18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frederik Løchte Nielsen om amerikansk outsider: Han er ubehagelig

Chris Eubanks fik sit helt store gennembrud, da han nåede kvartfinalen ved Wimbledon, men Frederik Løchte Nielsen tror ikke, amerikaneren kan gøre sig selv kunsten efter, selvom han dog kalder ham en ubehagelig modstander. 

Christopher Eubanks var en af Wimbledons helt store overraskelser – Foto: IMAGO / Juergen Hasenkopf

Chris Eubanks overraskede alt og alle, da han til Wimbledon nåede helt til kvartfinalen, hvor russiske Daniil Medvedev dog blev endestationen, efter amerikaneren ellers havde storspillet og undervejs slået både Cameron Norrie og Stefanos Tsitsipas. 

Da amerikanske Chris Eubanks mødte Holger Rune til French Open, var der næppe nogen, der havde forestillet sig, at servekanonen kort tid efter skulle stå i en kvartfinale ved Wimbledon. Amerikanerens hidtil største resultat i karrieren.

Amerikaneren i aktion ved verdens mest prestigefulde tennisturnering – Foto: IMAGO / Juergen Hasenkopf

En kvartfinaleplads ville overraske mig

Frederik Løchte Nielsen føler sig da heller ikke overbevist om, at Chris Eubanks kan replikere mesterværket til US Open, selvom han kalder ham for en ubehagelig modstander. 

“Hvis han har momentum, så er der ingen grund til,at han ikke kan levere et godt resultat, men jeg ville blive overrasket, hvis han går i kvartfinalen igen”, indleder Frederik Løchte Nielsen og fortsætter: 

“Han er ikke umiddelbart i min top otte, men hvem ved? Det kan være, at lodtrækningen åbner sig på en positiv måde for ham.”

“Men når det så er sagt, hvis han rammer et godt niveau, hvis serven kører og han føler sig inspireret, så er han ubehagelig for alle modstandere.”

Medvedev og Eubanks giver hånd efter en fremragende tenniskamp – Foto: IMAGO / Antoine Couvercelle

Eubanks mangler stabilitet, men trives under pres

Det er første gang, at der for alvor er forventninger til Chris Eubanks, da amerikanerne som regel har deres øjne rettet mod Frances Tiafoe, Taylor Fritz eller Tommy Paul, men denne gang er et nyt navn på amerikanernes læber, når han på hjemmebane skal forsøge at betage publikum på ny. 

Det er noget, som amerikaneren vil trives i, omend han dog mangler stabilitet i sit spil ifølge Frederik Løchte Nielsen. 

“Jeg tror godt, Chris Eubanks kan bygge videre på sit flotte spil. Hvis der er et pres, så tror jeg ikke, det bliver den store udfordring for ham. Jeg tror tværtimod, at han vil trives i det.”

“Hans store udfordring bliver, at han er en spiller, der er baseret på, at det kører for ham. Han sætter et højt ambitionsniveau og han er ikke en type, der på den måde grinder kampene hjem. Han vinder alt på egen ketsjer.”

“Han er måske ikke vildt stabil til det endnu på samme måde som de allerbedste. Så hans udfordring bliver nok, at han ikke bare går ind og vinder 6-3, 6-2 og 6-3, så han sparer energi til senere i turneringen.”

I morgen kan du læse om Frederik Løchte Nielsens forventninger til en anden amerikaner, når vi zoomer ind på Frances Tiafoe, der til seneste US Open nåede helt frem til semifinalen, hvor han dog tabte i fem sæt til den senere kårede vinder Carlos Alcaraz.

Læs også:

Skriv et svar