18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Clara Tauson odds

Clara Tauson har sat kursen mod at blive Danmarks nye tennisdarling, efter at Caroline Wozniacki valgte at indstille karrieren (læs mere her om Caroline Wozniackis comeback).

Clara Tauson er blot 21 år, men hun har allerede spillet flere Grand Slams, hun har været nummer 33 på verdensranglisten, langtidsskadet og raslet ned af listen igen, og nu er hun i gang med at kravle tilbage. Denne side er dedikeret til Clara Tauson odds. Vil du se Clara Tausons næste kamp på TV, så klik dig videre her.

Foto: IMAGO / PanoramiC
Foto: IMAGO / PanoramiC

Foto: IMAGO / PanoramiC


Clara Tausons talent har strålet fra første slag med ketsjeren

Clara Tauson er den yngste vinder nogensinde af det danske mesterskab i tennis. Da hun var bare 13 år, vandt hun DM i tennis og slog den hidtidige rekord sat af en vis Caroline Wozniacki, der var 14 år, da hun tog DM-titlen første gang. 

Så var tonen ligesom sat. Clara Tauson viste fra start, at hun er et lysende talent i tennis, og hendes karriere som junior bød da også på sejr i Australian Open i 2019, ligesom hun toppede juniorernes verdensrangliste i 2019.

Det begyndte også lovende, da hun overgik til senior, hvor hun i den første sæson vandt fem titler og to af dem endda på WTA-Touren. Allerede som 19-årig var hun spurtet op blandt de 50 bedste i verden. 

Det fortsatte egentlig lovende i begyndelsen af 2022, hvor hun nåede helt op som verdens nummer 33, men derfra begyndte tingene at gå skævt for danskeren.

Hun var plaget af en rygskade i en stor del af sæsonen og måtte melde afbud til en stribe placeringer. Det betød, hun røg ned af ranglisten igen, hvor hun var helt nede som nummer 140. 

I 2023 har hun allieret sig med den spanske træner Carlos Martinez, og det virker udefra som et frugtbart og meningsfuldt samarbejde, der har fokus på at gøre Tauson til en endnu bedre tennisspiller. 

Ikke på at vinde en Grand Slam. Ikke på at kravle i top 10 eller 20 i verden. Men helt enkelt på at blive en bedre tennisspiller. Lykkes det, skal både resultater og ranglisteplaceringer nok komme helt af sig selv. 

Foto: IMAGO / PanoramiC


Status sommeren 2023

Clara Tauson håbede nok at være helt skadesfri efter et meget belastende 2022, men også i 2023 var der skader, der generede danskeren, der tilsyneladende er næsten fri for rygsmerter, men nu plages af knæ- og lårskader. 

Dog ikke mere, end at hun spillede sig gennem tre kval-kampe til French Open og nåede hovedturneringen, hvor hun vandt yderligere to runder, før det blev til nederlag i 3. runde mod russiske Elina Avanesyan. 

Senere missede Tauson kvalifikationen til Wimbledon, men i løbet af sommeren fik hun holdt pauser og meldte sig klar til efterårets hardcourt-program.


Odds på Clara Tauson og tennis

Dansk tennis har i 2023 en højst interessant trio af tennisspillere på højt niveau. Caroline Wozniacki har gjort comeback, og den tidligere verdensetter er med til igen at kaste lys og skabe opmærksomhed om dansk dametennis. 

Holger Rune er netop nu nummer 6 på verdensranglisten, og Danmarks bedste mandlige tennisspiller nogensinde fører sig selvsikkert frem på herrernes ATP-Tour. 

Og så har vi Clara Tauson, der trods mange skader stadig klør på for at vende tilbage til verdenstoppen på kvindernes WTA-Tour. 

Denne trio giver stort set alle tænkelige muligheder for at odds på tennissport. Hos bet365 kan du finde et væld af forskellige spil på alle tenniskampe, og du kan ofte også se kampene live hos spilselskabet.  

Bet365 er verdens førende bookmaker, når det kommer til livespil, så du kan rolige se de første partier an, før du beslutter, hvem der er hot, og hvem der er not i dagens kamp. 

Dansk tennis fylder meget i international tennis netop nu med de unge talenter, Holger Rune og Clara Tauson, der hyppigt deltager i de store tennisturneringer, og den tidligere verdensetter og Grand Slam-vinder Caroline Wozniacki, som er i gang med et storslået comeback.

De tre spillere sigter alle efter de største turneringer, titler og toppen af verden, så læn dig tilbage i sofaen, find skålen med tv-slik og vær klar til den kommende tid, der vil byde på en masse dansk toptennis.

Clara Tauson

Foto: BILDBYRÅN


Clara Tausons spillestil

Clara Tauson spiller en meget moderne form for kvindetennis. Faktisk har hun selv kaldt det en drenget måde at spille på. 

Det er store server for fuld kraft. Det er aggressivt netspil for at afgøre boldene. Og det er med en forhånd, der minder en anelse om en hammer, når hun svinger ketsjeren for fuld kraft. 

Det er en vidunderlig form for tennis, for det er på samme tid kraft, saft og styrke, og så er det i Tausons version også med omtanke og positionering, der gør det til et taktisk spil også. 


Clara Tauson ranking

Det første år som seniorspiller for Clara Tauson var 2021, og hun begyndte året som nummer 151 på ranglisten. Det skulle dog hurtigt blive bedre, for 2021 endte med en placering som nummer 44 på ranglisten.

Himmelfarten så ud til at fortsætte i 2022, hvor hun i februar var helt oppe som nummer 33 og for alvor bankede på til seedninger og direkte deltagelse i alle de store turneringer. 

Skader betød dog, at det meste af året blev en træls affære, og da 2022 gik på hæld, var danskeren nede som nummer 128 på listen, og det er en helt anden virkelighed med kvalifikationskampe, mindre turneringer og færre præmiepenge. 

I løbet af 2023 fik hun styr på skaderne og kravlede tilbage i top 100, men det er en lang og sej kamp at kæmpe sig op af ranglisten, og det er træls at skulle gøre det mere end én gang. Som 21-årig måtte Tauson allerede gøre det for anden gang.


Clara Tauson præmiepenge

Clara Tauson har ifølge WTA-Tourens hjemmeside spillet 252 seniorkampe per medio august 2023. Af dem har hun vundet 183 kampe, og det har indbragt en samlet præmiesum på omkring 1,35 millioner dollars eller godt og vel 9 millioner kroner. 


Clara Tauson familie

Clara Tauson er egentlig fra en ishockey-gal familie, hvor både hendes far, farfar og en onkel har spillet ishockey på topniveau. Men det var altså Onkel Michael, der inspirerede Clara Tauson til tennis allerede som 6-årig. 


Søren Tauson

Clara Tausons far, Søren, er tidligere ishockeyspiller med en karriere hos HIK, Gentofte og Rødovre og opnåede også kampe på det danske landshold. 


Tine Lindgaard Tauson

I begyndelsen af karrieren rejste Mor Tauson med til turneringer i udlandet som støtte og hjælp til Clara, men det sluttede ved French Open 2023, har Clara selv fortalt: “Jeg er voksen nok”. Man er aldrig for voksen til at have sin mor i nærheden. 


Onkel Tennis

Som Tauson-familiens helt egen version af Onkel Reje er Clara Tausons onkel, Michael, tidligere professionel tennisspiller. Han var aktiv i årene fra 1986-91 og nåede en placering på verdensranglisten som nummer 101.

OBS: Er du mere til herretennis, så tjek vores sektion med Holger Rune odds og se Holger Runes næste kamp.

Foto: IMAGO / PanoramiC