18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.70
1/10
Athletic Bilbao
Atletico Madrid
Tipped at 2.70
Dagens Spil-avatar
29. feb.
21:30
sport-icon

Anbefalet til

1.83
3/10
Harry Gregory
Rhys Griffin
Tipped at 1.83
Kjaer-avatar
1. mar.
12:25
sport-icon

Anbefalet til

2.02
3/10
Matthew Dennant
Jeffrey de Graaf
Tipped at 2.02
Kjaer-avatar
1. mar.
12:50
sport-icon

Anbefalet til

2.40
2/10
FC Midtjylland
FC København
Tipped at 2.40
Mads Larsen-avatar
1. mar.
19:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
3/10
Sao Luiz
Santa Cruz RS
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
2. mar.
20:30
sport-icon

Anbefalet til

1.89
3/10
Brøndby IF
Vejle Boldklub
Tipped at 1.89
MJN1999-avatar
3. mar.
16:00
sport-icon

Anbefalet til

1.62
4/10
Sheffield U.
Arsenal
Tipped at 1.62
MJN1999-avatar
4. mar.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.60
3/10
Roma
Brighton
Tipped at 2.60
Mads Larsen-avatar
7. mar.
18:45
sport-icon

Anbefalet til

2.75
4/10
Oscar Awards 2024
Tipped at 2.75
Jesper Carstens-avatar
11. mar.
01:00
sport-icon

Anbefalet til

3.25
3/10
Oscar Awards 2024
Tipped at 3.25
Jesper Carstens-avatar
11. mar.
01:00

Holger Rune i French Open: Hvor langt kommer danskeren?

Danske Holger Rune går efter karrierens første Grand Slam-titel ved Roland-Garros 2023. Lykkes det, eller bliver han elimineret? Vi har kigget på Holger Runes lodtrækning i Paris.

Hvor langt kommer Holger Rune ved French Open? Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvor langt kommer Holger Rune ved French Open? Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters / Ritzau Scanpix

Holger Runes lodtrækning i French Open 2023

To af tre Mastersfinaler i grussæsonen indtil nu. En gentagelse af sejren i München. Holger Rune er i storform, og han er blandt de absolutte favoritter til at snuppe sejren på Roland Garros, hvor vi de kommende uger spiller French Open.

Torsdag kom lodtrækningen til turneringen, og det ser ganske fornuftigt ud for Holger Rune. Der er lagt tre snubletråde ud fra runde 1 til 3 men fra 4. runde – ottendedelsfinalerne – møder Rune efter planen spillere fra top 10, og dem plejer han næsten rutinemæssigt at banke. 

Ej, det er jo pjat. Modstanden bliver selvsagt sværere og sværere, jo længere vi kommer hen i turneringen. Her går vi gennem danskerens formodede vej til en eventuel triumf på gruset i Paris.

OBS: Listen med de mest sandsynlige modstandere opdateres løbende.


1. kamp – Christopher Eubanks

Han spiller på søndag 1. runde mod amerikanske Christopher Eubanks. Amerikaneren er nummer 75 på ranglisten, men i årets Miami Open opnåede han for første gang en kvartfinale i en Masters. 

Eubanks har ikke tidligere været højere end nummer 75 på ranglisten, så han er på toppen af sit game. Som 27-årig har han endnu ikke vundet en ATP-titel, og han foretrækker hardcourt. Ham bør Rune kunne ondulere forholdsvis ubesværet. 


2. kamp – Gael Monfils

I 2. runde venter vinderen af duellen mellem den 36-årige franskmand Gael Monfils og argentinske Sebastian Baez.

Franskmanden har tidligere været nummer 6 på ranglisten, men skader har sendt ham helt ned som nummer 386. Mest sandsynligt venter Baez, der er rangeret som nummer 44. 

Argentineren er grusspecialist, og så sent som i februar vandt han turneringen i Cordoba. En af to titler fra i alt fire finaler, som alle har været på ATP 250-niveau.

Baez kan blive en tricky nød, men uanset om Monfils laver en overraskelse og spiller sig videre på hjemmebanens medvind, eller om Baez lever op til seedningen, er det spillere, Holger Rune skal slå. 


3. kamp – Genaro Alberto Olivieri

Her venter formentlig serbiske Kecmanovic. De har ikke mødtes tidligere, og det er Kecmanovic nok mest tilfreds med.

Han er godt nok aktuelt nummer 36 på ranglisten og var tidligere på året helt oppe som nummer 27, men han er ikke decideret begejstret for grus. 

Han er 7-6 i sæsonen, hvor danske Rune er 14-3 på grus. Kecmanovic har været i fire ATP 250-finaler i karrieren, og han har vundet en, som var på grus. Men altså på ATP 250-niveau. 

Serberen har tre sejre i 19 forsøg mod spillere fra top 10 – og alle tre sejre er kommet på hardcourt. Bliver det Kecmanovic, der venter i 3. runde, bliver det til endnu en dansk sejr. 


4. kamp – Francisco Cerundolo

Her kan det for alvor blive alvorligt. Amerikanske Taylor Fritz er nummer 9 på verdensranglisten.

De har mødtes én gang tidligere, og det var på hardcourt i Masters i Miami i år, hvor Fritz vandt 6:3, 6:4.  

Fritz skal videre fra eventuelle møder med Cerundolo eller de lokale Bonzi eller Gaston. Dem bør amerikaneren kunne slå, og han vil også være en mundfuld for Holger Rune, som dog skal være en bedre grusspiller end Fritz.

Taylor Fritz har i seks tidligere forsøg ikke været i stand til at spille sig videre fra 3. runde i French Open, og af hans 10 finaler på ATP-touren har 0 (nul!) været på grus. Ham skal Rune slå. Og det gør han. 


5. kamp – Casper Ruud (igen!)

Kvartfinale på Roland Garros i Paris mod norske Casper Ruud, som er ranglistens nummer 4.

Det er en herlig rivalisering, der er ved at opstå mellem de to. Den korrekte nordmand mod den sprælske dansker. Kan det blive mere stereotypt? 

Sidste år vandt Ruud kvartfinalen mod danskeren, men da de mødtes igen ved Masters-turneringen i Rom, vandt Rune efter et gevaldigt drama, hvor nordmanden var godt på vej mod sejren men tabte 7:6, 4:6, 2:6. 

Ruud er en glimrende tennisspiller, og han har vundet fire af de første fem indbyrdes møder med Rune, som alle har været på grus.

For at komme til kvartfinalen skal Ruud forbi Bublik, Van De Zandschulp og enten Tommy Paul eller den fremstormende tysker Struff.

Der er afgjort et par udfordringer, men det ligner nu egentlig endnu en kvartfinale i Paris mellem Ruud og Rune. 

Er begge spillere stadig i fysisk topform på dette tidspunkt af turneringen, tror vi på sejr til danskeren. Han har det aktuelle overtag, og han er et par my bedre spillende netop nu.


6. kamp – Alexander Zverev

Spiller danskeren sig til semifinalen, siger seedningen, at der venter en revanchekamp mod russiske Medvedev. De to mødtes i finalen i Rom, og her var det Medvedev, der trak det længste strå i en tæt kamp med 7:5, 7:5.

Vejen til semifinalen for russeren går formentlig blandt andet forbi spillere som Etcheverry, Coric, Zverev eller Jannik Sinner. Italieneren er seeded 8, så ham vil Medvedev møde i en eventuel kvartfinale. 

Lykkes det russeren at komme til semifinalen mod Holger Rune, venter endnu en forrygende tenniskamp.

De har mødtes to gange i foråret. Altså i finalen i Rom og tidligere i kvartfinalen i Monte Carlo i grussæsonens første turnering. Dengang vandt Holger 6:3, 6:4   

Russeren spiller klog og solid tennis, og med sejren i Rom har han måske endelig fået et bedre forhold til grus, som Medvedev altid officielt og højlydt har hadet.

