18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

20-20-20: Tennissportens trekamp overlevede US Open

Novak Djokovic missede en gylden mulighed for at distancere sig fra rivalerne Roger Federer og Rafa Nadal i Grand Slam-kapløbet, da han tabte US Open-finalen til uortodokse Daniil Medvedev natten til mandag d. 13. september. Serberen var favorit til at tage sin fjerde Grand Slam-titel på ét kalenderår, og eftersom hverken Federer eller Nadal stillede til start i Flushing Meadows, måtte to tredjedele af tennissportens store trekamp hænge bandanaen på en af feltets øvrige spillere. Dén mission lykkedes altså, og dermed står det fortsat 20-20-20.


Trekløveren er intakt – i hvert fald for nu…

De er 109 år tilsammen, de deler 60 Grand Slam-titler ligeligt imellem sig, og de har domineret tennissporten på herresiden de seneste to årtier. Trekløveren er intakt – i hvert fald for nu. Når jeg skriver i hvert fald for nu, hænger det sammen med, at fysikken ikke er, hvad den har været for (særligt) den schweiziske maestro og den spanske gruskonge.

40-årige Roger Federer måtte i år melde afbud til to af fire Grand Slam-turneringer, og han er i øjeblikket i gang med at komme sig oven på en knæoperation. Det er schweizerens tredje operation af knæet inden for kort tid (han fik også to knæoperationer i 2020), og spørgsmålet er, om vi igen får lov til at opleve Roger Federer i en Grand Slam-finale, eller om det smertefulde Wimbledon 2019-nederlag i fem sæt til Novak Djokovic (6-7 6-1 6-7 6-4 12-13) skal stå tilbage som schweizerens sidste dans på den helt store scene.

35-årige Rafa Nadal missede også to af fire Grand Slam-turneringer i år, og han døjer aktuelt med en fodskade, der holder ham ude indtil 2022. Spanieren viste sjældne svaghedstegn på gruset, og det er kritisk, for det er på det orange Roland Garros-anlæg, at han har 13 af sine i alt 20 store titler. Rafa Nadals spillestil er meget fysisk krævende, så for ham er det afgørende, at kroppen kan holde til strabadserne. Man bliver dog ikke døbt “gruskongen” for ingenting, og da spanieren er en fighter af Guds nåde, bliver det spændende at se, hvilken version af Rafa Nadal, der svinger ketsjeren næste år.

Og så har vi 34-årige Novak Djokovic, som jo altså har vundet tre af årets fire Grand Slam-titler, og mest af alt tabte den fjerde på mental udmattelse (uden at tage noget fra en velspillende Daniil Medvedev). Serberen klagede godt nok over skulderproblemer i kølvandet på sit olympiske exit, men mentaliteten ligner aktuelt den største udfordring – hvor bizart det end måtte være at læse dette, med tanke på Novak Djokovic’ mange meritter de seneste år.

Foto: Bildbyrån


Next up: Australian Open 2022

Medmindre de kommende måneder bringer et kedeligt, koryfæ-karrierestop, så fortsætter trekampen i 2022 – startende med Australian Open i Melbourne til januar. Trekløveren står noteret for imponerende 15 af de 16 seneste titler Down Under, og der står Novak Djokovic på trofæet ni gange.

Skriv et svar