18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tallon Griekspoor – Holger Rune: Odds og optakt den 19. juli 2022

Holger Rune har tabt sine fem seneste tenniskampe. Så det må være med en temmeligt spruttende indre ild, at han går til denne kamp i første runde af ATP 500-turneringen i Hamburg. Modstanderen er hollandske Tallon Griekspoor, der søndag eftermiddag vandt finalen i Challenger-turneringen i Amersfoort. Tallon Griekspoor – Holger Rune er programsat til klokken 11:00 tirsdag d. 19. juli 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 Sport og TV2 Play. 

Fem nederlag på stribe har Holger Rune nu. Mandag møder han hollandske Tallon Griekspoor. (Foto: Bildbyrån)


Hvor skal vi hen, du?

Græsset er en delvis undskyldning for Holger Runes sejrsfattige opfølgning på den flotte indsats i French Open. Nederlaget til norske Casper Ruud i Grand Slam-kvartfinalen på Roland Garros er fulgt af tre nederlag i første runde af græsturneringerne i Halle, Eastbourne og Wimbledon. Nuvel, danskeren er mest glad for grus, det er tydeligt. 

Men i sidste uge var han så netop tilbage på grus i svenske Båstad, og her blev det til nederlag mod verdens nummer 108, schweiziske Marc-Andrea Hüsler, der endda kun var med i Båstad via kvalifikationskampe. Så hvad er problemet nu? Ikke for at skyde på BS, men er Holger Rune allerede begyndt det mentale arbejde med den tidligere elitesoldat, vil der formentlig komme en nedgang. Ofte kræver det en total afmontering for at samles i en endnu stærkere form. 

Måske er det tilfældet, for nederlaget til Hüsler var overraskende tamt. Nu gælder det så hollandske Tallon Griekspoor, og han er ikke så ringe endda. Ud over netop at vinde finalen søndag i Amersfoort mod spanske Baena, som er nummer 81 på ranglisten, har Griekspoor tidligere i år også spillet sig i 2. runde af Wimbledon, hvor det blev til nederlag mod Alcaraz, og i turneringen før var han på Mallorca og nåede kvartfinalen med et skuffende nederlag mod schweiziske Bellier til følge. Der er bund i hollænderen for tiden, og hans aktuelle placering som nummer 47 på ranglisten er karrierens højeste plads.

Hvis Holger Rune for alvor mente sit angreb på verdenstoppen fra de glade dage på Roland Garros alvorligt, er det tiden at stramme skruen igen. Ellers risikerer han at blive et one-hit-wonder som sangerinden Lizzie (‘Ramt i natten’). Så den unge dansker står ved en skillevej. Og han skal sammen med BS Christiansen finde svaret på det simple spørgsmål: Hvor skal vi hen du?


Griekspoors meritter er fra en lavere hylde

Selv om blot 19 pladser skiller de to på verdensranglisten har Holger Rune i en alder af 19 år allerede præsteret væsentligt større resultater end Tallon Griekspoor. Hollænderen har som 26-årig aldrig været længere end 2. runde i de fire Grand Slams. Han besejrede godt nok ranglistens nummer 28 Fokina i første runde af årets French Open, men tabte så klart i tre sæt til Brandon Nakashima, der er nummer 49. Der er altså stadig et stykke vej op til Runes sejre mod for eksempel Zverev og Tsitsipas, der lige nu er nummer to og fire på ranglisten. 

Griekspoor kan måske glæde sig over, at han er familiens stærkeste tennisspiller, for begge hans ældre brødre, Scott og Kevin, var også på ATP-touren, men de toppede som henholdsvis nummer 205 og 655. Så Tallon vinder formentlig de fleste kampe til familiesammenkomster, men det har altså knebet for ham at slå igennem i ATP-turneringerne. Til gengæld har han rekorden for flest turneringssejre på Challenger-niveau. hvor han hentede otte titler på en enkelt sæson i 2020-2021.

Tallon Griekspoor er nummer 47 på verdensranglisten. Han har aldrig tidligere mødt Holger Rune. (Foto: Jürgen Hasenkopf/Bildbyrån)


Match up: Tallon Griekspoor – Holger Rune

De to spillere har ikke tidligere mødt hinanden. 


Tallon Griekspoor – Holger Rune odds

I skrivende stund er bookmakerne tilbageholdende med at smide odds på kampen mandag, for de fleste vil gerne have finaleresultatet fra Amersfoort med først. Men de odds, der er udbudt, viser, at Rune er favorit med det aktuelt bedste odds på danskeren som 1,63 hos Marathonbet. Hælder du til hollandsk sejr, kan du hive 2,35 gange grunkerne retur, og det er hos både Bwin og Nordicbet

Det er muligt at live streame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Rune udnytter en hektisk uge for Griekspoor

Fem kampe på en uge for Tallon Griekspoor, og så er han nådigt programsat tirsdag mod Holger Rune. Afhængigt af finalens forløb søndag eftermiddag – kampstart klokken 15:00 – kan han have temmeligt tunge stænger. Rejsen er kort fra Holland til den nordtyske metropol, men selv med en sejr, som jo kan give vinger, må der være en vis mæthed og måske også træthed hos hollænderen. Og der er trods alt mulighed for let træning og en dags restitution. 

Omvendt må Holger Rune være som en løve i bur. Hans deroute på græs med tre nederlag i lige så mange forsøg har næppe gjort noget godt ved danskerens selvtillid, men nederlaget i sidste uge mod kvalspilleren Marc-Andrea Hüsler har gjort decideret ondt. Det betyder dog, at danskeren har haft god tid til at forberede sig til denne turnering. Vi venter alle spændt på udbyttet af tilknytningen af BS Christiansen, og nu har de to haft god tid til at lære hinanden bedre at kende. Måske kan vi se en flig af resultaterne allerede mandag. 

Hvad vi formentlig helt sikkert vil se er Griekspoor forsøge at udnytte en forrygende serv. Det stiller store krav til Runes returneringer, for danskeren er afhængig af at få bolde i spil. Så kan han udnytte sit store slag-repertoire, men det bliver stadig ikke let, for Griekspoor er en fighter, der altid viser jernlunger og stålvilje. 

Alligevel tror anbefalingen, at det bliver til sejr til Rune. Vores tillid til danskeren var stor efter French Open. Den er en anelse slidt i kanterne nu, men det bør blive til en sejr mod Griekspoor, som trods en placering som nummer 47 stadig har sin første ATP-turneringssejr til gode. Rune bør ganske enkelt være en stærkere spiller.

Buddet herfra: Holger Rune vinder

*Reklamelink

Marathonbet
1,63
Holger Rune vinder
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 10:00 d. 17. juli 2022. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar