18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.79
1/10
Rayo Vallecano
Celta Vigo
Tipped at 1.79
Dagens Spil-avatar
11. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

3.10
4/10
Rayo Vallecano
Celta Vigo
Tipped at 3.10
Stefan Lind-avatar
11. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

1.77
3/10
Røde Stjerne
Manchester City
Tipped at 1.77
BettingGuru-avatar
13. dec.
19:45
sport-icon

Anbefalet til

2.07
5/10
Antwerpen
Barcelona
Tipped at 2.07
Stefan Lind-avatar
13. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

2.10
5/10
Real Betis
Rangers
Tipped at 2.10
Stefan Lind-avatar
14. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Tipped at 3.40
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00

Holger Rune i Wimbledon: Hvor langt kommer danskeren?

Danske Holger Rune er klar til at tørne ud ved den prestigefulde Grand Slam-turnering, Wimbledon. Hvor langt kommer han på græsset? Vi har kigget på Holger Runes lodtrækning i London.

Holger Rune er klar til Wimbledon. Foto: IMAGO/IbrahimxEzzat

Hvor langt kommer Holger Rune ved Wimbledon? Foto: IMAGO/IbrahimxEzzat

Holger Runes lodtrækning i Wimbledon 2023

Der er absolut muligheder for Holger Rune i lodtrækningen til Wimbledon, der begynder mandag. Men der er også et par faretruende snubletråde, som danskeren skal navigere. 

De første par runder ser overkommelige ud, men allerede i tredje runde ser det tricky ud, for her skal danskeren formentlig slå enten Fokina eller van de Zandschulp, der i allerhøjeste grad har bidt fra sig i de to foreløbig indbyrdes møder. 

Senere venter så Carlos Alcaraz i kvartfinalen, og han skal altså også verfes til side, hvis Rune skal hele vejen til en potentiel finale mod Novak Djokovic. Der er lang vej, men græsset er grønt og publikum helt stille, så alt kan ske i London. 


1. kamp – George Loffhagen (#367)

Wimbledon-vejen åbner for Holger mod det britiske wildcard George Loffhagen. Han er nummer 367 på verdensranglisten, så rent tennisteknisk bør der være enorm forskel på de to spillere. 

Loffhagen har selvfølgelig den fordel, at han er vant til at spille på græs, men efterhånden ser det også ud til, at Holger Rune har fået styr på græsspillet. Det skal være en sikker sejr til danskeren. 


2. kamp – Roberto Caballes Baena (#53)

Her venter formentlig spanske Baena. Verdens nummer 53, og spanieren er en udpræget grusspiller, så selv om han er forholdsvis højt på ranglisten, bør han være til at tumle for Rune.

Det gælder også, hvis Baena skulle tabe i 1. runde, hvor han møder den italienske kvalspiller, Matteo Arnaldi, der er nummer 78 i verden. 

Italieneren har i foråret godt nok slået både Casper Ruud og Diego Schwartzman i Madrid og i Rom, men den 22-årige Arnaldi har stadig sin første finale på ATP-Touren til gode. Holger Rune vinder denne kamp – uanset hvem af dem han møder. 


3. kamp – Alejandro Davidovich Fokina (#34)

Allerede her kan det bliver ubehageligt. Modstanderen skal findes i en stærk kvartet med Davidovich Fokina, som er seedet 31 og slog Rune i Masters i Madrid i år, eller van de Zandschulp, som Rune to gange har besejret i München-finalen. 

Alternativt kan det også blive kinesiske Zhizhen, der var i kvartfinalen i Masters-turneringen i Madrid i foråret, eller Arthur Fils, der så sent som i maj vandt sin første ATP-turnering, da han vandt ATP 250 i Lyon. 

Det er alle fire spillere, som på en god dag kan give gevaldig modstand, og det kan blive en test af Runes fysik og mentale tilstand. Er han helt i balance, og gør fysikken ingen knuder, vinder han ubesværet. Ellers risikerer han at tabe, uanset hvem af dem der venter. 


4. kamp – Frances Tiafoe (#10)

Det mest oplagte bud på en modstander i 4. runde er 10. seedede Frances Tiafoe. Den 25-årige amerikaner er nummer 10 på ranglisten og har netop 4. runde som bedste resultat i Wimbledon indtil nu. 

Det andet oplagte bud er bulgarske Grigor Dimitrov, som går ind til Wimbledon som nummer 24 på ranglisten, men 32-årige Dimitrov har været helt oppe som nummer 3 tilbage i 2017, og yderligere tre år tilbage – i 2014 – nåede han semifinalen i Wimbledon.

Det er to stærke modstandere, men det er også modstandere, Holger Rune bør have styrken til at slå. Han har i øvrigt endnu ikke mødt hverken Tiafoe eller Dimitrov.  


5. kamp – Carlos Alcaraz (#1)

Spiller Holger Rune sig hele vejen til Wimbledons kvartfinaler, kan han meget vel stå over for spanske Carlos Alcaraz. Spanieren har dog flere lumske modstandere, han kan løbe ind i undervejs. 

De øvrige seedede i den turnerings-del er De Minaur, Jarry og Zverev, mens der også er spillere som Sonego, Hüsler og Humbert.

Men mon ikke vi kan regne med, at Alcaraz bliver modstanderen her, og så skal Rune hive alle tricks op af hatten og ud af ærmerne. Alcaraz er ikke nødvendigvis den fødte græsspiller, men han tog dog sejren i Queens ved at slå De Minaur, som dagen før havde banket Rune gul og blå. 

Det er oplagt den mest potente stopklods for Rune, men han har givet lært af nederlaget til De Minaur, og han var selv begejstret ved udsigten til næsten halvanden uges fri til træning og forberedelse. Måske et fysisk overskud og nye træningselementer kan sende danskeren i semifinalen.


6. kamp – Daniil Medvedev (#3)

Efter at have banket Alcaraz kan danskeren se frem til en semifinale, der ifølge seedningen vil byde på Daniil Medvedev eller græske Tsitsipas. 

Grækeren virker det til, Rune har ganske godt styr på med to sejre i to indbyrdes møder, men Tsitsipas har så heller aldrig været længere end 4. runde i Wimbledon. Så måske er det snarere Medvedev, der venter, men han har i fem forsøg heller ikke formået at spille sig videre fra 4. runde.

Så kommer Rune hertil, vil der være rigtig gode muligheder for at spille sig hele vejen i Wimbledon-finalen. Lad os da bare krydse fingre for det. 


7. kamp – Novak Djokovic (#2)

I finalen venter med stor sandsynlighed Novak Djokovic. Serberen står til at få Casper Ruud i semifinalen og Rublev i kvartfinalen. Ruud har serberen slået fem gange i fem forsøg, mens han har banket Rublev i tre af deres hidtidige fire kampe. Det bliver Djokovic, der venter på Holger i finalen. 

Rune kan så glæde sig over at have slået Djokovic i de to seneste indbyrdes møder, og så kan vi alle sammen eventuelt glæde os over at have en dansk tennisspiller i Wimbledon-finalen. Det lyder let, men der er lang vej. Kom så Holger!

Hvad tror du? Stem på Holger Runes turnering her

 • 1. runde
 • 2. runde
 • 3. runde
 • 4. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder
 • 1. runde
 • 2. runde
 • 3. runde
 • 4. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder

Stemmer

Dommen: Holger Rune når til kvartfinalen ved Wimbledon

Holger Rune er tydeligt vokset på græsset. En af de allerfineste af mange kvaliteter hos Holger Rune er sulten efter at blive bedre.

Lysten til at lære. Viljen til at arbejde hårdt for at forbedre selv de mindste detaljer, hvis det kan give ham en fordel på banen i jagten – den skrupsultne og glubske jagt – på at blive verdens allerbedste.

Derfor kan man levende forestille sig, at han har taget endnu et tigerspring i løbet af den uge, der er gået siden exiten fra Queens med nederlag til græsspecialisten De Minaur og frem til Wimbledon-starten.

Men jøsses for en lodtrækning. Hvis danskeren skal i finalen, skal han formentlig først besejre ranglistens nummer 1 og 3 for at få lov at møde nummer 2 i finalen. Det er barske betingelser.

Rune er stadig i gang med at vænne sig til bedst-af-fem så det ud til ved French Open, så når han så samtidig skal arbejde med ‘det ukendte græs’, kan det hurtigt blive en turnering under pres.

Han skal nok vinde sine første fire kampe, men når Alcaraz venter i kvartfinalen, er jeg bange for, det er slut. Jeg håber voldsomt på dansk triumf, men der er formentlig stadig et nøk op til Wimbledon-triumf.

Den skal nok komme en dag. Af og til er det let at glemme, at danskeren bare er 20 år gammel, og at fremtiden trods alt stadig er foran ham. Men i den umiddelbare fremtid frygter jeg, at han må ‘nøjes’ med en kvartfinale i Wimbledon.

*Reklamelink

Nordicbet
3,50
Holger Rune elimineres i kvartfinalen
Gå til Nordicbet *

Anbefaling ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Holger Rune hos Nordicbet

Vil du spille på Holger Rune, når han tørner ud på græsset ved Wimbledon, kan du blandt andet gøre det hos Nordicbet. Se bookmakerens elimineringsodds på danskeren her.

Wimbledon Bookmaker Odds
1. runde Nordicbet
TBA
2. runde Nordicbet
TBA
3. runde Nordicbet
TBA
4. runde Nordicbet
TBA
Kvartfinale Nordicbet
TBA
Semifinale Nordicbet
TBA
Finale Nordicbet
TBA
Vinder Nordicbet
21.00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 15. jul. 20:18.
Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Artiklen er sponsoreret af Nordicbet.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar