18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.62
3/10
FC Roskilde
AB Gladsaxe
Tipped at 1.62
BettingGuru-avatar
19. apr.
20:00
sport-icon

Anbefalet til

1.91
1/10
Nice
Lorient
Tipped at 1.91
Dagens Spil-avatar
19. apr.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

1.72
2/10
Solihull Moors
York
Tipped at 1.72
BettingGuru-avatar
20. apr.
14:15
sport-icon

Anbefalet til

1.91
3/10
Atalanta
Empoli
Tipped at 1.91
BettingGuru-avatar
28. apr.
19:00
sport-icon

Anbefalet til

5.50
3/10
Brasilien – Top 6
Tipped at 5.50
BettingGuru-avatar
1. maj.
01:00

Petra Marcinko – Clara Tauson: Odds og optakt den 24. maj 2023

Clara Tauson møder i 2. runde af kvalifikationen til French Open den kroatiske teenager Petra Marcinko. De mødtes også i efteråret 2022, hvor Clara Tauson trak sig med en skade ved stillingen 2:1 til Marcinko i tredje sæt. Det er altså ikke nødvendigvis en let kamp for danskeren. Petra Marcinko – Clara Tauson går i gang klokken 10:00 onsdag d. 24. maj 2023, og du kan se kampen direkte på Discovery+. 

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Tauson tævede løs på den britiske Svane

Det var i store træk en fornøjelse at have Clara Tauson tilbage i en af de store turneringer.

Tirsdagens 1. runde-kamp i kvalifikationen til French Open var mod den 24-årige brite Katie Swan, der er placeret 40 pladser under danskeren på verdensranglisten. 

I de perioder, hvor danskeren ramte niveau, lignede det nu mere, at der var flere hundrede pladser mellem de to.

Clara Tauson benyttede flittigt sit primære våben – den offensive og aggressive forhånd – og hillemænd, hvor var den effektiv. For det meste. 

For der var også perioder, hvor danskeren ikke helt ramte linjerne, og hvor der sneg sig for mange fejl ind.

Ikke for mange til at banke Katie Swan, der måtte overgive sig med cifrene 6:4, 6:2 efter halvanden times spil i ydmyge omgivelser på en af de meget små baner i Paris. 

Perioderne, hvor spillet flød, forhænderne bragede af sted, og Tauson så veloplagt ud, var dog klart flest, og det lover godt for de kommende dage, hvis hun kan fortsætte med at banke rust af og arbejde sig støt og roligt frem mod topformen. 

Måske var det indbildning, men det lignede af og til træningsøvelser – at hun af den nye træner Martinez var beordret til at bruge forhånden flittigt og offensivt – og det kan man vist roligt sige, hun gjorde.

Swan var ingen udfordring. Det kan Marcinko måske godt blive. 

Kroatisk stortalent er tidligere junior-verdensetter

For den bare 17-årige Petra Marcinko er trods alt tidligere verdensetter som junior, og hun har vundet Australian Open som junior.

Der er absolut potentiale i teenageren, der allerede har hapset tre single-titler på ITF-touren som senior. 

Hun viste bid og fin form, da hun i kvalifikationens 1. runde slog canadiske Sebov 4:6, 6:0, 6:2.

Den unge kroat brød canadierens serv hele syv gange i kampen, så det er med at være vågen i egen serv for Tauson. Marcinko er nummer 257 på verdensranglisten, mens Sebov aktuelt er nummer 141. 

I april spillede Marcinko Billie Jean King Cup for Kroatien mod Danmark, og her slog hun Johanne Svendsen 2:6, 7:5, 7:5. Altså igen med nederlag i 1. sæt. 

Tauson gør klogt i at varme grundigt op, så hun er klar til start, for det virker til, kroaten er noget af en Lotto-kupon i 1. sæt.  

På det mere personlige plan fortalte Marcinko i et interview med ITF i 2022, at hun ikke bruger sociale medier, at hendes favoritbøger er Hunger Games-trilogien, og at hun generelt holder af at læse, og så har hun en Golden Retriever ved navn Alf. 

Match up: Petra Marcinko vs. Clara Tauson

De mødte hinanden i oktober 2022 i Poitiers i Frankrig i en W80-turnering på hardcourt.

Her vandt de et sæt hver: Tauson tog første 6:3, mens Marcinko vandt andet sæt 6:1 og førte 2:1 i tredje sæt, da danskeren trak sig fra kampen.

Petra Marcinko – Clara Tauson odds

Clara Tauson er temmeligt klar favorit hos bookmakerne, hvor hun server skejserne retur 1,44 gange hos Marathonbet*, hvis hun vinder.  

Kan Marcinko skabe en stor overraskelse og slå danskeren igen, kan du rende af sted med 2,69 gange indsatsen hos Marathonbet*.

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.

Spilforslag: Tauson kan skimte den store scene igen

Clara Tauson skal igennem tre kval-kampe for at sikre en plads i hovedturneringen på Roland Garros.

Vinder hun onsdag mod Marcinko, venter en kamp mod vinderen af svenske Miriam Bjørklund, som overraskende slog tyske Korpatsch, og slovenske Polona Hercog, der i en gyser slog franske Harmony Tan i tiebreak i 3. sæt.

Første step er altså via Marcinko, og hende har Tauson revanche til gode over for.

Kroaten er teknisk en udmærket spiller, men hun kan godt savne fysisk tyngde, og det kan blive hendes problem, når hun møder Tauson. 

For danske Clara så bomstærk ud mod Katie Swan. Store, store vindere i forhånden og god bevægelse for at give sig selv muligheden for at udnytte forhånden mest muligt som våben.

Yep, der var udfald i perioder, men Tauson-lejren har hele tiden holdt fast i, at det kommer til at tage tid at vende tilbage til topniveauet. 

Det så lovende ud tirsdag, og vi tror også, at det kommer til at se lovende ud onsdag mod Marcinko. Tauson vil lægge et voldsomt tryk, og det forventer vi bliver for meget for den 17-årige kroat.

Måske kan hun bide fra sig og tage et sæt – enten på egne styrker eller på udfald fra danskeren – men vores bud er, at det bliver til dansk sejr.

Buddet herfra: Clara Tauson vinder

*Reklamelink

Marathonbet
1,44
Clara Tauson vinder
Gå til Marathonbet *

Anbefaling ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!Skriv første kommentar

Skriv et svar