18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Stefanos Tsitsipas – Holger Rune: Odds og optakt d. 23. oktober 2022

Holger Rune er finaleklar i Stockholm, efter at han lørdag eftermiddag besejrede australske Alex de Minaur i en tæt 3-sætter med cifrene 4-6 7-6 7-5. Mellem danskeren og karrierens blot anden ATP-titel står grækeren Stefanos Tsitsipas, der gjorde kort proces i semifinalen mod Emil Ruusuvuori (6-2 6-2). Holger Rune slog Stefanos Tsitsipas på gruset ved Roland Garros tidligere på året; kan han gentage bedriften på indendørs hardcourt ved Stockholm Open? Stefanos Tsitsipas – Holger Rune afvikles fra kl. 15:30 søndag d. 23. oktober 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 Sport X og TV2 Play.

Holger Rune er finaleklar i Stockholm, efter en sejr på 4-6 7-6 7-5 over Alex de Minaur. Foto: Fredrik Persson/TT/Ritzau Scanpix

Holger Rune er finaleklar i Stockholm, efter en sejr på 4-6 7-6 7-5 over Alex de Minaur. Foto: Fredrik Persson/TT/Ritzau Scanpix


Holger Rune er spillet varm i Stockholm

Først slog han Thiago Monteiro, tjek. Så slog han Christian Garin, tjek. To gange straight sets, og ikke de store overraskelser dér. Men så ventede britiske Cameron Norrie i tredje runde, og forud for duellen i det svenske havde verdens nr. 14 altså besejret Holger Rune hele tre gange i tre 2022-møder. Derfor var det ikke alt for lovende, da Holger Rune tabte første sæt i en tiebreak. Herfra fik danskeren dog skruet op for førsteservsprocenten og aggressiviteten i spillet, og det gav pote. Holger Rune avancerede med sætcifrene 6-7 6-3 6-3.

I semifinalen mod Alex de Minaur ventede endnu en seriøs test for danskeren. Holger Rune havde hverken spillet eller trænet mod australieren tidligere, men det kræver ikke en doktorgrad at regne ud, at man skal arbejde (og arbejde hårdt), hvis man vil besejre løbestærke Alex de Minaur. Og det gjorde Holger Rune så; efter at have tabt et tæt 1. sæt, gik danskeren mere offensivt til værks – ikke mindst på returen – og for anden dag i træk formåede Holger Rune således at vende et truende nederlag til sejr, i tre tætte sæt.

Holger Rune har nået et højt niveau på indendørsbanerne i Stockholm, men rækker fysikken? Danske tilskuere har fundet vej til hallerne, og det kan give Holger Rune det ekstra skud energi, han har brug for.


Stefanos Tsitispas i finalen på cruise control

Mens Holger Rune har været igennem et par opslidende kampe for at stå i karrierens tredje ATP-finale, har Stefanos Tsitispas ikke afgivet et eneste sæt i sine tre kampe i Sverige. Som førsteseedet i turneringen sad grækeren over i 1. runde, og modstanderne har heddet Maxime Cressy (7-6 7-6), Mikael Ymer (7-5 6-3) og Emil Ruusuvuori (6-2 6-2). Stefanos Tsitsipas tillod amerikaneren et par sætbolde i 2. sæt, og det begyndte også pludselig at se tæt ud, da det svenske hjemmebanehåb gik fra at være bagud 5-2 til at have en breakbold ved 5-5 i 1. sæt, men grækeren har altså indfriet sin store favoritværdighed, og i semifinalen var der ingen slinger i valsen.

Når Stefanos Tsitsipas er inspireret, er han en fabelagtig tennisspiller, der kan finde store slag frem fra både forhånds- og baghåndssiden. Bemærk i øvrigt at talentet allerede HAR bragt grækeren en titel i Stockholm; han besejrede Ernests Gulbis med 6-4 6-4 i finalen i 2018. Den første af fire titler på indendørs hardcourt for Stefanos Tsitsipas (9 titler i alt fra 23 finaler).

Førsteseedede Stefanos Tsitsipas gjorde kort proces i semifinalen mod Emil Ruusuvuori (6-2 6-2). Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Førsteseedede Stefanos Tsitsipas gjorde kort proces i semifinalen mod Emil Ruusuvuori (6-2 6-2). Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix


Match up: Stefanos Tsitsipas vs. Holger Rune

H2H-statistikken tæller et enkelt indbyrdes opgør, men det er værd at bemærke, at Stefanos Tsitsipas og Holger Rune begge har frekventeret Mouratoglou Academy, hvorfor de har haft et hav af træningstimer sammen, og næppe kan overraske hinanden med større taktiske genistreger. Det var Holger Rune, der trak det længste strå, da han – med stor autoritet – besejrede Stefanos Tsitsipas som klar underdog i 4. runde ved French Open tidligere på året (7-5 3-6 6-3 6-4).

Dengang var der lidt nerver, da der skulle lukkes, og Holger Rune ventede da også på fejlen fra Alex de Minaur i de sidste par point lørdag, men alt i alt er danskeren blevet mere moden og mentalt stærk siden, så det er berettiget, at kampen vurderes tættere nu.


Tsitsipas – Rune odds

Bookmakerne holder Stefanos Tsitsipas som forholdsvis klar favorit til at vinde finalen ved Stockholm Open. Højeste odds på grækeren er i skrivende stund 1,38 hos Nordicbet, mens Holger Rune kan spilles til odds 3,20 ved Marathonbet.

Det er muligt at live streame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Holger Rune vinder finalen ved Stockholm Open

Stefanos Tsitsipas er gjort til ret stor favorit i finalen, og selvom han er en stærk spiller – ikke mindst på indendørs hardcourt – så synes jeg, at Holger Rune fortjener lidt mere credit. At danskeren er steppet op fra sæt nede to gange i træk mod svære modstandere vidner om, at fysikken og fighterviljen er på plads. Jeg forventer en tæt kamp, hvor spillerne skiftes til at tage initiativet med offensiv tennis.

Som tidligere turneringsvinder skal Stefanos Tsitsipas nok have en god sjat tilhængere i hallen, men Holger Rune bør efterhånden også have vundet nogle hjerter – og så har der altså været lidt Dannebrog at spotte på tribunen.

Buddet herfra: Holger Rune vinder finalen

*Reklamelink

Marathonbet
3,20
Holger Rune vinder
Gå til Marathonbet *

Anbefaling kl. 21:25 lørdag d. 22. oktober 2022. Odds kan ændre sig.De 10 seneste vindere af Stockholm Open

2021: Tommy Paul
2019: Denis Shapovalov
2018: Stefanos Tsitsipas
2017: Juan Martin del Potro
2016: Juan Martin del Potro
2015: Tomas Berdych (fremhævelse overlagt, skribenten kan ikke styre sig)
2014: Tomas Berdych (fremhævelse overlagt, skribenten kan ikke styre sig)
2013: Grigor Dimitrov
2012: Tomas Berdych (fremhævelse overlagt, skribenten kan ikke styre sig)
2021: Gael Monfils

Skriv et svar