18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Holger Rune

19-årige Holger Rune har potentiale til for alvor at sætte Danmark på landkortet, når det gælder herretennis. Den danske teenager har allerede en ATP 1000-titel på CV’et, og han formåede også at gå i anden uge af Grand Slam-turneringen French Open. Denne side er dedikeret til Holger Rune og Holger Rune odds.

Holger Rune bio

Navn:Holger Rune
ATP rank:10*
Alder:19 (29-04-2003)
Fødested:Gentofte, Danmark
Bopæl:Monaco, Frankrig
Højde:188 cm.
Vægt:77 kg.
Stil:Højrehåndet / tohånds baghånd

* ATP rank pr. 1. marts 2023.

Holger Rune næste kamp

Gå direkte til vores seneste optakt, der beskriver Holger Runes næste kamp.

Odds på Holger Rune og tennis

Holger Rune har bevæget sig ind i herrernes Top-10, og dermed er han rangeret så flot, at du kan spille på samtlige den danske teenagers kampe. Holger Rune er ivrig efter at bide sig fast på den topseedede del af ATP-touren, hvor de bedste herrespillere har deres hverdag. bet365 giver dig rigtigt fine muligheder for både at se og oddse på danskeren. Klikker du dig ind forbi din foretrukne bookmaker og søger på Holger Rune, vil du altid kunne finde dugfriske Holger Rune odds.

OBS: Tennisturneringer er kendetegnet ved at følge et knockout-format (næsten altid). Derfor kan du opleve, at du i perioder ikke kan finde Holger Rune odds (enten hvis han er blevet elimineret fra en turnering, eller hvis han lige har vundet). Har Holger Rune lige vundet sin kamp, skal bookmakerne finde ud af, hvem han møder i næste runde og foretage en chancevurdering, inden de er klar med Holger Rune odds. De kommer dog altid, så er du gået forgæves, kan du med fordel prøve igen et par timer senere!

Hvis du er interesseret i tennis odds, så glem ikke at tjekke andre populære turneringer, som du kan finde på SpilXperten.

Holger Rune spillestil

Han er 19 år gammel. Og sådan spiller han langt hen ad vejen. Chancebetonet. For fuld gas. Med kæmpe risiko i næsten alle slag. Han er aggressiv, offensiv og kreativ.

Holger Rune ligner en spiller, der er forelsket i stopbolden. Var han fodboldspiller, ville alle hans straffespark være Panenkas. Han bruger stopbolde som ethvert andet slag og ikke med den forsigtighed, der ellers kendetegner spillere i verdenstoppen. Det er et svært slag. Men han øver sig mere på det end de fleste andre. Også i kampsituationer. 

Godt nok er Rune kun 19 år, men han har en voksen mands fysik. Der er saft og kraft i både lår og overarme, Der bliver slået til bolden af fuld kraft. Serverne nærmer sig 200 kilometer i timen. Og han varierer dem både ud af banen og i kickserver direkte på kroppen af modstanderen. 

I det åbne spil slår han sjældent efter modstanderen. Her er baghånden – ofte slået longline – og den tunge og aggressive forhånd stærke værktøjer, der bliver brugt til at spille enten forbi modstanderen eller slide ham op. 


Holger Rune har temperament

‘Din kussespiller, mand’ og ‘Allez, bøsserøv’. Sådan blev Holger Rune landskendt. I sommeren 2021 i en Challengerturnering i Italien blev hans udbrud fanget på kamera, og så måtte han undskylde. For ordvalget. For sit temperament. 

Og han har lært af det. Eller snarere han arbejder på at blive bedre. I den forrygende French Open i maj 2022 nåede Rune kvartfinalen og mødte norske Casper Ruud. Og her var blandt andet frustrerede udbrud mod mor Aneke på tilskuerpladserne med det hjerteskærende ‘Forlad! Forlad!’ som det, der står tydeligst tilbage. 

Rune tabte til Ruud. Nordmandens kværnende kedsommelige korrekte baglinjespil var for meget for Rune. Fire års ekstra erfaring hjalp Ruud. Og det blev åbenbart for meget for Rune, der gav et i bedste fald arrogant håndtryk, som vel dårligt formåede at udtrykke ‘tak for kampen’. 

Nordmanden rystede stille på hovedet. Den går ikke i det puritanske og pietistiske Norge. Spørgsmålet er, om vi kan rumme et så blussende temperament i Danmark. Det skal vi. For der er ingen tvivl om talentet. Han skal nok få tøjlet temperamentet. Han er trods alt stadig bare teenager. 

Holger Rune sætter Danmark på landskortet i herretennis. Foto: Bildbyrån

Holger Rune sætter Danmark på landskortet i herretennis. Foto: Bildbyrån

Holger Rune ranking

Han var verdens bedste som junior, hvor han også vandt French Open, og han er godt på vej på den absolutte verdenstop som senior. 

I oktober 2021 efter sæsonafslutningen var Rune nummer 123 i verden. Og han brokkede sig over urimeligheden i den fastlåste “corona-liste”. Men det blev ikke ved brok. På banen kløede han på fra første måned i 2022, og allerede her nåede han op som nummer 99.

Et flot forår med blandt andet sejr i ATP-turneringen i München sendte ham op som nummer 40 – én plads bedre end Kenneth Carlsen, der hidtil havde været højest placerede danske herre på ranglisten nogensinde. Og med præstationerne i French Open med kvartfinaleplads nåede Rune helt frem som nummer 29 i juni 2022.

Da Holger Rune vandt Paris Masters i november 2022, strøg han yderligere frem på listen, og 30. januar 2023 nåede han et foreløbigt højdepunkt som nr. 9 på verdensranglisten.


Se den aktuelle ATP ranking herunder:

Holger Runes præmiepenge

Holger Rune har indtjent $3.312.824 i præmiepenge pr. 1. marts 2023.

Spil på Holger Runes næste kamp

Vil du spille på Holger Runes næste kamp? Det har du rigtigt fine muligheder for, eftersom langt de fleste danske bookmakere er med på beatet, når det kommer til Holger Rune odds. Vi præsenterer tre solide bookmakere for dig herunder – de er alle aktuelle med både Holger Rune ATP odds og Holger Rune Grand Slam odds.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*

Se eksperternes spilforslag med Holger Rune odds

Vores eksperter udkommer med spilforslag, når de spotter værdi i markedet. Det kan sagtens forekomme på Holger Runes tenniskampe, og hvis det er tilfældet, kan du tilgå de relevante spilforslag kvit og frit her: SpilXpertens gratis spilforslag.


Se Holger Runes kampe via live streaming

Med et klik på knappen herunder kommer du til en side, hvor vi viser dig, hvordan du live streamer Holger Runes kampe – uden abonnement.

Hvad er Holger Runes ATP rank?

Se den live-opdaterede stilling med Holger Runes ATP rank her.

Hvor mange præmiepenge har Holger Rune vundet?

$3.312.824 pr. 1. marts 2023. Beløbet ændrer sig hele tiden.