18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Vanvidstalent: Holger Rune er Roger Federer og Novak Djokovic overlegen her

SpilXperten har været i statistikarkivet for at sammenligne Holger Rune med nogle af de allerstørste tennisstjerner gennem tiden. Svaret er ganske klart, Holger Rune kan på mange måder være med i det helt fine selskab. 

Holger Rune imponerer stort i øjeblikket, og det har bragt ham helt op i verdenstoppen. Foto: Georgios Kefalas/AP/Ritzau Scanpix

Holger Rune imponerer stort i øjeblikket, og teenageren har været i finalen i sine seneste tre turneringer. Til Stockholm Open blev det endda til en sejr i finalen over den græske verdensstjerne Stefano Tsitsipas. 

Derfor har vi på SpilXperten sat lup under talentfulde dansker, hvor vi har sammenlignet Holger Rune med henholdsvis Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer, da de havde samme alder, som Holger Rune har nu.

Som det kan ses på ovenstående grafik, er Holger rune oppe og lege med, hvor det er rigtig sjovt. Danskeren ligger således højere på verdensranglisten, end Roger Federer gjorde, da han var på Holger Runes alder. 

Ligeledes er hans sejrsprocent højere, end Roger Federers var, men den schweiziske verdensstjerne havde dog samlet to sejre mere mod top-10 spillere, men havde altså også spillet markant flere kampe, hvilket naturligvis både kan være et parameter i den statistik, men også når man kigger på sejrsprocenten. 

Tilgengæld har Holger Rune én sejr mere mod top-10 spillere, end Novak Djokovic havde. 

Når det kommer til Grand Slam deltagelser, er Holger Rune den af de fire, der – på det tidspunkt i karrieren – har deltaget ved færrest. Det skal dog bemærkes, at danskerens bedste resultat er en kvartfinale ved Roland Garros, som også var Novak Djokovic´ bedste resultat, mens Roger Federer endnu ikke havde spillet sig videre end til 4. runde. 

Det kommer måske ikke som en overraskelse, at Rafael Nadal er alle overlegne, da den spanske stjerne uden tvivl var at betegne som et wonderkid, og der er meget langt op til ham, der sidenhen udviklede sig til at være en af de bedste – måske den bedste – nogensinde. 

Senere i dag tager Holger Rune hul på den prestigefyldte turnering Paris Masters, hvor han møder schweizeren Stan Wawrinka, og her har han altså mulighed for at udbygge sin flotte statistik.

Alle tal er indsamlet i samarbejde med OPTA

Skriv et svar