18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frederik Løchte: Holger Rune tager til Wimbledon for at vinde

Danmarks ubestridt største tennisstjerne tager snart hul på Wimbledon, der skydes i gang på mandag, og ifølge en tidligere Wimbledon-vinder har Holger Rune en mulighed for at gå hele vejen i den legendariske Grand Slam turnering.

Holger Rune til Queen’s Club Championships i London – Foto: IMAGO / ActionPlus

For lidt over en uge siden havde Holger Rune stadig sin første sejr på græs til gode i sin tid som senior, men efter at have nået semifinalen i den prestigefyldte Queen´s turnering, er der store forventninger til danskeren. 

Vi talte med Frederik Løchte Nielsen, der vandt Wimbledon tilbage i 2012, da han sammen med sin doublemakker Jonathan Marray gik hele vejen. I dag arbejder han blandt andet som tennisekspert, ligesom han er Davis Cup kaptajn og elitemiljøtræner. 


Holger Rune kan vinde Wimbledon

Der vil nok ikke være mange, der rynker på næsen over, at Novak Djokovic bliver kaldt favorit, men ifølge Frederik Løchte Nielsen skal man ikke afskrive Holger Rune, der går ind til turneringen med en ambition om at vinde sin første Grand Slam. 

“Jeg er helt sikker på, at Holger altid går ind til en turnering for at vinde. Det gælder også til Wimbledon”, indleder Frederik Løchte Nielsen og fortsætter:

“Han har også et niveau, hvor det jo godt kan lade sig gøre, selvom han i teorien jo først skal peake, når han er 26 år.”

Og selvom den tidligere Wimbledon-vinder ikke vil udråbe Holger Rune til favorit, understreger han, at en top-10 spiller er nødt til at gå ind til en Grand Slam med et mindset om, at det er muligt at gå hele vejen. 

“Det bliver spændende at se, hvad han kan udrette, men han går altid ind til en turnering for at vinde den, og det er også sådan, at mindsettet skal være for en top-10 spiller som ham.”

Rune med en forhånd i kampen mod Lorenzo Musetti – Foto: IMAGO / ActionPlus


Timingen på græs skal nok komme

Holger Rune røg desværre ud i semifinalen i Queen´s, da han tabte til Alex de Minaur, men det vigtigste var at få en masse tid på græs ifølge Frederik Løchte Nielsen. 

“Holger er så god en tennisspiller, at hans problem aldrig bliver at spille tennis. Men det er klart, at græs nok er det underlag, han er mindst vant til, fordi man kun spiller på det i ganske kort tid om året.”

“For Holger handler det om at få en masse kvantitet på banen. Han har brug for kampe, og det har han heldigvis fået i London, hvor det jo allerede er gået markant bedre end sidste år, hvilket kun er naturligt, fordi han har udviklet sig så meget.”

“Det handler om, at han skal finde noget timing i måden at bevæge sig på, fordi han er vant til, at han kan glide både på grus og hardcourt, men det kan man ikke på samme måde, når man spiller på græs.”

Det danske stjernefrø i kamp mod Alex de Minaur Foto: IMAGO / ActionPlus


Selvtillid er ikke et problem for Holger Rune

Der har været meget snak om, at Holger Rune først og fremmest skulle have sejre i hus på græsset for at få tanket en masse selvtillid op, men Frederik Løchte Nielsen understreger, at det primært handlede om at få en masse kampe, da Holger Rune allerede har selvtilliden i orden. 

“Jeg tror ikke, at det handler så meget om, at han skal have selvtillid, for det tror jeg allerede, at han har.”

“Det handler bare om at han skal have en masse kvantitet i benene på græs, og så skal det nok komme naturligt for ham.”

Skriv første kommentar

Skriv et svar