå på fysik. Han er altid i knaldgod form. Han vejer det samme som Holger Rune, selv om der er otte centimeter mindre at fordele kiloene på, og det fortæller jo meget godt, at Giron er en muskuløs fyr. 


Slip energien løs Holger!

Der er al mulig grund til at ‘screw down the expectations’ til Holger Runes præstation ved Wimbledon. Det er tydeligt, at han har brug for tid, flere kampe og mere tilvænning for at blive lige så skarp på græsset, som han allerede er på grus. Men han har værktøjerne til at blive en forrygende græs-spiller. 

Spørgsmålet er bare, om det sker ved dette års Wimbledon. Vi kan kun håbe på, at han smider forsigtighed og tvivl over bord og spiller frisk til med den velkendte aggressive og hårdtslående facon. For så kan det blive en oplevelse, hvis han rammer dagen. Og rammer han ikke dagen, kan det blive mere erfaring i rygsækken i det mindste. 

Marcos Giron er en erfaren spiller. Han har spillet Grand Slams 12 gange tidligere. Syv gange er han røget ud af første runde. Ved sidste års Wimbledon spillede han sig videre til anden runde ved at slå finske Ruusuvuori i fem sæt, før han tabte til polske Hurkacz i tre sæt. Giron har i foråret været oppe som nummer 49 på verdensranglisten, men han er altså aktuelt nede som nummer 65.

Marcos Giron nåede sidste år til 2. runde af Wimbledon. Det gør han forhåbentlig ikke i år. Foto: Bildbyrån


Match up: Holger Rune vs. Marcos Giron

De to spillere har ikke mødt hinanden tidligere, så de må hver især forlade sig på deres egne styrker og på dét, de har kunnet få ud af at se video fra hinandens kampe. Det er ranglistens nummer 29 mod 65, og selv om Rune er seedet, kan det sagtens blive en temmeligt lige kamp. 

Faktisk har de to spillere dog alligevel et fint kendskab til hinanden, for de har ved flere lejligheder trænet sammen, og det bliver nok allermest et spørgsmål om, hvorvidt danskeren får sit offensive spil til at klikke, for så kan det blive en kort og benhård oplevelse for Giron. Får amerikaneren omvendt flyttet initiativet over på sin side og måske rystet danskeren en smule, ligger vejen åben for amerikansk sejr.


Holger Rune – Marcos Giron odds

Det er amerikaneren, der er favorit hos bookmakerne, og du kan lige nu hos 888Sport hente dine penge retur 1,75 gange på sejr til Marcos Giron. Tror du mere på dansk sejr, er det Marathonbet, der med odds 2,21 lige nu er din bedste ven.

Det er muligt at live streame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Debut i Wimbledon for Rune kan blive en udmarvende affære

Det er ikke meget af karrieren, Holger Rune har ‘spildt’ på græsturneringer. Han er styrtet op af verdensranglisten via sejre på grus og hardcourt. Men nu gælder det. Wimbledon er den sidste af de fire Grand Slams, han ikke har spillet endnu. Og tirsdag bliver der også sat endnu et hak i tennis-skæftet med flueben ud for denne af de traditionsrige, store turneringer. 

Vi så i Eastbourne, hvor Rune slog Penniston i første sæt for så at tabe 2:1, at der er krummer i danskerens spil på græsset. Når han spiller frit og fokuseret, er der potentiale i hans styrker til at gøre ham til en glimrende græsspiller. Giron har måske ikke en masse ekstreme forcer, men han er solid – måske lidt som norske Ruud – og han er fysisk stærk og svær at slide op. Det kunne godt være en kamp, der skal bruge mindst fire sæt på at finde en afgørelse. Det bliver i hvert fald buddet herfra. 

Buddet herfra: Over 3,5 sæt

*Reklamelink

Unibet
1,53
Over 3,5 sæt
Gå til Unibet *

Anbefaling kl. 10:28 d. 27. juni 2022. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar