18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Garbine Muguruza – Clara Tauson: Odds og optakt den 30. august 2022

Danske Clara Tauson er stadig i gang med genopbygningen efter en længerevarende rygskade. Det går klart den rigtige vej, og i US Open åbner hun med den tidligere verdensetter, Garbine Muguruza. En svær kamp men absolut ikke umulig, for Muguruza har haft svært ved at finde formen i denne sæson. Garbine Muguruza – Clara Tauson går i gang klokken 17:00 tirsdag d. 30. august 2022, og du kan se kampen direkte på Discovery+. 

Clara Tauson arbejder tålmodigt frem mod topformen efter en længere skadespause. (Foto: Bildbyrån)


Tauson får flere og flere elementer på plads

Tilbage i februar var Clara Tauson nummer 33 på kvindernes verdensrangliste. Men siden er hun røget ned til den nuværende position som nummer 57, men det betyder ikke, at hun har mistet evnen til at være blandt de absolut bedste spillere i verden. Hun holdt en god måneds pause efter Wimbledon, hvor hun måtte udgå med den rygskade, der også plagede hende i tiden op til turneringen. 

Sådan en pause koster på flow og på form, og det har været tydeligt i hendes kampe i august, at der stadig venter en del korrektioner og justeringer, før hun er tilbage på sit allerbedste niveau igen. Hun valgte klogeligt at gå et trin ned og spille Concord i WTA 125, hvor hun høstede sejre mod Boulter og Sharma, før det blev til exit mod Vandeweghe. Og i sidste uges turnering i Cleveland var der dobbelt op på fransk modstand. I første runde blev Harmony Tan besejret klart, mens rutinerede Alize Cornet vandt en tæt kamp 6:3, 7:6.

Nu gælder det så US Open, og sidste år slog Clara Tauson i første runde faktisk også en fransk spiller, Clara Burel, der fik et æg i andet sæt. Men i anden runde ventede verdensranglistens nummer 1, Ashleigh Barty, der blev for stor en mundfuld med 6:1, 7:5. Hvis Tauson besejrer Muguruza, venter formentlig den 20-årige kineser Xin Yu Wang. Sejr dér vil sende danskeren i favnen på Petra Kvitova og derefter sandsynligvis amerikanske Jessica Pegula. Men den tid, den glæde.

Garbine Muguruza er verdens nummer 10, men spanieren er ikke i god form. (Foto: Bildbyrån)


En tidligere verdensetter i modvind

Tilbage i september 2017 var Garbine Muguruza øverst på WTA-ranglisten. Dét år vandt spanieren Wimbledon og nåede kvartfinalen i Australian Open. Men hun har aldrig vundet US Open, og faktisk er hendes bedste præstation i New York fjerde runde, som hun har nået to gange og senest i 2021.  

Muguruza har blot vundet ni kampe i årets 14 turneringer, og vi skal mere end seks måneder tilbage for at finde to sejre i træk for spanieren. Hun håber formentlig at genfinde den form, der sendte hende i fjerde runde sidste år, hvor hun tabte til tjekkiske Krejcikova og derfra gik videre til sejre i Chicago 500 (finalesejr mod Ons Jabeur) og sæsonfinalen, hvor hun slog Anett Kontaveit i finalen.

Muguruza har kun spillet tre kampe, siden hun i juni røg ud af Wimbledon til den upåagtede belgier Greetje Minnen, der på det tidspunkt var nummer 110 på ranglisten. For tre uger siden slog hun Kaia Kanepi i Toronto og tabte så til schweiziske Bencic i anden runde, mens hun i Cincinnati tabte klart til kazakhiske Rybakina 6:3, 6:1.


Match up: Garbine Muguruza – Clara Tauson

De to spillere har ikke tidligere mødt hinanden.


Garbine Muguruza – Clara Tauson odds

På verdensranglisten er de to spillere adskilt af næsten 50 pladser med spanieren placeret som nummer 10 og Clara Tauson som nummer 57, men bookmakerne har luret, at det kan blive en meget tæt kamp, så de har 1,93 hos Unibet* som bedste odds på Muguruza, mens du kan hapse pengene tilbage 1,91 gang med 888Sport*.


Aktuelle odds på kampen

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


O la la – La Clara est de retour

Takterne var opmuntrende hos Clara Tauson, da hun i sidste uge øvede sig på to franske modstandere. Sejr mod Tan og nederlag mod Cornet, og det er tydeligt at se, at Tauson skridt for skridt nærmer sig topformen. Fysisk er der ikke meget at komme efter. Hun spiller for fuldt knald fra start til slut, så nu er det bare detaljer med timing og automatismer, der skal på plads. Det kommer. 

Og anbefalingen tror på, det kommer allerede i denne kamp mod Muguruza. Spanieren er måske nok tidligere verdens bedste, men det er hun ikke længere. Og Tauson er faktisk det bedste bud af de to på en fremtidig nummer et på ranglisten. Det varer dog noget tid, før det bliver aktuelt for danskeren, men mindre kan absolut gøre det, og kan hun hamre sig helt til fjerde runde, vil hun være tilbage blandt de 50 bedste på ranglisten. 

Vi tror i hvert fald på sejr til danskeren, der er programsat til klokken 17:00 på bane 5 i New York.

Anbefaling kl. 14:30 d. 29. august 2022. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar