18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Laver Cup 2021: Bliver fjerde gang lykkens gang for Team World?

Den helt store tennisfest venter i Boston, der har værtskabet for den 4. udgave af Laver Cup fra fredag d. 24. til søndag d. 26. september 2021. Team Europe har vundet alle de foregående udgaver af turneringen, men i år stiller hverken Roger Federer, Rafa Nadal eller Novak Djokovoic til start.

OL-guldvinder Alexander Zverev repræsenterer Team Europe for 4. gang, men både Roger Federer og Rafa Nadal har meldt afbud med skader. Foto: Bildbyrån.


Team Europe: Uden de tre store i 2021

Første mand på holdkortet for Björn Borg og Thomas Enqvist, var ikke overraskende Roger Federer. Knæproblemer har dog tvunget den schweiziske maestro til afbud, og siden har også de resterende to tredjedele af tennissportens store trekamp, Rafa Nadal og Novak Djokovic, meldt fra. 2020 US Open-vinderen Dominic Thiem skulle ligeledes have spillet en rolle på Björn Borgs europæiske mandskab, men østrigeren er ukampdygtig med en håndledsskade.

Dermed er der blevet plads til en række nye ansigter (i Laver Cup-sammenhæng) hos Team Europe:

Team EuropeRangering
Daniil Medvedev2
Stefanos Tsitsipas3
Alexander Zverev4
Andrey Rublev5
Matteo Berrettini7
Casper Ruud10
Feliciano Lopez (ekstra)110
Det er kun Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev, der har Laver Cup-erfaring hos Team Europe.


Alle mand i Top 10, men hvem skal være lederen?

Ranglisteplaceringerne taler for sig selv: Det er masser af kvalitet hos Team Europe, selvom de tre store legender har meldt fra. Spørgsmålet er dog, hvem der skal samle holdet i perioder med modgang? Kigger man isoleret på Laver Cup-meritter, er det nærliggende at pege på tyske Alexander Zverev, som er 5-1 i single (6-2 double medregnet) i turneringen. Han er dog bare 24 år og besidder ikke umiddelbart samme samlende karisma som eksempelvis 40-årige Roger Federer. De kommende dage må vise, om Team Europe kan fungere som ét hold.Team World: “The Nick Kyrgios show”

Det er svært at skrive Laver Cup, uden også at skrive Nick Kyrgios. Den australske showman elsker tennissportens helt store holdkonkurrence, og han giver så meget til arrangementet, at han naturligvis er blandt John McEnroes udvalgte – den aktuelle ranglisteplacering til trods.

Både Denis Shapovalov, Nick Kyrgios og John Isner har fået genvalg hos Team World. Foto: Bildbyrån.

Hans gode ven Jack Sock, der vandt tre af sine fire kampe (én singlesejr, to doublesejre, ét doublenederlag) i 2019-udgaven af Laver Cup, er med på yderste mandat, ligesom Feliciano Lopez er det hos Team Europe. John og Patrick McEnroe har udtaget følgende spillere til Team World:

Team WorldRangering
Felix Auger-Aliassime11
Denis Shapovalov12
Diego Schwartzman15
Reilly Opelka19
John Isner22
Nick Kyrgios95
Jack Sock (ekstra)164
Felix Auger-Aliassime og Reilly Opelka er Laver Cup-debutanter hos Team World.


Rækker hjemmebanefordel og godt kammeratskab?

2021-udgave af Laver Cup afvikles i Boston, på indendørs hardcourt i TD Garden. John McEnroe og flere af spillerne fra Team World har i optakten til turneringen forklaret, at de håber, at hjemmepublikummet kan få en afgørende betydning for udfaldet. På samme vis har spillere som Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas udtalt, at de ikke forventer et publikum, der er pro Team Europe.

Team Europe bør have overhånden i de fleste single-matchups, men det bliver interessant at se, om Team World kan udnytte deres gode kammeratskab til at tippe double-regnskabet over i deres favør.

betfair giver i skrivende stund odds 1,30 på en samlet sejr til Team Europe, mens Team World kan spilles til odds 4,33.Formatet i Laver Cup: 24 point at spille om – flest på tredjedagen

Ved Laver Cup spilles der tennis i alt tre dage, og hver dag afvikles fire kampe (tre i single, én i double). På Dag 1 (fredag) giver en sejr ét point, på Dag 2 (lørdag) giver en sejr to point og på Dag 3 (søndag) giver en sejr tre point. Det er med andre ord matematisk umuligt for et hold at have vundet Laver Cup samlet, inden “finaledagen” om søndagen. Der spilles tresætskampe i både single og double, hvor tredje sæt afvikles som en match-tiebreak (først til 10 point).