Det bliver en tæt, tæt kamp, og meget afhænger af, om Rune kan få sit eget spil til at blive kampens primære, eller om det bliver en kamp på russerens præmisser. 

Er de nået hertil, må der også være en smule fysik, der spiller ind, og vi tror på, at Holger Runes 20-årige ben vil udsprinte den næsten to meter høje 27-årige modstander. 


7. kamp – Carlos Alcaraz (endelig)

Vupti! så landede vi i endnu en finale til Holger Rune. Men denne gang en Grand Slam. Wow. Holder seedningen hele vejen, venter verdens nummer 1, spanske Carlos Alcaraz, i finalen. 

Spanieren skal slå Shapovalov, Norrie, Tsitsipas og i semifinalen højst sandsynligt Djokovic.

Gør han det, hvilket han jo godt kan, så venter en finale mod Holger Rune. Fremtiden i tennis. Den aktuelle nummer 1 mod den aktuelle nummer 6. 

Alcaraz har en vanvittig statistik allerede som 20-årig. Han er nummer 1 på ranglisten, vandt US Open 2022 og har allerede fire Masters-titler blandt andet to år i træk i Madrid. På grus. 

I French Open har han indtil nu en kvartfinale som bedste resultat. Men mon ikke han forbedrer det i år?

I en finale mod Holger Rune vil Alcaraz givet være favorit. De to første indbyrdes møder har givet en sejr til hver. Alcaraz vandt i Next Gen-formatet, mens Rune vandt ved Masters i Paris i 2022, hvor spanieren trak sig med en skade. 

Så det kan blive det første rigtige brag af mange mellem de to.

Realistisk set er spanieren et mulehår foran Holger, men danskeren er fremragende til at lære af egne fejl, så nederlag næsten altid fører til forbedringer. 

Efter to tabte Masters-finaler tror vi, det bliver til dansk Grand Slam-sejr i Paris. Allez ‘Olger!

Hvad tror du? Stem på Holger Runes turnering her

 • 1. runde
 • 2. runde
 • 3. runde
 • 4. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder
 • 1. runde
 • 2. runde
 • 3. runde
 • 4. runde
 • Kvartfinale
 • Semifinale
 • Finale
 • Vinder

Stemmer

Dommen: Holger Rune vinder French Open

Det føles en anelse, som om man bliver ramt af hybris ved at sige det højt.

Men som ovenstående gennemgang viser og konkluderer, ja så tror vi altså på, at Holger Rune går hele vejen på Roland Garros og ender med det store, store trofæ.

Danskeren har en enorm power, vindervilje og sult. I Masters i Rom virkede det til, at de fysiske udfordringer var væk. At han igen var et kraftværk af energi og udladning.

Rammer han det niveau, er danskeren en af de – hvis ikke den – absolut bedste spillere i verden. Kunsten er at ramme det niveau mest muligt i de enkelte kampe. At minimere udsving. Men han er jo altså bare 20 år.

Rutine og erfaring kommer med alderen. Indtil videre må han læne sig op af talent, kraft og en helt enorm vilje til forbedring. Vi siger det en gang til, og så gentager vi det ikke, før han står med trofæet: Rune vinder French Open.

*Reklamelink

Nordicbet
8,00
Holger Rune vinder French Open
Gå til Nordicbet *

Anbefaling ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Holger Rune hos Nordicbet

Vil du spille på Holger Rune, når han tørner ud på gruset ved French Open, kan du blandt andet gøre det hos Nordicbet. Se bookmakerens elimineringsodds på danskeren her.

French Open Udbyder Odds
1. runde Nordicbet
7.00
2. runde Nordicbet
10.00
3. runde Nordicbet
7.00
4. runde Nordicbet
5.00
Kvartfinale Nordicbet
4.50
Semifinale Nordicbet
3.50
Finale Nordicbet
8.00
Vinder Nordicbet
8.00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 30. jun. 14:11.
Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Artiklen er sponsoreret af Nordicbet.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar