18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Elena Rybakina – Ons Jabeur: Odds og optakt den 9. juli 2022

Hverken Elena Rybakina eller Ons Jabeur har vundet en Grand Slam tidligere. Så det bliver en debuterende vinder. Den russiskfødte kasakh Rybakina er nummer 23 på verdensranglisten, hvor Jabeur ligger nummer 2. Tunesiske Jabeur er den første afrikanske spiller nogensinde i en Grand Slam-finale. Det bliver en bemærkelsesværdig lørdag eftermiddag. Elena Rybakina – Ons Jabeur går i gang klokken 15:00 lørdag d. 9. juli 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 Sport og TV2 Play. 

Ons Jabeur har charmeret sig hele vejen til Wimbledon-finalen. Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix


Hvem afslutter, hvad de begge så imponerende har sat i gang?

Wow. Sikke en finale, der er lagt op til, når kasakhiske Rybakina møder tunesiske Jabeur. Elena Rybakina har haft en mildest talt middelmådig sæson med blot to turneringer forud for Wimbledon, hvor hun er kommet længere end tredje runde. Det har givet en kvartfinale og et finalenederlag i Adelaide mod Ashleigh Barty, der dengang var verdensetter. 

Sidste turnering før Wimbledon røg Rybakina ud i første runde mod ranglistens nummer 114, Lesia Tsurenko, i Eastbourne, men det har altså ikke fået 23-årige Rybakina til at tvivle på sig selv i Wimbledon. Hun har blandt andre banket Vandeweghe, Andreescu og Martic på vej til finalen, og i semifinalen sendte hun den tidligere Wimbledonmester og verdensetter, Simona Halep, ud i to hurtige sæt med 6:3, 6:3.

Ons Jabeur mødte i semifinalen den tyske Mutti, Tatjana Maria. Den 34-årige tysker er mor til to, men efter mødet med Jabeur følte hun sig nok som mor til otte eller 10 larmende unger. Tuneseren vandt første sæt 6:2 og tredje sæt 6:1, så selv om Maria viste kampmod og vilje i andet sæt og vandt 6:3, blev det altså til exit for tyskeren. 

Og Ons Jabeur er i fremragende form. Hun har vundet 11 kampe på stribe og stod som vinder ved optaktsturneringen i Berlin. Godt nok vandt hun der finalen mod Bencic, som trak sig, men det ændrer ikke på, at Jabeur er i flot form. Hun har godt nok bøvlet med årets to første Grand Slams, for hun måtte trække sig med en skade i Australian Open, mens hun tabte allerede i første runde på gruset i French Open til upåagtede Magda Linette.  


Rybakinas server kan være nøglen for hende

Elena Rybakina slår serveesser. Og hun slår mange af dem. Flere end nogen anden på kvindernes WTA Tour. Så det er med at holde sig til i kasakhens servepartier, hvis man vil have chancen for at bryde. I semifinalen mod Halep tabte Rybakina kun egen serv en enkelt gang, og så bliver det altså svært at besejre hende. I hvert fald ikke uden en masse bøvl. 

Og den 23-årige finalist kan være bøvlet. Men hun har altså tabt de seneste fire finaler, hun har stået i, så måske er der noget med nerverne? Det bør der ikke være, for på græsset i Wimbledon, hvor hun debuterede så sent som i 2021, har hun nu spillet ni kampe, og hun har vundet otte af dem. Det er en nydelig statistik. 

Nydelig statistik må man sige, Ons Jabeur også har. Hun har vundet 84 kampe på tværs af 2021 og 2022. Det er flere end nogen anden, og tuneseren er noteret for fire finaler i sæsonen, hvor hun har tabt to og vundet to – senest altså i optaktsturneringen i Berlin kort før Wimbledon. 

Elena Rybakina slår flere serveesser end nogen anden på kvindernes WTA-tour. Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix


Match up: Elena Rybakina vs. Ons Jabeur

De to spillere har mødt hinanden tre gange tidligere. Første gang var tilbage i 2019, hvor Rybakina vandt 2:1 i sæt med to klare sætsejre, mens Jabeurs ene sæt blev vundet efter tiebreak.

Halvandet år senere mødtes de i Dubai, hvor Jabeur vandt 2:1, og igen måtte der en tiebreak til i et af sættene. Endelig mødtes de i oktober sidste år i semifinalen i Chicago, og her måtte Rybakina trække sig bagud 3:2 i andet sæt efter at have tabt første 6:4.


Elena Rybakina – Ons Jabeur odds

Tunesiske Ons Jabeur er temmeligt klar favorit hos bookmakerne til at vinde lørdagens finale. I skrivende stund får du odds 1,72 hos Marathonbet på sejr til Jabeur. Vinder Rybakina, kan du hente pengene tilbage hos samme bookmaker 2,38 gange netop nu.

Det er muligt at live streame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Eventyret slutter med tunesisk triumf

Det er en god historie, uanset hvem der vinder lørdag eftermiddag. Rybakina vil være den største overraskelse med udgangspunkt i hendes placering på verdensranglisten 20 pladser under Jabeur. Tuneseren er omvendt også i hendes første Wimbledon-finale, selv om hun er fire år ældre end modstanderen.

Der kan sagtens vise sig at være en del nerver mellem de to, men når først spillet sætter sig, vil det formentlig blive en tæt kamp, som det har været de to (tre) foregående møder. De to første måtte i tre sæt, mens det seneste blev afbrudt på grund af en skade til Rybakina. Skader gider vi ikke lørdag eftermiddag, for der er så mange fede facts i spil, at kampen fortjener en anstændig afvikling. 

Det vil være første gang enten en tuneser eller kasakh vinder Wimbledon, og anbefalingen tror på en temmeligt lige kamp, hvor Jabeur hele tiden vil være et lille skridt foran den 23-årige modstander. Erfaringen. Placeringen helt i verdenstoppen. De utroligt mange vundne kampe. Og en forkærlighed for spillet på græs. 

Det gør alt sammen, at vi går med sejr til Jabeur. Uden dikkedarer eller odds-boostende krumspring. Bare sejr til Jabeur. Det kan både blive i to hurtige sæt uden meget modstand fra Rybakina. Og det kan blive i tre udmarvende sæt med endnu en tiebreak mellem de to. Men det ender med tunesisk sejr. Det er buddet. 

Buddet herfra: Ons Jabeur vinder

*Reklamelink

Marathonbet
1,72
Ons Jabeur
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 10:00 d. 8. juli 2022. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar