18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Felix Auger-Aliassime – Holger Rune: Odds og optakt den 30. oktober 2022

Det er to spillere i forrygende form, der brager sammen i finalen i indendørsturneringen i Basel i Schweiz søndag eftermiddag. Både danske Holger Rune og canadiske Auger-Aliassime er i finalen i tredje turnering i træk. Det kan blive en forrygende kamp. Felix Auger-Aliassime – Holger Rune går i gang klokken 15:00 søndag d. 30. oktober 2022, og du kan se kampen direkte på TV2 Sport X eller TV2 Play. 

Holger Rune er i 3. finale på stribe. Kampen begynder klokken 15:00. (Foto: Georgios Kefalas / EPA / Ritzau Scanpix)
Holger Rune er i 3. finale på stribe. Kampen begynder klokken 15:00. (Foto: Georgios Kefalas / EPA / Ritzau Scanpix)


Holger Rune er tilbage på højeste niveau

Holger Rune nåede hele vejen til finalen i Sofia. Dér tabte han til Marc-Andrea Hüsler. I sidste uge var han igen i finalen, da han spillede i Stockholm. Det blev til sejr over verdens nummer fem, Stefanos Tsitsipas.

Og i denne uge er danske Holger så i Schweiz, hvor han spiller i ATP 500-turneringen i Basel og er gået i endnu en finale. Denne gang helt uden at afgive sæt undervejs. 

Lørdag bankede han rutinerede Bautista Agut 7:6, 7:6, og Rune kravler ind i top 20 på den kommende opdaterede verdensrangliste. Det har været fascinerende at følge den 19-årige dansker efter French Open, hvor han flot nåede kvartfinalen men tabte til norske Casper Ruud. Der fulgte en langvarig nedtur, som var en blanding af personlige udfordringer og et øget pres på banen. 

Reaktionen fra Team Rune? De hyrede først mentaltræner BS Christiansen og for nyligt også det franske træner-ikon Patrick Mouratoglou. Det ser ud til at have hjulpet, for danskeren har både løftet sit niveau i bunden og i toppen. Han har et forbedret fokus, når det strammer til, og i semifinalen mod Agut var danskeren flere gange oppe mod breakpoints, som han formåede at kæmpe sig tilbage og overvinde. 

Holger Rune er aktuelt på ni sejre på stribe på ATP-Touren, og tæller vi Sofia med, har han vundet 13 af de seneste 14. Det er danskerens fjerde ATP-finale i år, men det er første finale i en ATP 500-turnering, og det vil altså være den største enkeltstående sejr indtil nu, hvis den kommer i hus.


Auger-Aliassime bankede verdens nummer 1

Canadiske Felix Auger-Aliassime er 22 år gammel, og han har formentlig aldrig været i bedre form end netop nu, hvor han er nummer ni på verdensranglisten. Han har 12 sejre i træk, og han er også i finalen for tredje turnering på stribe, og Auger-Aliassime har endda formået at vinde de to foregående i henholdsvis Firenze og Antwerpen, der begge var ATP 250-turneringer. 

Det er karrierens 13. ATP-finale for Auger-Aliassime, og det er fjerde gang på ATP 500-niveau, hvor han har vundet én og tabt to, Sejren var i seneste ATP 500-turnering, hvor han nåede finalen; I Rotterdam i april. 

For at komme til finalen mod Holger Rune måtte Auger-Aliassime lige forbi verdensranglistens nummer et, en anden 19-årig modstander, spanske Carlos Alcaraz. Og det var intet match for den formstærke canadier, der vandt 6:3, 6:2 uden at miste et eneste serveparti undervejs.

Felix Auger-Aliassime har vundet 13 kampe på stribe. (Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix)
Felix Auger-Aliassime har vundet 13 kampe på stribe. (Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix)


Match up: Felix Auger-Aliassime vs. Holger Rune

De to spillere har ikke tidligere mødt hinanden.


Felix Auger-Aliassime – Holger Rune odds

Bookmakerne tror klart mest på sejr til Auger-Aliassime. Der er i skrivende stund odds 1,36 hos Mr Green* at hente på sejr til canadieren, mens Holger Rune kan udløse stor rødhvid jubel og nydelige 3,50 gange grunkerne retur hos Bet365*, hvis han render med sejren.  

Det er muligt at livestreame kampen hos flere bookmakere.


Aktuelle odds på kampen


Vi forventer en forrygende finale

Der er fremragende form på begge sider af nettet. 12 sejre på stribe til Auger-Aliassime og ni i rap til Rune. Det kan blive en helt, helt lige kamp, hvor begge får svært ved at bryde modstanderens serv. De har i hvert fald servet ganske stærkt i turneringen indtil nu. 

Holger Rune har i en håndfuld tilfælde over de seneste tre turneringer afgivet sæt, mens canadieren blot tre gange i sine seneste 12 kampe har tilladt modstanderen sætsejr. Begge kom rent gennem semifinalerne, men i en finale, hvor vinderen er svær at kalde trods den ensidige oddssætning fra bookmakerne, går vi i stedet med en tæt kamp, der skal ud i tre sæt. 

Auger-Aliassime har en lille overhånd med tre års ekstra erfaring og en højere ranglisteplacering, men det opvejer Rune med ungdommeligt gung-ho og offensivt mindset. Det bør blive en stor finale, og lad os da endelig håbe på en 3-sætter med undertoner af drama, fight og strejf af klassiker.

Buddet herfra: Over 2,5 sæt

*Reklamelink

Unibet
2,40
Over 2,5 sæt
Gå til Unibet *

Anbefaling kl. 08:20 søndag d. 30. oktober 2022. Odds kan ændre sig.De 10 seneste vindere af Basel Indoors

2019: Roger Federer
2018: Roger Federer
2017: Roger Federer
2016: Marin Cilic
2015: Roger Federer
2014: Roger Federer
2013: Juan Martin del Potro
2012: Juan Martin del Potro
2011: Roger Federer
2010: Roger Federer

Skriv et svar