Regler for spillervalg

Det er holdkaptajnerne, Björn Borg og John McEnroe, der har til opgave at vælge, hvilke spillere, der skal spille, hvilke kampe – og fordelingen er ikke fastlagt på forhånd, men annonceres løbende. Det gælder dog, at alle spillere skal spille en singlekamp i løbet af de første to dage, og at ingen spiller må spille mere end to singlekampe totalt i løbet af de tre dage. Mindst fire af de seks spillere fra hvert hold skal i doubleaktion, og den samme doublekonstellation må ikke genbruges (medmindre det står 12-12, når alle 12 kampe er afviklet – hvor en ekstra-kamp i double skal afvikles for, at en samlet vinder kan findes).


Kamptidspunkter ved Laver Cup

Fredag og lørdag spilles den første singlekamp fra kl. 19:00 (dansk tid). Den anden singlekamp spilles i umiddelbar forlængelse af den første. Kl. 01.00, altså om natten (dansk tid), afvikles den tredje singlekamp, som efterfølges af doublekampen.

Om søndagen er starttidspunktet rykket frem til kl. 18:00, og så afvikles de fire kampe ellers i en lind strøm herfra.

Kampene på Dag 1 (fredag) er færdigspillede:
19:00 Reilly Opelka (World) – Casper Ruud (Europe) 3-6 6-7
20:30 (ca.) Felix Auger-Aliassime (World) – Matteo Berrettini (Europe) 7-6 5-7 8-10
01:00 Diego Schwartzman (World) – Andrey Rublev (Europe) 6-4 3-6 9-11
02:30 (ca.) John Isner/Denis Shapovalov (World) – Alexander Zverev/Matteo Berrettini (Europe) 4-6 7-6 10-1

Kampene på Dag 2 (lørdag) er færdigspillede:
19:00 Nick Kyrgios (World) – Stefanos Tsitsipas (Europe) 3-6 4-6
20:30 (ca.) John Isner (World) – Alexander Zverev (Europe) 6-7 7-6 5-10
01:00 Denis Shapovalov (World) – Daniil Medvedev (Europe) 4-6 0-6
02:30 (ca.) John Isner/Nick Kyrgios (World) – Andrey Rublev/Stefanos Tsitsipas (Europe) 7-6 3-6 4-10

Stilling efter Dag 2: Team Europe vs. Team World: 11-1

Kampene på Dag 3 (søndag) er annonceret:
18:00 Reilly Opelka/Denis Shapovalov (World) – Andrey Rublev/Alexander Zverev (Europe) 6-2 6-7 3-10
19:30 (ca.) Felix Auger-Aliassime (World) – Alexander Zverev (Europe)
21:00 (ca.) Diego Schwartzman (World) – Daniil Medvedev (Europe)
22:30 (ca.) John Isner (World) – Stefanos Tsitsipas (Europe)


Eurosport viser Laver Cup i Danmark

Du kan følge alle kampe ved Laver Cup direkte hos Eurosport. Eurosport Player viser hele molevitten, mens Eurosport 1 viser fra kl. 19:00 til kl. 23:00 fredag og lørdag, samt fra kl. 18:00 til slut søndag.

6 kommentarer

  1. Laver Cup starter i aften!

    Hvem løber med titlen? 🙂

  2. Team Europe tager en 3-1-føring med sejre til Ruud, Berrettini og Rublev i single, inden Zverev/Berrettini så tabte doublen her til morgen.

  3. Opdateret med kampene til Dag 2. Nick Kyrgios og Stefanos Tsitsipas åbner ballet!

  4. Team Europe vinder rub og stub på andendagen og fører nu 11-1. De skal bare vinde én af tredjedagens fire kampe for at tage Laver Cup-titlen.

  5. Opdateret med kampene til Dag 3. Ingen Nick Kyrgios i manegen for Team World – genvalg til alle Team Europe-singler fra andendagen.

  6. Team Europe skal bare bruge én kamp på at afgøre sagerne. De vinder dagens første kamp (doublen) og dermed også Laver Cup!

Skriv et svar