18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Holger Rune

20-årige Holger Rune har potentiale til for alvor at sætte Danmark på landkortet, når det gælder herretennis. Den danske tennisstjerne har allerede en ATP 1000-titel på CV’et, hvor han som den første spiller i historien slog fem Top10-spillere i samme turnering, og han er først lige begyndt. Denne side er dedikeret til Holger Rune og Holger Rune odds.

Unge voksen atlet Holger Rune træner udendørs, mænd, sport

Holger Rune bio

Navn:Holger Rune
Alder:20 (29-04-2003)
Fødested:Gentofte, Danmark
Bopæl:Monaco, Frankrig
Højde:188 cm.
Vægt:77 kg.
Stil:Højrehåndet / tohånds baghånd
ATP rank:Se liveplacering

Holger Rune optakt

Gå direkte til vores seneste Holger Rune optakt her:

Odds på Holger Rune og tennis

Holger Rune har bevæget sig ind i herrernes Top-10, og dermed er han rangeret så flot, at du kan spille på samtlige den danske tennisspillers kampe.

Holger Rune er ivrig efter at bide sig fast på den topseedede del af ATP-touren, hvor de bedste herrespillere har deres hverdag. bet365 giver dig rigtigt fine muligheder for både at se og oddse på danskeren.

Klikker du dig ind forbi din foretrukne bookmaker og søger på Holger Rune, vil du altid kunne finde dugfriske Holger Rune odds.

OBS: Tennisturneringer er kendetegnet ved at følge et knockout-format (næsten altid). Derfor kan du opleve, at du i perioder ikke kan finde Holger Rune odds (enten hvis han er blevet elimineret fra en turnering, eller hvis han lige har vundet).

Har Holger Rune lige vundet sin kamp, skal bookmakerne finde ud af, hvem han møder i næste runde og foretage en chancevurdering, inden de er klar med Holger Rune odds. De kommer dog altid, så er du gået forgæves, kan du med fordel prøve igen et par timer senere!

Hvis du er interesseret i tennisodds, så glem ikke at tjekke andre populære turneringer, som du kan finde på SpilXperten.

Holger Rune spillestil

Han er 20 år gammel. Og sådan spiller han langt hen ad vejen. Chancebetonet. For fuld gas. Med kæmpe risiko i næsten alle slag. Han er aggressiv, offensiv og kreativ.

Holger Rune ligner en spiller, der er forelsket i stopbolden. Var han fodboldspiller, ville alle hans straffespark være Panenkas.

Han bruger stopbolde som ethvert andet slag og ikke med den forsigtighed, der ellers kendetegner spillere i verdenstoppen. Det er et svært slag. Men han øver sig mere på det end de fleste andre. Også i kampsituationer. 

Godt nok er Rune kun 20 år, men han har en voksen mands fysik. Der er saft og kraft i både lår og overarme, Der bliver slået til bolden af fuld kraft.

Serverne nærmer sig 200 kilometer i timen. Og han varierer dem både ud af banen og i kickserver direkte på kroppen af modstanderen. 

I det åbne spil slår han sjældent efter modstanderen. Her er baghånden – ofte slået longline – og den tunge og aggressive forhånd stærke værktøjer, der bliver brugt til at spille enten forbi modstanderen eller slide ham op.


Holger Rune har temperament

‘Din kussespiller, mand’ og ‘Allez, bøsserøv’. Sådan blev Holger Rune landskendt. I sommeren 2021 i en Challengerturnering i Italien blev hans udbrud fanget på kamera, og så måtte han undskylde. For ordvalget. For sit temperament. 

Og han har lært af det. Eller snarere han arbejder på at blive bedre. I den forrygende French Open i maj 2022 nåede Rune kvartfinalen og mødte norske Casper Ruud.

Og her var blandt andet frustrerede udbrud mod mor Aneke på tilskuerpladserne med det hjerteskærende ‘Forlad! Forlad!’ som det, der står tydeligst tilbage. 

Rune tabte til Ruud. Nordmandens kværnende kedsommelige korrekte baglinjespil var for meget for Rune.

Fire års ekstra erfaring hjalp Ruud. Og det blev åbenbart for meget for Rune, der gav et i bedste fald arrogant håndtryk, som vel dårligt formåede at udtrykke ‘tak for kampen’. 

Nordmanden rystede stille på hovedet. Den går ikke i det puritanske og pietistiske Norge.

Spørgsmålet er, om vi kan rumme et så blussende temperament i Danmark. Det skal vi. For der er ingen tvivl om talentet. Han skal nok få tøjlet temperamentet.

Holger Rune sætter Danmark på landskortet i herretennis. Foto: Bildbyrån

Holger Rune sætter Danmark på landskortet i herretennis. Foto: Bildbyrån

Holger Rune ranking

Han var verdens bedste som junior, hvor han også vandt French Open, og han er godt på vej på den absolutte verdenstop som senior. 

I oktober 2021 efter sæsonafslutningen var Rune nummer 123 i verden. Og han brokkede sig over urimeligheden i den fastlåste “corona-liste”. Men det blev ikke ved brok.

På banen kløede han på fra første måned i 2022, og allerede her nåede han op som nummer 99.

Et flot forår med blandt andet sejr i ATP-turneringen i München sendte ham op som nummer 40 – én plads bedre end Kenneth Carlsen, der hidtil havde været højest placerede danske herre på ranglisten nogensinde.

Og med præstationerne i French Open med kvartfinaleplads nåede Rune helt frem som nummer 29 i juni 2022.

Da Holger Rune vandt Paris Masters i november 2022, strøg han yderligere frem på listen, og efter et flot 2023 nåede han et foreløbigt højdepunkt som nr. 4 på verdensranglisten (24-08-2023).

Se den aktuelle ATP ranking herunder:

Holger Runes præmiepenge

Holger Runes formue

Et er præmiepengene, som er listet ovenfor, noget andet er sponsoraftalerne. Det er svært at sætte et præcist beløb på, hvor stor en formue Holger Rune har oparbejdet, men han har allerede landet indtil flere store aftaler – blandt andet med Nike, Babolat og STATE – ligesom han medvirker i en Netflix-produktion.

Holger Rune turneringsresultater

DatoTurneringKategoriResultat
1. januar – 8. januarAdelaide Inl. 1, AustralienATP2501. runde
16. januar – 29. januarAustralian Open, Melbourne, AustralienGrand Slam4. runde
3. februar – 5. februarDavis Cup, Danmark – IndienDavis CupVinder
6. februar – 12. februarMontpellier, FrankrigATP250Semifinale
13. februar – 19. februarRotterdam, HollandATP5002. runde
20. februar – 26. februarMarseille, FrankrigATP250Afbud
27. februar – 4. martsAcapulco, MexicoATP500Semifinale
8. marts – 19. martsIndian Wells, USAATP10003. runde
22. marts – 2. aprilMiami, USAATP10004. runde
9. april – 16. aprilMonte-Carlo, MonacoATP1000Finale
17. april – 23. aprilMünchen, TysklandATP250Vinder
26. april – 7. majMadrid, SpanienATP10003. runde
10. maj – 21. majRom, ItalienATP1000Finale
28. maj – 11. juniFrench Open, Paris, FrankrigGrand SlamKvartfinale
19. juni – 25. juniLondon, EnglandATP500Semifinale
3. juli – 16. juliWimbledon, London, EnglandGrand SlamKvartfinale
19. juli – 23. juliNice, FrankrigHopman CupDK – Schweiz 1:2
DK – Frankrig 1:2
7. august – 13. augustToronto, CanadaATP10002. runde
13. august – 20. augustCincinnati, USAATP10002. runde
28. august – 10. septemberUS Open, New York, USAGrand Slam1. runde
12. september – 17. septemberDavis Cup, Danmark – BrasilienDavis CupNederlag
22. september – 24. septemberLaver Cup, Vancouver, CanadaLaver CupAfbud
28. september – 4. oktoberChina Open, Beijing, KinaATP5002. runde
4. oktober – 15. oktoberShanghai, KinaATP10001. runde
16. oktober – 22. oktoberStockholm, SverigeATP2502. runde
23. oktober – 29. oktoberBasel, SchweizATP250Semifinale
30. oktober – 5. novemberParis, FrankrigATP1000Kvartfinale
12. november – 19. novemberATP Finals, Torino, ItalienATP FinalsNr. 3 i gruppespillet
1. – 7. januarBrisbane, AustralienATP250Finale
14. – 28. januarAustralian Open, Melbourne, AustralienGrand Slam2. runde
29. januar – 4. februarOpen de Sud, Montpellier, FrankrigATP 250Semifinale
12. februar – 18. februarRotterdam Open, Rotterdam, HollandATP 5002. runde
26. februar – 2. martsMexican Open, Acapulco, MexicoATP 500

Holger Rune familie

Begge Holger Runes forældre spiller en aktiv rolle i forhold til den danske tenniskomets karriere, både Aneke Rune og Anders Nødskov. Det gælder i øvrigt også Holger Runes søster, Alma Rune.


Holger Rune forældre

Hvem er Aneke Rune? Hvem er Anders Nødskov? I det følgende gør vi dig lidt klogere på Holger Runes bagland.


Holger Runes mor

Aneke Rune er Holger Runes mor. Aneke Rune hjælper sin søn i det daglige, hvor hun blandt andet håndterer rejseplanlægning og kommunikation.

Aneke Rune er desuden CEO og grundlægger af selskaberne Waterpoint og Minicooler.


Holger Runes far

Anders Nødskov er Holger Runes far. I forhold til Holger Runes karriere er det Anders Nødskov, der oftest har hånd i hanke på det rent kontraktuelle.

Anders Nødskov er desuden CEO og grundlægger af selskabet YachtZap.


Holger Runes søskende

Alma Rune er Holger Runes søster. Alma Rune hjælper blandt andet sin bror ved at holde styre på rejseafregningen, og så har hun en del af æren for, at Holger Rune fra en tidlig alder blev presset til at levere på tennisbanen (fordi de ofte spillede mod hinanden, og hun er fire år ældre).

Alma Rune er tidligere model for Scoop Models, men har fra 2023 dedikeret sig til Aneke Runes firma Waterpoint.

Holger Rune træner

Lars Christensen er Holger Runes permanente træner. Han har været Holger Runes træner helt siden, tennisstjernen var bare seks år gammel, så han har et indgående kendskab til både styrker og svagheder.

Aktuelt samarbejder Holger Rune også med den mere kendte træner, Patrick Mouratoglou, der blandt andet var Serena Williams’ træner i 10 år fra 2012 til 2022.

Patrick Mouratoglou har sit eget træningsakademi, Mouratoglou Tennis Academy, hvor Holger Rune er tilknyttet.

Spil på Holger Runes næste kamp

Vil du spille på Holger Runes næste kamp? Det har du rigtigt fine muligheder for, eftersom langt de fleste danske bookmakere er med på beatet, når det kommer til Holger Rune odds.

Vi præsenterer tre solide bookmakere for dig herunder – de er alle aktuelle med både Holger Rune ATP odds og Holger Rune Grand Slam odds.

*Reklamelink

bet365
*
Betinia
*
Expekt
*

Se eksperternes spilforslag med Holger Rune odds

Vores eksperter udkommer med spilforslag, når de spotter værdi i markedet. Det kan sagtens forekomme på Holger Runes tenniskampe, og hvis det er tilfældet, kan du tilgå de relevante spilforslag kvit og frit her: SpilXpertens gratis spilforslag.


Se Holger Runes kampe via live streaming

Med et klik på knappen herunder kommer du til en side, hvor vi viser dig, hvordan du live streamer Holger Runes kampe – uden abonnement.

Hvad er Holger Runes ATP rank?

Se den live-opdaterede stilling med Holger Runes ATP rank her.

Hvor mange præmiepenge har Holger Rune vundet?

Se live-overblikket over Holger Runes præmiepenge her.